Sramota komunizma

Ili ovo:
images

Pravo prijateljsko i saveznicko raspolozenje prisutnih! A ti se pozivas na falsifikate nedeicevske vlade, koja je priznavala NDH i mislim da su cak imali svog ambasadora u NDH

borci1proleterskesausta.jpg

U istom stroju na istom zadatku[/QUOT
Ovo je vec provaljeno...mislim da je krauterbox to provalio-ovi partizani su u stvari zarobljeni! Zar ne vidis da je ovde samo dvoje partizana, a pogledaj koliko je ustasa! Ali zato ov oizgleda realno
images

Bilo je tu partizana okolo koliko hoćeš,iz nekog razloga fotografisala su se samo ta dvojica.Oni su iz Prve proleterske a ustaše su francetićevci.

Možda je neki od tih dokumenata i falsifikat mada ne verujem.U svakom slučaju saradnja komunista i ustaša jeste što nešto što jeste stvarnost s manjim prekidima od nastanka te dve terorističke organizacije do danas.Stvarnost niko nije mogao da falsifikuje.Nema razlike između velikohrvatskih nazovi jugoslovenskih komunista i njihovih slugu sa srpskim imenima i ustaša.Isto sranje drugo pakovanje.
Jel a kako onda objasnjavas Blajburg, Kocevski rog, likvidacije ustasa po emigraciji od strane UDBE? Kako objasnjavas to da je u danasnjoj Hrvatskoj (koja je u kontinuitetu sa nekadasnjom NDH-zijom) ZABRANJENO da se registruje Komunisticka partija pod tim imenom? Znaci, zabranjeno je! Uz to ustase su bili ANTIKOMUNISTICKI pokret (kao i ravnogorci), tako da nema logike da saradjuju ustase i partizai! Jednostavno nema! Pogotovo zato sto su najveci deo partizana na teritoriji NDH cinili Srbi-nece valjda Srbi da saradjuju sa onima koji ih ubijaju!

Predlazem forumasima Krstarice koji sebe smatraju Srbima da urade ono sto cu i ja a to je : mozemo razmenjivati pohvale , uvrede ,komentare ali moraju postojati "granice" koje se nemogu dozvoliti nikom ( a to moderatori dozvoljavaju !!). Vredjanje verskih ubedjenja ( bilo kojih ) clanova foruma , u ovom slucaju" drugovi" Vlajko i Drugi Stari , koji su krajnje uvredjivo komentarisali lik i delo kanonizovanog Srpskog sveca SV: NIKOLAJA ZICKOG su povredili moja verska uverenja ! Posto nema reakcije moderatora svaka dalja moja komunikacija sa gore pomenutim clanovima prestaje !

Poslednja izmena:
Bilo je tu partizana okolo koliko hoćeš,iz nekog razloga fotografisala su se samo ta dvojica.Oni su iz Prve proleterske a ustaše su francetićevci.
Ma nemoj...pa valjda kad se slikaju slikaju se svi zajedno (ko ovi cetnici i Nemci dole) a ne ovako pojedinacno! Inace, Franceticu su partizani oborili avion i narod ga je ubio! Pa kako to sad partizani obaraju avion svom navodnom savezniku i dozvoljavaju ljudima da ga ubiju???

Jel a kako onda objasnjavas Blajburg, Kocevski rog, likvidacije ustasa po emigraciji od strane UDBE? Kako objasnjavas to da je u danasnjoj Hrvatskoj (koja je u kontinuitetu sa nekadasnjom NDH-zijom) ZABRANJENO da se registruje Komunisticka partija pod tim imenom? Znaci, zabranjeno je! Uz to ustase su bili ANTIKOMUNISTICKI pokret (kao i ravnogorci), tako da nema logike da saradjuju ustase i partizai! Jednostavno nema! Pogotovo zato sto su najveci deo partizana na teritoriji NDH cinili Srbi-nece valjda Srbi da saradjuju sa onima koji ih ubijaju!

Какви Срби када комунисти не познају ни веру ни нацију???

