Srbi 3000 godina p.n.e.

Da li verujete u teoriju o poreklu Srba iz Indije ?

• Ukupno glasova
    53
  • Anketa je zatvorena .
Nisadeš, divni i nepristupačni vrh, stan bogova po indijskoj religiji, bio je prva srpska postojbina. Citat iz Ritera, na strani 29, glasi: “Sa vrha Mera (brdo u Indiji) pružaju se njegove grane kao Himavat, Henakutaš, Nisadeš, na kojima je živeo surovi i odeven u odelo od kože narod Serba ili Srba”. Znači da su Srbi prvobitno živeli na prostorima između himalajskih i hindokuskih planina, preko šest hiljada godina pre Hrista. Ruski istoričar Moroskin ističe da su ostali narodi bili zavidni prema Srbima, koji su nastanjivali oblast Dunaj u Indiji. On takođe navodi da su u unutrašnjosti Indije bile države Prazija, Gangazija i Sarbarska (Srpska), a u primorskom delu oblast koja se zvala Panovska. O postojanju te dve srpske države nađeni su zapisi kod Aleksandra Velikog. To ukazuje na mogućnost da imena Dunava i Panonije nose takođe poreklo iz Indije (ili obratno). I u indijskim geografskim kartama ima imena srpskog značenja: Srba, Sobrana, Čarnigor, Belospor, Kovilje, Žitomir, Mala Bara, Bela Zora, Grad, Careva, Pramen, Mlava, Drvar, Borac, Zagore, Sivonje, Ravnagora, Borje, Dub, Veselgrad, Timok, Sarbatu, Srbistan, Morava, Drava, Kotor, Srbalj i druga. Po Moroskinu, Srbi su ziveli u Indiji nekoliko hiljada godina pre iseljavanja u srednju Aziju, a zabelezena su masovna seljenja pre 5.000 godina. Iz svega proizlazi da se o poreklu Srba u Indiji može govoriti kao o periodu od oko osam hiljada godina ili još više. Masovna iseljavanja iz Indije prouzrokovana su pojavom kuge, koja ih je brojčano gotovo prepolovila, kao i najezdom crnih naroda sa juga koji, su ih nemilosrdno pljačkali.

Po Moroskinu prvi ogranak Srba iselio se iz Indije u pravcu Mesopotamije, oko reka Eufrata i Tigra, gde su osnovali svoju Novu Sabarsku državu, na tlu današnjeg Iraka. Tamošnji gradovi nazvani su srpskim imenima, a o istima postoje i dan danas neka svedočanstva. Dolazak Srba u Mesopotamiju datira oko tri hiljade godina pre Hrista i tu su se zadržali najmanje oko jedan milenijum. Od tih Srba potomci su se proširili u Malu Aziju, a nešto kasnije odatle su prešli i u Evropu. Delimično su se nastanjivali i u Egiptu. Posle smrti faraona Pepija II, ti Srbi zavladali su područjem koje su naselili i ta njihova vladavina trajala je od 2261. do 2052. godine stare ere. Tu teoriju zastupa i francuski egiptolog Masper Gaston, koji kaže da su Srbi iz Sarbarske stigli u Afriku u tri navrata. Gaston svoju tvrdnju zasniva na srpskim natpisima na egipatskim piramidama i kamenim spomenicima. Srbe su Egipćani nazivali “kraljevi pastira”, a vladali su Donjim Egiptom. Ovo je u potpunoj saglasnosti sa izučavanjima našeg istoričara Stojana Boškovića, koji u “Istoriji sveta” piše kako su Egipćani podizali ustanke protiv srpskih vladara u Donjem Egiptu. Fransis-Maria Apendini piše da su Srbi neko vreme gospodarili Sirijom, odakle su napadali Egipat. Za takozvani “čudesni” period Egipta označava se porobljavanje od strane nekih stranih naroda i vladavine izvesnog Arse (ime mu je pisano ćirilicom APCA). Za taj “čudesni” period Fransisko-Maria Apendini kaže da su to narodi došli iza Kaspijskog jezera, koji su najratoborniji narod, a vladali su dugo vremena Egiptom i Sirijom i zvali su se Srbi.

pozzz :)

savin:
Istoriju pisu pobednici..
Vizantija je verovatno lazirala Istoriju Srba..
Ima dosta istorijskih izvora koji tvrde da Srbi su ziveli na Balkanu pre seobe Slovena.

Али онда остаје питање, како то да сами Срби нису писали своју историју, ако су је имали?

