Срби највише воле немачке аутомобиле

Naravno, ne bih pisao da prvo nisam pogledao koja je cena.

http://www.mister-auto.de/de/schwungrad/luk-415-0356-10_g577_a006415!0356!10.html

http://fuerst-autoteile.de/schwungrad-luk-zms415-0356-10-6?tid=16252

http://www.mister-auto.de/de/schwungrad/sachs-2294-601-001_g577_a0322294!601!001.html

Posotji i varijanta sa fiksnim zamajcem (pitanje koliko je to dobro), ceo set + zamajac 273 evra

http://fuerst-autoteile.de/kupplungssatz-3-in-1-kit-flywheel-134575-127?tid=16252

Passat stoji vec duze vreme, nije registrovan, posto nemam potrebu za jos jedni autom, mada se povremeno provoza, tj. vozio se. Od stajanja je izgleda stradao peti kocioni, nisam siguran, posto mi je hladno da se valjam po zemlji. Par puta stiso kocnicu, bio je neki cudan osecaj i sledeci put propala pedala i cujem kako siba ulje. Stradao je jednom i ranije, pre jedno 7-8 god. Nesto kao remontovan i drzao je do sada. Inace, 01.01.2015. je napunio 31 godinu :) Pod polako popusta, moze da se sredi, ali je pitanje isplativnosti, mada ja planiram da sredim taj auto, neki oldtimer fazon. Stradala su jos i vakum creva, cujem da sisti vazduh. Auto vise propada od stajanja nego od voznje.

Ne kazem da ne valjaju, samo da japanci imaju jednostavniju i pouzdaniju mehaniku. Kvalitet materijala u enterijeru, zvucna izolacija, dizajn, itd. su druga prica.

Ima jos jedan problem tj. dva a prvi je sto je ovo cena samo za zamajac bez korpe i lamele a drugi problem je sto su zamenski a ne originalni Aisin koji je skuplji. Suludo je u RAV4 stavljati nesto drugo sem originala jer traje drasticno krace i to mi je rekao jedan od najboljih majstora za japance u NS.
Kaze da platim vise ali da ce mi se vratiti trostruko jer zamenski zamajac traje 50k km na RAV4 a originalni Aisin i preko 150k km.
Zato treba pogledati posto je Aisin u Nemackoj i to sa setom kvacila jer ovde kod nas moze da se uzme za oko 500€ ali i sa korpom i lamelom.
A samo da izjavim jos nesto.Malopre sam isao u goste i posle 4-5 dana voznje Golfa ajd da sednem u Alfu 159 koja je prljava a Golf opran i cist pa da ga ne prljam po ovoj bljuzgavici. Zaprepastio sam se koliko mi ne odgovaraju sedista u Alfi posle golfovih i tek posle jedno 10-tak km sam mogao da kazem da mi se telo naviklo na njih ali prvo sto sam uradio kad sam se vratio kuci je da sam morao da sednem u Golf i bio odusevljen koliko su bolja sedista a onda sam zvao i zenu da sedne i ona je takodje ustanovila da su sedista u Golfu daleko udobnija i bolja.
Ono sto je na strani Alfe je izolacija gde je dosta tisa od Golfa a motori su slicnih performansi mada mi se vise svidja M-jet jer je pitomiji i nije tako nagao kao TDI. Upravljivost i jednog i drugog je na visokom nivou i slicna je s tim sto Golf ima vise mesta kako napred tako i nazad.
Menjac na Alfi je bas tvrd a takav je kod svih jer sam ih imao vise dosad dok je kod nemca daleko meksi i lepsi za saltanje.
Potrosnja je na strani nemca ako cu gledati po bordu a trosi oko 1L manje u istim uslovima i na istoj relaciji a pritom je i 4x4 tako da je tezi oko 150kg u odnosu na obican Golf.

Nisam nesto preterano trazio na brzinu sam pronasao:

http://www.ebay.de/itm/Aisin-Kupplu...oyota-RAV-4-II-XA2-2-0-D-4D-4WD-/161128885107

http://www.ebay.de/itm/AISIN-RepSet-ZMS-Kupplungssatz-Toyota-Avensis-Rav-4-2-0-D4D-/140789222594

Ima sigurno i jeftinijih. Mjet motori trose dosta. Meni se menjac na Alfi svidja, barem na ovoj mojoj, doduse benzinac je. Pre zamene kvacila mi se uopste nije dopadao, posle zamene kvacila i ulja u menjacu, kao da je drugi menjac, ide precizno i lako, uzivanje, mada cu morati da menjam deo po kome ide rucica, posto je ocigledno napukao, od plastike je, to im je mana, pa rucica postaje mlitava i neprecizna. Golf 5 je najbolji Golf do sada.