Ili ovo:

Pravo prijateljsko i saveznicko raspolozenje prisutnih! A ti se pozivas na falsifikate nedeicevske vlade, koja je priznavala NDH i mislim da su cak imali svog ambasadora u NDH[/QUOTE]:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
U redu rekao sam mislim da su imali ambasadora, a nisam rekao da su sigurno imali ambasadora! Ali opet NDH i tkz. Nediceva Srbija su bile formirane od strane nacistickih okupatora, tako da i nema puno razlike izmedju njih! Samo sto su ustase imale ravnopravniji odnos sa Nemcima-jer dok su ustase bili saveznici Nemaca, Nedic i Ljotic su bili obicne nemacke sluge! Ali, Hvala Bogu, slobodarski i junacki srpski narod tu tkz. Nedicevu Srbiju nikada nije prihvatio! Kao sto nije prihvatio ni Tadicevu Srbiju!

Хрвати и Албанци воде паметну спољну политику, много паметнију од нас.

Nema to nikakve veze s vanjskom politikom Hrvatske, Srbije i Kosova.
Nije vam smetalo dok su vas na sve strane gurali Francuzi, Englezi i Rusi.
Sad vam smeta što su Ameri protiv vas. E pa sad vi malo čekajte da se nešto promijeni.

Što odmah ne kažeš da si velikohrbatić:bljak:
Nisam velikohrvatic ne Dao Bog! Ja sam Srbin i Pravoslavac i mislim da to ne zavisi od ideologije, vec od osecanja! A ja se osecam kao Srbin i Pravoslavac (jer su mi to i preci bili) i VOLIM Srbiju i srpski narod! A tkz. Nediceva Srbija se NE MOZE izjednacavati sa Srbima i srpskim narodom, jer je sam srpski narod PREZIRAO I GADIO SE i Nedica i Ljotica i te tkz. ,,Vlade nacionalnog spasa". Ne mogu se Srbi izjednacavati sa Nedicem! To je kao kad bi sad Srbe i Srbiju izjednacavao sa Tadicem ili Cedom Jovanovicem!

"O komunistima i psima", odlomak iz dokumentarnog filma "Problem percepcije" (2011) režisera Ivana Mandića, o pokolju u Vraniću 1943. godine

Демистификација Вранића:

Мемоари потпоручника Милисава Марковића, који се у ноћи између 20. и 21. децембра 1943. налазио у непосредној близини Вранића, као официр Авалског корпуса. Марковић је већи део рата провео као командир чете у Пратећем батаљону јединице мајора Трифковића. Ујесен 1943, у саставу Летеће бригаде Авалаца, учествовао је у борбама против усташа, Немаца и комуниста у Источној Босни, под комадом мајора Драгослава Рачића. За заслуге на бојном пољу унапређен је у официра и одликован Карађорђевом звездом, а Дража га је три пута лично похвалио. Као тифусар Марковић је заробљен јуна 1945. године у Босни. Осуђен је на вишегодишњу робију, после које је емигрирао у Канаду. Био је активан у Српском народном позоришу "Косово". Његова најуспелија позоришна представа, "Косовска битка", коју је написао, драматизовао и режирао, приказивана је и на 14. каналу канадске телевизије. Био је активан и у црквено-школским организацијама, а постао је и ктитор-задужбинар Храма Светог Саве на Врачару. После промене режима 2000. године, Марковић се вратио у своје родно село, Конатицу испод Авале. О догађајима у селу Вранић, он пише:
Касно у јесен 1943. године, једна партизанска група из Срема пребацила се између села Барич и Умке, па преко Дубоког (то је један вис на старом путу, Обреновац - Барич - Умка - Београд) до Липовичке шуме.
Та сремска партизанска група је највероватније добила наређење да се пребаци преко реке Саве и споји са космајским партизанима. Командант 2. батаљона при Посавској бригади Авалског корпуса, који се налазио у селу Мељак, обавештен је да се једна наоружана група налази у Липовичкој шуми. Командант батаљона Спасоје Живановић (грешка: презивао се Дрењанин - прим. аут) Зека одмах је наредио покрет према Липовичкој шуми. Један вод који је ишао као претходница, сукобио се са партизанима и почела је борба. Зекин батаљон разбио је партизанску групу, али пуцњава није престајала скоро до поноћи...
По престанку борбе, Зека је наредио да се батаљон са рањеницима пребаци у село Вранић, одакле је и Зекина жена. Село Вранић је имало више партизанких симпатизера, јер су учитељ и поп још 1941. отишли у партизане. Познавајући куће партизанских симпатизера, свих својих 12 рањеника разместио је по њиховим кућама. Остало људство разместио је по осталим кућама.
Ујутру, кад су устали, све је било мирно. Зека је пошао са својом пратњом да обиђе рањенике. Када је ушао у прву кућу наишао је на ужасну слику, два његова рањеника леже заклана у локви усирене крви. Овакав призор је био и у другим кућама. Ужаснут тиме што је видео, наредио је да се сви одрасли мушкарци из тих кућа повежу и изведу изнад села и стрељају. То је и учињено. Сви су стрељани из ватреног оружја. Истог дана послао је извештај команданту бригаде, капетану Кости Маринковићу, команданту Авалског корпуса, тада потпуковнику Трифковићу, као и команданту Групе београдских корпуса, потпуковнику Александру Михајловићу.
Потпуковник Саша Михајловић одмах је позвао све команданте батаљона, бригада и корпуса да присуствују саслушању команданта батаљона, потпоручника Спасоја Живановића званог Зека.
Потпоручник је изнео шта се те ноћи догодило у селу Вранићу... На крају излагања је рекао, да је због тих закланих рањеника био у страшном душевном стању и због таквог стања, није могао ништа друго, него да нареди да се сви одрасли мушкарци стрељају, што су његови војници и учинили.
Морам да напоменем, да су војници његовог батаљона били средњошколци и студенти са Београдског универзитета.
После Зекине изјаве, командант Групе корпуса, потпуковник Саша Михајловић је све присутне официре појединачно упитао шта би они урадили у оваквом случају. Сви су одговорили, да би и они урадили исто...
Командант Групе корпуса, потпуковник Саша Михајловић, сачинио је извештај о догађају у селу Вранић и преко курира послао је Врховној команди на даљи поступак.
После неколико дана стигао је курир и донео наређење Врховне команде. У наређењу је назначено, да се потпоручнику Спасоју Живановићу Зеки одузме чин потпоручника и да му се забрани било какво вршење дужности као старешине, а Врховна команда ће цео предмет ставити у архиву, с тим да се Спасоју Живановићу, ако остане жив, одржи суђење после рата.131 М. Марковић, Са Дражом у победу иоли смрт - путевима Авалског корпуса, 61-63.

Nisam velikohrvatic ne Dao Bog! Ja sam Srbin i Pravoslavac i mislim da to ne zavisi od ideologije, vec od osecanja! A ja se osecam kao Srbin i Pravoslavac (jer su mi to i preci bili) i VOLIM Srbiju i srpski narod! A tkz. Nediceva Srbija se NE MOZE izjednacavati sa Srbima i srpskim narodom, jer je sam srpski narod PREZIRAO I GADIO SE i Nedica i Ljotica i te tkz. ,,Vlade nacionalnog spasa". Ne mogu se Srbi izjednacavati sa Nedicem! To je kao kad bi sad Srbe i Srbiju izjednacavao sa Tadicem ili Cedom Jovanovicem!

Pre svega si nepismen a da si Srbin nisi jer ni jedan Srbin ne bi stavio znak jednakosti između NDH i tzv.Nedićeve Srbije.Nedić nije učinio ništa zbog čega treba da se stidimo.

Predlazem forumasima Krstarice koji sebe smatraju Srbima da urade ono sto cu i ja a to je : mozemo razmenjivati pohvale , uvrede ,komentare ali moraju postojati "granice" koje se nemogu dozvoliti nikom ( a to moderatori dozvoljavaju !!). Vredjanje verskih ubedjenja ( bilo kojih ) clanova foruma , u ovom slucaju" drugovi" Vlajko i Drugi Stari , koji su krajnje uvredjivo komentarisali lik i delo kanonizovanog Srpskog sveca SV: NIKOLAJA ZICKOG su povredili moja verska uverenja ! Posto nema reakcije moderatora svaka dalja moja komunikacija sa gore pomenutim clanovima prestaje !
Kako sam ti ja povredio osecanja kada sam samo citirao doticnog.