То што су Срби у неком тренутку били "поражени", ништа не значи. Јевреји су највећи историјски губитници свих времена (до 20. века), држава им је неколико пута сатрта, а народ расејан, па љубоморно памте и чувају своју историју дугу 3.000 година.

Поражена је била и Грчка од Рима, и Рим од варвара, напослетку и Срби од Турака, па је опет историја сачувана. Наравно, ако је пре тога постојала.

Bogart:
Али онда остаје питање, како то да сами Срби нису писали своју историју, ако су је имали?

То што су Срби у неком тренутку били "поражени", ништа не значи. Јевреји су највећи историјски губитници свих времена (до 20. века), држава им је неколико пута сатрта, а народ расејан, па љубоморно памте и чувају своју историју дугу 3.000 година.

Поражена је била и Грчка од Рима, и Рим од варвара, напослетку и Срби од Турака, па је опет историја сачувана. Наравно, ако је пре тога постојала.

Hm...slabo su bili pismeni ybg. :lol:

Ja:
Da, divne životinje. Da nam nisu zavidele na našoj velikoj državi, danas bi možda i ostao koji primerak. Ali, Srbi ko Srbi, toliko srčani u odbrani svoje zemlje su ih sve potamanili... :cry: :cry: :cry: :roll:

e sam glup... ja mislim gde mi odose ona mala lepa stvorenja, ko li gi uplasi...kad ono sada vidim auuuu, e pa zaista imam razloga da vas ne volim... i ne samo ja ...

25.mart 4587 god
Izvestaj 3-eg istorijskog odelenja 7-me uprave za kontraobavestajni rad

Posle pomnog traganja za kamenom mudrosti koji je koristio Harry Poter protiv Lorda Voldemora u izvestaju Dž. K. Rouling iz 90 godina 20 veka smatramo da smo na tragu istom. U izvestajima vezanim za Harry-ja Poter-a i koriscenjem istorijskih novina "Politika"
i "Trece oko" sa sigurnoscu mozemo da kazemo da smo usli u trag kamenu mudrosti.
Takodje koristimo i proverene izvore tadasnjeg interneta i raznih foruma ukljucujuci
Krstricu>istorija> temu pod nazivom "Srbi 3000 godina p.n.e.".
Iz tih izvestaja mozemo potvrditi kao sto smo i pretpostavljali da su Srbi narod najstariji
ali takodje da su oni prvi izazvali napad termonmuklearnim bombama u 3 Svetskom ratu.

Izvestaj dostavljen 2 , 4 ,8 i 9 upravi takodje i istoriskom arhivu

Izvestaj za arhiv spremio Čunga Lunga 16-ti:razz:

yugo 45:
25.mart 4587 god

Posle pomnog traganja za kamenom mudrosti koji je koristio Harry Poter protiv Lorda Voldemora u izvestaju Dž. K. Rouling iz 90 godina 20 veka smatramo da smo na tragu istom. U izvestajima vezanim za Harry-ja Poter-a i koriscenjem istorijskih novina "Politika"
i "Trece oko" sa sigurnoscu mozemo da kazemo da smo usli u trag kamenu mudrosti.
Takodje koristimo i proverene izvore tadasnjeg interneta i raznih foruma ukljucujuci
Iz tih izvestaja mozemo potvrditi kao sto smo i pretpostavljali da su Srbi narod najstariji
ali takodje da su oni prvi izazvali napad termonmuklearnim bombama u 3 Svetskom ratu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

yugo 45:
25.mart 4587 god

XA XA XA XA
:) :) :) :)

U istorijskim arhivama takodje nalazimo na mr Krova i dr sc ist Silecija Bobana koji govore o iranskom poreklu Srblja i naravno u pomenutom dokumentu nazvanom "krstarica forum" pokusavaju da omalovaze istorijske cinjenice toga doba kao i pripadnost srpskome narodu.
Neki kazu da su cak i oni bili srbi sto nam izgleda jos neverovatnije !!!???

Cak daju i kritije nekog ranijeg naucnika koji datira iz 20. veka nazvanog Deretic - Seretic
sto nam takodje nije jasno jer su i njihove teorije bile slichne pomenutim naucnicima.
I jedne i druge danas nazivamo "Diznilend"

Prosto neverovatno je da pomenute teorije daju naucnici mr Krov i dr sc ist Silencije Boban koji su opcinjeni Gospodarem Prstenova tako da
tu mozda ima necega realnog. :)

ISTORIJSKI ARHIV 4374. god

Milic.jpg

Milić od Mačve, kontroverzni slikar, o Kosovu, politici, vlasti

Srbija se uskomešala

Neću više da izigravam ludilo zbog ludaka jer Srbiji je dosta ludila

- Zar ćete se tako lasno pomiriti sa strašnim pokorom zvanim gubitak Kosova? Sami širite anti-krilaticu: Kosovo je izgubljeno! Kosovo je predato! Ko ga to predade i kojom prilikom, nanu mu na Balkanu po sto puta! - priča glasno slikar Milić od Mačve.

