Srbi u ocima stranaca

• Začetnik teme Začetnik teme hator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakvu sam lošiju reklamu mogao napraviti, od onoga što JESTE....
Ti ljudi su to zaista gledali na TV.
Nisam to bio ja, ali svejedno. Nije to bio ni neki glumac. Bilo je to uživo snimljeno na mestu dogadjaja.

Ne mogu ja ispravljati krive Drine. Mogu samo da se gorko našalim na naš račun.
I to je mnogo poštenije nego šaliti se na tudj.

Ne smatram ovaj tvoj post provokacijim, niti se pravdam. Jednostavno, to je to....

ΓΑΛΙΝΙ:
Kakvu sam lošiju reklamu mogao napraviti, od onoga što JESTE....
Ti ljudi su to zaista gledali na TV.
Nisam to bio ja, ali svejedno. Nije to bio ni neki glumac. Bilo je to uživo snimljeno na mestu dogadjaja.

Ne mogu ja ispravljati krive Drine. Mogu samo da se gorko našalim na naš račun.
I to je mnogo poštenije nego šaliti se na tudj.

Ne smatram ovaj tvoj post provokacijim, niti se pravdam. Jednostavno, to je to....

Pa i nije provokacija!
Već komentar!

Uostalom šta me briga! I ja se uplićem neki put gdje mi nije mjesto
Ja sam samo prokomentirao da je to neki Hrvat napravio ja bih mu odvalio šamar da se sa time preda mnom hvali

jer to je u biti sramota

al nema veze
ugodan dan
i pozz

Ma ništa ja tebi, OVAJ PUT nisam zamerio...

Tvoja tema je sjajna, profesionalno verovatno i najkvalitetnija na ovom forumu.

JA sam bio taj koji je tebi minirao temu. Eto....izvinjavam se ( bez ironije )
Vaše primorje je najlepše, samo ja ponavljam da ne želim da odem.
Nisam bio učesnik ratova. U Hrvatskoj sam zadnji put bio 1989-te. Ali...

Pozdrav i NASTAVI

P.S. Ne diraj mi više Grke

ΓΑΛΙΝΙ:
Ma ništa ja tebi, OVAJ PUT nisam zamerio...

Tvoja tema je sjajna, profesionalno verovatno i najkvalitetnija na ovom forumu.

JA sam bio taj koji je tebi minirao temu. Eto....izvinjavam se ( bez ironije )
Vaše primorje je najlepše, samo ja ponavljam da ne želim da odem.
Nisam bio učesnik ratova. U Hrvatskoj sam zadnji put bio 1989-te. Ali...

Pozdrav i NASTAVI

P.S. Ne diraj mi više Grke

U redu.
Hvala na komplimentu

zabofaker:
Evo mogu ja da kažem par riječi o Srbima pošto sam stranac. Srpkinje-asocijacija prva mi je erotizirane-pogotovo face, tamnopute su, naglasak dovodi do pojačanog rasta libida :D i nekako-kod Srba je karakterističan taj pomalo agresivniji naglasak. Srbi-crni-crnoputi, onako-viši i imaju pomalo karakteristične oblike lica, a i čeljusti...Možda karakterističan primjer Srbina-po meni bi bio Aleksandar Šapić il Bata-životinja recimo, a za Srpkinje-Ceca, Tina Ivanović... ma ima vas svakakvih, objektivno-lijepi ste, subjektivno-Srpkinje-prelijepe :D . Živili !
Moram da reagujem.
Kakva je to generalno razlika u fizionomiji izmedju Srba i Hrvata?Kako vizuelno razlikujes bilo koga iz ex-yu?To mi nikako ne idu u glavu.
A sto se tice naglaska pa ok i meni rast "libida" izazivaju zagrepcanke i slovenke svojim akcentom,da me ubijes ako znam zasto.Sa druge strane dalmatinke i taj akcenat imaju suprotan efekat iako su vizuelno lepse(tj. vise po mom ukusu).A opet bosanski naglasak mi budi zelju da ih umlatim bejzbol palicom cim zinu 8) (sva tri naroda da ne bude zabune),crnogorke nesto slicno.Ali najbolji efekat i vizuelni i audio imaju Novosadjanke i uopste vojvodjanke. :wink:
Bata Zivojinovic je tipican gorstak,a Sapic tipicno nabildovano-gojazni lik.Nije bas da ces njihove dvojnike cesto sresti setajuci se po srpskim gradovima.A nazalost milion klonova Cece ces videti ali to nije pitanje fizionomije,vec modnog trenda koji hara medju klinkama.

