Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
osim toga, dal je uopste kralju stalo do naroda ili da se qurchi da je kralj. to sto ima tamo neku titulu ne mora da znaci da mu je stalo, bilo je ihaj i careva i kraljeva koje je bolelo uvo za narod. niti bi nama bilo bolje da je srbija monarhija.

osim toga, dal je uopste kralju stalo do naroda ili da se qurchi da je kralj. to sto ima tamo neku titulu ne mora da znaci da mu je stalo, bilo je ihaj i careva i kraljeva koje je bolelo uvo za narod. niti bi nama bilo bolje da je srbija monarhija.

Bitna je instituicija Kralja, ne osoba koja je trenutno vrsi.

Vise nikad ne bismo imali mahinacije sa predsednicima kojih smo svedok ovih dana.

Onda bi izdrzavaliNjega JEDNOG,a sada svaki bivsi predesnik do penzije prima 80%predsednicke plate,plus obezbedjenje godinu a i duze ako postoji potreba za tim,ima prava na sluzbeno vozilo i vozaca......

i taj jedan bi se qurchio i morao bi na kraju da bude oteran kukom i motikom. sto je doduse tradicija ovog naroda. :lol: da, da bas verujem da on ne bi igrao kako zapad svira. mda.:roll:

Монархија више не станује у Србији. Заувек је отпутовала. Незнам пример у свету да доласком републичког уређења уместо монархије поново враћена монархија. Не верујем да би ми Срби били први у том јединственом експерименту.
Према томе, заувек заборавите монархију. Али помно пратите дешавања и трендове државних уређења пре свега у Европи. Велики број земаља нагиње социјал-демократији као будућем уређењу држава. И сами одредите место које Вам припада у том друштвеном уређењу.
Маните се ћорава посла.

Kralj ako narodu ne valja,nema da daje ostavku,vec mu narod presudi.Bilo je takvih "presuda"kroz nasu istoriju.A vec rekoh,potomci Obrenovica su itekako skolovani i govore srpski.

i taj jedan bi se qurchio i morao bi na kraju da bude oteran kukom i motikom. sto je doduse tradicija ovog naroda. :lol: da, da bas verujem da on ne bi igrao kako zapad svira. mda.:roll:

Poenta je u tome sto on ne bi imao nikakvu prakticnu vlast vec bi bio cuvar tradicije, morala, duhovnosti, takvih stvari. Kao sekularni Patrijarh. Vlast bi drzao Premijer kojeg bi birao narod preko Skupstine.

Монархија више не станује у Србији. Заувек је отпутовала. Незнам пример у свету да доласком републичког уређења уместо монархије поново враћена монархија. Не верујем да би ми Срби били први у том јединственом експерименту.
Према томе, заувек заборавите монархију. Али помно пратите дешавања и трендове државних уређења пре свега у Европи. Велики број земаља нагиње социјал-демократији као будућем уређењу држава. И сами одредите место које Вам припада у том друштвеном уређењу.
Маните се ћорава посла.

Spanija. Iako ne formalno ukinuta, niko nije ocekivao da ce Franko u svom testamentu ostaviti uputstva o vracanju drzave na put parlamentarne monarhije.

E,pa ti zivis u Srednjem veku!Zensku nevinost plasticni hirurzi sada mogu vratiti,tako da mozemo i Monarhiju.:zper:

Pa necemo valjda zakrpljenu monarhiju :D

Nemacka i Austrija imaju kancelarski sistem koji je prakticno isto sto i parlamentarna monarhija. Svajcarska je konfederacija, ne mozemo na nju da primenimo ista pravila kao na unitarne drzave. Francuska je jedini primer prave republike od svega sto si naveo.

Ne postoji parlamentarna monarhija koja je trula drzava.

Kancelarski sistem nema apsolutno nikakve veze sa monarhijom, jer se kancelar smeni ocas posla sa svoje poziicije. Tako da su sve republike koje sam naveo potpuno dobri primeri. Sto se tice konfederalnosti Svice, to ti nema nikakve veze sa nekakvim ustavnim monarhizmom. Pogledaj u kakvoj poziciji je Ujedinjeno kraljevstvo pa je opet monarhija.

