Srbi iz Kravice uznemireni i razočarani

Ljubo & srpska bratijo - dis iz 4 jor ajz onli. I nemoj da nekome bude mrsko citati, kad vec meni nije mrsko tipkati. Ok? Ok.

Cifra izgleda sumnjivo zato sto i jeste sumnjiva. Srbi obicno u prici potegnu neku okvirnu cifru od 3200-3500 svojih poginulih u Podrinju. Uopste niko sa srpske strane nece da pojasni sta ta cifra tacno podrazumijeva, a na upucena pitanja sve se svede na beskonacno dobacivanje brojkama ili opise klanja i mucenja (uz obavezno uvecana i boldana slova) kako bi se suprotna strana na neki nacin usutkala, ali bez pravog obrazlozenja same cifre.

A sad cinjenice. 'Vamo gledaj dok pricam.

Prema dokumentaciji Istrazivacko-dokumentacionog centra iz Sarajeva, na podrucju Podrinja poginulo je 5573 Srba tokom rata 92-95. Od toga je 870 civila i 4703 vojnika. Inace, ova institucija je priznata i visoko uvazena od strane Haaga i kompletne medjunarodne zajednice zbog svoje metodologije rada, a vise puta je napadana upravo sa bosnjacke strane kako "pokusava umanjiti stvarna stradanja Bosnjaka", i to uglavnom od kojekakvih Silajdzica i ostalih koji su tvrdili kako je stradalo 250-300 hiljada Bosnjaka. Tek da se i to spomene za one sto ce graknuti kako je to "nekakvo propagandno sarajevsko istrazivanje".

Dakle, cifra koju istice srpska strana nije tacna iz dva razloga. Prvo, nije tacna u svom ukupnom broju, pravi broj je osjetno veci. Drugo, nije tacna zbog toga sto je srpska strana istice uglavnom kad je rijec o civilima, a na srpskoj strani civila je stradalo osjetno manje nego vojnika. Zakljucak je da iz nekog razloga, svjesno ili ne (a inace bas ne vjerujem u slucajnosti), srpska strana pokusava da preuvelica svoja civilna stradanja naustrb vojnih, valjda zato da bi umanjili ono sto su uradili u Srebrenici, ili sta vec. Cineci to, Srbi iskazuju elementarno nepostovanje i prema svojim i prema tudjim zrtvama.

Klikom na ovaj link mozete vidjeti prezentacije po BH regijama vezane za stradanja 92.-95.

S obzirom da se prica o mrtvim ljudima, iz postovanja prema temi bilo bi lijepo od vas da proucite gradivo pa da onda diskutujete. Posteno?

Prezentacije su zipovane, graficki odlicno odradjene, i tu cete naci gotovo sve sto vas interesuje.

E vidiš prijatelju, upravo tako nešto sam htio da mi netko od njih kaže. :ok::ok:

Ali ne mo'š do nekog argumenta da si pita! Samo kuknjava i prenemaganje!
Većina je kao zgrožena što se netko uopće usuđuje pitati za to!
Nema se tu šta diskutirati i argumentirati kad se zna da je to tako i amin!

Ma nemoj!

Jel moguće da Srbi na ovom forumu ne znaju analitički postaviti podatke i prezentirati ih?
Kad je u pitanju Srebrenica, Bošnjaci će bez imalo krzmanja izvući desetak izvora podataka, postaviti stotine fotografija (ne videa sa youtubea !!! ), argumentirati optužnice, istrage, svašta nešto.

Kad je u pitanju zločin u Podrinju nad Srbima, ovdašnji forumaši znaju samo kukati kako su hiljade civila ubijeno i iščuđavati se kako netko uopće može pitati dal je to tako ili nije!

Jedino misoni je pokazao malo organiziranog duha. Ostalo je sve ništa.
Poštujem ona svjedočenja rodbine žrtava, ali to su pojedinačni slučajevi i u njima nema objektivnosti.