Na pitanje šta nam je činiti, bar kada su umetnici u pitanju, Milić kaže da ako zaćutimo sada kada se o nama toliko govori, kada smo ostavljeni sami sebi i kada izgleda da nemamo prijatelja, nećemo ništa uraditi.

- Iskoristimo svoju šansu i ritnimo se kao goveče pred klanje. Možda nam upali jedna kultna revolucija naših osnovnih vrednosti, onih kreativnih, stvaralačkih. Svako od nas ima po nekoliko talenata u sebi, probudimo ih i onda neće biti samo dvanaest miliona Srba u svetu, već nekoliko puta više. Arnautski šićir-bej, Ismail Nadare, širio je vesti kako "Srbi žderu pečenu albansku decu", a vi njegovu mračnu savest zasenite bleskom stvaralačkog dometa.

Šta se dogodilo s vašim predlogom uređenja Srbije, imate li još bilo kakvog kontakta sa vladajućim režimom?
- Sa Miloševićem sam se samo jednom sreo i to 1988. godine, posle mitinga na Ušću. Tada je sa suprugom došao u moje zdanje na Zvezdari i tražio mi je šest slika. Spremio sam večeru i tada sam mu uručio "Milićeve protokole u 10 tačaka", u kojima se sve nalazilo u pasusima. Prvi se odnosio na uređenje Srbije kao cvetne bašte, a poslednji na državno uređenje Srbije, gde sam napisao da bi trebalo dovesti kralja kao šefa države. Milošević bi u takvoj Srbiji bio ministar-predsednik, nalik na socijalistu Gonzalesa u Španiji, koji je 20 godina vladao pod kraljevinom.

- Međutim, ubeđen sam da je njegova supruga Mira Marković, koja je taj predlog ščepala preko stola i stavila ga u tašnu, pocepala i nije mu dala ni da ga pročita. Gimnazijske ljubavi uvek kriju lude snove... Svi smo verovali da je Milošević Gorbačov Balkana, čak mu je i Amerika dala posebnu ulogu. Milošević je tako progovorio srpski da smo svi bili oduševljeni posle one bljutave brozogovorštine. Onda se iz senke pojavila njegova žena koja se danas ubraja u pet najautoritativnijih žena 20. veka.

Da li su Vas srpski opozicioni političari pozivali da im se priključite?
- Kako da ne. Skoro sve vođe političkih stranaka u Srbiji dolazili su kod mene na slavu i tu se učili kako se krsti i reže slavski kolač. Kad je Vuk Drašković imao prvi Sabor svoje stranke u Sava Centru, pozvao me je da "sednem pored njega". Rekao sam mu da hoću samo da ga pozdravim, a on me je odsečno prekinuo: "Ne može. Možeš samo da sedneš pored mene, inače će ova stolica biti prazna". Smatram da su sve to pametni, obrazovani, neki čak i lepi ljudi koji mogu biti šefovi država. Samo što zaboravljaju da šef države može biti jedino kralj! Tu je problem, što svi hoće kraljevo mesto.

Crkva se ponovo proziva da stane kao predvodnik naroda. Kakvo je Vaše mišljenje o budućnosti ovakog scenarija?
- Crkva mora uz narod. Srbi su sada uskomešani. Mogućnost da gube Kosovo, poput Krajine, baca Srbe u jedno posebno stanje intervencije. Narod je osetio da ova vlast nije ono što se pre desetak godina najavljivalo. To su bili američki ljudi koji su se transformisali u kineski lobi. Kinezi uopšte nisu loši ljudi, naprotiv, reč je o jednom divnom narodu. Ali problem je u tome što Srbija mora biti deo Evrope, a ne Kine. Crkva je uvidela da je potrebno da povede narod i ona će to časno izvesti.

Uz sebe nosite raznorazne etikete koje su vam drugi lepili kad god su stigli, pa ste tako "genije", "ludak", "šarlatan", "general lepenski"...
- Kada su Dalija pitali "jesi li ti lud, ili ćeš dovesti kralja", on je odmah pozvao kralja Huana. I tako bi. Pošto sam uvek bio bez dlake na jeziku, što me je moja majka Desanka naučila, ljudi su me kitili svakojakim titulama koje su više njima samima pomagale. Samo su me brozisti smatrali stvarno ludim, što me je spaslo da me ne ubiju. Nekoliko puta su me jurili, ali se uvek neko pronašao da im objasni da sam ja u stvari stvarno lud i da ne znam šta radim. Ali niste valjda pomislili da ću se "izvlačiti" i u ovom intervjuu, pa da opet izigravam ludaka zbog nekih ludih glava. Dosta je bilo ludila u Srbiji! Jedino što želim jeste da pametni ljudi dođu na vlast, pa da vidim kako je biti pod njima.

