Србија и Бугарска - мрље прошлости и садашњости

U redu, ali o onoj tvrdnji da su vizantinci tj grci sve slovene, dakle i srbe i bugare nazivali Βουλγάρες tj bugarima...to je jako diskutabilno.... da bi se to utvrdilo tu mora da se sprovede ozbiljno istrazivanje... i da bude iskreno... da bude ukljuceno mnogo naucnika, lingvisticara, istoricara, itd...nije to mala stvar da bi se preko toga tek tako preslo i da bi se to tvrdilo ... ne kazem da tu nema istine ... ali za to treba da se obavi izuzetno temeljno istrazivanje ... kod baltika je stvar prilicno jasna a to je postojanje limes sorabicusa.. dakle jasno je da je danasnja cela istocna nemacka bila srpska ..

Poslednja izmena:
U redu, ali o onoj tvrdnji da su vizantinci tj grci sve slovene, dakle i srbe i bugare nazivali Βουλγάρες tj bugarima...to je jako diskutabilno.... da bi se to utvrdilo tu mora da se sprovede ozbiljno istrazivanje... i da bude iskreno... da bude ukljuceno mnogo naucnika, lingvisticara, istoricara, itd...nije to mala stvar da bi se preko toga tek tako preslo i da bi se to tvrdilo ... ne kazem da tu nema istine ... ali za to treba da se obavi izuzetno temeljno istrazivanje ... kod baltika je stvar prilicno jasna a to je postojanje limes sorabicusa.. dakle jasno je da je danasnja cela istocna nemacka bila srpska ..
Не разумем какву би ти лингвистику, хоћеш да поредиш туркијски бугарски са српским? И ресурси су ограничени, што се истражило, истражило се. Последња стандардизација бугарског језика извршена је “55 ја мислим. Они кажу да су по језику старији од свих нас, а испадоше Македонци да имају старији језик од њих, њихов језик је настао у периоду од 44-46. :D

Другари, да ли може једно питање за учеснике обе дискусије који мало боље познају историју? @Сребрена и @Лекизан од вас посебно очекујем да се укључите! Који је то запис или примарни историјски извор који доказује да се Самуило потписивао као бугарски цар?

Ја знам само за Битољски натпис који се приписује његовом синовцу Владиславу, који је доста сумњив као и Трпимирова и Мунцимирова даровница!
Sve sto vama ne odgovara je sumnjivo:rotf:

Па то што се неко презива Бугарин, не значи да је и Бугарин по народности. Код нас имаш и Мађаревиће и Швабиће и Арнаутовиће имаш и Хорвате и Хрватине, али су Срби.
Ali ako se neko preziva Srbin onda je 100 % Srbin po narodnosti:rotf:

Ali ako se neko preziva Srbin onda je 100 % Srbin po narodnosti:rotf:
Nije ...evo ti primer Srba, trebutno najveceg hrvata, predsednik Hrvatske Stranke Prava, u prevodu ustaša

a imaš i primer najvećeg hrvatskog sportiste za 2017.. >>>>>>> Tin Srbić

Medjutim bilo kako bilo DNK analiza pokazuje da su Bugari izuzetno drugačiji od severnih makedonaca i srba koji su inače medjusobno jako slični. To je zato što su Bugari osim Bugara sa Volge u svoj sastav su upili Pečenege i Kumane, a to je već dovoljno daleko od Slovena i Tribala koje u sebi imaju srbi pa i makedonci današnji ...

Poslednja izmena:
Nije ...evo ti primer Srba, trebutno najveceg hrvata, predsednik Hrvatske Stranke Prava, u prevodu ustaša

a imaš i primer najvećeg hrvatskog sportiste za 2017.. >>>>>>> Tin Srbić

Medjutim bilo kako bilo DNK analiza pokazuje da su Bugari izuzetno drugačiji od severnih makedonaca i srba koji su inače medjusobno jako slični. To je zato što su Bugari osim Bugara sa Volge u svoj sastav su upili Pečenege i Kumane, a to je već dovoljno daleko od Slovena i Tribala koje u sebi imaju srbi pa i makedonci današnji ...
Иди на Еупедију па пажљиво погледај генетску слику данашњих Бугара, па се онда врати да причамо. Важно ми је да ми покажеш на коју то тачно хаплогрупу мислиш да је азијска протобугарска?

Заправо извињавам се, 1945. је последња стандардизација бугарског језика извршена. Дакле, ту су негде по старини као и македонски. Само различити приступи, да би се што више разликовали од Срба.

Заправо извињавам се, 1945. је последња стандардизација бугарског језика извршена. Дакле, ту су негде по старини као и македонски. Само различити приступи, да би се што више разликовали од Срба.
ma dobro... bugarin kad klimne glavom za DA njemu je to NE...po tome ih prepoznas, ne treba ti jezik ... a i po slavama tj neslavljenju slava ih prepoznas...

Иди на Еупедију па пажљиво погледај генетску слику данашњих Бугара, па се онда врати да причамо. Важно ми је да ми покажеш на коју то тачно хаплогрупу мислиш да је азијска протобугарска?
Sto se tice peloponeskih slovena (jezeriti i milinzi) utvrdjeno je da nisu srbi nego da im haplogrupe pripadaju rusko/belorusko/ukrajinskom tipu slovena

па шта са бугарима ?
Па где се ти налазиш у којој теми?! Откуд сада Пелопонез, шта спамујеш? Имаш ли ти уопште неке ставове о било чему, осим што удараш контру и квариш теме?