Dakle, ove brojke koje si naveo se i meni nekako čine logičnim, već i uzimajući misonijev spisak, na kojem se neka sela pojavljuju dva puta, pa se ne mogu samo jednostavno zbrojiti cifre.

Ako netko raspolaže s nekim drugim podacima, predočite ih.
Može biti da vam je to smor, ali ne bi trebao biti!

Treba vikati, vrištati o tome!
Treba SVE poduzeti da se zločinci kazne!

E vidiš prijatelju, upravo tako nešto sam htio da mi netko od njih kaže. :ok::ok:

Ali ne mo'š do nekog argumenta da si pita! Samo kuknjava i prenemaganje!
Većina je kao zgrožena što se netko uopće usuđuje pitati za to!
Nema se tu šta diskutirati i argumentirati kad se zna da je to tako i amin!

Ma nemoj!

Jel moguće da Srbi na ovom forumu ne znaju analitički postaviti podatke i prezentirati ih?
Kad je u pitanju Srebrenica, Bošnjaci će bez imalo krzmanja izvući desetak izvora podataka, postaviti stotine fotografija (ne videa sa youtubea !!! ), argumentirati optužnice, istrage, svašta nešto.

Kad je u pitanju zločin u Podrinju nad Srbima, ovdašnji forumaši znaju samo kukati kako su hiljade civila ubijeno i iščuđavati se kako netko uopće može pitati dal je to tako ili nije!

Jedino misoni je pokazao malo organiziranog duha. Ostalo je sve ništa.
Poštujem ona svjedočenja rodbine žrtava, ali to su pojedinačni slučajevi i u njima nema objektivnosti.

Dakle, ove brojke koje si naveo se i meni nekako čine logičnim, već i uzimajući misonijev spisak, na kojem se neka sela pojavljuju dva puta, pa se ne mogu samo jednostavno zbrojiti cifre.

Ako netko raspolaže s nekim drugim podacima, predočite ih.
Može biti da vam je to smor, ali ne bi trebao biti!

Treba vikati, vrištati o tome!
Treba SVE poduzeti da se zločinci kazne!

Слажем се ја да нема неке аналитике, као што је нема ни за Сребреницу. Више пута сам на сличним темама питао:
- колико је људи било у Сребреници на почетку рата,
- колико је људи умрло природном смрћу од 1992-95 у Сребреници,
- колико је људи на истом подручју погинуло у борбама до пада Сребренице,
- колико је људи погинуло од гранатирања,
- колико је људи погинуло у покушају пробоја према Тузли.

Ако је неко написао нечију исповјест и ако је неко приложио форографију, то није доказ да је неко убијен или да је неко извршио злочин.
Тих људи у Подрињу, и једних и других, нема милион па да се не могу пописати. Штос је у томе што то неко неће јер би се онда знала цијела истина и не би се могло манипулисати. Муслимани сваке године сахрањују на дан пада Сребренице по стотињак и више, чисто због медијске манипулације и на крају ће доћи до презентоване цифре па ће то за паљење масе пред неки сљедећи рат бити "јак доказ". Сад ћу ја бити циничан па ћу питати гдје су докази да су ови који се сада сахрањују баш погинули у Сребреници па могу питати и гдје су докази да су погинули у масакру, а не у пробоју?
У градићу у којем сам рођен и живио до 1990. у току рата је погинуло скоро 500 људи, углавном бораца. Цивили су гинули на крају, када је градић пао и у укупном броју је то можда 20 %. Цифре су оквирне јер смо ми Срби толико ажурни да ни сада нема списка погинулих, ни бораца, а за цивиле да не причамо.
Муслимани су требали податке о жртвама за "медијску презентацију" народа жртве па и имају податке, нормално, фризиране из истих потреба. Срби су тек у задње вријеме схватили да би и они могли "употријебити" медије па су зато и почеле да излазе публикације о Сарајеву и Подрињу.
Доста питања која си поставио су логична (не сва и из неких извире твоја "опредјељеност"), али иста та питања постави и за злочине Срба па ћеш видјети да је тога доста климаво и са друге стране.
То што питаш: А што нису евакуисали цивиле је смијешно, да не употријебим други израз (Што нисте евакуисали цивиле из Вуковара, Дубровника, Карловца и сл.?). У питању је слободна територија у коју су продрли Муслимани. А то што су продрли из заштићене и демилитаризоване зоне (гарант УН), о томе нећемо.
Кажеш да је "нешто било" у Кравици и селима по Подрињу, али не знаш шта. На то ћу ти одговорити: Исти ти борци из Подриња су ушли у Сребреницу и направили што су направили. Ето, то је било. ОСВЕТА! Али не онолика колико и како је описују Муслимани, а и Срби. Отприлике, онолико колико их је стријељано у околини Сребренице, толико је и Срба погинуло у Подрињу на исти начин. А тај број је испод 2000. Линк ми не тражи!

