Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemacka i Austrija imaju kancelarski sistem koji je prakticno isto sto i parlamentarna monarhija. Svajcarska je konfederacija, ne mozemo na nju da primenimo ista pravila kao na unitarne drzave. Francuska je jedini primer prave republike od svega sto si naveo.

Ne postoji parlamentarna monarhija koja je trula drzava.

Španija u dugovima do guše. Belgija jedva dovila vladu poslije više od godinu dana. Nemačka i Austrija imaju kancelarske sisteme ali su ti kancelari još kako podložnii smijeni. U nekim slučajevima ne izguraju ni 4 godine. Dakle nikako ih ne možeš porediti sa ustavnom monarhijom.

Kakve veze ćerka tvoke prijateljice ima sa popovima? Sjećaš se kako si rekla da se ona u crkvi i crkvenom dvorištu često prekrsti. Ko neka baba od 60 godina.

I dalje stojim da iza toga sto sam rekla,da je sujeverje okupiralo skolsku decu od uvodjenja veronauke u skolstvo!Razredna se zali da u toku svakog pismenog,jedna devojcica se krsti ko pomahnitala.To nije normalno,da je ucila ne bi morala da se krsti!

Poenta je u tome sto on ne bi imao nikakvu prakticnu vlast vec bi bio cuvar tradicije, morala, duhovnosti, takvih stvari. Kao sekularni Patrijarh. Vlast bi drzao Premijer kojeg bi birao narod preko Skupstine.
Potpuno se slazem sa svim sto si dosad naveo...dodaj kao prednost monarhije i to sto bi se time zauvek sprecila pojava likova poput Tadica,Nikolica,Milosevica,Seselja,...tj likova koji su umislili da su spasioci Srbije i da su generacije i generacije cekala samo njih da bi videle kako se pravedno vlada.
U monarhiji oni bi bili premijeri(gde bi naravno sva vlast bila skoncentrisana) koji bi posle uspesnog ili neuspesnog mandata, nastavili da vladaju eventualno jos 4 godine i posle toga CAO
Mislim da bi Srbija imala zdravije politicke odnose u monarhiji i da nam stranke ne bi bile ovoliko liderske kao sto su sada(pa ovde su aktuelni likovi ciji su vrsnjaci u svetu zavrsili politicku karijeru pre 20 godina, a u svetu se vec odavno niko ne seca ni mladjih likova kao sto su Bler,Klinton,...)
Ne bismo ni dolazili u apsurdne situacije kao sad da porazeni na predsednickim izborima bude najverovatnije premijer,kome mandat daje onaj koji ga je pobedio...pa to obesmisljava i izbore i demokratiju i funkciju predsednika i premijera,.....(doduse meni i jeste besmislen sistem koji mi imamo i ovakvih slucajeva nekakvih kohabitacija je i bilo i bice ih jos-jer je apsurd utkan u sistem)
Predsednik drzave ne moze biti predsednik svih gradjana u Srbiji nikad-to moze samo nasledni(neizborni) monarh....Tadica niko od naprednjaka nije dozivljavao kao svog niti ce demokrate smatrati Nikolica za svog-U SRBIJI TO NIJE MOGUCE
Zanimljivo je i ovo sto si naveo da se narod uglavnom buni protiv kralja zato sto je ne smenjiv, a velika vecina danasnjih biraca nikad u svom zivotu nije smenila(glasala za smenu) smenjivog predsednika....nego su radi da ga trpe i po 50 godina i da mu daju ovlascenja kao ni jednom monarhu da ih za'ebava citav zivot, da izmislja ustave,drzave,.....samo da bi svoju g...u negde smestio
Isto tako je zanimljivo ovo oko modernosti,...pa ispade da smo mi kao republika Srbija ustvari moderniji(a uvek i bili) od jedne Engleske koja je eto sva neka zaostala i ne razume kako bi sa svojom kraljicom trebala da postupi onako kao sto smo mi davnih dana sa nasom,...
Sve u svemu, zao mi je sto monarhija nema prodju u Srbiji i sto narod nece ozbiljnije ni da razmisli
o toj opciji i sto je odmah izlozena neverovatnim napadima...verovatno nece nikad vise ni biti uspostavljena....
S druge strane neke stvari recene za Karadjordjevice su na mestu(a pogotovo za Aleksandra i onog starog i ovog novog)..a i za SPO-sva sreca da je bar monarhisticka stranka-zamisli situaciju da lik poput Vuka bude predsednik, a Dana premijer...da se ubijes odmah..

Нико да ми одговори од републиканаца одакле овај гнев и бес када је Србији ,која је први пут република,овако добро кренуло са тим уређењем?

