Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav! nudi mi se prilika za posao u Londonu u hotelu St. Ermins, pa me sada zanima: kolika je neka minimalana(zadovoljavajuca) plata radnika u ugostiteljstvu/hotelijerstvu u Londonu? koliko bih mogao da trazim od njih da mi daju,sta da ocekujem,,koliki su neki normalni troskovi za jednu osobu u vidu: rente nekog omanjeg stana (dovoljan za zivot normalan),rezije,prevoz,hrana...?? I oni mi nude live-in accomodation,sta mu to dodje? hvala

ja raadim kao room attendant u Londonu, hotel 4 zvezdice, 1000 funti neto je plafon koliko mogu da zaradim. Inace, i ostali zaposleni na drugim radnim mestima u tom hotelu imaju male plate. Vecina radi preko agencije. Oni koje zaposljava hotel imaju malo vece plate

Recimo recepcija oko 1000 funti je plata u Londonu, ako imas iskustvo. Ako ti nude smestaj i nemas iskustvo, ici ce na manje...
Stan sa radom u hotelu nemas sanse da platis...Uspeh je ako ne moras da delis sobu...
Zavisi sta ocekujes, ako hoces malo da zivis ovde i da imas London u cv-ju-samo napred.

Ako ti nude posao na gotovo, samo da dodjes uzmi...Mnogo ima Spanaca i Italijana koji traze posao sada. Svaki dan kod mene na poslu barem troje ljude dodje da se raspita. Tako da dodjes ovde i trazis posao, bice tesko...Vise im oni odgovaraju jer ima dosta turista sa tih govornih podrucja...Mada su generalno jako losi sa engleskim.

Moj ti je savet da odes u Skotsku na dva, tri meseca, ustedeces vise love, manje vise svi hoteli nude i smestaj i hranu za male pare, pa mozes dobro da prodjes. Kada zaradis kintu i steknes iskustvo mozes u London. Mada je za mene prevelik i ogromno mi je cimanje. Mancester je po mojoj laloskoj meri :-) sve na biciklu i lagano.

pozdrav svima:) ja sam tek nekoliko nedelja u Londonu, nije mi bas lako moram da priznam. Htela bih da pitam, da li bi mogao neko da mi napise nesto o svom iskustvu, kako se uklopiti, kako najlakse upoznati ljude, udruzenja Srba, i tako dalje,

Unapred hvala:)

Nije lako poceti od nule nigde pa ni u Londonu. Nebi trebalo da je problem upoznati ljude,moja iskustva su da su ljudi prilicno otvoreni i da ona cuvena o "hladnoci" Engleza bas i ne stoji(meni je i kum Englez ),doduse ako si u centralnom Londonu susretaces mnogo onih koji nisu Englezi.Sto se tice Srba najvise ih se okuplja pri crkvi na Ladbroke Grove ,Lancaster rd a o aktivnostima mozes videti na sajtu britic-a.Cime se bavis?Gde zivis?

Sve to ide polako. Upoznas neke ljude na poslu, upoznas neke nase pa preko njih jos neke ljudi i tako...Malo po malo...
Moje iskustvo je malo drugacije, ja sam dosla sa dve koleginice-drugarice- a i ovde sam upoznala ljude na gotovo zbog muza.
Zbog posla nemam puno prilika da se vidjam sa svima, ali ce se to valjda uskoro promeniti.
Recimo da posle 3 godine imam sa kim da popijem kafu, da izadjem, otputujem za vikend, a imam i jedno kumstvo i ljude na koje mogu uvek da racunam,

Pozdrav svima! :) Interesuje me koliko je teško naći posao učitelja u UK, da li diploma z Srbije nešto znači ili je potrebno doškolovati se ( možda čak i studija iznova, ne znam), znam da je osnovna škola drugačije organizovana u Engleskoj; svako objašenjenje bi mi dobro došlo. :)

pozdrav svima:) ja sam tek nekoliko nedelja u Londonu, nije mi bas lako moram da priznam. Htela bih da pitam, da li bi mogao neko da mi napise nesto o svom iskustvu, kako se uklopiti, kako najlakse upoznati ljude, udruzenja Srba, i tako dalje,

Unapred hvala:)

zaboravi na srbe i ponasaj se kao britsi i na to dodaj ako imas crtu balkanske drcnosti sto ce ti dati mali oreol prepoznatljivosti i individualnosti i nikad ne smetni sa uma da moras nad njima intelektualno dominirati ali nikad u tome preterivati. je i oni, bas kao i svi ljudi na svetu su shebani i samo im malo treba da pocnu da mrze a najlkse je mrzeti nadmocnijeg i po njihovim misljenju nedostojnijeg :lol:

teski su britsi za razumevanje i nikad neces postati deo njih ma koliko ti nekad izgledalo da si sa njima super... uvek ce postojati nepremostiv jaz, ali to ti nece biti smetnja vec samo snaga za pomak napred ka novim sredinama gde ima boljih i manje opterecenijih ljudi.

Ne znam da li mi je prošla poruka postavljena, pa da se oglasim još jednom:
Pozdrav svima!
Da li je moguće živeti od molerisanja u Engleskoj? Više me zanimaju centralni ili severni krajevi, mada nemam ništa protiv ostalih delova.
Imam suprugu i dete, EU pasoš i dobro znanje jezika. Pod "živeti" podrazumevam običan život, bez pretereanih očekivanja u prvo vreme.
Hvala unapred!

ma sta to pricate opasno ovo ono ,pa pre nekoliko dana sam vidio na fb kako su momka u Beogradu na splavu pretukli na smrt,i verovatno niko za to nece ni odgovarati.
Sve sto je napisano je istina.London nije onakav,kakvog ga znaju ljudi iz nasih zemalja,kakav je na razglednici i kakvog ga opisuju putem medija:Ekonosmski jakog,gradom mode,idealnim za sve.Cista suprotnost.Vecina Engleza nema dovljno novaca za mjesecne troskove,ne izlaze vani jer je kao skupo a pritom i mnogo opasno,godisnji odmor im je sve u zivotu.Vreme im je jako lose,kisno i tmurno sto i utice na vecinu ljudi te padaju u tesku depresiju.Tako dok vi nakon tolikog skupljanja papira u vezi vize za UK, se nadjete jednog dana u Londonu, za vreme letljih meseci gde u Beogradu temperature prelaze 30 stepeni u Cnoj Gori 35,nadjete se u kisnom Londonu gde je 20 stepeni zapitacete se Dali je Vredelo?

Pozdrav ljudi , buduci muz je dobio posao ruby programera u Londonu i ja idem sa njim.Interesuje me da li se mozemo snaci sa 6000 funti (tolka ce mu biti plata ) u centralnom delu Londona,posto sam nesto iscitala da se cene stanova,hrane krecu od kraja do kraja Londona. :think: I nemam predstavu kakve su cene tamo... I da li ima neko sa zavrsenim pravnim fakultetom ko je otisao preko ovde na temi ? imam bachelor pravnog fakulteta (sup smer) ,ali znam da tamo ne postoji mogucnost da radim kao policajac sto mi je ovde struka i da moram da se usmerim na master iz prava ..Pa me interesuje da li ima neko ko je vec prosao nostrifikaciju diplome,master tamo i da me poblize uputi ,koliko jos dodatno moram da se skolujem ? A onda me ceka i peripetija oko verenicke vize.. Ne znam gde udaram..Idem u nepoznato...Pa bilo kakve informacije pa makar i subjektivne bi mi znacile ! Hvala puno ;)

Back