Слажем се ја да нема неке аналитике, као што је нема ни за Сребреницу. Више пута сам на сличним темама питао:
- колико је људи било у Сребреници на почетку рата,
- колико је људи умрло природном смрћу од 1992-95 у Сребреници,
- колико је људи на истом подручју погинуло у борбама до пада Сребренице,
- колико је људи погинуло од гранатирања,
- колико је људи погинуло у покушају пробоја према Тузли.

Ако је неко написао нечију исповјест и ако је неко приложио форографију, то није доказ да је неко убијен или да је неко извршио злочин.
Тих људи у Подрињу, и једних и других, нема милион па да се не могу пописати. Штос је у томе што то неко неће јер би се онда знала цијела истина и не би се могло манипулисати. Муслимани сваке године сахрањују на дан пада Сребренице по стотињак и више, чисто због медијске манипулације и на крају ће доћи до презентоване цифре па ће то за паљење масе пред неки сљедећи рат бити "јак доказ". Сад ћу ја бити циничан па ћу питати гдје су докази да су ови који се сада сахрањују баш погинули у Сребреници па могу питати и гдје су докази да су погинули у масакру, а не у пробоју?
У градићу у којем сам рођен и живио до 1990. у току рата је погинуло скоро 500 људи, углавном бораца. Цивили су гинули на крају, када је градић пао и у укупном броју је то можда 20 %. Цифре су оквирне јер смо ми Срби толико ажурни да ни сада нема списка погинулих, ни бораца, а за цивиле да не причамо.
Муслимани су требали податке о жртвама за "медијску презентацију" народа жртве па и имају податке, нормално, фризиране из истих потреба. Срби су тек у задње вријеме схватили да би и они могли "употријебити" медије па су зато и почеле да излазе публикације о Сарајеву и Подрињу.
Доста питања која си поставио су логична (не сва и из неких извире твоја "опредјељеност"), али иста та питања постави и за злочине Срба па ћеш видјети да је тога доста климаво и са друге стране.
То што питаш: А што нису евакуисали цивиле је смијешно, да не употријебим други израз (Што нисте евакуисали цивиле из Вуковара, Дубровника, Карловца и сл.?). У питању је слободна територија у коју су продрли Муслимани. А то што су продрли из заштићене и демилитаризоване зоне (гарант УН), о томе нећемо.
Кажеш да је "нешто било" у Кравици и селима по Подрињу, али не знаш шта. На то ћу ти одговорити: Исти ти борци из Подриња су ушли у Сребреницу и направили што су направили. Ето, то је било. ОСВЕТА! Али не онолика колико и како је описују Муслимани, а и Срби. Отприлике, онолико колико их је стријељано у околини Сребренице, толико је и Срба погинуло у Подрињу на исти начин. А тај број је испод 2000. Линк ми не тражи!