Eto ,extra sto si nasao te setove za info da ima i jeftinih delova jedino sto je taj RAV4 pravljen do 2005 godine pa spada u starija kola i zato mu je i pala cena delova. Kod novijih modela ne verujem da je ista prica.
Inace Alfa 156 JTD ima ,po meni,jedan od menjaca koji su neverovatno mekani i precizni i ja sam tim menjacem odusevljen ali je kod 159 to skroz druga prica jer je tezak ali i precizan a svidja mi se sto su prenosi napravljeni tako da ja na 80 km/h vozim u trecoj i razmisljam se dali da ubacim u vecu brzinu dok kod nekih kola vec na 60 trazi cetvrtu brzinu. U svakom slucaju kad budes probao razocaraces se tvrdocom menjaca.

A ajde sad ti nama objasni kako to da su losa kola popularna?
Ima li tebi tu logike?z:lol:
To ti je kao u bilo kom drugom poslu jer ako nesto ne valja daleko ce i manja potraznja biti za tim osim ako nema neku top smesnu cenu pa ga uzmes da traje dok traje.
Ili sto bih ja placao loseg i skupog knjigovodju kad mogu da imam jeftinijeg i boljeg?
Samo sto se tu nesto ne podudara.:zroll:
A znas sta se ne podudara? Pa odrzavanje japanaca na zapadu je enormno skuplje i zato se ne kupuju ma koliko dobri bili.
Plivajuci zamajac za RAV4 je kostao u Italiji 1950€ i licno sam drzao racun gde se to videlo dok isti taj kod nas u Srbiji moze da se ugradivec za 700€. Tamo klepaju najstrasnije i nemoj opet da ulazimo u raspravu oko zamajca kad sam ti vec dao link i broj telefona gde mozes da ga kupis i za koje pare a to sto je tvoj rodjo otisao u ovlasceni servis i ispao ovca je njegova stvar.

Odrzavanje japanaca uopste nije skuplje nego kod Nemaca, tu su negde odprilike stim sto se japanci mnogo manje kvare. Mnogo manje.

Ovo za RAV4 se slazem , moj brat od tetke je za njegov bivsi RAV4 dobio cenu od 1500 evra za set kvacila sa plivajucim zamajcem kod nas. Zato sam generalno protiv dizelasa

Set kvacila za RAV4 benzinca kosta 150 evra

Jel to skupo? Ja mislim da nije.

Al ko sto vidim kolega botr je nasao za cenu od 500 evra sve sto znaci da cena zamajca za RAV4 je odprilike ista kao i za sva druga dizel vozila .

- - - - - - - - - -

Ima jos jedan problem tj. dva a prvi je sto je ovo cena samo za zamajac bez korpe i lamele a drugi problem je sto su zamenski a ne originalni Aisin koji je skuplji. Suludo je u RAV4 stavljati nesto drugo sem originala jer traje drasticno krace i to mi je rekao jedan od najboljih majstora za japance u NS.
Kaze da platim vise ali da ce mi se vratiti trostruko jer zamenski zamajac traje 50k km na RAV4 a originalni Aisin i preko 150k km.
Zato treba pogledati posto je Aisin u Nemackoj i to sa setom kvacila jer ovde kod nas moze da se uzme za oko 500€ ali i sa korpom i lamelom.
A samo da izjavim jos nesto.Malopre sam isao u goste i posle 4-5 dana voznje Golfa ajd da sednem u Alfu 159 koja je prljava a Golf opran i cist pa da ga ne prljam po ovoj bljuzgavici. Zaprepastio sam se koliko mi ne odgovaraju sedista u Alfi posle golfovih i tek posle jedno 10-tak km sam mogao da kazem da mi se telo naviklo na njih ali prvo sto sam uradio kad sam se vratio kuci je da sam morao da sednem u Golf i bio odusevljen koliko su bolja sedista a onda sam zvao i zenu da sedne i ona je takodje ustanovila da su sedista u Golfu daleko udobnija i bolja.
Ono sto je na strani Alfe je izolacija gde je dosta tisa od Golfa a motori su slicnih performansi mada mi se vise svidja M-jet jer je pitomiji i nije tako nagao kao TDI. Upravljivost i jednog i drugog je na visokom nivou i slicna je s tim sto Golf ima vise mesta kako napred tako i nazad.
Menjac na Alfi je bas tvrd a takav je kod svih jer sam ih imao vise dosad dok je kod nemca daleko meksi i lepsi za saltanje.
Potrosnja je na strani nemca ako cu gledati po bordu a trosi oko 1L manje u istim uslovima i na istoj relaciji a pritom je i 4x4 tako da je tezi oko 150kg u odnosu na obican Golf.