A sto se tice kako nas vide napolju,gde sam bio:
Nemacka-svi istocno evropljani su za njih lopovi a zene kur*e,sve ostalo su nijanse da li si ex-yu(za njih je sve to isto kako mi je receno u lice),ili si Poljak(mrze ih),Rus,Ceh(malo ih vise gotive od ostalih cini mi se)...Ipak se bolje kotiramo(svi) nego Turci
Francuska-svi ostali su niza rasa,potpuno svejedno odakle si,naravno iz istocne evrope su joz niza
USA-znate onaj vic("sta je to ostatak sveta?").Otprilike se tako i ponasaju.
Kanada-nikad nisu smatrali za shodno da me pitaju odakle sam,nije ih ni briga,vrednuju druge stvari,pravi ljudi(moj utisak)
Grci-posebna prica,stvarno nas gotive,mada cini mi se da naklonost opada sa severa prema jugu,ali uvek "spejsal prajz for serbian brader" :lol:
Turci-neverovatno ali oni koje sam upoznao nas dosta gotive,s obzirom kako mi na njih gledamo,krajnje neocekivano(cini mi se da shvatam njihovo "gotivljenje" kad sam cuo kako tumace istoriju,otprilike imaju neki pan-balkanski pogled na svet,gde su oni srediste toga(kulturno,politicki),uopste izgleda nisu svesni sta ostali balkanci misle o tome,tj. da su najvece zlo koje nas je snaslo) :shock:
Upoznao sam dosta Engleza i Skandinavaca i drugih,ali sve ovde,tako da mi sigurno ne bi u lice rekli nista negativno

@ doktora ....Kada negde napolje vidim lepu, ali zaista lepu devojku, smem da se kladim u ovo malo para koje imam da je Hrvatica, Srpkinja, Makedonka, Ruskinja, Čehinja ( redosled NIJE bitan )

@ fortes ....Ne slažem se
- za Grke sa juga, smatram da nas vole još više ( iz iskustva )
- Francuzi su JEDINI evropski kosmopoliti. U Francuskoj danas procentualno živi najviše Jevreja, a to NIJE slučajno

Slažem se SVE ostalo, sa posebnim akcentom na Turke. Tako ljubazne, ali ISKRENO ljubazne domaćine, nigde bisam sreo.

NAJGORI ( što se tiče gostoprimstva ) u Evropi su ubedljivo Poljaci i Madjari.
KO KAŽE da su Englezi hladni ? Za ove su V A T R A

fortes:
Moram da reagujem.
Kakva je to generalno razlika u fizionomiji izmedju Srba i Hrvata?Kako vizuelno razlikujes bilo koga iz ex-yu?To mi nikako ne idu u glavu.
A sto se tice naglaska pa ok i meni rast "libida" izazivaju zagrepcanke i slovenke svojim akcentom,da me ubijes ako znam zasto.Sa druge strane dalmatinke i taj akcenat imaju suprotan efekat iako su vizuelno lepse(tj. vise po mom ukusu).A opet bosanski naglasak mi budi zelju da ih umlatim bejzbol palicom cim zinu 8) (sva tri naroda da ne bude zabune),crnogorke nesto slicno.Ali najbolji efekat i vizuelni i audio imaju Novosadjanke i uopste vojvodjanke. :wink:
Bata Zivojinovic je tipican gorstak,a Sapic tipicno nabildovano-gojazni lik.Nije bas da ces njihove dvojnike cesto sresti setajuci se po srpskim gradovima.A nazalost milion klonova Cece ces videti ali to nije pitanje fizionomije,vec modnog trenda koji hara medju klinkama.
Čuj Fortes...pa reko sam kako mi ličite šta ti meni tu oćeš antropologiju predavat...naravno ne generaliziram, al šta sam nabrojo to su mi reprezentativni tipovi-ko šta mi je za Grčku-Elena Paparizou i npr. Karagounis i Dellas...inače slični jesmo, al ima razlika-ako ima razlika kod nas Hrvata ( npr. Dalmoši i Slavonci ) onda ima razlika i na drugom aspektu, doduše ne tako enormne razlike. Po meni Balkanci su najljepši ljudi. :D

