Pozdrav draga braco i sestre! Novi sam odje na forumu.

Sledece nedelje 11.og dolazim u London, a vec sutra dan imam razgovor u Camden JobCentre kako bih pridobio International Insurance Number. Imam EU papire. Sto se tice engleskog moram da priznam, da mi nije bas dobar. Zanima me kakva pitanja cu sve dobit na razgovoru? Da li su moguce neke komplikacije zbog jezika? Kakve su sanse da nadjem bilo kakav posao u kuhinji ili u skladistu ili nesto drugo s obzirom da nemam nikakvog iskustva? Da li je neko od vas radio kao kitchen porter, sta se sve tu radi osim sto se peru sudovi? Sto se smestaja tice prvih par dana cemo sa drugom koji je vec tamo biti u hostelu a onda cemo iznajmit neki stan kako bi bili manji troskovi..Izvinjavam se sto sam vas zasipao pitanjima. U nadi da cete mi pomoci saljem Vam srdacan pozdrav iz Srpske Sparte!

[/QUOTE
Pozdrav...evo ti najsvezije informacije.
Ja sam aplicirao pre dve nedelje upravo tamo za NIN i danas mi je stigao broj na adresu gde sam trenutno.
Ne pitaju oni nista posebno...gde si...ko si...sta si...radis li..itd.sve ukupno procedura traje oko 40min ako je guzva.
Pazi samo na adresu koju ces im dati...jer ce ti na tu adresu i poslati NIN kad bude trebalo a ako u medjuvremenu promenis ...onda ih moras obavestiti o tome.
Sto se tice posla kitchen portera...da peres sudove...seckas salate...cistis kuhinju i to je to otprilike. Taj posao ces najlakse dobiti preko agencija koje se time bave. Satnica ti je 6,7£...kad ti odbiju par taksi racunaj da ce ti biti oko 6/6,5£ netto i tako do aprila...onda je min.7,2£/h. Radis 8h dnevno pa racunaj5/6 dana nedeljno....prevoz ti je 21/30£ nedeljno sve zavisi sta koristis.(bus...metro)
Sobe su od 70£/150£/pw sve zavisi koji deo grada...stanovi su oko 1000/1200£/pm plus troskovi
Za sad toliko...