Ne znam ti si prvi da cujem da kaze da sedista u Alfi ne valjaju a da su u Golfu ekstra udobna. Ja imam jos 2 drugara koji voze Golfove i svi kukaju na neudobost. Kad su seli kod mene u auto odusevili se tisinom u kabini i udobnoscu ko da su seli u svemirski brod .... Jedan od njih je skoro prodao Golfa i kupio KIA Rio hatchback i kaze nikad vise VW nikad vise Golf ...

Jedina prednost tih nemaca se sto se lakse prodaju zato sto su popularni kod nas...

Ovo drugo nista...

Evo ja tvrdim da je Golf auto za dobru vecinu automobila jer imam dva Golf-a V i jedva cekam da mi taj drugi stigne jer je 1,6 sa plinom 2008 a takodje imam i dve Alfe 159 jedna 2009 a druga 2006. Garantujem da je Golf daleko udobniji sa sedistima a postroj im je slican i cak i mesta ima vise u Golfu i to je provereno jer sam vozio decu u oba auta i zakljucili su da je Golf sa dosta vise mesta iako je kraci auto.
Motor je ono sto vadi Alfu jer evo danas sam je opet vozio i mnogo je pitomiji od VW a pritom je i tisi u voznji. Ubrzanja su slicna.
A sto se tice Kie imam i ja Rio 2004 i za te pare je odlicna kupovina ali da su sedista bolja od golfovih ce malo teze da bude. To jedino da je taj tvoj kolega prodao Golf iz 2004-2005 pakupio najnoviji model Kie gde ce potpuno normalno da bude da su sedista bolja s obzirom da su se ona golfova vec i umorila od kilometara a da su ova nova. Ceka se samo momenat da se vidi kakva ce sedista da budu u koreancu posle 160k km jer ovo sedista kod mene se malo sleglo na 166k km a na Golf-u je extra i dalje iako ima vise km.Doduse ovaj moj Golf ima kadice sedista jer je u Sport opremi i verovatno je situacija sa jeftinijim paketom drugacija i da sulosija sedista a zato i cekam onog benzinca jer on je sa tim slabijim sedistima pa da se uverim koliko je to losije.

Poslednja izmena:
Evo ja tvrdim da je Golf auto za dobru vecinu automobila jer imam dva Golf-a V i jedva cekam da mi taj drugi stigne jer je 1,6 sa plinom 2008 a takodje imam i dve Alfe 159 jedna 2009 a druga 2006. Garantujem da je Golf daleko udobniji sa sedistima a postroj im je slican i cak i mesta ima vise u Golfu i to je provereno jer sam vozio decu u oba auta i zakljucili su da je Golf sa dosta vise mesta iako je kraci auto.
Motor je ono sto vadi Alfu jer evo danas sam je opet vozio i mnogo je pitomiji od VW a pritom je i tisi u voznji. Ubrzanja su slicna.
A sto se tice Kie imam i ja Rio 2004 i za te pare je odlicna kupovina ali da su sedista bolja od golfovih ce malo teze da bude. To jedino da je taj tvoj kolega prodao Golf iz 2004-2005 pakupio najnoviji model Kie gde ce potpuno normalno da bude da su sedista bolja s obzirom da su se ona golfova vec i umorila od kilometara a da su ova nova. Ceka se samo momenat da se vidi kakva ce sedista da budu u koreancu posle 160k km jer ovo sedista kod mene se malo sleglo na 166k km a na Golf-u je extra i dalje iako ima vise km.Doduse ovaj moj Golf ima kadice sedista jer je u Sport opremi i verovatno je situacija sa jeftinijim paketom drugacija i da sulosija sedista a zato i cekam onog benzinca jer on je sa tim slabijim sedistima pa da se uverim koliko je to losije.

