Ja tebe uvek jako rado citam, nemooo se uzbudjujes zbog zamlata koji te prozivaju.
Vucic ce zaista ( na moju veliku zalost jer mi se povraca kada ga vidim) uci u istoriju, najvise zbohg Kosova, ali i Dodika i srpskih vladika iz inostranstva
Ja sam mnogo puta ratovao sa tobom, jer nam se politicka gledista dosta razlikuju.
I dalje nam se veoma razlikuju, ali nam je zajednicko sto ovaj put iz razlicitih pobuda podrzavamo ovaj sporazum.
Ono sto patriJote ne vide, je ovo
-Nacionalni interesi se mogu ostvariti samo uz jaku podrsku nekog jakog politickog faktora u svetu.
Kada takvog nema onda treba "kupovati" vreme, trgovati, birati mnaje lose sporazume, praviti sebi odstupnicu.
Danasnja politicka klima je upravo takva.
-Demokratska vlast je da bi uopste mogla da pregovara sa Sitparima napisala i usvojila ZAKON o lokalnoj i reigonalnoj samoupravi kojima se pokrajinama OMOGUCAVA da donose ZAKONE sa pravnom snagom, da imaju skupstinu, Vladu, da imaju kancelarije u inostranstvu.
To se odnosi kako na Kosovo, tako i na Vojvodinu.
Time je stvoren PRAVNI okvir u kojem se krece i ovaj sporazum iz Brisela.
Sasvim je drugo "pakovanje" to sto vlasti u Pristini drugacije gledaju na to, i to nema nikakve veze sa stvorenim pravnim okvirrom u nasem zakonu.
-Nikome u Srbiji danas NIJE interes puko clanstvo u EU, jer je do njega suvise daleko.
Nama je osnovni interes da dobijemo DATUM, kao kandidati za clanstvo, jer time dobijamo MOGUCNOST da se izvucemo iz finansijske dubioze u koju su nas DOS-ove vlasti uvalile ovih 12 godina(a najvise za vreme tog koji je na cleu protesta, Kostunice neobavestenog)..
-Nacin da vratimo Kosovo je jedino kada Srbija postane dovoljno ekonomski jaka, samim tim i vojno jaka, I KADA narod koji zivi tamo POZELI da zivi u Sribiji, a ne na kriminalizovanom Kosovu
-Protivljenje sporazumu moze da dovede do idealne prilike nemcima, madjarima da sankcijama, ekonomskim pritiscima dovedu do toga da VECINA stanovnika Vojvodine pozeli da zivi van Srbije.
A to je onda samo koracic od daljeg rastakanja Srbije, jer je najvazniji USLOV da dodje do rastakanja da narod koji negde zivi ne zeli vise tu da zivi.
Ima ovde toga jos, ali je ovo dovoljno.ako zele da misle svojom glavom, a ne glavom onih koji su srbi po interesu.