Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Имам велику збирку фотографија српских историјских личности, па тако и краљице Марије, ал ту не. Дал би могла да је скенираш и окачиш негде на нет?

Ovih dana ću da prošetam do majke pa ću to uraditi. Samo da prodje ovaj pakao od vrućina.

Значи Друже Стари ,комунисти се не смеју хапсити.Кад тако кажеш,онда је то на нивоу било које терористичке организације и тито знаш.

Дали си ти уопште нормалан?
Како то мислиш да се хапсе комунисти? Сви они који су носили ,,Црвене књижице'' или по процени ко је био идеолошки стварно комуниста?
У првом случају све странке које егзистирају у Србији би остале без кадрова. Они који су носили ,,Црвене књижице'', пресвукли су дресове и сада су демократе, либерали, радикали, ...
У другом случају, ко би процењивао идеолошко опредељење? Можда ти? Глуп си ти за тај посао али спреман си да лупаш као ,,Отпорашка шерпа''.
Батали то шта незнаш!

Значи Друже Стари ,комунисти се не смеју хапсити.Кад тако кажеш,онда је то на нивоу било које терористичке организације и тито знаш.
Не друже Стари, нису комунисти правили револуцију зато што су били хапшени него зато шта им је то било у програму, због чега и јесу хапшени.

Не друже Стари, нису комунисти правили револуцију зато што су били хапшени него зато шта им је то било у програму, због чега и јесу хапшени.

Stvarno bi bilo lepo da znas bar hronologiju dogadjaja na ovim prostorima ali nazalost ti o tome pojma nemas.

Ја можда нисам нормалан,али ти или не знаш да читаш или си толико заслепљен да ни не прочиташ,а камоли погледаш на шта се односило то што сам написао.Хакде пнда редом.Оно што је Друг Стари написао може да се тумачи као упозорење или претња"шта се дешава кад хапсиш комунисте..."Ја сам на то реаговао ПИТАЈУЋИ да ли то значи да комунисти не смеју да се хапсе,што значи да ли су они неки изузети грађани од хапшења.То је разговор између мене и њега ,а ово остало је твоја конструкција.Мржња је чудо.
Дали си ти уопште нормалан?
Како то мислиш да се хапсе комунисти? Сви они који су носили ,,Црвене књижице'' или по процени ко је био идеолошки стварно комуниста?
У првом случају све странке које егзистирају у Србији би остале без кадрова. Они који су носили ,,Црвене књижице'', пресвукли су дресове и сада су демократе, либерали, радикали, ...
У другом случају, ко би процењивао идеолошко опредељење? Можда ти? Глуп си ти за тај посао али спреман си да лупаш као ,,Отпорашка шерпа''.
Батали то шта незнаш!

Stvarno bi bilo lepo da znas bar hronologiju dogadjaja na ovim prostorima ali nazalost ti o tome pojma nemas.

Ајде постави то шта знаш па да видимо и ту кронологију. Било је већ приче о томе и о победи комунистичке партије на изборима. А да ли је био и закон који је бранио државно уређење? И да ли је власт урадила нешто против закона? Објасни ми пошто знаш да ја не знам. .

Ни ти ни ја нисмо били у то време рођени и одрасли,а још мање у кожи оних који су доносили одлуке и са једне и са друге стране.Једино што можемо је да судимо према последицима.
Vucji i ti dobro znas sta zatvor pravi od ljudi. Ne mislim da je bilo potrebno da se to radi.

Ljudi previse znacaju daju monarhiji. U Srbiji vlada parlamentarni sistem,kao sto je u Nemackoj,Italiji,Poljskoj,Grckoj. Predsednici u takvom sistemu nemaju mnogo moci ( naravno kod nas je sve moguce),nego vlada ( premijer) vladaju zemljom. I kad bi se transformisali u kraljevinu,kralj bi imao jos manja ovlascenja nego predsednik. Tad bi se ostvario neki pun parlamentarni sistem,gde bi premijer vladao voljom naroda. U Francuskoj i Rusiji barem vlada polupredsednicki sistem,pa se predsednik i te kako pita. Moderna monarhija ( izuzev nekih slucajeva kao sto je Saudijska Arabija,UAE,Oman) sluzi samo zbog prestiza i tradicije...

Стварно срамота, .......они њему ,,Уа'' а он њима ,,Уууууу'', и тако неколико пута на чистом српском језику. И баш су се одлично разумели.
А онда ,,Ћутите'' и опет неколико пута.
Баш добра комуникација тзв, ЊКВ и народа. Ко кога ту зеза, види се из авиона.

Nasao si dobre saveznike u Ujkama u pljuvanju po NJKV .... Svaka ti cast .... pa makar da je i tako morao bi dobro da razmislis pre nego sto pljujes po svome ...

Nasao si dobre saveznike u Ujkama u pljuvanju po NJKV .... Svaka ti cast .... pa makar da je i tako morao bi dobro da razmislis pre nego sto pljujes po svome ...
quote_icon.png
Оригинал поставио Добро дошли

Стварно срамота, .......они њему ,,Уа'' а он њима ,,Уууууу'', и тако неколико пута на чистом српском језику. И баш су се одлично разумели.
А онда ,,Ћутите'' и опет неколико пута.
Баш добра комуникација тзв, ЊКВ и народа.

Не интересују ме ујке,четници, Равногорци, ... јер му то дође на исто. Сви су они клали српски народ и често сарађивали са окупатором, ујке нешто више.
Карађорђевићи су сарађивали са четницима, Равногорцима, .... називајући их ЈВуО. Савезници су при крају рата приметили да тзв. ЈВуО, (четници, Равногорци, ...) шурују са окупатором и преко побеглог југословенског краља наредили да се, цела та булумента на челу са Д.Михаиловићем, стави под контролу Ј.Броза-Тита.
Те ратне сподобе (ујке, четнике, Равногорце, ...), изнедрила је управо и баш монархија, звана Краљевина Југославија.
И ти би опет у монархију. Е свака ти част на памети која је код тебе и твојим истомишљеницима, у великом дефициту.

Poslednja izmena:
Ајде постави то шта знаш па да видимо и ту кронологију. Било је већ приче о томе и о победи комунистичке партије на изборима. А да ли је био и закон који је бранио државно уређење? И да ли је власт урадила нешто против закона? Објасни ми пошто знаш да ја не знам. .

Ja stvarno nisam ucitelj nego knjigu u ruke pa onda da se cujemo.

Ja stvarno nisam ucitelj nego knjigu u ruke pa onda da se cujemo.[/QUOTE

Па дај ми бар књигу у којој то пише шта си поставио? Јер овако није могуће сазнати зашто су Тито и Моше стигли у затвор, или комунисти како си се ти изразио?

Ja pricam o 1920 i izborima za ustavotvornu skupstinu

Cisto da se napravi razlika- JVuO (Ravnogorci) nisu isto sto i cetnici. Cetnici su bili srpski nacionalisti, a JVuO je bila narodna vojska koja je sacinjena od Srba, Hrvata, Slovenaca i Muslimana i u kojoj je bilo i monarhista i republikanaca i socijalista.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back