Србија и Бугарска - мрље прошлости и садашњости

ΚΑΜΠΑΝΤΑΝΟΣ стоји код Нићифора за Пагана бугарског владара из 7. века.

Piše Καμπαγάνος, preciznije.

Dotično navodi kao ime čoveka, ali opet, da se podsetimo, nije taj podatak bio poznat.

U vreme npr. Laonika Halkokondila nije Bugarima nije pripisivao neku neslovensku pripadnost. Apsolutno svi su ih tretirali slovenskim narodom, sasvim jednako kao i Srbe. Kako su i sami Bugari sebe doživljavali.

Dotično navodi kao ime čoveka, ali opet, da se podsetimo, nije taj podatak bio poznat.

U vreme npr. Laonika Halkokondila nije Bugarima nije pripisivao neku neslovensku pripadnost. Apsolutno svi su ih tretirali slovenskim narodom, sasvim jednako kao i Srbe. Kako su i sami Bugari sebe doživljavali.
Па где ти оде чак!!!! Кантакузин каже након Битке код Велбужда, Срби су разоружали бугарске заробљенике и одмах их пустили на слободу, јер није код њих обичај да своје саплеменике одводе у ропство. Паметном доста!

Е омакао ми се прстић, или је autocorrect

Па где ти оде чак!!!! Кантакузин каже након Битке код Велбужда, Срби су разоружали бугарске заробљенике и одмах их пустили на слободу, јер није код њих обичај да своје саплеменике одводе у ропство. Паметном доста!

Da, Bugari i Srbi su jedni druge smatrali istorodnim. To je dobro poznat podatak; nisam siguran šta tačno misliš da dokazuje?

Jasno, ali ne menja suštinu.

Mada verujem da autohtonisti imaju i drugačije tumačenje tog imena kod Nikifora (treba pogledati)
Па управо сви старији писци их називају кановима. И Милојевић, погледај. Не разумем те?

Па ја то покушавам да кажем! Дечко је недоречен скроз, он сада тражи неке Русе по Пелопонезу, потенцира њихово богумилство, потпуно of topic. Не морају сви да размишљају као ја, ценим људе који имају дијаметрално супротно мишљење од мене, али држимо се теме. Сем тога, код свих Грка доминира Ј2 и Е1б1, уз одређене трагове словенског присуства у виду И2 а и Р1 а. Било их је доста, али су побијени, протерани, асимиловани, а досељено је становништво из Мале Азије. Али тврдити да пелопонески Словени имају више сличности са Русима и Украјинцима, него са Србима, то нигде нисам чуо, нити то кога занима. А да је и тачно, волео бих да чујем теорију, зашто је то тако?

Дакле, дечко је бот и то лош, кварљивац тема и Миле Контраш, без икаквог плана и метода. Тек да некога нервира, живцира. Код Граница Душановог царства ми је упадао к’о кошуља у д.... да је Душан умро у Тирани и неке сличне глупости.
To su činjenice, a nemanjicima je trebalo 2 veka da se bore sa bogumilima koje su vizantinci i bugari plasirali

Etnos je zajednica ljudi i nedvosmisleno su Srbi i Bugari bili dve zajednice. To što se nisu zarobljavali i što su se istorodnima smatrali nema nikakvog uticaja na to.
Има сада не знам тачно да ли код Григоре, или Кантакузина, када је Шишманић опседао Цариград да помогне Андронику Старијем, да је скупио војску од Скита, Татара, Срба и сл. Дакле, Срби овде, Срби тамо, династички рат!

sta, pa ni tvoja verzija da je umro blizu Marice nema dokaza vec su sve nagadjanja ....
А имају ли доказе да је Девол у Албанији?Ја сам се позвао на два извора која помињу Diapoli у Трајији (Румелији), него ти ниси уопште ни прочитао, нити је занимало да прочиташ, него си одмах кренуо са ироничним упадицама. Види се како не знаш ништа, чим то називаш “мојом” теоријом.

А имају ли доказе да је Девол у Албанији?Ја сам се позвао на два извора која помињу Diapoli у Трајији (Румелији), него ти ниси уопште ни прочитао, нити је занимало да прочиташ, него си одмах кренуо са ироничним упадицама. Види се како не знаш ништа, чим то називаш “мојом” теоријом.
a ti si zavrsio istoriju na faksu pa znas .... biti priucen kao ti trpi ogromne uticaje nekontrolisanosti i sumnjivih zakljucaka

Ја сам до сада увек био опоменут за спам, када не прижам доказе, а ти само идеш около и иронишеш.
ovde se dozvoljava izvesna sloboda da ne bi komunikacija izgledala kruto...valjda to znas .. spamovi jesu problem ali tvoji zaključci spamova i onako kako ih menadžment krstarice shvata se razlikuju... Verovatno se i moji razlikuju.

Poslednja izmena:
ovde se dozvoljava izvesna sloboda da ne bi komunikacija izgledala kruto...valjda to znas .. spavomi jesu problem ali tvoji zaključci spamova i onako kako ih menadžment krstarice shvata se razlikuju... Verovatno se i moji razlikuju.
Па и све да има доказа да је умро близу Марице ти би онда скренуо тему са Душана и почео да причаш о Горанцима и Торбешима у границама Душановог царства, као што си причао.

Back