Smatram da se ne bi trebalo generalizirati, istina je da svaki narod ima neke karakteristike ali svi smo mi individue za sebe, svako je razlicit, kako po ponasanju tako i po izgledu.
Nije istina da u svetu imaju lose misljenje o nama, to su samo predrasude koje su prisutne u nasem narodu. Mislim da osobe koje putuju su i same mogle to primetiti.
Naravno, ima nekih naroda na prostorima bivse Jugoslavije kod kojih ima velik broj njih koji nas ne gotive, ali iz politickih razloga, po meni ti ljudi su nesretni. Osoba koja je zadovoljna sama sa sobom nema razloga da nekog ''ne voli''.
Sto se srpkinja tice, generalno gledano, stranci imaju pozitivno misljenje, kad ih uporede sa svojima vide da su lepse, vrednije, nisu lake u poređenju kakve su u njihovim zemljama. Licno smatram da se na prostorima bivse Jugoslavije ipak moze pronaci dosta ispravnih devojaka za razliku od zapada.
Gde god sam dosad putovala, ljudi su se prema meni odnosili sa poštovanjem, zato sto sam se ja tako i postavila.

Meni te izjave tipa Srpkinje-najlepse i tako to bas i ne znace mnogo. Pogotovo ako se nalazim negde u inostranstvu.
Moje iskustvo...

Prosle godine u Italiji drugarice i ja sele u neki kafic u gradu. Sedimo tako mi neko vreme kad odjednom pocinje da se puni terasa istog. Uglavnom muskim svetom. Sapucemo kad pricamo,a sve oci uprte u nas.Nama vec haos neprijatno i mi odlucimo da krenemo. Odemo do sanka i tamo ne tecnom engleskom(ucila sam ga jedno 10god. u privatnoj skoli)zatrazim racun. Kelner me pita odakle smo. Ja mu kazem Novi Sad. On me gleda belo. Novi Sad-Srbija ja mu ponovim,a on tek onda " Srbija,aha!!! Srpkinje najlepse!" Zatim je dobacio nesto likovima na terasi.Sledece njegovo pitanje bilo je "A u kom ste hotelu odsele?" Ma,daaaa!!! Pali brate! Jos smo da ne izostavim cinjenicu nas dve nismo imale zajedno godina koliko i on.

Zatim prosle godine u Grckoj. Ja i drugarica u diskoteci i skontamo da nas gledaju neki likovi. Mi kuliramo,a oni i dalje gledaju. Mi na kraju odlucimo da krenemo i taman kad smo izasle iz diskoteke,na ulici sretnemo njih. Startuju oni nas.Pricamo na engleskom. Jako visoki likovi.Saznamo iz razgovora da su grci i da su kosarkasi. Bili su u Novom Sadu. Ok. Pricamo mi i dalje. Pitaju nas da li hocemo sa njima u drugu diskoteku.Mi kazemo ne. I tu sad krene ubedjivanje i tako to,ali nismo pristale. Dam jednom broj telefona. I nedugo posle toga smo se razisli. Taman sto smo stigle u sobu stize meni poruka u fazonu ti si najlepsa bla,bla,bla... Pita me u kom sam hotelu i kad idem kuci. Kazem mu sutra posle podne i pitam ga da li cemo se mozda sresti na plazi,a on mi salje poruku kao mozda,videce. nije mu bas najzgodnije,on je iz Soluna a to bas i nije blizu i tako to. Lik skontao da nece dobiti to sto hoce pa se odmah povukao.

Zato, moj savet je... Ne uzimajte zdravo za gotovo to sto govore( obracam se zenskom delu "publike"). Muskarci ce reci bilo sta samo da bi dobili ono sto zele.

U Francuskoj su naslutili da sam slovenskog porijekla. To je bila jedna zena. Ostali su pitali odakle sam i beciil se na mene kada odgovorim ejr nemaju pojma gdje je to tacno. Onda ja kazem SiCG, pa kazem SFRJ i onda znaju.

U Norveskoj nemaju pojma sta je i gdje je, ali ljubazno nastavljaju razgovor.

U Italiji uglavnom znaju za MOntenegro - neke bake su rekel "Regina Jelena di Montenegro!", a neki momci su rekli "Ulqin?" . Oni su bili Albanci... Ostali su prosto znali.