Vidim da si pisao iz srca i da se trudiš biti objektivan, što vrlo cijenim.
Pogriješio si jedino po pitanju moje opredjeljenosti.
Ja sam Hrvat, žena mi je Srpkinja iz Semberije. Vrlo rado odlazim tamo i imam puno prijatelja Srba. A i svojte.

Ali to me ne spriječava da uvijek naglasim ono što me smeta kod bilo koje nacije.
Konkretno u ovoj temi me smeta nonšalantnost Srba vezano za zločin u Podrinju.
Ko što je onaj lik masnuci insinuirao - nema veze za stradale Srbe, važno da smo se mi osvetili !
To je van pameti !
Nadam se da se slažemo.

I još vezano za broj žrtava.
Strašno je što se špekulira sa hiljadama. Strašno bi bilo i da se špekulira sa desecima, a kamoli ovako.
I još jednom. Zar je to toliko opsežan posao, sistematizirati podatke, prikupiti ih na jedno mjesto i na svaku provokaciju jednostavno odgovoriti - LAŽEŠ! EVO TI PODACI I POKRIJ SE UŠIMA!

Ili istina stvarno ne odgovara ni jednima, ni drugima ?

Srbi iz Kravice uznemireni i razočarani

Srbi iz mesne zajednice Kravice kod Bratunca (Republika Srpska) su izrazili veliko zaprepašećenje, razočarenje i protivljenje odlukama vlasti Republike Srpske da se Bošnjacima dozvoli da 13. jula u centru ovog čisto srpskog sela održe verski obred i polože cveće kod objekata Zemljoradničke zadruge gde su jula 1995. godine bili zatvarani muslimani iz Srebrenice

"Najavu dolaska bošnjačkih udruženja u Kravicu, koja je simbol srpskog stradanja u poslednjem ratu, meštani doživljavaju kao tešku provokaciju i uvredu za srpske žrtve jer za zločine koji su počinjeni na Božić, 7. januara 1993. godine u Kravici još ni jedan bošnjak nije odgovarao", rekao je predsednik Mesne zajednice Kravice Mile Milovčević.
On je podsetio da su jake muslimanske oružane snage iz Srebrenice, pod komandom Nasera Orića, tog dana na najveći pravoslavni praznik zauzele Kravicu i na kućnom pragu ubile 49 civila, a sve kuće u njoj i u 26 okolnih sela popalile i razorile do temelja.
Stav meštana Kravice da ne dozvole ovaj skup bošnjaka podržava Boračka organizacija opštine Bratunac, kao i Organizacija porodica zarobljenih i prognanih boraca i nestalih civila. Na sastanku mesne zajednice upozoreno je takođe da je sve to sračunato s ciljem izazivanja provokacija, incidenata i povećanja međunacionalnih tenzija.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=71130&sectionId=51

Па шта очекују, када смо окупирани...

Ja sam Hrvat, žena mi je Srpkinja iz Semberije. Vrlo rado odlazim tamo i imam puno prijatelja Srba. A i svojte.

Ali to me ne spriječava da uvijek naglasim ono što me smeta kod bilo koje nacije.
Ko što je onaj lik masnuci insinuirao - nema veze za stradale Srbe, važno da smo se mi osvetili !
To je van pameti !
Nadam se da se slažemo.

Strašno je što se špekulira sa hiljadama. Strašno bi bilo i da se špekulira sa desecima, a kamoli ovako.
I još jednom. Zar je to toliko opsežan posao, sistematizirati podatke, prikupiti ih na jedno mjesto i na svaku provokaciju jednostavno odgovoriti - LAŽEŠ! EVO TI PODACI I POKRIJ SE UŠIMA!

