Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ,"само" ,али онда "само" објасни масовно примање Усташа и Домобрана у партизанске јединице на крају рата(који су предходно у њиховој лепшој сви формализовани као домобрани.То јесте била партијкса одлука комуниста.Рекох ти да то нема смисла на овој теми.

Kao i cetnika koji nisu okrvavili ruke ali tema nisu komunisti vec monarhija.

O kakvoj kapitulaciji Monarhije tupite?
Niko nemože da podpiše kapitulaciju Monarhije, jer takav potpis bilo koga nije pravosnažan niti važeči.
Isto kao kad bi Drug Stari potpisao kapitulaciju Boga! (Bože oprosti) :hahaha:

Па зато сам и рекао да о томе овде нема места.Немој да се брукаш као неки па да изједначаваш прелазак четника под Титову команду захваљујући Черчилу,и промање усташае и домобрана у оноликом броју.
Монархија је била легални и легитимни систем и у време ослобођења од окупатора.То је чињеница која је релевантна за тему.
Kao i cetnika koji nisu okrvavili ruke ali tema nisu komunisti vec monarhija.

Да ,"само" ,али онда "само" објасни масовно примање Усташа и Домобрана у партизанске јединице на крају рата(који су предходно у њиховој лепој сви формализовани као домобрани.То јесте била партијкса одлука комуниста.Рекох ти да то нема смисла на овој теми.

Koji ustaša je završio kao partizan?

Takođe, ono što si naveo nije nikakav primer saradnje.

Па зато сам и рекао да о томе овде нема места.Немој да се брукаш као неки па да изједначаваш прелазак четника под Титову команду захваљујући Черчилу,и промање усташае и домобрана у оноликом броју.
Монархија је била легални и легитимни систем и у време ослобођења од окупатора.То је чињеница која је релевантна за тему.

Dobar slalom ali nepotreban. Cinjenica je da je regularna vojna formacija KJ saradjivala sa okupatorom,bar neki njeni komandanti i delovi,i to je za mene jedan od razloga zasto sam protiv monarhije.

То је твоје мишљење и ја га не доводим у питање.Доводим у питање само генерализацију.Слажем се да субординација није добро фунционисала на нивоу Команде и појединих формациј,нарочито у односу на појединачне Војводе и њихове формације,особито на крају рата.Не покушавам то да браним.Али такође не могу да прихватим ни причу о безгрешности и чистоти друге,победничке стране у грађанском рату који је имао за циљ рушење легалне и легитимне Краљевине Југославије.Око тога не морамо да се сложимо,али то нас не спречава да о систему као таквом разговарамо озбиљно данас.
Dobar slalom ali nepotreban. Cinjenica je da je regularna vojna formacija KJ saradjivala sa okupatorom,bar neki njeni komandanti i delovi,i to je za mene jedan od razloga zasto sam protiv monarhije.

Monarhija je bila zlo i naopako i zato je kod nas zavrsila za sva vremena.

То би било тако да ти је прва реченица тачна. Зато ме занима како си дошао до тог сазнања, пошто видим да си из Суботице у којој сам ја ишао у први и почетак другог разреда у мушку реалну гимназију за време Краљевине Југославије са будућим комунистичким херојима и генералима из Новог Жедника. Да ли су ти то можда неки од њих испричали?

То је твоје мишљење и ја га не доводим у питање.Доводим у питање само генерализацију.Слажем се да субординација није добро фунционисала на нивоу Команде и појединих формациј,нарочито у односу на појединачне Војводе и њихове формације,особито на крају рата.Не покушавам то да браним.Али такође не могу да прихватим ни причу о безгрешности и чистоти друге,победничке стране у грађанском рату који је имао за циљ рушење легалне и легитимне Краљевине Југославије.Око тога не морамо да се сложимо,али то нас не спречава да о систему као таквом разговарамо озбиљно данас.

Ja se trudim da razgovor vodim u skladu sa temom a ona je ipak Monarhija a ne komunisti.

То је јако тежак задатак,брате,јер су они стваност давно заменили за фикцију коју су одржавали дуже од пола века,а волели би да продуже и даље.
Večina njih svesno uteruju anarhiju i bave se uništavanjem čovečanstva, sa prvenstvenim ciljem uništenja Srba i Pravoslavlja, Svetosavlja. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back