Kad si vec spomenuo da ti stize 5ica sa plinom, da li mu fino lezi plin na tom 1.6 motoru ?

Dule znamo te tvoje price - tebi je uvek najbolje ono sto trenutno prodajes, dok ne prodas. :)

Evo moj drug ima koreanca KIA Rio vozio me u njemu udobniji 2 put od Golfa kojeg je on a i ja imao...

Auto 2007 godiste preso 150.000 km, dinara u njega nije ulozio, osim sto mu je odradio dubinsko ciscenje enterijera...

Kupio Kiu od drugara njegovog zeta, kupljen nov kod nas 100% tacna kilometraza servisna knjizica sve u fulu i auto je platio 3000 evra.

A da je hteo da kupi Golfa isto godiste i kilometraza kupljen nov kod nas morao bi da da duplo vise para...

Vozio me u autu . Nije sad udobniji od limuzine full size ili dzipa , ali od Golfa svakako po mom misljenju i osecaju jeste.

Mada sve sam misljenja da je to JAKO DOBRO, sto se tupavi Srbi tako ponasaju , jer sve dok Srbi budu preplacivali nemce i toliko zeleli da ih voze , ostale marke automobila cemo mi ostali moci da kupujemo za bagatelu...

E moj Tihi lako je tebi kad pustis mozak na ledinu.
Jel ti covece ne citas da imam i Alfe i Golfove i zar onda po tvojoj logici ne bi trebalo da hvalim i jedno drugo?
Bar dok ne prodam?:zlud:
Dva dana voznje sa Alfom posle Golf-a i danas je operem i parkiram i opet sednem u Golf i opet se odusevim.Jednostavno su ga napravili da ti odgovara a da je neudobniji od Alfe nije,da je neudobniji od Kie Rio nije a ja to sve imam o mogu da proverim a ti mozes da uporedjujes Kiu iz 2007 sa Golfom III iz 1996 i ako je to tebi isto sta dalje da se bezveze raspravljamo.

Dule, pravo da ti kažem, nikada ne bih uzeo u razmatranje tvoje mišljenje oko automobila, s obzirom da svaki auto imaš do prve dobre ponude. Kada budeš vozio 5 godina jedan takav auto, onda ću uzmeti u razmatranje tvoje mišljenje.
Ti kupiš auto, voziš dva meseca, ne otkaže ništa na njemu i pričaš kako je to ekstra auto.

Tihi,

Ja trenutno vozim KIA Ceed SW i za mesec i po dana sam prešao 7500 km sa njim. Auto na satu ima sada oko 13 000 km. Ni u jednom trenutku nisam osetio problem sa sedištima. Čak mi je i elektronsko podešavanje lumbalnog dela dosta pomoglo pri dužim relacijama.

Hteo sam prvo Škodu Superb/Octavia, ali zbog odredjenih razloga je ta opcija otpala, a za te pare sam imao da kupim neki Golf Varijant ili Passat sa 0 opremom i 1.6 TDI motorom.
Nisam zarobljenik odredjene marke, ni sanjao nisam da ću kupiti Kiju. Samo sam pronašao ono što je najbolje za moje novce i plus garancija od 7 godina i pomoć na putu 7 godina mi jako značila. Za dve-tri godine ću lakše zameniti auto sa ''još 4-5 godina fabričke garancije''.

Neki ce reci da sam lud, ali uvek bi pre uzeo auto star i po 25 godina koji je pouzdan i jeftin i koji je nekada vazio za nesto neverovatno, nego neki "noviji" auto u koji mora opet da se ulaze po iljadu i vise evra za plivajuce k***e, palce i ostale zaebancije koji pojedu apsolutno sve ono sto i mislis da si ustedeo i sto uspes nekako da ustedis.
Cak ni ganc novi automobili vise ne pruzaju potpunu sigurnost! :deda:

