GSM doctor:
Ljudi, zar je vazno kako nas gledaju oni tamo odozgo, oni sterilni i napuderisani, oni cije su ekonomije zasnovane na visevekovnom kolonijalizmu, izrabljivanju i unistavanju malih i slabih...
Sta smo sve preziveli - dobri smo, i vise od toga. Pritom ne mislim samo na Srbe...
Nismo imali sansu, nisu nam dali, inace bismo ih sve preveslali
Svaka cast na pozitivnom razmisljanju...
Ali, nazalost, vazno je. Jer voz ode, a mi ostadosmo.
Voz zvani Evropa. U ocima prosecnog Amerikanca, mi smo u rangu sa Talibanima, (jednom sam pokusala da chatujem s nekim iz USA, reakcija na cinjenicu da sam iz Srbije je bila: "Do not contact me ever again"...) naravno, pojma nemaju de je Srbija, kao ni vecina drugih zemalja (sita sam se ismejala kad sam procitala da Britney Spears misli da je Japan u Africi), ali oni su ipak veliki, a mi smo mali. Prosecan Evropljanin zna da je Srbija na tlu bivse SFRJ, ali veze nema sta se tamo desavalo, ni ko je ko. Mi smo prosto copor, Srbi, Hrvati, Muslimani, ne zna se sta je razlog sto smo se klali, ali zna se da su Srbi uzrok svim nevoljama. I, naravno, Albanci, sto neko rece, kad ih uhvate u kriminalu, sve novine objave da su to "kriminalci iz Srbije", pa ti vidi gde smo...
Deo sveta koji se zove Balkan se, uslovno receno, smatra zaostalim, i moram da kazem da sam ja imala samo pozitivne reakcije na moj izgovor engleskog, mnogi se sokiraju kad shvate da govorim engleski bolje od njih, i pitaju me da li sam zivela u Engleskoj.
Hehe, crknite, papci. 8)