U Grckoj su nas ili ljubili, mada su u nekim prodavnicama bonus motrili danesto en ukrademo,mada nije bila ekskurzija, nego samo ja i sestra. Kaa je cula da smo iz SCG, pocela j da trci za nama kao lesinar. Nije jedina.

Obicno ne prepoznaju odakle sam, samo mogu a petpostave da sam iz Evrope, mada me je jedan par u Parizu pitao da li asm Amerikanka. Mislim da je to zato sto smo se sreli Meku... :)

Sto se ljpote tice, u Parizu je vrlo prirodno dati na ulici pridje covjek, zena, mlad, star i ljubazno ti kaze "Vema ste lijepi." i samo prodje dalje. Dakle, ne zeli da spava sa mnom, ne zel moju paznju, samo zei da iskaze svoje misljenje, jer ga/je raduje prisustvo nekoga ko mu/joj je lijep.

Ja bih voljla kada kod nas takva izjava ne bi bil muvanje. Ja bih voljela da nekoga obradujem takvim rijecima, ali odmah ispadnes lud... Ustogljeni i iskompleksirani narod.

nikad mi nije bilo jasno kako je konobar u jednom malom grčkom selu,prepoznao da smo srbi...i dočekao nas sa "izvolite" na srpskom...a nismo došli sa grupom turista,već sami,lokalnim autobusom... i niko nije progovorio ni riječ...:roll: a nismo nosili ni zastave...:)

doduše,tada,na dva mjesta su nas pitali da li smo iz rumunije?što baš iz rumunije,ne znam...

u njemačkoj,jedan tip u vozu je pitao kojim jezikom govorimo...mislio je da je mađarski...:roll:

i tako,u inostranstvu ...obično spadamo u ruse,i niko se ne bakće detaljima...:)

e, ovako... da i ja podelim sa vama svoje iskustvo...
bila ja kod cika doce (studiram napolju, pa je bilo logicno otici lekaru tamo, jeL) i sad.. ulazim ja u ordinaciju, kad ono, cika doca s vrata (ma niti sam ja stigla da kazem "dobar dan" - pa da covek ukapira po naglasku, niti da me pita kako se zovem - pa po prezimenu), a on meni (na doticnom jeziku, naravno): "Ti si Srpkinja?" a ja onako zgranuta: "Jeesaam!" na sta ce cika doca: "Ma ja vas prepoznajem medju milion, imate posebno drzanje, poseban stil oblacenja, posebnu fizionomiju lica, figuru, jednostavno ste jedinstveni, zaista se razlikujete od ostalih" (i naravno, sve to u pozitivnom smislu) a meni srce zaigralo, ma nije mi vise nista falilo, ozdravih na licu mesta :)
i tako.. bas je to slatko kad ti neko kaze tako nesto....
a inace, ne znam po cemu, ali zaista nas prepoznaju i na ulici, jednostavno znaju da si stranac cim te vide, bez obzira na naglasak i sve ostalo.. takvi smo ;) e da, a neki nam kazu da smo egzotivni ;;)

maria kalas:
hahahah...e ti "galini"(izvini,nemam ta grcka slova)stvarno si joj dobro rekao,umrla sam od smeha...svaka cast na komentarima i informacijama koje dajes....pozz

Ja samo volim da stvari nazovem pravim imenom. Kada prilazim devojci, ne mogu odmah da razmišljam o tome da želim da se oženim sa njome. To će MOŽDA doći kasnije. Prvo što želim je da je odvedem u krevet. Priroda je to tako odredila. E sad, što se neke uvrede na takav predlog, šta ja tu mogu. I naravno da se moram poslužiti svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima da dodjem do cilja. A neke se UOPŠTE ne uvrede, to im se čini normalnim. Prvu engleskinju sam smuvao dva sata pošto sam stigao na Krit. Nisam se još ni raspakovao, bio sam gladan, pa sam otišao u restoran. Jednostavno sam joj otvoreno rekao šta želim od nje....

Ma ne-mnogo sam filosofirala pa ispade nejasno...da uprostim:secate se starog dobrog vica kad petao juri dve kokoske oko drveta,jedna crkla,hoce da stane,a druga ce"uh,uh...ma optrcacu jos dva kruga da ne misli da sam laka zenska" :D Svako odigra svoju ulogu u skladu sa prirodom ali i socijalnim "moranjima" ;)

Back