@megafavor
E vidis kako neiskustvo puca iz tebe. Sta mislis zasto?
Dali je tebi logicno da ti uzmes jedan auto i da na osnovu tog jednog primerka za 5 godina ustanovis dali je auto dobar?
Mozda si bas ti bio te srece da si uzeo primerak koji nece imati probleme a ostali se za to vreme napatili?
E sad pogledaj moj ugao gde sam dosad imao 16 Alfi,17Golfova,18 Stila,19 Mercedesa,20 Astri i zar ne mislis da bez obzira na to koliko vozim neki primerak da ja vidim u kakvom stanju ta kola dolaze i sta im fali?
Tako se stice iskustvo da je na Stilu mana donji nosac motora,da Ford ima losiju limariju od konkurencije sto ti nikad u ovoj Srbiji ne bi skontao za tih 5 godina,da na Astri redovno crkavaju alternatori,da na D4D motorima redovno odlaze plivajuci zamajci,da na 307 i Xsari hoce da odu setovi kvacila,da na polovini Yarisa ne radi muzika jer ima fabricku gresku....
Sta mislis o ovome? Jel i dalje nisam kompetentan da nesto kazem o kolima?z:p
Vas problem je sto me gledate kao nekog ko ima samo cilj da prodaje kola i da hvalim samo ono sto imam a ko zna koliko puta sam dosad pricao i lose stvari o kolima koja trenutno prodajem samo sto vi to ne mozete da vidite jer imate blokadu prema prodavcima automobila misleci da su svi isti.
Eto npr. ti nisi uopste video da sam rekao da imam Kiu Rio koja je prethodnik tvog auta i ja sam licno odusevljen tim autom jer za male pare se vozim slatko i jeftino ali da pricamo o tome kako je taj auto bolji od nemackih automobila to je malo diskutabilno.
Zakljucak je da je moje iskustvo ono so je daleko iznad vasseg iskustva a gde promenite toliko automobila za zovota da ih mozemo izbrojati na prstima ruku dok ja to promenima za par meseci a neke i vozim po 10 meseci pa kad dodju pred istek registracije ja ih prodam i na taj nacin za 12 godina voznje sam pukao samo na jednom Puntu kog sam zadrzao dve godine i to celih 350€.

Dule, pravo da ti kažem, nikada ne bih uzeo u razmatranje tvoje mišljenje oko automobila, s obzirom da svaki auto imaš do prve dobre ponude. Kada budeš vozio 5 godina jedan takav auto, onda ću uzmeti u razmatranje tvoje mišljenje.
Ti kupiš auto, voziš dva meseca, ne otkaže ništa na njemu i pričaš kako je to ekstra auto.

Tihi,

Ja trenutno vozim KIA Ceed SW i za mesec i po dana sam prešao 7500 km sa njim. Auto na satu ima sada oko 13 000 km. Ni u jednom trenutku nisam osetio problem sa sedištima. Čak mi je i elektronsko podešavanje lumbalnog dela dosta pomoglo pri dužim relacijama.

Hteo sam prvo Škodu Superb/Octavia, ali zbog odredjenih razloga je ta opcija otpala, a za te pare sam imao da kupim neki Golf Varijant ili Passat sa 0 opremom i 1.6 TDI motorom.
Nisam zarobljenik odredjene marke, ni sanjao nisam da ću kupiti Kiju. Samo sam pronašao ono što je najbolje za moje novce i plus garancija od 7 godina i pomoć na putu 7 godina mi jako značila. Za dve-tri godine ću lakše zameniti auto sa ''još 4-5 godina fabričke garancije''.

Pa dule po licnom priznanju predje 3-4000 km godisnje i to u tu svrhu ima Punta, tj auta koja prodaje uopste i ne vozi u 95% slucajeva tako u pravu si :D

Plus dule je trgovac cime automatski sebe diskvalifikuje za svaku diskusiju na ovoj temi , jer ima direktan finansijski interes i korist da prica u korist onoga sto prodaje, a pljuje ono sto nema....

Ja sam jos davno rekao ovo isto sto ti sada tvrdis...