Dalje, imas mnogo primera uzasnih monarhija. pogledaj recimo Tajland, Nepal, africke monarhije. A od republika, zar je malo reci da su SAD republika. :)

Kralj ako narodu ne valja,nema da daje ostavku,vec mu narod presudi.Bilo je takvih "presuda"kroz nasu istoriju.A vec rekoh,potomci Obrenovica su itekako skolovani i govore srpski.

monarhija je proslost i u proslosti treba da ostane. presudjivanje moze biti i politicarima. bio je 5.oktobar, namesten, ali ovde je i onako sve namesteno, pa bi i taj kralj bio namesten.

Poenta je u tome sto on ne bi imao nikakvu prakticnu vlast vec bi bio cuvar tradicije, morala, duhovnosti, takvih stvari. Kao sekularni Patrijarh. Vlast bi drzao Premijer kojeg bi birao narod preko Skupstine.

upravo premijer. a kralj bi bio kao predsednik, ali dozivotni. mada i predsednici teze da budu dozivotni kod nas. :lol: nema razlike, samo trut vise na ledjima i preko ledja naroda.

Pa necemo valjda zakrpljenu monarhiju :D

Kancelarski sistem nema apsolutno nikakve veze sa monarhijom, jer se kancelar smeni ocas posla sa svoje poziicije. Tako da su sve republike koje sam naveo potpuno dobri primeri. Sto se tice konfederalnosti Svice, to ti nema nikakve veze sa nekakvim ustavnim monarhizmom. Pogledaj u kakvoj poziciji je Ujedinjeno kraljevstvo pa je opet monarhija.

Dalje, imas mnogo primera uzasnih monarhija. pogledaj recimo Tajland, Nepal, africke monarhije. A od republika, zar je malo reci da su SAD republika. :)

Ne kapiras srz stvari. Kancelar je isto sto i premijer. Na celu nase drzave u slucaju povratka monarhije bio bi Premijer, kralj bi bio samo figura koja bi se bavila odredjenim delatnostima kao sto su briga o duhovnosti, moralu, tradiciji- tu funkciju u kancelarskim sistemima obavlja "predsednik republike" koji je jedna tiha, povucena figura koja ne figurira puno javno. Nemacka, Italija i Austrija imaju ovakav sistem. Dakle, Kancelar (premijer) zari i pali, predsednik republike se bavi nekim drugim stvarima. Po ustavu, tako bi trebalo da bude uredjena i republika u Srbiji. Pa zasto onda tu figuru od predsednika ne zameniti kraljem, a svakodnevnu vlast naravno ostaviti u rukama Premijera?

Tajland, africke i arapske kraljevine su apsolutisticke monarhije- takav sistem vlasti nema nikakve veze sa evropskim parlamentarnim monarhijama, kakvu bi Srbija hipoteticki imala.

SAD, Rusija, Brazil, Meksiko, Kina i slicni giganti nisu merodavni, jer to su superdrzave koje imaju karakteristicne sisteme. Mi bismo trebali da se ugledamo na drzave male i srednje velicine, dakle ne vece od Nemacke, a te drzave su ili monarhije ili republike koje su uredjene kao parlamentarne monarhije.

Poslednja izmena:
upravo premijer. a kralj bi bio kao predsednik, ali dozivotni. mada i predsednici teze da budu dozivotni kod nas. :lol: nema razlike, samo trut vise na ledjima i preko ledja naroda.

Ali za razliku od predsednika, kralj bi bio izdvojen od svakodnevnog dnevnoplitickog blata i bio bi vanstranacka licnost koja bi saradjivala sa Premijerom kojeg bi izabrao narod. Nema kohabitacije, nema predsednika koji se menjaju svakih par godina a koje onda izdrzavamo kao kraljeve do kraja zivota, nema predsednika koji krse Ustav i prisvajaju funkcije koje im ne pripadaju...

Ne kapiras srz stvari. Kancelar je isto sto i premijer. Na celu nase drzave u slucaju povratka monarhije bio bi Premijer, kralj bi bio samo figura koja bi se bavila odredjenim delatnostima kao sto su briga o duhovnosti, moralu, tradiciju- tu funkciju u kancelarskim sistemima obavlja "predsednik republike" koji je jedna tiha, povucena figura koja ne figurira puno javno. Nemacka, Italija i Austrija imaju ovakav sistem. Dakle, Kancelar (premijer) zari i pali, predsednik republike se bavi nekim drugim stvarima. Po ustavu, tako bi trebalo da bude uredena i republike u Srbiji. Pa zasto onda tu figuru od predsednika ne zameniti kraljem, a svakodnevnu vlast naravno ostaviti u rukama Premijera?

