Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je uopste moguce dobiti posao negdje u UK, meni drzavljaninu BIH ili Srbije?
Recimo da sam odlican elektricar, radio sam za Amerikance, poznajem NEC i BS7671. Imam dobar CV i reference.
Ako neko zna email adresu regrutera na koju bih mogao poslati CV da mi posalje, bio bih mu zahvalan .

Meni UK izgleda kao opcija za neku privremenu ili stalnu pecalbu prije svega zato sto pored toga sto znam posao, znam i jezik. Nepoznavanje jezika je i razlog zasto me Njemacka ne privlaci iako bih tamo lakse nasao posao. Znam da UK nije clanica sengena, ali je jos uvijek clanica EU.
Ponovicu pitanje, pa ako neko zna molio bih ga da napise, a ako ne zna, neka ignorise moj post.
Postoje li internet sajtovi ili firme sa oglasima za posao u UK, a da mogu da konkurisu i kandidati koji nisu iz EU?

Meni UK izgleda kao opcija za neku privremenu ili stalnu pecalbu prije svega zato sto pored toga sto znam posao, znam i jezik. Nepoznavanje jezika je i razlog zasto me Njemacka ne privlaci iako bih tamo lakse nasao posao. Znam da UK nije clanica sengena, ali je jos uvijek clanica EU.
Ponovicu pitanje, pa ako neko zna molio bih ga da napise, a ako ne zna, neka ignorise moj post.
Postoje li internet sajtovi ili firme sa oglasima za posao u UK, a da mogu da konkurisu i kandidati koji nisu iz EU?

A kako ces ti koji nisi drzavljann EU ili UK raditi bez radne dozvole?
Tacnije, postoji jedan jedini nacin, ali ti sigurno ne ispunjavas taj uslov inace ne bi trazio odgovor na forumu vec bi sigurno vec bio u UK ili barem u postupku dobijanja vize.

Da li je uopste moguce dobiti posao negdje u UK, meni drzavljaninu BIH ili Srbije?
Recimo da sam odlican elektricar, radio sam za Amerikance, poznajem NEC i BS7671. Imam dobar CV i reference.
Ako neko zna email adresu regrutera na koju bih mogao poslati CV da mi posalje, bio bih mu zahvalan .

Bez EU drzavlanstva nije moguce dobiti posao u ovoj struci.
Cak i kad bi imao EU drzavljanstvo treba ti licenca za elektricara bez koje ne mozes raditi (ne mogu raditi ni EU drzavljani ni Britanci)
Licenciranje ne mozes izvrsiti ako nisi u UK iz razloga sto moras proci odredjene treninge i poloziti odredjene ispite.
Proces licenciranje ne mozes poceti ako nemas zavrseno minimum srednju elektro-tehnicku skolu (min. III stepen)

Dobro, ok. Zasto je problem pitati na forumu? Na drugim forumima ljudi pitaju pitanja.
Znam da je sada nezgodno vrijeme za trazenje posla jer su mnogi Britanci iz naftne industrije dobili otkaze, a sa njima i mnogi "nasi" bez EU drzavljanstva.
Za JIB licencu imam sve uslove, pa i dokumentovane radne sate. Nisam polagao jer nisam nikad bio u UK. Radio sam sa Skotima ali nisam htio da im dosadjujem sa ispitivanjem o necemu sto se njih ne tice ili jednostavno ljudi ne znaju. Ni ja ne znam kako neki Indijac da dobije posao u BIH. Znam sigurno da ima ljudi koji su dobijali posao sto u Skotskoj sto u Irskoj a da su iz BIH i Makedonije. Hrvata je bilo najvise, jos dok nisu bili clanica EU.
Mislio sam da mozda ima neko ovdje ko je vec prosao kroz masinu.

Droid: Zasto je neophodno EU drzavljanstvo, da bi se otislo u UK? Hvala na odgovoru :)

treba inace viza samo za ulazak... a radna se jako tesko pravi osim ako nisi konislav a te docekaju crvenim tepihom haha

- - - - - - - - - -

svi uvek pitaju da li imas eu drzavljavstvo... pa te eliminisu... inace ako nisi vec tamo a jesi eu drzavljanin i to im ne odgovara...