GLAS JAVNOSTI, S. Marjanović, 04. Nov 1999

Bogart:
Срби, то јест ми, нису имали никаква велика царства. Да су имали, остао би нам макар неки материјални траг њиховог постојања, а не хватање за описе неких далеких народа које је неко пре 3000 година називао неким именом, па кад се то преведе преко неколико језика, не неком језику испадне Санди или Сариби, па сад да повичемо: Ето, то су Срби. То је већ начин понашања неисторијских народа са манијом величине и комплексом идентитета, карактеристична за Македонце, Албанце итд. који преко неких заједничких индоевропских корена и опскурних извора покушавају да себи докажу да су постојали и раније него што њихово сопствено сећање досеже.

Историја Срба, на жалост, почиње тек од 7. века. И то магловита, нејасна историја која се углавном ослања на туђе изворе, јер својих ни немамо. А то баш и није одлика развијених друштава и развијених цивилизација, како неки желе да представе српску. Наравно, то не значи да Срби нису постојали пре тог 7. или 6. века, већ да о периоду пре тога не можемо ништа са сигурношћу рећи, нити баратамо неким подацима из тог времена.

Ако би се којим случајем утврдило да су балкански староседеоци такође били Срби, у том случају би се оно што се зна о Илирима и Трачанима могло сматрати делом наше историје, али таквих доказа, нажалост, немамо, него само претпоставке, и чињеницу да се и о тим Илирима и Трачанима мало зна. Међутим, опет нажалост, оно што се зна о појединим речима њиховог језика, као и лична имена њихових владара или истакнутих личности, не уклапа се баш ни у Словене, ни у Србе.
A kako bi bilo da posetis muzej u Drami u Grckoj pa da vidis da su Srni bili na Balkanu jos pre 7.veka i da ko i uvek dozvoljavamo da nam drugi pisu istoriju. Kad izadjes iz tog muzeja mozemo da popricamo.Nemci su nam i tad krojili istoriju...zar su pa malo slovena germanizovali

Severus:
Nisadeš, divni i nepristupačni vrh, stan bogova po indijskoj religiji, bio je prva srpska postojbina. Citat iz Ritera, na strani 29, glasi: “Sa vrha Mera (brdo u Indiji) pružaju se njegove grane kao Himavat, Henakutaš, Nisadeš, na kojima je živeo surovi i odeven u odelo od kože narod Serba ili Srba”. Znači da su Srbi prvobitno živeli na prostorima između himalajskih i hindokuskih planina, preko šest hiljada godina pre Hrista. Ruski istoričar Moroskin ističe da su ostali narodi bili zavidni prema Srbima, koji su nastanjivali oblast Dunaj u Indiji. On takođe navodi da su u unutrašnjosti Indije bile države Prazija, Gangazija i Sarbarska (Srpska), a u primorskom delu oblast koja se zvala Panovska. O postojanju te dve srpske države nađeni su zapisi kod Aleksandra Velikog. To ukazuje na mogućnost da imena Dunava i Panonije nose takođe poreklo iz Indije (ili obratno). I u indijskim geografskim kartama ima imena srpskog značenja: Srba, Sobrana, Čarnigor, Belospor, Kovilje, Žitomir, Mala Bara, Bela Zora, Grad, Careva, Pramen, Mlava, Drvar, Borac, Zagore, Sivonje, Ravnagora, Borje, Dub, Veselgrad, Timok, Sarbatu, Srbistan, Morava, Drava, Kotor, Srbalj i druga. Po Moroskinu, Srbi su ziveli u Indiji nekoliko hiljada godina pre iseljavanja u srednju Aziju, a zabelezena su masovna seljenja pre 5.000 godina. Iz svega proizlazi da se o poreklu Srba u Indiji može govoriti kao o periodu od oko osam hiljada godina ili još više. Masovna iseljavanja iz Indije prouzrokovana su pojavom kuge, koja ih je brojčano gotovo prepolovila, kao i najezdom crnih naroda sa juga koji, su ih nemilosrdno pljačkali.