Нисам погријешио за опредјељеност. Оваква углавном питања не постављаш када се ради о злочинима Муслимана, а о хрватским злочинима да и не говоримо. Ово што ћу рећи односи се и на тебе али и на подоста сличних теби, који су на овом форуму.
Осјетљив си на било коју тему из "домовинског рата" и на мишљења која су у супротности са општеприхваћеним ставом у Хрватској. Запамти, истина је увијек негдје у средини! Како никоме од вас "осталих" не пада на памет да се у свим бившим републикама СФРЈ инсталирао НАТО, највећу базу у Европи подигао на КиМ, Криволак у Македонији, Одлучна Барбара у БиХ, у Хрватској и не знам како се зове, дајете им луке на кориштење, шта ли!? Објасните ми ту угроженост Хрвата, Словенаца, Муслимана, Македонаца у бившој СФРЈ. Коме је то глава од њих нестала са рамена?
НАТО је интервенисао у Ираку због Садама, ма немој!? А да није можда због нафте? И у Руанди је убијено преко милион људи, па ништа. Ту је француска зона интереса, а у рудницима и није неко богатство. Па злочини у Судану, па ништа. Тамо и онако нема ничег посебног, сем пустиње. Ако некад пијесак буде стратешка сировина, онда ће и тамо интервенисати.
Не, не, ипак су само Срби криви, све су они ово почели због Велике Србије. Не, можда је казна због злочина Милошевићевог режима. Ако је и зато, реците колика је па да је одслужимо, а не да свако мало испостављате рачун.
Ако је неко конститутивни народ у Хрватској па га избришете, ако се у БиХ одлуке доносе консензусом, па ви свежете заставе и прегласавате, ако је КиМ покрајина у Србији па је отмете, ако сте дизали устанак 1971, ако су Албанци протествовали 1968, па 1980, па тако до деведесетих, шта још хоћете??? Признајете отцјепљење КиМ од Србије, а Српске Крајине од Хрватске не, па шта још хоћете? И све то вријеме ви сте демократе, цивилизовани, а ми смо варвари. Ви имате право, а ми немамо.

На крају, не замјерам ником ко се борио за свој народ и за своју државу. Ни Словенцима, ни Хрватима, ни Албанцима, ни Муслиманима, ни Македонцима, ни Црногорцима. Али, сјашите већ једном са грбаче са том шупљом причом. Добили сте што сте хтјели и тачка. Ако хоћете нормално да причате, са здравом логиком и узајамним прихватањем вербалних (постованих) аргумената, изволите. И, да, будите логични и када су у питању злочини појединаца из вашег народа.

Овај рат није никоме требао, једино адекватно се може рећи "дабогда све кољаче Бошњачких деца проклела деца"

Ја бих додао: "И кољаче српске и хрватске дјеце, и не само дјеце, нека стигне иста клетва!"

Ni na ovom, ni na nekom drugom nazalost.

Ako mislite da svako od nas treba da ima arhivu o hronologiji zločina u Podrinju,mislim da grešite.Te podatke bi trebala da prezentuje država Srbija pošto su poginuli ljudi bili deo srpskog naroda i da podaci postoje lepo sređeni i pregledni na nekom sajtu.
Inače,ja se sećam velikog broja dešavanja pošto sam pratio sve i upoređivao podatke iz više izvora kad god sam mogao.
Događaje u Podrinju sam pratio od '92 pošto su nekolicini mojih kolega s posla u Bratuncu i Skelanima izginuli roditelji,sve stariji ljudi koji nisu očekivali rat niti da će ih napasti komšije i ''prijatelji'' muslimani.

Ako mislite da svako od nas treba da ima arhivu o hronologiji zločina u Podrinju,mislim da grešite.Te podatke bi trebala da prezentuje država Srbija pošto su poginuli ljudi bili deo srpskog naroda i da podaci postoje lepo sređeni i pregledni na nekom sajtu.
Inače,ja se sećam velikog broja dešavanja pošto sam pratio sve i upoređivao podatke iz više izvora kad god sam mogao.
Događaje u Podrinju sam pratio od '92 pošto su nekolicini mojih kolega s posla u Bratuncu i Skelanima izginuli roditelji,sve stariji ljudi koji nisu očekivali rat niti da će ih napasti komšije i ''prijatelji'' muslimani.