Pozdrav svima! Nedavno sam bio napadnut u Soho-u kad sam se vracao kuci. Tom prilikom sam bio opljackan i izboden. Nakon napada skoro nista ne cujem na levo uvo. Interesuje me ako imam pravo na neku odstetu i na koga bih mogao da se obratim? Da li neko od vas ima iskustvo sa first4lawyers agencijom? Pre neki dan su me zvali iz policije i rekli da se na kamerama nista ne vidi jer je bila jaka kisa to vece.. Da li imam pravo da podnesem tuzbu protiv nepoznatih lica? Za sve informacije vam se unapred zahvaljujem! Pozdrav :)

Pozdrav svima! Nedavno sam bio napadnut u Soho-u kad sam se vracao kuci. Tom prilikom sam bio opljackan i izboden. Nakon napada skoro nista ne cujem na levo uvo. Interesuje me ako imam pravo na neku odstetu i na koga bih mogao da se obratim? Da li neko od vas ima iskustvo sa first4lawyers agencijom? Pre neki dan su me zvali iz policije i rekli da se na kamerama nista ne vidi jer je bila jaka kisa to vece.. Da li imam pravo da podnesem tuzbu protiv nepoznatih lica? Za sve informacije vam se unapred zahvaljujem! Pozdrav :)

Ne znam zasto ti ne verujem, ali ima dosta toga nejasnog u tvojoj prici da bih mogao bas tako da je prihvatim.

gde ti stanujes i odkls si se to vracao kuci da bi isao preko SOHO-a? Kad su te skoro izboli kad si ti jedva dva meseca u UK?

Kakve veze ima to sto sam tek 2meseca odje i sto su me izboli? Mogao sam doci juce pa bi se desilo isto. Radim kao barmen u jednom redtoranu a zivim u bethnal greenu. Jednostavno prisli su mi iza ledja,udarili flasom po glavi,uzeli novac i izboli. To sto je tebi nejasno je tvoj problem. I zar mislis da bi se salio sa tim i da izmislim da sam bio izboden? Imam papire i iz policije a i iz bolnice za operaciju itd.. Vidim da ti je mnogo toga nejasno u engleskoj jer svima kenjas kad nesto napisu. Dakle postavio sam pitanje i ako ko ima nekog iskustva nek kaze, bicu zahvalan za sve informacije. Nisam cesto na forumu al eto da izkorostim sad priliku. Ako trazite posao za pocetak i imate vizu ili eu papire i posedujete Insurance number potrazite Hotel Imperial Agency na great portland street-u, znaju i srpski ako vam je engleski los. A druga agencija je renard resources. Nadam se da ce kome pomoci ako trazi posao za pocetak. Sve najbolje i srecno!

Prvo se iscudjavas gde zivi ako se vracao kuci preko Sohoa.
Kad ti je odgovorio da je isao s posla, dakle nije isao preko Sohoa nego sa Sohoa, ti dalje zakljucujes je da je trcao kuci koja je 6-7km daleko iako on to nigde nije napisao.
Zasto nije mogao ici prema nekoj autobuskoj stanici?

Prvo se iscudjavas gde zivi ako se vracao kuci preko Sohoa.
Kad ti je odgovorio da je isao s posla, dakle nije isao preko Sohoa nego sa Sohoa, ti dalje zakljucujes je da je trcao kuci koja je 6-7km daleko iako on to nigde nije napisao.
Zasto nije mogao ici prema nekoj autobuskoj stanici?

Prvo, da te pitam da li znas gde se SOHO nalazi, gde su autobuske stanice i gde se ceka autobus za deo u kojem on kaze da zivi?
Ako je bila jaka kisa, a covek ide pesaka logicno je da se pretpostavi da je covek isao ubrzanim korakom, jedino ako nije uzivao da seta polako, nogu pred nogu po jakoj kisi. I tako setajucu u kom pravcu se uputio, da bi mogli da ga iznenade sa ledja u delu grada sa ogromnom koncentracijom lokala i ljudi?

To je bilo u nedelju posle ponoci. Inace idem na underground a posto je underground zatvoren u 23.55u nedelju bus mi je bio jedina opcija. U pravu si da u tom delu ima masu ljudi. Al ne u nedelju i ne pogotovo ako je jaka kisa. Inace isao sam na aytibusku stanicu totenham court road jer tamo stoji nocni 55 koji vozi do bethnal greena. Desilo se sta se desilo. Ne znam sta ti nije jasno. Sto se mene tice stavljam tacku na ovu temu i na ucestvovanje u ovom forumu jer nema niko nista pametno da kaze. Samo klinacko prepucavanje, hvala na pomoci i sve najlepse! Pozdrav!