Po Moroskinu prvi ogranak Srba iselio se iz Indije u pravcu Mesopotamije, oko reka Eufrata i Tigra, gde su osnovali svoju Novu Sabarsku državu, na tlu današnjeg Iraka. Tamošnji gradovi nazvani su srpskim imenima, a o istima postoje i dan danas neka svedočanstva. Dolazak Srba u Mesopotamiju datira oko tri hiljade godina pre Hrista i tu su se zadržali najmanje oko jedan milenijum. Od tih Srba potomci su se proširili u Malu Aziju, a nešto kasnije odatle su prešli i u Evropu. Delimično su se nastanjivali i u Egiptu. Posle smrti faraona Pepija II, ti Srbi zavladali su područjem koje su naselili i ta njihova vladavina trajala je od 2261. do 2052. godine stare ere. Tu teoriju zastupa i francuski egiptolog Masper Gaston, koji kaže da su Srbi iz Sarbarske stigli u Afriku u tri navrata. Gaston svoju tvrdnju zasniva na srpskim natpisima na egipatskim piramidama i kamenim spomenicima. Srbe su Egipćani nazivali “kraljevi pastira”, a vladali su Donjim Egiptom. Ovo je u potpunoj saglasnosti sa izučavanjima našeg istoričara Stojana Boškovića, koji u “Istoriji sveta” piše kako su Egipćani podizali ustanke protiv srpskih vladara u Donjem Egiptu. Fransis-Maria Apendini piše da su Srbi neko vreme gospodarili Sirijom, odakle su napadali Egipat. Za takozvani “čudesni” period Egipta označava se porobljavanje od strane nekih stranih naroda i vladavine izvesnog Arse (ime mu je pisano ćirilicom APCA). Za taj “čudesni” period Fransisko-Maria Apendini kaže da su to narodi došli iza Kaspijskog jezera, koji su najratoborniji narod, a vladali su dugo vremena Egiptom i Sirijom i zvali su se Srbi.

pozzz :)

Je li ovo bilo prije Sumera? :-o

maksily:
A kako bi bilo da posetis muzej u Drami u Grckoj pa da vidis da su Srni bili na Balkanu jos pre 7.veka i da ko i uvek dozvoljavamo da nam drugi pisu istoriju. Kad izadjes iz tog muzeja mozemo da popricamo.Nemci su nam i tad krojili istoriju...zar su pa malo slovena germanizovali
a ti si bio u tom muzeju?

maksily:

Шта има у том музеју (нисам у могућности да га посетим)?

a?

ja moju prefinjenu nindzavranu ne menjam ni za 1000 evra
evo, probajte, dajte mi 1000 evra da vidite kako necu da je promenim 8)

ustvrari, teo sam da u pozadini dodam grb Celtic-a, al me mrzelo... a posle zaboravio 8)

inache, avatare ne menjam 8)

nego... dereticevac ne odgovori na ono pitanje... :(

Srebrena:
Obično to RG u lingvističkim tekstovima vezuju za REČ..
A tvoja opaska, koliko god bila vulgarna, nije bez osnova : RG u dodatku imena prasrpski i slovenskih mitoloških likova znači Rog, što ustvari jeste falusni simbol..
U tom smislu, prateći tvoju asocijaciju, Rg Veda bila bi Znanje o Prvom Bogu, koji nosi broj 1, dakle ima samo jedan rog.
No, htela sam da pitam -ima li neko link na kome je prevod Orbinijevog dela o Slovenima?
Da li u sažimanju, ili zbog tzv. podrazumevanog znanja, ali dosta nepreciznosti, nedoslednosti, pa i kontradiktornosti ima u tvom tumačenju, ne mojih asocijacija, već onoga što je Milić od Mačve bupnuo u prilog tada novovaspostavljene „naučne teorije“ Srbi narod najstariji. A ja sam samo njega citirao.

Dakle, najpre mi pojasni šta podrazumevaš pod rečju prasrpski.

Drugo, da li i ti lingvistiku pretpostavljaš svim ostalim naukama kada se govori o poreklu pojedinih nacija.

Treće, iako je i banalno i vulgarno, baš si se lepo poigrala, a to ti, naravno, lingvistika dozvoljava:

Rog –> falusni simbol –> Rg Veda (Znanje o Prvom Bogu) –> Prvi Bog – broj 1 – samo jedan rog –> samo jedan falusni simbol!!!???

Priznaćeš da malo čudna značenja proizlaze iz tvog tumačenja.

A od Kraljevstva Slovena Mavra Orbina našao sam samo tri poglavlja na adresi:
http://www.svevlad.org.yu/knjige_files/orbin_kraljevstvo.html

Back