Споменик Дражи у Београду

ДА ЛИ НА МЕСТУ НА КОМЕ ЈЕ СТРЕЉАН ТРЕБА ПОДИЋИ СПОМЕНИК СРПСКОМ ЧИЧИ?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Naseo si na medijsku jugoslovensko-hrvatsku propagandu stvorenu u glavi Veljka Bulajica,

po kome su cetnici dugokose bradonje neokupani i prljavi,

dok su se partizani lickali, kupali i brijali BIK brijacima celim tokom rata,

kao taj tvoj ********* na avataru.

Oces da kazes da Draza nije imao bradu :) eto ti ga sad, jos malo pa ce Draza da bude sa oreolom oko glave.
Dajte ljudi cetnici su bili saradnici fasista i koljaci i njih je istorija odavno poslala na smetliste.

Није било само у Србији, већ свуда, где је било већег отпора. У Пољској, деловима Русије, Чешкој, па чак и у Италији и Француској, у неким тренуцима рата.

Evo šta kaže nemački istoričar:

od 5:50 do 8:00

Čak ni on nije siguran.

Obrisala sam 139 postova - spam, provokacije.
Ako ovako nastavite,
zaključaću temu.
PS.
Postavljač teme vodi spamovanjem.
Znate li da je učestali spam na temi podleže kazni.
Stvarno vas tolerišemo,
a lakše nam je da kaznimo, nego da brišemo postove.
Zato ne spamujte, evo ja vas molim.
Još kada ne bi bilo provokacaja, gde bi nam bio kraj.
:mazi:

Poslednja izmena:
Iskreno? Ne bih verovao da nisam slušao priče o četničkom "antifašizmu"

Svi smo mi na ovaj ili onaj način žrtve nekih savremenih Gebelsa ali se bojim da si ti jedna od retkih žrtva onog pravog, Jozefa. I to u XXI veku.

Već zločine od Nemaca nad Srbima u WW2 počinili su samo komunisti. To što se o tome ne govori javno može se zahvaliti unučadi egzekutora koja su danas na vlasti. Ponajviše njima danas ne odgovara da se ta pitanja otvaraju ali i ti vrlo dobro znaš kao i većina da je oslobođenje donelo smrt desetinama i stotinama ljudi po selima a po gradovima mnogo više. Samo podaci za beograd govore o desetinama hiljada.

Pomnoži to sa brojem gradova, sela, varoši i doćićeš do zaključka koje su razmere komunističkog zločina bile nakon 1944.

Sve ovo što se danas dešava Srbiji dobrim je delom posledica komunističke vladavine. Ne kažem da nije bilo časnih komunista, bilo je i mnogo onih koji su se naknadno opametili s obzirom da su u vreme kraja rata bili uglavnom krvoločni balavci ali veruj mi, Draža je za njih bio mala maca.

Ja da sam studirao u Francuskoj, a da me pobede tamo neki kelneri; sam bi trazio da se posle moje smrti zaboravi na moj grob, toliko bi me bilo sramota.

Ne prosipaj se toliko.

Kelneri i kalfe su dopuzali na vlast kroz brazde gusenica ruskih tenkova tako da o njihovoj pobedi teško da može da se govori. Ni sami Rusi im ne priznaju iole značajniji doprinos u borbi protiv fašizma pa su batalili da ih zovu na Parade.

Ne prosipaj se toliko.

Kelneri i kalfe su dopuzali na vlast kroz brazde gusenica ruskih tenkova tako da o njihovoj pobedi teško da može da se govori. Ni sami Rusi im ne priznaju iole značajniji doprinos u borbi protiv fašizma pa su batalili da ih zovu na Parade.

Pa jeste, to su bili za.jebani protivnici. Mada, zaista je cudno kako Cicini borci, koji su se proslavili u borbama protiv prasica i jagnjica nisu uspeli da ih savladaju; ma koliko ti Crveni bili jaki protivnici.

Hebem majku svakome ko stavlja onog majmuna Dražu rame uz rame sa pravim srpskim junacima Obilićem,Karadjordjem,Sindjelićem,vojvodom Mišićem...

Draža je najveća sramota srpskog naroda! Majmun koji nije metak opalio na okupatora svoje zemlje,i treba da mu se zatre svako seme!

То можеш својој мајци да радиш, сељачино.

Draza_Mihailovic1.jpg

Битке или ратови: Први балкански рат, Други балкански рат, Албанска побуна 1913., Први светски рат, Албанска побуна 1920., Други светски рат

Mihailovic_na_Solunskom_frontu.jpg

Српски официри у друштву британске болничарке на Солунском фронту. Потпоручник Дража Михаиловић (клечи).

Draza_na_Solunskom_frontu.jpg

Потпоручник Дража Михаиловић на Солунском фронту.

397px-Naredba_Zivojina_Misica.jpg

Командант I армије Живојин Мишић у наредби Ађ. Бр. 10001. за 5. јун 1917. похвалио је у овом распису свим јединицама потпоручника Дражу Михаиловића.

Draza_na_vojnoj_vezbi.jpg

Пуковник Михаиловић у друштву британског официра, марта 1941., на војној вежби код Калиновика, уочи немачког напада на Краљевину Југославију.

General_Mihailovic_i_americki_oficiri_1944.jpg

Генерал Дража Михаиловић са члановима америчке војне мисије, јесени 1944. Слева на десно: Пуковник Роберт Мекдауел, капетан Џорџ Мусулин, капетан Ник Лалић, Дража и поручник Мајкл Рајачић

Croix_de_guerre_1939-1945_%28France%29_du_Colonel_br%C3%A9bant_avec_palmes_de_bronze_et_d%27argent..jpg

Де Голово одликовање

drazinoamerickoodlikova.jpg

Back