Tajland, africke i arapske kraljevine su apsolutisticke monarhije- takav sistem vlasti nema nikakve veze sa evropskim parlamentarnim monarhijama, kakvu bi Srbija hipoteticki imala.

SAD, Rusija, Brazil, Meksiko, Kina i slicni giganti nisu merodavni, jer to su superdrzave koje imaju karakteristicne sisteme. Mi bismo trebali da se ugledamo na drzave male i srednje velicine, dakle ne vece od Nemacke, a te drzave su ili monarhije ili republike koje su uredjene kao parlamentarne monarhije.

Nista tebi nije merodavno osim da treba da nakacimo krmka na drzavni budzet, a da uz to ne radi nista :D A ti inace ni ne znas sta radi "slab" predsednik. Po meni je onda sasvim dovoljno da se promeni Ustav i da se predsedniku dodatno oduzmu ovlascenja (komanda nad vojskom i uticaj na diplomatiju) nego da sustinski menjamo sistem i dovovimo nekog kralja. :D

Ali ti to ne zelis da razumes, jer hoces coca colu, a ni sam ne znas zasto :D

И не само њега већ цели Крунски савет, техничку службу, агенције за хуманитарне послове, .... и ко зна шта све.

Naravno, zato se cela ta monarhisticka glupiranja zavrsavaju po forumima gde neki nepoznavaoci politicke teorije i uopste realne situacije na terenu propagiraju do besvesti nekoga kralja. A cesto mu ni ime ne znaju :D

Nista tebi nije merodavno osim da treba da nakacimo krmka na drzavni budzet, a da uz to ne radi nista :D A ti inace ni ne znas sta radi "slab" predsednik. Po meni je onda sasvim dovoljno da se promeni Ustav i da se predsedniku dodatno oduzmu ovlascenja (komanda nad vojskom i uticaj na diplomatiju) nego da sustinski menjamo sistem i dovovimo nekog kralja. :D

Ali ti to ne zelis da razumes, jer hoces coca colu, a ni sam ne znas zasto :D

Isto se moze i o tebi reci, neces coca colu a ne znas zasto. :D Ja savrseno znam zasto- pitanje tradicije, ugleda, drzavotvornosti, povezivanja sa istorijom. Evropa je puna nekakvih drzava nastalih 1990. koje nikada pre nisu postojale u istoriji planete, polomise se da izmisle nekakvu istoriju i u tome su smesni kao pokojni Lesli Nilsen, a mi imamo to sto oni hoce na dohvat ruke a pljunuli bismo u to zarad pomodarstva.

Kao drugo, nemoj vredjati NJKV Princa Aleksandra Karadoredjevica, ja tvoje politicke idole ne vredjam. (a mogu pretpostaviti koji su s obzirom na avatar)

A ako bismo stvorili "slabog predsednika", kakva bi onda bila posebna promena otici korak dalje i promeniti mu ime u "kralj"?

Ali ok, let's agree we disagree.

Isto se moze i o tebi reci, neces coca colu a ne znas zasto. :D Ja savrseno znam zasto- pitanje tradicije, ugleda, drzavotvornosti, povezivanja sa istorijom. Evropa je puna nekakvih drzava nastalih 1990. koje nikada pre nisu postojale u istoriji planete, polomise se da izmisle nekakvu istoriju i u tome su smesni kao pokojni Lesli Nilsen, a mi imamo to sto oni hoce na dohvat ruke a pljunuli bismo u to zarad pomodarstva.

Kao drugo, nemoj vredjati NJKV Princa Aleksandra Karadoredjevica, ja tvoje politicke idole ne vredjam. (a mogu pretpostaviti koji su s obzirom na avatar)

A ako bismo stvorili "slabog predsednika", kakva bi onda bila posebna promena otici korak dalje i promeniti mu ime u "kralj"?

Ali ok, let's agree we disagree.

pa ta krmaca debela to nije uvreda, to mu je rasa hahaha

a sto se tice tradicije, Srbija nema nikakvu tradiciju, da je ima ne bi bio ovako pogan narod :D

a i kakva korist od promene imena u kralj.. bez veze... ima srbija i prece probleme nego te budalastine.

Не може, нема наследника по мушкој линији! И Дана и Вук су прошли доба репродукције.
По бабиној има сијасет.

Uf, pa mogao bi da uskoci neki njihov rodjak, a da njih dvoje budu namesnici, ali zaboravio sam njegovu komunisticku proslost, ne, to ipak ne bi islo. A steta, preokrenuo je u iskrenog rojalistu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back