Upravo o tome se radi misoni! :ok:

Jedino je nezgodno što onda više nema foliranja bilo je ovako ili onako!
Onda se zna kako, kada, koliko i ko! I nema vrdanja. :rtfm:

u pravu su, ako se muslimani bune kada srbi odaju pocast poginulim srbima.
a ako to nije slucaj, zasto im smeta okupljanje. mislim da se time ne negiraju srpske zrtve, jednostavno se odaje postovanje prema poginulima

To je to. Ginuli su i Bosnjaci tamo,ne moze im niko osporavati pravo da obidju svoje mrtve. Stvar je kompleksna jer su Kravice takodje bile zrtva bosnjacke vojske.

Upravo o tome se radi misoni! :ok:

Jedino je nezgodno što onda više nema foliranja bilo je ovako ili onako!
Onda se zna kako, kada, koliko i ko! I nema vrdanja. :rtfm:

UNo prica o 1700 mrtvih civila srpske nacijonalnosti u okolini srebrenice u ljubo.

Da se vi mi hrvati pravi blesav i kaze da je to jedini pametan u uverljiv izvor koji on pruzi nije nista novo.

A inace nek se porodice muslimane skupljaju. Nemoze da njima brani to niko

Zasto bi drzava Srbija prezentovala te podatke kad je rijec o ratu u kojem ona navodno nije ucestvovala?

Dao sam linkove na podatke koje je objavila drzava BiH, koja i treba da ih objavi, a ne Srbija. Uzivaj.

Zasto bi drzava Srbija prezentovala te podatke kad je rijec o ratu u kojem ona navodno nije ucestvovala?

Dao sam linkove na podatke koje je objavila drzava BiH, koja i treba da ih objavi, a ne Srbija. Uzivaj.
Muslimani iz Srebrenice su '92. napali i granice Srbije,kada su napadnuti Bratunac i Skelani,to je ugrozilo Ljuboviju a deo ljudi u Bajinoj Bašti je morao da se skloni kada su muslimani napali Skelane.
Policijske jednice iz Srbije su itekako učestvovale,naravno sa teritorije Srbije dok muslimani nisu odbijeni a greška je tadašnje vlasti što nisu podržali VRS da se Srebrenica odmah zauzme.

http://www.spc.yu/Vesti-2005/07/srebrenica.pdf)

Na ovom sajtu bi trebalo da se nadje spisak stradalih u periodu od 1992-1993 godine,koji su objavile svojevremeno Vecernje Novosti u specijalnom dodatku na 16 strana.
Citajuci sve postove do sada,stekla sam utisak da su se zrtve pretvorile u brojeve,a bojim se ako se diskusija nastavi u ovom pravcu da ce se brojevi pretvoriti u zrtve.Bojim se da ce postati *tuzniji* skup od dogadjaja.
Ovde je evidentno da pravo i pravda nisu identicni pojmovi,kako to obicno u zivotu biva,de facto i de iure nisu ni blizu jedno drugom.Naser Oric je zlocinac i ne treba sud da donese takvu presudu da bi se u to moglo verovati.Nadam se da Naser ,kao i mnogi drugi sa svih strana mogu uvece mirno zaspati i u mirnom snu docekati zoru.......ali sumnjam!Ono sto je najtragicnije u celoj prici je rezultat svega toga.Post u kojem sam citala ispovest majke koja je izgubila sina na nacin na koji ga je izgubila i one koja jos uvek trazi kosti svog sina,i prisecanje na onu majku koja je nakon dugogodisnjeg nadanja da je ipak ziv,za smrt svog sina i nacin na koji se oprostio od zivota saznala gledajuci video snimak u udarnim vestima na tv-u,me je naveo da napisem nesto sto je jedina i prava istina i jedini rezultat svih desavanja na bivsim prostorima - u svakom ratu placu dvije majke.....u svim nasim ratovima plakale su tri,placu i danas.
Nasi ratovi su uvek bili gubitnicki nikad pobednicki.