Ja sam sad konacno i definitivno ustanovio da si ti Tihi GLUP covek!
Juzna Srbija je opet pokazala svoje lice.:rida:
Srecom pa i dole ima normalnih ljudi ali nazalost ti ne spadas u tu grupu.
Jedan od dokaza za to je sto obavezno citiras neciji post iako je tvoj post prvi iza.
Kao drugo ne citas nista nego lupetas.
Kao trece ocigledno imas mentalni problem jer ne mozes da shvatis sta neko pise.
Ostali znaju o cemu govorim jer:
-mogu da imam jedan auto 5 godina i da bude sve savrseno na njemu jer prelazim 3-4k km godisnje sto znaci da bi moje isklustvo bilo potpuno drugacije i mogao bih da kazem o bilo kom autu da je savrsen
-kad dolaze kola iz inostranstva to su kola sa kilometrazama na kojima nesto crkava e tu ja kroz niz primeraka shvatim sta su lose tacke nekog automobila i ne moram uospte da ih vozim jer vozili su ih drugi a na konto cijih kilometara ja znam kakav je to auto jer vidim sta su kvarovi na tim kolima
-ako dodje 10 Hondi i ja na 8 vidim da je greska sa letvom volana sta ce meni licno iskustvo kad vidim da im je to mana?
-ako dodje 20 Focusa iz Austrije ili Nemacke i ja vidim da imaju losu limariju a pritom dolazi i 20 Astri G iz te Nemacke i nijedna nije pokazala koroziju sta ce meni godine i godine voznje da bih shvatio da Ford ima losiju limariju od ostalih?
Logika izgleda ne dopire do tebe?
Ako imam Golf i Alfu i kazem da je Golf bolji a pritom svesno znam da se taj bolji auto lakse proda zar nije logicno da hvalim ono losije da bih to pre prodao?
Eto ti totalne nepodudarnosti s onim sto govoris o meni a sve zbog toga sto mislis da nesto znas a ustvari nemas pojma.
E moj Tihi sad vidis koliko si zaostao i da je taj jug jako tesko izvuci iz tebe. z:poz:
Zasto spominjem jug? Pa zato sto dole ljudi misle da su ostali pali s Marsa i da smo sisali vesla (svaka cast izuzecima) pa konkretno meni nude svoja kola u zamenu po neverovatnim cenama i za jedno 1000 do 1500 eura vise u odnosu na sve ostale ali zato kad dolaze sa kešom onda gledaju da maksimalno spuste cenu i vade pare iz gaća u sta sam se par puta uverio i valjao od smeha. Jednom sam jednog vranjanca isterao iz dvorista jer sam mu 16 puta rekao da ne dolazi ako misli da da ispod 5000€ a spustio sam mu sa 5400 cenu i on dosao i ne moze da nadje manu i daje 4600 i to navaljuje li navaljuje dok mu nisam pokazao kapiju. E to je mentalitet naseg Tihi-ja koji samo gleda da kupi jeftino pa je tako kupio Focusa amerikanca jer se taj auto deli dzabe jer ga niko nece pa ,gle cuda,kupio je i Jeep od zilion kubika jer je bio prejeftin a zbog ogromne potrosnje i kurci se kako ga vozi na invalida umesto da bude musko pa ga registruje na svoje ime.Tako je kupio i Accord koji ima takodje veliku registraciju i koji se tesko prodaje i to samo ako je jeftin i onda takav covek nama deli savete ovde na forumu? :hahaha::zcepanje:

@megafavor
E vidis kako neiskustvo puca iz tebe. Sta mislis zasto?
Dali je tebi logicno da ti uzmes jedan auto i da na osnovu tog jednog primerka za 5 godina ustanovis dali je auto dobar?
Mozda si bas ti bio te srece da si uzeo primerak koji nece imati probleme a ostali se za to vreme napatili?
E sad pogledaj moj ugao gde sam dosad imao 16 Alfi,17Golfova,18 Stila,19 Mercedesa,20 Astri i zar ne mislis da bez obzira na to koliko vozim neki primerak da ja vidim u kakvom stanju ta kola dolaze i sta im fali?
Tako se stice iskustvo da je na Stilu mana donji nosac motora,da Ford ima losiju limariju od konkurencije sto ti nikad u ovoj Srbiji ne bi skontao za tih 5 godina,da na Astri redovno crkavaju alternatori,da na D4D motorima redovno odlaze plivajuci zamajci,da na 307 i Xsari hoce da odu setovi kvacila,da na polovini Yarisa ne radi muzika jer ima fabricku gresku....
Sta mislis o ovome? Jel i dalje nisam kompetentan da nesto kazem o kolima?z:p
Vas problem je sto me gledate kao nekog ko ima samo cilj da prodaje kola i da hvalim samo ono sto imam a ko zna koliko puta sam dosad pricao i lose stvari o kolima koja trenutno prodajem samo sto vi to ne mozete da vidite jer imate blokadu prema prodavcima automobila misleci da su svi isti.
Eto npr. ti nisi uopste video da sam rekao da imam Kiu Rio koja je prethodnik tvog auta i ja sam licno odusevljen tim autom jer za male pare se vozim slatko i jeftino ali da pricamo o tome kako je taj auto bolji od nemackih automobila to je malo diskutabilno.
Zakljucak je da je moje iskustvo ono so je daleko iznad vasseg iskustva a gde promenite toliko automobila za zovota da ih mozemo izbrojati na prstima ruku dok ja to promenima za par meseci a neke i vozim po 10 meseci pa kad dodju pred istek registracije ja ih prodam i na taj nacin za 12 godina voznje sam pukao samo na jednom Puntu kog sam zadrzao dve godine i to celih 350€.