Sto se tice peloponeskih slovena (jezeriti i milinzi) utvrdjeno je da nisu srbi nego da im haplogrupe pripadaju rusko/belorusko/ukrajinskom tipu slovena
1. Округ Арголида: Сербица (Σερβαίκα);
2. Округ Ахаја: Србаљи (Σαραβάλι), Србљани (Συρμπάνι);
3. Округ Триполица: Србота (Σερβοτά);
4. Округ Аркадија: Србљани (Σεργιανά), Србово (Σέρβον);
5. Округ: Месенија: Србиште (Σερμπίατα);
6. Округ Лаконија: Србица (Σερβέϊκα);

Ово су ти само топоними који носе српско име на Пелопонезу. Пази, ја не спорим да поред Срба на Пелопонезу има и осталих Словена, на крају крајева сви смо ми дошли из Украјине у 7. веку шта те то чуди??? Наравно да има и људи руског порекла, а има и Укро-нациста, они су па посебан етнос другачији од руског увек били, а и помињу се пре Руса.

Умало да заборавим: имаш на Криту код Ираклиона, село Српски Метох (Σερβού Μετόχι)! Руси су наша браћа, има и њих на Криту, летују воле топла мора. By the way, знаш ли да је Душан руском манастиру Пантелејмон, поклонио преко 100 села око Халкидикија?

А јеси ли чуо за богумилске испоснице код Новог Пазара?

Poslednja izmena od moderatora:
Умало да заборавим: имаш на Криту код Ираклиона, село Српски Метох (Σερβού Μετόχι)! Руси су наша браћа, има и њих на Криту, летују воле топла мора. By the way, знаш ли да је Душан руском манастиру Пантелејмон, поклонио преко 100 села око Халкидикија?

А јеси ли чуо за богумилске испоснице код Новог Пазара?
Cinjenica je da su Milinzi bili bogumili imamo dokaz koji se priznaje u istoriji, dok za srbe samo toponime.... s druge strane rec srbin ne oznacava samo ime naroda ... to znaci rodjak, rod, ..

1. Округ Арголида: Сербица (Σερβαίκα);
2. Округ Ахаја: Србаљи (Σαραβάλι), Србљани (Συρμπάνι);
3. Округ Триполица: Србота (Σερβοτά);
4. Округ Аркадија: Србљани (Σεργιανά), Србово (Σέρβον);
5. Округ: Месенија: Србиште (Σερμπίατα);
6. Округ Лаконија: Србица (Σερβέϊκα);
I ti si Σερμπίατα preveo sa srbište? Mislim, ...jeste to lepo, ali nije srbište, ....

Cinjenica je da su Milinzi bili bogumili imamo dokaz koji se priznaje u istoriji, dok za srbe samo toponime.... s druge strane rec srbin ne oznacava samo ime naroda ... to znaci rodjak, rod, ..
Није род, него роб! Срби су добили име по посебној врсти обуће - робовским сандалама званим Cervuliana, то су морали да носе као знак да су власништво ромејског цара. Али то важи само за ове Србе са Балкана. Лужички Срби рецимо, нису никада били под влашћу Ромеја, па не знам шта њихово име значи. Али знам само једно, да они немају неке ближе везе са нама Србима овде, осим што се зову исто. Лужичкосрпски рецимо је даље од данашњег српског језика, него рецимо чешки и сл. Читај Владимира Ћоровића.

Када већ толико великонуждиш о богумилима, можеш ли ми нешто рећи о босанским владарима, да ли су и они по теби били богумили?

Није род, него роб! Срби су добили име по посебној врсти обуће - робовским сандалама званим Cervuliana, то су морали да носе као знак да су власништво ромејског цара. Али то важи само за ове Србе са Балкана. Лужички Срби рецимо, нису никада били под влашћу Ромеја, па не знам шта њихово име значи. Али знам само једно, да они немају неке ближе везе са нама Србима овде, осим што се зову исто. Лужичкосрпски рецимо је даље од данашњег српског језика, него рецимо чешки и сл. Читај Владимира Ћоровића.

Када већ толико великонуждиш о богумилима, можеш ли ми нешто рећи о босанским владарима, да ли су и они по теби били богумили?
to sto je jezik dalji ne mora da znaci da su oni dalji.... taj predeo je trpeo uticaj sa svih strana pa su oni menjali jezik kako duvaju vetrovi ali su im geni srpski ...

Ти мислиш да ја не видим шта ти радиш све ово време? Пратио сам те у више тема са твојим циничним упадицама, углавном извалиш нешто што нема везе, или иронишеш, а онда се са пар коментара трудиш најпре да придобијеш поверење људи, и изненада скрећеш са теме, збуњујеш, причаш нешто што нема везе, само да би деконцентрисао оне који нешто имају да кажу.

И немој се правити наиван!

Не разумем какву би ти лингвистику, хоћеш да поредиш туркијски бугарски са српским?

Staro Braničevo, Bugari su slovenski narod, a bugarski slovenski jezik. Tako su sebe Bugari smatrali, a i drugi ih doživljavali. Vekovima se tako pisalo; imaš to i u Kraljevstvu Slovena Mavra Orbinija iz 1601. godine.

Konceznus o tome da su Bugari neslovensko pleme kojese doselilo u poznom VII stoleću razvija se tek sa Bečko-berlinskom školom, te posebno posle Berlinskog kongresa 1878. godine.

Bugari su slovenski narod,
То се види на први поглед :
8336356.jpg
han-asparuh-1.jpg
BLGARSKJI VLADARI - Copy.jpg

Back