To je van pameti !
Nadam se da se slažemo.

NISAM HTEO da ti kazem lazes jer necu da se spustam na taj nivo (jos, mada ako bude potrebno da bi utuvio nesto...) ali ARGUMENTOVANE podatke sa SVEDOCANSTVIMA ti prike JESAM dao, to sto se zapadnjak sprda zbog CAPS-ova nikako NE UMANJUJE vaznost teksta, stavili smo ti i spiskove poginulih iz jos neki sela a ti se i dalje pravis Tosa, mangup i pravis NAS na budale jer ti"ne razumes kako neko moze da spekulira hiljadama", da li si da izvines glup pa ne umes da saberes, a bar za nekoliko sela je pisao broj ubijenih koji se kretao od par 10-ina do blizu 100-inu, pa da si uzeo prosek iz 26 (DVADESET SEST) sela koja su napadnuta i dodao ono sto ti je pisalo u tekstu da su odvodjeni zarobljenici za koje se vise nikad nije culo pa ni sada, kao onih 30 iz Skelana valjda, i tu napravis prosek za 26 sela pa saberes to i dobio bi pribliznu cifru, i ne bi se glupirao vise!!
A to sto podmecete muslimanske tvrdnje da je poginulo samo 870 civila a skoro 5000 vojnika je prvo SMESNO, drugo je cist DEBILIZAM jer smo gospodo MI imali vatrenu premoc i nismo isli glupo bez glave u jurise da ginemo na hiljade, a pravi dokaz je da je RS za CEO rat kalirala oko 20 000 vojnika, i sad treba da verujemo da je samo u jednoj opstini izgubila skoro 5000 vojnika, aj sad tu napravi prosek sa brojem poginulih boraca iz ostalih opstina, saberi sa zvanicnom cifrom i onda mucni ako imas cim pa skapiraj da li je tako nesto moguce ILI je mozda to muslimanska propaganda jer je ovako lepse da su pobili"samo"870 civila a nasi njima zauzvrat 9 puta toliko, a pazi kad NIGDE NEMA 2000 Oricevih ljudi a ZNA SE da ih je pobijeno na stotine i stotine kad su pokusali proboj, oni su sad medju CIVILNIM zrtvama i to je po vama u redu, ne??? :rtfm:
NAMERNO sam preterivao sa CAPS-om i boldovanjem zbog zapadnjaka kad mu od onolikog objasnjavanja i ARGUMENATA samo upada u oci preterano koriscenje CAPS-a i obojenih slova sto po njemu automatski predstavlja dokaz da nemamo argumenata, ako je to normalno rezonovanje odrasle osobe onda... ? :roll:
Pozdrav :cool:

Muslimani iz Srebrenice su '92. napali i granice Srbije,kada su napadnuti Bratunac i Skelani,to je ugrozilo Ljuboviju a deo ljudi u Bajinoj Bašti je morao da se skloni kada su muslimani napali Skelane.
Policijske jednice iz Srbije su itekako učestvovale,naravno sa teritorije Srbije dok muslimani nisu odbijeni a greška je tadašnje vlasti što nisu podržali VRS da se Srebrenica odmah zauzme.

Koliko znam, i Skelani i Bratunac su u BiH a ne u Srbiji.

To da su srbijanske vojne i paravojne formacije ucestvovale u ratu u BiH mi je poznato, i ne samo oko Srebrenice. To znaju svi.

Muslimani su na tom podrucju nisu dopustili da ih Srbi pobiju i protjeraju, kako su vec ranije ucinili u Bijeljini i Zvorniku. Sa Oricem ste se tu ganjali dugo vremena, izgubili ste hiljade vojnika u borbama sa njegovim snagama. Nazalost, stvari su isle iz zla u gore, obje strane su pocinile zlocine, da bi sve kulminiralo masovnim strijeljanjem jula 95. godine.

Back