Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci slave nase su na tacne datume, ali je hriscanstvo glavni praznik falsifikovalo, bozic, tj Svarozic. On verovatno nije bio nicija slava, tj bio je slava celog naroda, zato su i uspeli da ga izmeste sa pravilnog datuma koji se padao na kratkodnevnicu 21. decembra. Ako car kaze da cemo bozic da slavimo tad, ok, sta mi mozemo, car je pametniji od naroda.
Ali ipak je zardzano 3 dana na Nikoljdan slavljenje. A sto se slavi tri dana, to su nam obrisali iz secanja.

Poslednja izmena:
Tu se drzim 2. bozje zapovesti. Ne moze covek meni da bude bog, niti da se ja svecima klanjam, oni su isto ljudi kao ja i kao i isus sto je bio.

A drugo, jel sve ovo sto si naveo propoveda i budizam?

Ne znam da li ono što sam pisao propoveda Budizam, jer se Budizmom nisam bavio i ne poznajem Budizam.

Nije bilo pitanje da li se Ti klanjaš Svecima, niti da li su oni bogovi ili ljudi, već je pitanje bilo, da li Ti misliš da su Srpski Pravoslavni Sveci bili Hrišćani, tj. da li su živeli u skladu sa Hrišćanskim načelima?

Gle sta sam jos shvatio:

19ti decembar - Nikoljdan, posna slava, sveti nikola, dan na koji se nista ne kolje, zato se i zove nikoljdan
20ti decembar - badnje vece
21vi decembar - bozic, rodjenje svarozica, malog svaroga, zimska kratkodnevnica

Slucajno slavimo Svetog Nikolu 3 dana? Ma nista nije bre slucajno ljudi moji.

Nikoljdan je mrsna slava, jer se oduvijek spremala mrsna hrana, sve do zadnjih 20-tak godina kad je pocelo komunisticko-pravoslavno srbovanje.Pravoslavna Crkva nema kanon o posnim danima u vrijeme Nikoljdana (osim ako taj dan pada srijedom ili petkom).Duzinu Bozicnog posta nije propisala Vaseljenska Pravoslavna Crkva.

Svaka slava imala je tri dana, a neki slave tako i danas (koji su samostalni i nisu ovisni od mjesecne plate):

1. dan: slava
2. dan: pojutarje (pojutarci)
3. dan: zajutarje (zajutarci)

Rijeci pojutarci i zajutarci su od rijeci tarci sto znaci ostaci (hrane).

U vrijeme prije hriscanstva nije bilo gregorijanskog kalendara i zimska kratkodnevnica nije padala na 21. decembar. Na taj dan pocinjala je zima tek 500 godina od pocetka hriscanske ere i to racunajuci po julijanskom kalendaru.

I hoces li nam konacno objasniti zagrobni, duhovni smisao "slovenskog" paganstva.

Poslednja izmena:
Nikoljdan je mrsna slava, jer se oduvijek spremala mrsna hrana, sve do zadnjih 20-tak godina kad je pocelo komunisticko-pravoslavno srbovanje.Pravoslavna Crkva nema kanon o posnim danima u vrijeme Nikoljdana (osim ako taj dan pada srijedom ili petkom).Duzinu Bozicnog posta nije propisala Vaseljenska Pravoslavna Crkva.

Svaka slava imala je tri dana, a neki slave tako i danas (koji su samostalni i nisu ovisni od mjesecne plate):

1. dan: slava
2. dan: pojutarje (pojutarci)
3. dan: zajutarje (zajutarci)

Rijeci pojutarci i zajutarci su od rijeci tarci sto znaci ostaci (hrane).

U vrijeme prije hriscanstva nije bilo gregorijanskog kalendara i zimska kratkodnevnica nije padala na 21. decembar. Na taj dan pocinjala je zima tek 500 godina od pocetka hriscanske ere i to racunajuci po julijanskom kalendaru.

I hoces li nam konacno objasniti zagrobni, duhovni smisao "slovenskog" paganstva.

Stani bre Hrastovnik, pa ti covece me vrtis kako tebi odgovara? Pa gde si bio onde kad sam tvrdio da sam cuo da je Sveti Nikola mrsna slava, a da srbi ne haju za to jer je to dan na koji se nista ne kolje? Nisam mogao nista da nadjem o njemu kao mrsnoj slavi, a ubedjen sam bio da je mrsna po hriscanstvu, te sam podvio rep i dalje to nisam uzimao kao argument.

Znaci istina je ono sto sam pre pricao? Crkva je morala da okrene zbog naroda to u posnu slavu? Nije u pitanju 40todnevni bozicni post?

@FATAL ERROR

Burazeru, sve se slazem sa tobom sem toga da su srbi dosli od negde. To sto si video da se srbi svud po aziji pominju, po evropi, po severnoj africi, i to je tacno. Samo to sto si ti video tamo, danas se zove sloveni. Samo se jos srbi zovu srbima, svi ostali su promenili ime. Ali to je ono sta ce da ti razbije tu enigmu, otkud srbi na tolkom prostoru. Probaj samo da pre 6tog veka narod, koji je kasnije prozvan sloveni nazoves srbima i sve ce da ti bude jasno. ;)

Igrom slucaja od celog tog naroda su upravo srbi sacuvali svoje bogove uprkos hriscanstvu i ako ne znaju sta u stvari slave na svojim slavama. To se zove usud. To je nase prokletstvo jos uvek, ali verujem da nece jos dugo da traje. Verujem da cemo da dozivimo da budemo ponosni sto smo srbi.

