Срби у Мађарској

Kakve su to osione manifestacije neznanja?
Ko je bio u Panoniji kad su došli Mađari?
Otkud Mađarski naziv Pecs (Pečuj) za Pet (Crkava) - Funfkirchen?
Kako se na mađarskom kaže četvrtak, kako sreda?
Kakvo je to mađarsko prezime Kovacs?
Zašto kruna prvog mađarskog kralja ima srpski ćirilični natpis?
Zašto genetika kaže da su Mađari po genima veći Sloveni od okolnih slovenskih naroda?

Vidim da ćemo i za Mađarsku morati da otvorimo temu.

zasto je svako 4 prezime u madjarskoj horvat

Kakve su to osione manifestacije neznanja?
Ko je bio u Panoniji kad su došli Mađari?
Otkud Mađarski naziv Pecs (Pečuj) za Pet (Crkava) - Funfkirchen?
Kako se na mađarskom kaže četvrtak, kako sreda?
Kakvo je to mađarsko prezime Kovacs?
Zašto kruna prvog mađarskog kralja ima srpski ćirilični natpis?
Zašto genetika kaže da su Mađari po genima veći Sloveni od okolnih slovenskih naroda?

Vidim da ćemo i za Mađarsku morati da otvorimo temu.
Сада ме не чуди што су најбољи светски историчари у ствари нешто друго у примарној професији. То је ноторна небулоза да су Срби насељавали крајеве где су живели "пре њих" Мађари.
Срби су ту живели пре него што су са златним хордама на то словенско (српско) подручје дошли азијати Мађари. Знате како Руси називају Мађаре?? ХУНИ, да, тако је.
Највећи део данашњих Мађара су помађарени Срби. То показује генетика и још многе друге чињенице.

Сада ме не чуди што су најбољи светски историчари у ствари нешто друго у примарној професији. То је ноторна небулоза да су Срби насељавали крајеве где су живели "пре њих" Мађари.
Срби су ту живели пре него што су са златним хордама на то словенско (српско) подручје дошли азијати Мађари. Знате како Руси називају Мађаре?? ХУНИ, да, тако је.
Највећи део данашњих Мађара су помађарени Срби. То показује генетика и још многе друге чињенице.

Ajme... a meni se ovde spominje neko elementarno neznanje. Zlatne horde su bili Mongoli a ne Huni. Pri dolasku zlatnih hordi Mađari su već imali državu u panonoskoj niziji. Rusi mađare zovu Vengr a Mađarsku Vengria. Huni ulaze u Evropu u 4. veku Mađari naseljavanju panoniju u 9. veku a Mongoli imaju svoje carstvo u trinaestom veku. OLEEEEE

Ajme... a meni se ovde spominje neko elementarno neznanje. Zlatne horde su bili Mongoli a ne Huni. Pri dolasku zlatnih hordi Mađari su već imali državu u panonoskoj niziji. Rusi mađare zovu Vengr a Mađarsku Vengria. Huni ulaze u Evropu u 4. veku Mađari naseljavanju panoniju u 9. veku a Mongoli imaju svoje carstvo u trinaestom veku. OLEEEEE

хах, па ти Хуни који су дошли у 5, а не 4, веку су касније створили ту Мађарску- Хунгари.. А то како Руси зову Мађаре мођеш и сам да се увериш. Можда неки део Руса Мађаре зове тако, као што и Немце неки Руси зову Немци а неки Германи. Друго, ја нигде нисам поменуо да су Хуни и Златне хорде исто... у главном и ти се слажеш да су Мађари населили словенска подручја?

szerda, csütörtök- среда, четвртак на мађарском

Tu gde su se Mađari naselili bila je Velika Moravia

689px-Great_moravia_svatopluk.png

Ruski se Mađarska zove Vengria i to znam jer me je ruski učio Rus iz Sankt Petersburga. Sam srpski jezik ima toliko tuđica da više ne znamo koje su reči stvatno naše a koje ne... avlija, lotra, špajz, fruštuk, pendžer....
Mađari dolaze u devetom veku, mnogo posle Huna i mnogo pre Mongola i zlatnih hordi koje su vodili.

Ruski se Mađarska zove Vengria i to znam jer me je ruski učio Rus iz Sankt Petersburga. Sam srpski jezik ima toliko tuđica da više ne znamo koje su reči stvatno naše a koje ne... avlija, lotra, špajz, fruštuk, pendžer....
Mađari dolaze u devetom veku, mnogo posle Huna i mnogo pre Mongola i zlatnih hordi koje su vodili.

Опет ти понављам, можда Мађарску зову овако и онако као и Немце. А Мађари у самом свом називу државе имају реч Хун!

