Srbi katolici

Angelico_Payne:
Немојте се свађати.... па истина је - постоје Срби католици, то смо ми :)

Иначе за оне који не знају католик значи васељенски - светски, а ми смо светски... светски, а наши :)

Ако сте инсинуирали да постоје Срби римокатолици - онда се опет у праву - они се зову Хрвати :)

Али сад озбиљно - не постоје Срби који нису хришћанске правослвне вероисповести... јер то је повезано, као и што је повезано код Јевреја... бити Србин, не значи имати држављанство републике Србије, или имати само српбске корене..

Баш сам недавно водио дискусију о томе са једним муслиманом из Старе Рашке, и задро он да ме удара са Уводом у држабу и право (заједно студирамо Правни), ал сам му рекао, брате ако ти кажеш да си са Марса, у реду, ја то поштујем, али си онда Марсовац србског порекла...

pametnice...
a kako zovemo ljude koji su rodjeni kao srbi
al se nisu primili na SPC???
sve jedno dal su katolici, muslimani, budisti, hindu, shinto ili jednostavno ateisti?

i shto mislite da vi svetosavci imate autorska prava na termin Srbin?

Igračina verovatno ima za uzor čuvenog Sekulu Drljevića,koji je posle Prvog svetskog rata bio najveći pobornik pripajanja Crne Gore Kraljevini Srba,Hrvata i Slovenaca.Međutim,brzo je promenio ploču i počeo da igra kako svira Musolini.Kao što je poznato, kasnije je bio i ministar u valadi NDH, i lični prijatelj Ante Pavelića, a svi znamo ko je on bio.Na temeljima ustaštva, igračina bazira svoje znanje o Srbima i srpskoj istoriji, a ne zna da pljuje po svom narodu i po samom sebi.Inače, crnogorski narod pod tim terminom nije ni postojao do dolaska na vlast "titoista" (namerno izbegavam termin komunisti i marksisti, jer su bili sve,samo ne to), a i Njegoš se izjašnjavao kao Srbin, samo što "Crnogorci"njega ne priznaju za svog vladara i pesnika.Što se tiče toga da li postoje Srbi katolici ili muslimani, to je opšte poznato, i neka niko ne priča da postoji "bošnjačka" nacija, jer je to notorna laž i ižmišljotina.U arhivu CK KPJ u Beogradu postoje lične karte iz 1951.godine i ranije, koje su posedovali muslimani, gde u rubrici "nacionalna pripadnost" stoji " Srbin".te lična karte su čuvane kao najstroža državna tajna i još uvek se ne mogu publikovati u javnosti.Šta da se radi,demokratija.

Pa kad govoriš o dokumentima onda ih navedi kao što sam ja uradio.Pričati nešto a ne navoditi izvor, dokaz je amaterstva i neznanja.I pre 1918. su se izjašnjavali kao Srbi, i niko ih nije morao dekretom uvoditi.Koliko znam, dekretom su uvedeni Crnogorci,"muslimani i Makedonci, za Srbe dekret nije bio potreban,jer su postojali mnogo pre onih koji su dekretima stvarali narode.Moj ti je savet da ako o nečemu govoriš, to prvo potkrepiš dokazima, a ne da pričaš bajke.Pročitaj knjigu "Stvaranje Jugoslavije od 1790-1918",I-II,Milorad Ekmedžić,Beograd,1982.god.Videćeš kako se dokumentovano piše, a ne kao ti.

Vladika Rufim:
Muslimani su se izjasnjavali kao Srbi ili Hrvati, jer im je poslije II svjetskog rata bilo ZABRANJENO da se drugacije izjasnjavaju.
Tu ste cinjenicu dragi moji bajkomani zaboravili.