Nejasno u tvojoj prici je to sto nije bas logicno to sto pricas.
Ides ti tako ulicom, u centru grada, malo pre ponoci, po tvojoj prici ispada da nije bilo nikoga na ulici na mestu gde obicno ima veoma mnogo ljudi, verovatno zbog pljuska ides ubrzanim korakom i onda iznenada, nicim izazvan, neko te napadne s ledja, udari flasom i jos pride izbode necim. I sve to niko nije video, niko nije cuo, kamere nisu snimile, a dogodilo se u centru grada na veoma prometnom mestu.

Druze ti ocigledno imas problem sa citanjem ili si malo tupav. Al s obzirom na tvoje komentare mislim da je to drugo u pitanju. Ja nidje nisam napisao da je to bilo pre ponoci. To je bilo posle ponoci. Oko 02.30-03.00. I nisam rekao da kamere nisu nista snimile,nego sam rekao da se ne vidi od jake kise, jer tako su mi rekli iz policije. Mislim da sam sve jasno napisao, al takodje mislim da tebi i dalje nije jasno. :) evo kad se vec javljam,sutra moram ponovo na operaciju jer su prilikom prve operacije zaboravili da izvade delic stakla iz ruke. Pa ako ne vjerujes dodji u posjetu u Hamstead Heath :)) pozzzz

Poslednja izmena:
Druze ti ocigledno imas problem sa citanjem ili si malo tupav. Al s obzirom na tvoje komentare mislim da je to drugo u pitanju. Ja nidje nisam napisao da je to bilo pre ponoci. To je bilo posle ponoci. Oko 02.30-03.00. I nisam rekao da kamere nisu nista snimile,nego sam rekao da se ne vidi od jake kise, jer tako su mi rekli iz policije. Mislim da sam sve jasno napisao, al takodje mislim da tebi i dalje nije jasno. :) evo kad se vec javljam,sutra moram ponovo na operaciju jer su prilikom prve operacije zaboravili da izvade delic stakla iz ruke. Pa ako ne vjerujes dodji u posjetu u Hamstead Heath :)) pozzzz

Zna da cita i pise ali je prilicno tupav.

I to rece covek kome je najveci uspeh u zivotu da nadje "njegove" ili "svoje" da bi podeli stan sa njima i da bi zajedno u bedi i mizeriji klosarili negde u Evropi, prestace i da pusi lazuci da je to zbog toga sto je to svuda zabrenjeno, i koji ce jednom godisnje odlaziti kod dugog dela "svojih" ili "njegovih" da im "iz prve ruke" objasni sta je zapad i kako izgleda "uspeti na zapadu".

Ti si u svoja dva-tri komentara pokazao svu svoju tupost tako da nema potrebe da nastavljas da je dokazujes.

I to rece covek kome je najveci uspeh u zivotu da nadje "njegove" ili "svoje" da bi podeli stan sa njima i da bi zajedno u bedi i mizeriji klosarili negde u Evropi, prestace i da pusi lazuci da je to zbog toga sto je to svuda zabrenjeno, i koji ce jednom godisnje odlaziti kod dugog dela "svojih" ili "njegovih" da im "iz prve ruke" objasni sta je zapad i kako izgleda "uspeti na zapadu".

Ti si u svoja dva-tri komentara pokazao svu svoju tupost tako da nema potrebe da nastavljas da je dokazujes.

pijes drogu konjoslave :hahaha:

Pozdrav
Nova sam na forumu:D
Dali bi neko bio ljubazan da mi odgovori kakva je mogucnost zaposlenja biologa i medicinskih sestara babica u Engleskoj?
Sve sam procitala,ali nisam naisla na adekvatan odgovor.
I dali je moguce konkurisati za medicinsku sestru ukoliko nemate EU pasos?
HVALAA

Zdravo svima:)
Vec sam pitala sta me interesuje...i nadam se da neko zna odgovor na moje pitanje..
Stvarno bi mi terebala little help.

A imas srpski pasos verovatno. Tesko jako tesko. Tesko ce neko da se cima da ti pravi vizu. A to je samo prva prepreka. Traze i sertifikate verovatno i svasta nesto. A imaju opet veliku ponudu radne snage iz Rumunije, Bugarske, Poljske i sl.

Ja bih ti rpeporucio da zaboravis UK. Inace je to prilicno losa drzava za zivot. Dosadna, skupa, prepuna rasista i kriminalaca. Gledaj Penny Dreadful da vidis kako je tamo :hahaha:

U principu sa srpskim pasosem je nemoguce i savetovao bih ti da ne trosis vreme na ta razmisljanja.

Back