Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
Половни аутомобили. Година 2014.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Немачка индустрија је позната по квалитету.Kad god pricam sa drugarima koji su automehanicari svi kazu da jedino sa Japancima nema grske. To se odnosi na polovnjake.
Kad god pricam sa drugarima koji su automehanicari svi kazu da jedino sa Japancima nema grske. To se odnosi na polovnjake.
Kako s kojim. Corolle benzinci, generacija do 2004, ne znam od koje, je imala, tj. ima problem sa neumerenom potrosnjom ulja. Da ne spominjemo to sto ih ima malo, pa je takva cena i polovnih branika, farova, itd., novi su skupi, a nema kopija. Npr. pre neki dan mi izleteo dzukac ispred auta, nije bilo sanse da ga obidjem/ukocim. Slomljeni branik i maglenka. Kupio maglenku i branik u identicnoj boji za 50 evra. Kod Japanca bi verovatno moralo krpljenje i farbanje, sto bi izaslo sigurno 70-80 evra, a maglenka ko zna koliko. Polovna ne bi bila ispod 30-ak evra, a nova ko zna koliko.
Nekada je kod japanskih i korejskih polovnjaka postojao problem oko nabavke rezervnih delova. Nemacki automobili su zanimljivi zbog dobrog kvaliteta i pouzdanosti, i relativno niske cene odrzavanja.
Kad god pricam sa drugarima koji su automehanicari svi kazu da jedino sa Japancima nema grske. To se odnosi na polovnjake.
Kaze Tihi kako su nemci slabi sa opremom tj ne nude je u startu ali zato pogledaj kako japanci nude bogatu paletu motora.
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?model=148-Audi-A6
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?model=985-Honda-Accord
Tri motora pa ko voli nek izvoli.
Sdruge strane kupio drugar Suzuki SX4 u najjacoj opremi i zamislite da mu nocu nisu osvetljeni prekidaci podizaca stakala na vratima.
To su ti japanci sto sve daju u startu da ne pricam da je doplacivao za opremu (automatska klima,blutut kljuc,4x4 pogon,prednji rolbar...).
Mehanika je dobra kod Honde ali kad se vozim u njoj lupa samo tako a taj ugodjaj nemam u Golfu koji sad na satu ima 180k km a verovatno i vise naspram Accorda sa 8k km. E to je ono sto karakterise nemce.
Kazu na jednom drugom forumu da je tajna uspeha Golf-a u tome sto je kao WC solja jer odgovara svakom.
Ziva istina jer u njega kad sednes kao da je pravljen za tebe tj po tvojoj meri a ja znam dosta drugih brendova gde ne mogu da se namestim sve i da hocu.
Recimo 159 mi realno lezi i ali novi Bravo nikako,Stilo je groblje za sedenje....
Tihi jel sad ne vidis sebe kao nekog starca koji ne moze da shvati da si i vozio auto stariji 4 generacije i dali mozda postoji ikakva mogucnost da se tu nesto promenilo?
Izlaskom svake sledece generacije se nesto poboljsavalo i ako ti sad tvrdis na osnovu Golf-a III da ostali Golf-ovi IV,V,VI i VII nisu udobni sta dalje reci.
Za razliku od ostalih, japanac ce uvek biti pouzdan, tu i tamo ima po nekog izuzetka, ali generalno sa japancima nepa greske. Kod nemaca su greske uobicajenePrimer los sistem za hladjenje kod BMW-a e39 i e46, kod benzinskih motora, korozija kod Mercedesa, noviji valja nemaju vise problem, tsi motor kod VW, lanci kod novijih BMW-a, itd. Kod Honde nema tih problema, ali je plastika losija, dizajn bas i nije neki, zvucna izolacija slabija, ali je mehanika 10X jednostavnija i bolja.
Pa i ne nude!
Evo Golf V ima dosta vise mesta u kabini a koja je on klasa naspram Accorda?
Nepravilni gepek kod Accorda je nesto sto nudi vise u odnosu na nemce?
Pogledaj prvo sve testove a ne samo engleske jer to sto ti znas engleski a ne nemacki je tvoj problem.
Englezi nikad nece navijati za nemce ma kakvi ovi bili i pre ce navijati za Hondu sto je potpuno normalno s obzirom da se proizvodilo dosta modela bas u toj Engleskoj. Pazi kako se poklapaju kockice.
Na kraj krajeva ko je jos verovao novinarima i testovima jer se zna da se namestaju i merodavan je broj potrosaca pa tako pogledaj koliko ima Hondi Accord u Nemackoj a koliko Audi A6 a to su ljudi koji mogu sebi da priuste dobar automobil i sto bi oni placali skuplji i losiji automobil kad mogu da uzmu jeftiniji i bolji.
Znaci ne radi se samo o srbima nego je tako svuda.
Drugo ,lupas i dalje gluposti da nemci deru a pritom ne gledas izolaciju na autu koja je daleko veca od japanaca pa ne gledas lim ,sto si i sam malopre priznao, pa ne gledas kvalitet plastike. Kumova Honda Accord 2014 je najobicniji plastikaner naspram Golf-a 2005 koji je trenutno kod mene.Govorim o enterijeru gde se vidi da je plastika japanca daleko ispod nivoa nemaca.
E zato to kosta toliko koliko kosta i zato nemci kao polovnjaci drze cenu.
Eto i Alfa 159 je prelep auto ali zasto joj tako brzo padne cena? Pa zato sto ne opravdava ono sto si platio.
Zato ljubitelji Alfe jedva cekaju da je kupe polovnu jer je dobijaju za daleko povoljniju cenu.
I da ne bude da sam pristrasan jer imam dve Alfe 159.Sta mislis zasto su dvojica ljudi koji su kupili Alfu 159 ubrzo prodavali taj auto i obojica kupili zamisli-BMW. Pa zato sto su ga imali pre te Alfe i zato sto su se uverili u kvalitet tog auta a ne zato da bi neko rekao da vozi BMW. Ovaj poslednji je meni dao Alfu 2009 za BMW 2007 i doplatio 2350€ i sta mislis da je to uradio a Alfa mu je odlicna i ja sam je istestirao i nijednu gresku nisam otkrio.
Niko ne osporava da su japanci dobra vozila ali kako ti to predstavljas ispada da nemacka kola ne valjaju nista a ljudi prelaze milion kilometara s njima.Pa kad tako ne valjaju kako samo uspevaju toliko da predju?
Pre mesec dana mi limar pokazuje isecenog Audi A6 1994 godiste koji je imao bocni udar i limarija mu je zdrava kao maltene prvog dana i trepne zdrave bez tackice korozije.
I kazes los kvalitet?![]()