Objasnio sam to vec negde ovde u ovom topiku, ali evo opet:
Kako nas hriscanstvo uci da se djavo prikazuje? Sve je ljupko, nezno, a iza toga se krije satana. Tera nas da se odricemo svih zemaljskih zadovoljstava jer je to u stvari pravi djavo.
Hrišćanstvo nas uči da obtarimo pažnju na suštinu, a ne da gledamo d+samo spoljašnjost, tj. ono što je spolja čisto, jer, Hrišćanstvo nas uči, da bi čaša bila čista, ona prvo treba biti čista iznutra, a tek potom i spolja. Tu nas Hrišćanstvo uči da je licemer onaj, koji sebe spolja prikazuje čistim, pravednim, dok je u suštini, bezakonik, prljav čovek.
Nigde Hrišćanstvo ne kaže da sve što je ljupko i nežno iza toga se krije satana.
A sta je hriscanstvo? Upravo to isto, sve pravedno, lepo, ziveli bi u idealnim uslovima kad bi se toga pridrzavali, isto kao komunizam.
Kada se kaže živeti u idealnim uslovima, u Hrišćanstvu, po meni, prvo se podrazumeva živeti u idealnim uslovima duše, što podrazumeva čistotu i nevinost duše, dakle, čaša čista iznutra, pa tek onda spolja. Jer Hrišćanstvo propoveda da duša je važnija od tela. Što se tiče spoljašnjih uslova, tu Hrišćanstvo propoveda da čovek, u suštini, treba da bude zadovoljan kada ima hranu i odeću, naravno i elementarnu slobodu kretanja, i da sve preko toga je suvišak, koji, ako se pravilno ne upotrebi, predstavlja izvor zla, zato što taj materijalni suvišak, ako se pravilno ne upotrebi, bude pojeden od strasti, koja je veća za onoliko, za koliko je taj materijalni suvišak veći.
Medjutim, hriscanstvo nije u ljudskoj biti i neizvodljivo je. Iza je pravo lice hriscanstva, ljudi su od kad to hriscanstvo postoji zarad hriscanstva zverski muceni i ubijani. Hriscanstvo je djavo u stvari koji se pretvara sve vreme da je nesto sto nije.
Da li se može reći da đavo je zlikovac, koji se svo vreme pretvara da je nešto što nije, skrivajući se iza Hrišćanstva?
Za ove reci ja bih za vreme inkvizicije ko zna kako skoncao, a verujem da bi me i danas mnogi isto tako umorili. Jer ne zive zbog onoga sto je hrist propovedao, vec zive da odbrane iskonsko zlo koje srbi nikad prihvatili nisu.
Da li Ti misliš da Srpski Pravoslavni Sveci(Crvena slova) nisu bili Hrišćani, tj. nisu živeli u skladu sa Hrišćanskim načelima?