O kakvom iskustvu pričaš? Druže, pričaš kao da si izmislio motor i pucaš se sa nekim informacijama koje nisi ti doživeo, nego čuo/pročitao. Svako ko se zainteresovao za jedan primerak auta će čitati o njemu na netu i saznaće onoliko koliko si ti ''saznao iz iskustva''(!). Passat sa odredjenim diznama ne uzimati. Mondeo ima problem sa diznama/plivajućim. Reno Clio 1.5dCI ima problem do 2004. godine sa opiljcima u pumpi visokog pritiska koji su stizali do dizni. Stilo sa magneti marelli elektronikom ne valja, uzimati od druge polovine 2003. godine sa Bosch elektronikom itd. Niti sam imao WV, niti Mondeo, niti Stilo, a znam te informacije iz iskustva drugih ljudi.

Rekao sam da tvoje iskustvo od par stotina km ne uvažavam, imao ti 200 Mercedesa, 850 Golfova ili 3500 Stila i Astri, jer ta vozila nisi vozio koliko bi trebalo jednom čoveku da kaže iz iskustva: ''taj auto nije u redu zbog toga i toga.''
Za sebe isto kažem da sam neiskusan, ali načitan i obavešten, kao i ti. Za većinu stvari svako je čuo, a taj auto nije ni imao, jer se mnogo priča o tome na internetu.

Siguran sam da ćeš više znati o automobilu posle 5 godina i obilaženja kod majstora, nego vožnjom odredjenog auta 200 km.

Pročitao sam za Kiju, vozim Kiju i nikada neću reći da je to super auto i ubedjivati ljude da kupe taj auto. Mene je kupila garancija od 7 godina, pa ću lakše zameniti Kiju za neki drugi auto jer će tada Kija imati 3-4 godina fabričke garancije, ali ni tada neću da pričam kako je to ekstra auto, upravo zbog toga što sam vozio samo jedan primerak. Možda se meni zalomi da ova Kija pravi tolike probleme da ću se nervirati, ali neću pričati nikome da ne kupe Kiju. Isto i sa sledećim autom itd. Isto i ako me služi bez problema 2-3 godine neću reći da je to auto koji bi trebalo neko da kupi za svoje novce!

O tome kakav si prodavac rekao sam ranije da bih rado uzeo od tebe auto. Ali savet od tebe ne.
Objektivan sam i prihvati to ili preskači moje postove.

Lep dan u miru želim svim vernicima i prijatnu večeru sa ukućanima.
Pozdrav.

mislim da je duletov pogled obuhvatniji.

ako na 10 istih auta uoci neki isti kvar moze se reci da je taj kvar specifican za taj auto.

dok ja koji predjem 10 hilj godisnje treba 5 godina da vozim taj auto i da vidim koji su mu kvarovi . ali nema sigurnosti da su kvarovi koje ja dozivim kvarovi koji su specificni za taj auto.

ako mi se na primer pokvari spona , mozda bas ta moja spona ima fabricku gresku i nikome drugom se na tom autu nije pokvarila spona.

ja mislim da se svima kvare spone ali sam u stvari pojedinacni slucaj.

stavio sam sponu jer ako slucajno izbaksuziram sebi spona me nece kostati puno.

mislim da je duletov pogled obuhvatniji.

ako na 10 istih auta uoci neki isti kvar moze se reci da je taj kvar specifican za taj auto.

dok ja koji predjem 10 hilj godisnje treba 5 godina da vozim taj auto i da vidim koji su mu kvarovi . ali nema sigurnosti da su kvarovi koje ja dozivim kvarovi koji su specificni za taj auto.

ako mi se na primer pokvari spona , mozda bas ta moja spona ima fabricku gresku i nikome drugom se na tom autu nije pokvarila spona.

ja mislim da se svima kvare spone ali sam u stvari pojedinacni slucaj.

stavio sam sponu jer ako slucajno izbaksuziram sebi spona me nece kostati puno.