хах, па ти Хуни који су дошли у 5, а не 4, веку су касније створили ту Мађарску- Хунгари.. А то како Руси зову Мађаре мођеш и сам да се увериш. Можда неки део Руса Мађаре зове тако, као што и Немце неки Руси зову Немци а неки Германи. Друго, ја нигде нисам поменуо да су Хуни и Златне хорде исто... у главном и ти се слажеш да су Мађари населили словенска подручја?

Rusi ih zovu Vengrima, ne Hunima. Niti Madjari sebe tako nazivaju. Veze sa Hunima su posredne. Radi se o vekovima razlike, kada su se preostali Huni vec uveliko stopili sa drugim narodima u Panoniji i pre dolaska Madjara. Daleko vecu povezanost Madjari imaju sa jednim drugim tur(kij)skim narodom, Kumanima.

Твоју ућитељицу морам да преваспитам мало. Какве то везе има како ко зове своју земљу, логика ти није јаца страна, то сам ти хтео рећи..

Jes ti logika, Srpski se kaže Mađarska, gde je tu hun? Ruski se kaže Vengria, gde je tu hun? Bugarski Унгария, nemački Ungarn, poljski Węgry, italijanski Ungheria, slovački i češki Maďarsko, Finski Unkari, Turski Macaristan, irski An Ungáir, švedski Ungern, holandski Hongarije. Samo dva evropska jezika imaju reč Hun vezano za Mađare.... gde je tvoja logika pobegla...još kad se dodaju istoriske činjenice niđe veze!

Rusi ih zovu Vengrima, ne Hunima. Niti Madjari sebe tako nazivaju. Veze sa Hunima su posredne. Radi se o vekovima razlike, kada su se preostali Huni vec uveliko stopili sa drugim narodima u Panoniji i pre dolaska Madjara. Daleko vecu povezanost Madjari imaju sa jednim drugim tur(kij)skim narodom, Kumanima.

Konačno neko razuman.... mada Mađari imaju više veze sa Mansima i Hantima nego sa Kumanima. Kumani su samo bili u plaćeničkoj službi Mađara. Kumani su nešto kao turci, mnogo njih he tamo našlo utočište.

Konačno neko razuman.... mada Mađari imaju više veze sa Mansima i Hantima nego sa Kumanima. Kumani su samo bili u plaćeničkoj službi Mađara. Kumani su nešto kao turci, mnogo njih he tamo našlo utočište.

Lose sam se izrazio.

Nisam mislio da su im Kumani, po poreklu ili jezicki najblizi narod, vec da su im jednostavno blizi od Huna, jer ih sa Hunima veze samo to narodno predanje, dok se ostaci Kumana zaista jesu stopili sa Madjarima, a valjda je i kumanski jezik najduze opstao u Madjarskoj.

Poslednja izmena:
Lose sam se izrazio.

Nisam mislio da su im Kumani, po poreklu ili jezicki najblizi narod, vec da su im jednostavno blizi od Huna, jer ih sa Hunima veze samo to narodno predanje, dok se ostaci Kumana zaista jesu stopili sa Madjarima, a valjda je i kumanski jezik najduze opstao u Madjarskoj.

Mađari bi možda voleli da imaju neke veze sa Hunima ali je to danas teško dokazati. Imaju neke narodne priče o Hunoru I Magoru od kojih su navodno nastali Huni i Mađari. Po svoj prilici Mađari su potpuno drugi narod nego što su huni bili. Pozivaju se na zajednička imena ali to ne znači ništa...

Predlažem ti da pročitaš Porfirogenita i vidiš u kom sve kontekstu pominje Moravce i Svatopulka. Ova karta ti ne valja.
Tu možeš naći i ko je vladao Mađarima, pre dolaska na ove prostore.

Predlažem ti da pročitaš Porfirogenita ..Tu možeš naći i ko je vladao Mađarima, pre dolaska na ove prostore.

А код самих мађарских аутора ко их је све сатирао и затирао, и драстично смањио број ( "седам комада") етничких Мажара.
Име је остало, иако је припадника оригиналног мажарског народа било у промилима. и залепило се на Словене (где рачунам и Даке) и германско/хунски=аустријски шток становника , Слично се десило и са затртим Блгарима, чије се име налепило на Словене (где рачунам и Даке).

http://www.forumliber.rs/pdf/books/Unger-Sabolc ISTORIJA MADJARSKE.pdf

mazariosebi1.png

mazarosebi2.png

mazariosebi3.png

mazariosebi4a.png

mayari5.png

mazariosebi6.png

(А ако је неко преостао од Татара, докусурување су завршиле турске хорде.)
Остали су Словени, пишу мађарски аутори:
mazariosebi6b.png

Back