Pre svega si nepismen a da si Srbin nisi jer ni jedan Srbin ne bi stavio znak jednakosti između NDH i tzv.Nedićeve Srbije.Nedić nije učinio ništa zbog čega treba da se stidimo.
Dobro...pogresio sam dvaput sam stavio slovo i, ali to nije namerna greska! Pismen sam, ne brini!! Pa ja i nisam izjednacavao NDH i Nedica, jer dok su ustase bili saveznici Nemaca, Nedic je bio sluga! To jeste velika razlika i najveci dokaz da Srbi NIKADA NISU BILI NITI CE BITI FASISTI! Za razliku od Hrvata (ne svih, ali ogromne vecine). Dakle, ne izjednacavam NDH i Nedica! Svestan sam ja da Hrvati zele da izjednacavanjem NDH i Nedica nametnu pricu kako su, eto, i Srbi fasisti, ali je vrlo bitno da se zna da Srbi NISU PRIZNAVALI NEDICEVU VLADU! Vecina Srba nije...manjina jeste! A poznato je da su nedicevci nasilno mobilisali tako da ni oni Srbi koji su bili u nedicevcima nisu bili tamo dobrovoljno! Kazes nije Nedic uradio nista cega se treba stideti! A jel su zatvaranje Srba u Staro Sajmiste ili Banjicu, jel ubijanje Srba i vodjenje dece na streljanje u Kragujevcu-jel su to stvari kojim bi se trebali ponositi??? Inace ja ne vidim razlog zasto bi se Srbi kao narod stideli Nedica-kad su Srbi bili protiv Nedica i kad ga vecina Srba nije podrzavala? Nedica treba da se stide njegovi sledbenici koji ga velicaju kao da je spasavao Srbe! Spasavao ih tako sto ih je vodio u logore na Banjici i u Starom Sajmistu. A zasto? Jer nisu prihvatali okupaciju! Hapsio je Nedic i partizane i ravnogorce i ubijao ih-a tu nema ni govora o ,,spasavanju Srba".

159301_190319170_borci1proleterskesausta.jpg

Ustase iz II. zeljeznicke vojnice poziraju sa zarobljenim pripadnicima II. proleterske brigade u okolici bugojna, prilikom ciscenja doline Vrbasa 23. srpnja 1942."

Фотографије је направио извесни Иван Софта, који је, судећи по осталим фотографијама, пратио Црну Легију у том периодуГорња слика је први пут објављена књизи Давора Марјана ”Борбе за Купрес 1942.”
.

[IM]http://www.mycity-military.com/imgs2/159301_190319170_borci1proleterskesausta.jpg[/IMG]

Ustase iz II. zeljeznicke vojnice poziraju sa zarobljenim pripadnicima II. proleterske brigade u okolici bugojna, prilikom ciscenja doline Vrbasa 23. srpnja 1942."

Фотографије је направио извесни Иван Софта, који је, судећи по осталим фотографијама, пратио Црну Легију у том периодуГорња слика је први пут објављена књизи Давора Марјана ”Борбе за Купрес 1942.”
.

Časna golubarska reč?:lol:

Ako Davor Marjan tako kaže onda mora da je istina...........:rotf:

Očima nećeš da veruješ, al Marjanu veruješ.

A ljutiš se kad ti kažem da te sekta drogirala.

Kakve to veze ima ja ti kazem da je to jedini izvor koji navodi podatke o slici a usput knjiga je napisana devedeset druge tako da o indoktrinaciji ni govora nema.
Da hoces ozbiljno da raspravljas bilo bi lepo da nam odgovoris koji su to delovi opreme koje ima svaki vojnik i kakao to da ih partizani nemaju na sebi
Da ti pomognem,opasac,fiseklije torbica bombe

Back