zenazmaj
Zainteresovan član
- Poruka
- 194
Prosle godine, na plazi u okolini Nea Kalikratie... Mi smo ljubitelji ranog gacanja po plicaku i uzivanja u jutarnjem suncu, kao i neki penzioneri iz okolne vile. Prilaze oni i zapocinju pricu, pitaju odakle smo.. Kad su culi, veliki osmeh- Aaa, Servia, mi smo braca...Vlasnik poslasticarnice se odmah raspricao na svom oskudnom srpskom, ima prijatelje u Beogradu, pa se odmah raspitivao...
Na Kipru 1999, na Cveti, udjem u crkvu u Limasolu sa decom. Nigde nikog, izlazi odnekud coveculjak i gleda sta radimo. Ispostavi se, crkvenjak. Kad je cuo da smo Srbi, pokaze mi da cekam i ode negde iza oltara. Vraca se i uz siroki osmeh mi daje flasu osvestanog vina i domaci hleb. Ja se u momentu rasplakala kao kisa, srce da mi pukne...
Na Kipru 1999, na Cveti, udjem u crkvu u Limasolu sa decom. Nigde nikog, izlazi odnekud coveculjak i gleda sta radimo. Ispostavi se, crkvenjak. Kad je cuo da smo Srbi, pokaze mi da cekam i ode negde iza oltara. Vraca se i uz siroki osmeh mi daje flasu osvestanog vina i domaci hleb. Ja se u momentu rasplakala kao kisa, srce da mi pukne...