Pa kako ce dule da uoci bilo sta kad on NIJEDAN AUTO KOJI PRODAJE NE VOZI :)

Auta direkt sa slepa se parkiraju u njegovo dvoriste gde se sminkaju i spremaju za prodaju.

Da bi mogao da pricas o nekom autu iz iskustva treba da ga vozis minimum godinu dana

Pa kako ce dule da uoci bilo sta kad on NIJEDAN AUTO KOJI PRODAJE NE VOZI :)

Auta direkt sa slepa se parkiraju u njegovo dvoriste gde se sminkaju i spremaju za prodaju.

Da bi mogao da pricas o nekom autu iz iskustva treba da ga vozis minimum godinu dana

ne vozi ga ali mora da ih dovede u dobro stanje.

stigne auto , pogleda ,vidi recimo ne valja desna spona ,to mora da popravi da bi ga prodao.

e recimo radi se o meganu i ako na 10 megana na tri preba promeniti spone moze se reci da je taj kvar specifican za taj auto.

ili jos bolje , ovlasceni servis tacno zna koji su kvarovi kog modela mada mozda nijedan majstor koji vozi auto te marke nema taj kvar.

znaci on zna iz iskustva kao serviser a ne kao vozac

Budi objektivan i reci mu: čitaj šta sam pisao, nisam imao nijedne kvarove, sem na Puntu.

Dule ne doživi te kvarove da bi pričao o njima.

Izgleda da i ti ne mozes da shvatis da Dule itekako dozivi te kvarove kad kola dodju iz inostranstva i da bi ih prodao mora da ih otkloni. Dali je taj kvar zadesio Duleta ili nekog Antonija nebitno je ali je kvar prisutan.
Sta ce meni kilometri kad pouzdano znam da 1,6 HDI ima problem sa protokomerom i zbog toga sam imao priliku da skidam glavu na jednom C4 a otkrio sam problem na jos jednom pa je i kolega resio problem skidanjem glave a juce cujem od dobrog drugara da se i on muci sa tim motorom koji je u 407 a opet je u pitanju EGR ventil.
I zakljucujete li sad kako ja mogu da znam nesto oko nekih automobila a da ne moram da ih vozim?z:poz:
A zamislite koliko je automobila proslo za ovih 12 godina kroz moje ruke i na nekima sam morao da otklonim kvbarove da bi kupac bio zadovoljan pa sa zamislite koliko setova kvacila,zamajaca,egr ventila,spona,lezajeva,guma,delova trapa i td. sam morao da zamenim a ujedno shvatim sta je na pojedinim modelima slaba tacka.
sasasta je shvatio o cemu pricam i svaka mu cast sto me ne gleda kao trgovca automobilima zednog krvi kupca samo da bi ga zaebao i trazi sledecu zrtvu jer neki od vas prodavce polovnih automobila ocigledno samo tako vide.
Primer o tome i kako nas narod posmatra koreance u odnosu na nemce je sledec:
neki poznanik sa pijace trazi auto i hoce da da 2000€ za Punto 1,3 M-jet 2005 bele boje sa 3 vrata bez klime i ja mu kazem da je lud ako da pare jer to je bio teretnjak i ponudim mu Kiu Rio 1,3 2004 sa plinom karavan i kazem da cu je dati za 2000€ a on ce brze bolje " A nee samo VW,Seat ili Skoda jer pasteta na trapu kosta 600 dinara. A moze i Punto jer je poznat da mu je jeftino odrzavanje." Pritom se ne zapita dali se ta pasteta ikad i kad menja na ovom koreancu. Jednostavno koreance i japance prati taj glas o skupom odrzavanju i zato se slabo uvoze jer se tesko i prodaju.

Back