Ево нама Рифе-Руфе растодеровића са његовим блесавим теоријама са сајтовима које су сами србофоби поставили, па сада то потурају као валидне доказе својих суманутих теорија! На такве небулозе не вреди трошити ни речи, ни новац на интернет! Нека те своје сплачине куса сам до миле воље и нека тако гоји своју србофобију! Маните се коментара будаластих садржаја!

crow:
pametnice...
a kako zovemo ljude koji su rodjeni kao srbi
sve jedno dal su katolici, muslimani, budisti, hindu, shinto ili jednostavno ateisti?

Зваћемо их како год они хоће да их зовемо.. али не Србима..
Знам да је компликовано, али схватићеш једног дана... а можда и нећеш...
у ствари лако ћеш препознати праве Србе... то ће бити они што ће да те ваде из гована кад ти закуцају Шћиптари и остали непријатељи на врата да те кољу...

crow:
al se nisu primili na SPC???

Ми се не примамо и не ложимо на цркву, ти си канда то заменила са неким модним трендом...

Срби и православље су опстајали вековима и опстајаће, убијали су нас, расељавали, међусобно нас свађали, пунили главу лажима и глупостима, па опет и после 1000 година од настанка римкатоличке и муслимаске цркве, нису сви Срби продали веру.. па зар ти то нешто не говори..

Angelico_Payne:
Зваћемо их како год они хоће да их зовемо.. али не Србима..
Знам да је компликовано, али схватићеш једног дана... а можда и нећеш...
у ствари лако ћеш препознати праве Србе... то ће бити они што ће да те ваде из гована кад ти закуцају Шћиптари и остали непријатељи на врата да те кољу...

Ми се не примамо и не ложимо на цркву, ти си канда то заменила са неким модним трендом...

Срби и православље су опстајали вековима и опстајаће, убијали су нас, расељавали, међусобно нас свађали, пунили главу лажима и глупостима, па опет и после 1000 година од настанка римкатоличке и муслимаске цркве, нису сви Срби продали веру.. па зар ти то нешто не говори..

nisu se svi ni primili na istu...
nego ne odgovori na onaj deo Zashto vi svetosavci smatrate da imate copyright???
a to shto ste vi utripovani luzeri ne menja chinjenicu da sam ja srbin, kao shto je i pupin bio, i rudjer boshovic, i ivan gundulic, mesha selimovic...

p.s. crow je mushko. gledo si mozda film... pre par godina... brendon lee...

crow:
nisu se svi ni primili na istu...
nego ne odgovori na onaj deo Zashto vi svetosavci smatrate da imate copyright???
a to shto ste vi utripovani luzeri ne menja chinjenicu da sam ja srbin, kao shto je i pupin bio, i rudjer boshovic, i ivan gundulic, mesha selimovic...

p.s. crow je mushko. gledo si mozda film... pre par godina... brendon lee...

Не знам шта ти тачно значи тај copyright...

Можда и јесам утриповани лузер, али све што сам рекао и даље је истина.

Немој да се поредиш са правим Србима, ако се Србином се сматраш.

Ако ниси хришћанске вере - ниси Србин, немој ме погрешно разумети.. увек ти то можеш постати, једноставно - крстиш се, али сад то ниси..као што то нисам ни ја, јер нисам крштен, али волим да се сматрам Србином, што ћ ускоро и постати кад се крстим..

П.С. Мислим да сам гледао тај сатанистички филм

П.С.С у том филму је било и женских ликова, колико се сећам, у оба дела, али вероватно сам прочитао да си погрешио род кад си писао па сам мислио да си женско...у сваком случају надам се да те нисам увредио.

