Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav ljudi.
Da li neko ovde zna sta je UK ekvivalent srednje skole od 4 godine (prehrambeni tehnicar)
jer na netu bukvalno sve pisu ljudi. video sam vec Bachelors degree, high school degree itd...
Trebalo bi mi da napravim biografiju.

Pozdrav ljudi.
Da li neko ovde zna sta je UK ekvivalent srednje skole od 4 godine (prehrambeni tehnicar)
jer na netu bukvalno sve pisu ljudi. video sam vec Bachelors degree, high school degree itd...
Trebalo bi mi da napravim biografiju.

U UK ne postoji 'zanatsko' obrazovanje, zato tvoja diploma srednje skole ne vazi mnogo. Ekvivalent u UK se zove GCSE. To je skup predmeta koje uzmes kad polazes zakljucni ispit (matematika, jezik...), jedino tako mozes prevesti svoju diplomu.

U UK ne postoji 'zanatsko' obrazovanje, zato tvoja diploma srednje skole ne vazi mnogo. Ekvivalent u UK se zove GCSE. To je skup predmeta koje uzmes kad polazes zakljucni ispit (matematika, jezik...), jedino tako mozes prevesti svoju diplomu.

Ovo sto si napisao je apsolutno netacno.
Verifikacija diploma se vrsu u drzavnoj agenciji NARIC https://www.naric.org.uk/naric/. Sve diplome za sve vrste obrazovanja, kako srednje skole tako i fakultetskih diploma vrsi se u ovoj agenciji.
Nije to nostrifikacija kao kod nas vec je to uporedjivanje diplome koja se donosi sa odgovarajucim stepenom obrazovanja u UK. Po zavrsetku procesa dobije se jedan dokument u kojem pise koji je stepen obrazovanja priznat.

Pozdrav svima,

Zanima me da li neko zna kako moze da se nadje posao pravnika u UK. Naime, moja supruga je zavrsila pravni u Bg, radila je kod advokata kao pripravnik pre nego sto smo se preselili u UK. Sada trazimo nacin kako da nastavi da se bavi ovde pravima, inace ima radnu vizu. Da li ima neko neka iskustva ili savet? Hvala unapred

Pozdrav svima,

Zanima me da li neko zna kako moze da se nadje posao pravnika u UK. Naime, moja supruga je zavrsila pravni u Bg, radila je kod advokata kao pripravnik pre nego sto smo se preselili u UK. Sada trazimo nacin kako da nastavi da se bavi ovde pravima, inace ima radnu vizu. Da li ima neko neka iskustva ili savet? Hvala unapred

Ti mora da se zajebavas ili trolujes i cekas ko ce se primiti na pricu.

Pravnik iz Beograda da radi kao pravnik u UK :dash::dash::dash::rotf::rotf::rotf:

Back