@Caliburn
Hvala puno na Mokoshi, pocinjem izucavanje, srecan sam ko malo dete. :D

Na ovo mogu samo sa naucnog mog stanovista da ti odgovorim - ne sekiraj se nista, ima zivota posle smrti. ;)
E sad, objasnjavanje toga ce mnogo energije da mi odnese, a i blizu je naucne fantastike i ljudima jos uvek neprihvatljivo, tako da ne bih bas da ulazim u to.
Sto se tice paganstva, ti si cini mi se primetio kad sam postao aktivan na forumu, pre 20tak dana. Pre toga nisam znao skoro nista, a verovao sam da nesto znam o srbima kao mnogoboscima. Ovo je prvi topik koji sam otvorio ovde na krstarici.
Zagrobni zivot po paganstvu me nije mnogo interesovao jer imam svoju naucnu teoriju, znam da ima zivota posle smrti, a i naucno je objasnjiva.
Drago mi je te sam pravom temom poceo ovo ogromno putovanje u istoriju srba do istine, sve je mnogo lakse objasnjivo ukoliko se sagledava sveukupna situacija, a ja sam nekako to ovde postigo. :)
Elem, zivot posle smrti postoji, malo je drugaciji nego sto zamisljas, ali je ok, ne sekiraj se nista. ;)

@Caliburn
Hvala puno na Mokoshi, pocinjem izucavanje, srecan sam ko malo dete. :D

gedc0032p.jpg

negde u Rusiji, 12. jul 2010. godine.

Nisu srbi jenini narod koji sebe predstavlja hriscanskim,
a zapravo je u paganizmu do koske.
Srbi imaju pagansku veru obucenu u hriscanske odore.
I sve su samo price, price i price,
a zapravo vrlo je malo onih koji slede Hrista.
Nazalost.

Pogledajte samo srpski recnik i moral i SVE CE VAM BITI JASNO.

Ja kao srbin stidim se sto su moja braca takva. Jedino mi preostaje
da se molim ...

Nisu srbi jenini narod koji sebe predstavlja hriscanskim,
a zapravo je u paganizmu do koske.
Srbi imaju pagansku veru obucenu u hriscanske odore.
I sve su samo price, price i price,
a zapravo vrlo je malo onih koji slede Hrista.
Nazalost.

Pogledajte samo srpski recnik i moral i SVE CE VAM BITI JASNO.

Ja kao srbin stidim se sto su moja braca takva. Jedino mi preostaje
da se molim ...

Pa sta je tu zalosno? Treba da se ponosimo time, aman covece. Ako je hrist sledio budu, idi izucavaj budizam, batali ove hriscanske lazi.

Ne, vec je trenutna situacija rezultat direktni hriscanstva. Na putu smo ka istrebljenju. Tako je vatikan odavno zacrtao, tako se i desava. Srbi moraju da nestanu sa lica zemlje zbog nase prave vere i jer smo jedini dokaz da su sloveni starosedeoci evrope.

Pa sta bi iko mogao da uradi sa tim dokazom, besmisleno je. Kome i za sta treba taj dokaz?

Pa sta bi iko mogao da uradi sa tim dokazom, besmisleno je. Kome i za sta treba taj dokaz?

Ukoliko bi sloveni dokazali da su starosedeoci evrope i da su iznedrili svu civilizaciju upravo oni, a ne ovi siptari talijani i grci ******, mislis da to ne bi promenilo nesto?

Da li ti imas predstavu sta bi se desilo da sloveni shvate da su isti narod? A da sve sto su nam radili u istoriji ovi sto su "iznedrili" civilizaciju je nista drugo nego albanci sto nam rade danas?

Odnosno oni su siptari (brdjani) nisu oni albanci. Albanija je samo deo bila srpske zemlje, kao danasnja sumadija recimo sto je, srpsko zadnje uporiste.

Poslednja izmena:
Vidi, možda su Srbi jeli zlatnim kašikama, ali 1257. Sorbona je osnovana u Parizu, ne u Kruševcu.

Vidi ti, da nije Nikole Tesle ti bi mozda cuvao ovce sad negde umesto sto tipkas po tastaturi.

Ko, kako i zasto je tu Sorbonu osnovao, to je pitanje. Nikola Tesla nije bio amerikanac i ako je uradio vecinu svojih dela tamo. E tu je problem vekovni srba. Imamo vise stvari kojima treba da se ponosimo nego bilo koji narod na planeti, a pljujemo stalno po sebi i dopustamo da nas ubeda da to sto je nase nikad nije bilo nase. Blizu su da nam ugrade u svest totalnu mrznju prema svom narodu. Tad bi i nestali. Srecom, to nece da se desi, promenice se vreme i svest o sebi u nasem narodu.

Ako je Sorbona u Parizu, Mediana nije. A iz Medijane je Srbin Konstantin vladao Rimom, ne iz Rima. Imamo i na nasoj teritoriji mnogo toga cime jos uvek mozemo da se ponosimo, nisu nam jos sve uzeli.

Poslednja izmena:

Back