mozes da ih odrzavas kod svakog dobrog majstora. Nije to nikakva filozofija narocita svaki majstor koji zna da odrzava VW Audi Renaulta zna i KIA-u Hondu Toyotu....
Sve je to danas isto ili slicno u auto industriji nema nikakve tu narocite filozofije ...
Ti koji ti pricaju drugacije lazu te...
I kod japanaca sto se tice odrzavanja, imas uglavnom samo da menjas ulje filtere i disk plocice .
I tu i tamo poneka sitnica mozda..
- - - - - - - - - -
Mog drugara jednog je svojevremeno zamalo strefila srcka kad je pogledao ispred zgrade i video da mu nema auta
Skolskom drugu takodje su pre par godina ukrali Passat B6 karavan. Od tada vise ne pomislja ikada da kupi nemca, a kleo se u nemce do tad, i vozi sada ocevog Daewoo-a . Daewoo niko ne dira
Jednostavno ljudi koji voze marke automobila koje se dosta kradu su pod konstantnim stresom. Narocito ovi sto voze nove i novije automobile.
U Srbiji je to mnogo tesko i lose po dzep vozaca, jer cak i kad placas preskup kasko koji za takva auta iznosi 1000 do 3000 eura godisnje, opet i dalje nisi 100% osiguran tj ako ti ukradu auto opet si na steti jer osiguranja imaju hiljadu i jednu foru kod nas da ti isplate manje novca nego sto auto vredi ili ako ti je auto na kredit/lizing da te jure da im uplatis neki dodatni novac.
Pre 3-4 godine sam sedeo sa likom kojem su kod nas ukrali 2 godine star Seat Leon , i jurili su ga da im uplati neki dodatni novac, i ako po mojoj logici , posto su njemu ukrali auto tu bi on trebao da bude 100% pokriven.
Nemci kod nas su broj jedan auta za kradju...
Moja supruga radi u osiguranju, pa sredjuje oko toga kako treba. Imamo i za ogrebotine i svašta nešto. Čak i za kuče

A naš mentalitet nikada se neće promeniti. Uvek ćemo voziti preplaćena vozila. Kad bi znali koliko se druga vozila voze preko granice, ne bi verovali. Sve živo. Tek od skoro kada sam kupio Kiju, primećujem ih na svakom semaforu. Hjundaj i40 takodje, Mazde 6 i 3 na svakom koraku, čak i dvojke. Tojote manje više, ali dosta Renoa takodje, Opela.... Samo kod nas ''Gazda u selu vozi Passata, doterao mu bratanac iz Nemačke''. Ovde se smeju ljudima koji su kupili Golf VII, jer za te pare ima većih i lepših i sa dužom garancijom.
Skorije sam čitao o 2.0 TDI motoru u VW/Audi. Nisam ni znao da imaju problem sa glavudžom. Čitao sam na VW forumu i pominju to kao čest problem. Ali ide ona fora: ''nije VW toliko kvalitetan, nego vlasnici ćute o zameni delova.''
Vidi razliku između Passata i Mazde 6? Ili Passata i Honde Accord, Tojote Avensis, Opel Insignije , Superb-a itd...
Passat izgleda zaostalo i bedno u odnosu na mnoge iz tog segmenta.