Baš tako. Ali džaba je to nekima objašnjavati.

Samo iznosimo misljenja,ajd da cujemo tvoje resenje.Je l dobro ovako?Je l ista znace izbori?Je l treba menjati drzavno uredjenje ili ne?Ako da,koje bi to bilo?Neko poznato ili nesto novo?Ili da ostavimo sve ovako,i da klicemo sad Tomi,jer predhodniku smo se divili na lepoti,a oveme koliko dugo moze bez hrane,a sta pre jednog sata obeca,to sledeceg vise ne vazi.

Jesi li citao ostale postove?Da jesi video bi da je najmanji problem ko bi bio Kralj,jer pored ovog imamo i jos kandidata,vec da li bi takvo drzavno uredjenje donelo dobrobit Srbiji!
Jok maneken i izgladneli su ti bolja slika predstavnika Srbije od ovog?

Ma kakva dobrobit ?

Malo je što su se sve bivše komi zemlje vratile istorijski unazad u društvenim uređenjima. I mi takođe, usrećismo se. Pa sad ni to nije dovoljno što smo u liberalnom kapitalizmu ili lopovizmu nego treba da vraćamo monarhiju ?! Dobrobit ? Ma jok, treba da se vratimo plemenskim zajednicama ... :roll:

Kraljevina - Da!
Karadjordjevic za kralja - Ne!
Nije on za to:lol:

Мудро збориш сестро моја!

Престолонаследник се толико искомпромитовао да не заслужује да постане краљ.

Највише заслуга за то има оно ђубре Вук Драшковић,секретар Мике Шпиљка..

A tebi sad super?Izaso si na glasanje i sad cekas da ti procvetaju ruze?

Ne glasam vec nekih petnaestak, mozda i vise, godina, nemam koristi od politikantstva, ni direktne ni indirektne, a svestan sam da se u ovoj zemlji nista nece izmeniti i da ce gradjani, pogotovo apoliticni kao sto sam ja, uvek biti zrtve, ukoliko ne postanu deo lopovskog sistema.
Drzavno uredjenje tu ne igra nikakvu ulogu. Licno, mislim da bi prelazak na kraljevinu dodatno iskomplikovao stanje, pojavili bi se neki novi igraci zeljni moci, privilegija, materijalnih dobara... opet na nasoj grbaci... A i ako su nasi preci nasli dovoljno razloga da raskrste sa monarhijom zasto to ne isposhtovati...

Ma kakva dobrobit ?

Malo je što su se sve bivše komi zemlje vratile istorijski unazad u društvenim uređenjima. I mi takođe, usrećismo se. Pa sad ni to nije dovoljno što smo u liberalnom kapitalizmu ili lopovizmu nego treba da vraćamo monarhiju ?! Dobrobit ? Ma jok, treba da se vratimo plemenskim zajednicama ... :roll:

Bolje bi nam bilo tako,nismo mi za napredak!

Ne glasam vec nekih petnaestak, mozda i vise, godina, nemam koristi od politikantstva, ni direktne ni indirektne, a svestan sam da se u ovoj zemlji nista nece izmeniti i da ce gradjani, pogotovo apoliticni kao sto sam ja, uvek biti zrtve, ukoliko ne postanu deo lopovskog sistema.
Drzavno uredjenje tu ne igra nikakvu ulogu. Licno, mislim da bi prelazak na kraljevinu dodatno iskomplikovao stanje, pojavili bi se neki novi igraci zeljni moci, privilegija, materijalnih dobara... opet na nasoj grbaci... A i ako su nasi preci nasli dovoljno razloga da raskrste sa monarhijom zasto to ne isposhtovati...

Ni ja ne glasam i nisam privrzena ni jednoj stranci.
A ovo uvecano,jesi li siguran da su nasi preci raskrstili ili su neki sa strane osetivsi slabost Srbije u tom trenutku iskoristili to i poturili joj novo uredjenje koje nas dokusuri?

[/SIZE]
Ni ja ne glasam i nisam privrzena ni jednoj stranci.
A ovo uvecano,jesi li siguran da su nasi preci raskrstili ili su neki sa strane osetivsi slabost Srbije u tom trenutku iskoristili to i poturili joj novo uredjenje koje nas dokusuri?
Ubedjen sam da su nasi preci imali dovoljno razloga da izvedu revoluciju, a ideologija im je svakako podmetnuta u sklopu istorijskih okolnosti u kojima se revolucija odvijala. I mislim da je vecina stanovnistva imala koristi od te revolucije, a to je po meni jedino merodavno, da vecini bude bolje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back