Да се разумемо, Срби римокатолици као такви одавно не постоје.
Сад, лако је рећи да је СПЦ једини кривац за то али неће бити тако ако узмемо све чињенице у обзир.
Оригинални Срби римокатолици су то постали стицајем околности - након слома нашли су се се у зони надлежности Рима.
И они као такви су били и Срби и римокатолици док није дошао други талас.
Због полтичких прилика и економске ситуације известан број, и то не мали, Срба је прихватио римокатолицизам из крајње егзистенцијалних разлога. Да би се сакрио крајње профан приступ метафизичком питању као што је религија дошло је до фалсификовања историје.
Наиме, на сцену ступа конструкција по којој они никада нису ни били Срби православне вероисповести него одувек и само Хрвати римокатолици.
Као главни аргумент су им послужили, горепоменуту, оригинални Срби римокатолици који су, бивајући у далеко мањем броју од конвертита, прогутани од истих.
На тај начин лаж је добила онтолошко утемељење и практичну страну у виду присвајања културе а на послетку и територија коју је та иста култура покривала.
На крају је пуштена у оптицај и лаж да су ти оригинални Срби римокатолици у ствари преобраћеници у нацију и веру својих прадедова Хрвата који су насилно конвертовани у православне Србе.
Чисто лудило.

Реално гледано, у оквирима хрватског националног корпуса има око 10% Етничких Хрвата, оних 90% су Технички Хрвати, то јест негдашњи Срби.
Однос на релацији Сефарди - Ашкенази.

Сплет околности је довео до тога да сваки Србин који приступи римокатоличкој цркви аутоматски постаје Хрват, из простог разлога што Срби римокатолици не смеју да постоје. У противном, не постоји нити хрватска култура, нити хрватска нација ако ћемо право.
Многи су Калајићу замерали што користи тзв. хрватске изразе, док је он сасвим оправдано тврдио да су то аутентични српски термини.
Примера и то документованих има много.
Сама шаховница се налази у Царском грбу Душана Силног.
Њу су највероватније у Славонију донели Бранковићи или неко од властеле која је са њима ишла у пакету.

Толико о томе.

Angelico_Payne:
Не знам шта ти тачно значи тај copyright...

Можда и јесам утриповани лузер, али све што сам рекао и даље је истина.

Немој да се поредиш са правим Србима, ако се Србином се сматраш.

Ако ниси хришћанске вере - ниси Србин, немој ме погрешно разумети.. увек ти то можеш постати, једноставно - крстиш се, али сад то ниси..као што то нисам ни ја, јер нисам крштен, али волим да се сматрам Србином, што ћ ускоро и постати кад се крстим..

П.С. Мислим да сам гледао тај сатанистички филм

П.С.С у том филму је било и женских ликова, колико се сећам, у оба дела, али вероватно сам прочитао да си погрешио род кад си писао па сам мислио да си женско...у сваком случају надам се да те нисам увредио.

ne, to nije istina
jer su srbi narod
narod karakterishe poreklo i jezik

a religija je stvar izbora.
ne pada mi na pamet da se krstim jer se neshto jezim propovedi i utripovanih fanatika. po tom tvom i kinez moze da bude srbin, i nigerijac moze da bude srbi, a uz to srba 45 godina nije bilo...

i dalje nisi odgovorio shta su oni koji su rodeni kao srbi al se nisu uchlanili u SPC...

po chemu je film Crow satanistichki, a izjava Svetog Tome Radikalskog kojom poziva nekog na samoubistvo nije? :roll: kolko ste vi utripovani... strashno

nisi me uvredio, kad prevedesh ta zivotinja je u zenskom rodu...

Буразере Врано, мала шала, као што и сам знаш, Брендон је из нехата починио самоубиство.
Толико о "претећем писму".

Па добро, крштен и рукоположен је био и распоп Зечевић па ником ништа.
Андрић лично није имао нека особита верска осећања, осим тога био је и декларисани Југословен тако да и није неки пример.

Andric je bio SRPSKI diplomata i pre i posle rata,a primer mi je toga da srpstvo nije kategorija koja se tek dobija rodjenjem ili pripadanjem odredjenoj verskoj konfesiji,vec mora i da se zasluzi.(Jugoslovenstvo je bilo pod moranje u to vreme)

Каа, небитно је да ли сам ја аутоиритет јер Андрићева биографија довољно говори за себе.
Сад кад би ти поменуо ретуширање слике нико ме не би спасао.

Back