SPOMENAR

• Začetnik teme Začetnik teme aja63
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
BUDA, prvi komšija
Pronađen u decembru 2007. kao promrzlo i izgladnelo mače, "uvaljen" mojoj najdražoj komšiki Džasmin (uz svesrdnu podršku njenog tate i brata), posle 2 meseca burnih pregovora sa ljutom mamom, koja ga sada najviše pazi:mrgreen:

28kr5fr.jpg

Buda je ubačen međ* moje zveri, jer mi je svakodnevno u gostima( a bogme i moje kod njega, džaba mama komšika viče- šic,šic:p).Sterilisan je pre 2 godine i sada vreme provodi pretežno ovako

szg5g9.jpg

zato ga svi u kraju zovu Buda Nirvana.

GRUJA
2whefbk.jpg

Priznajem :rumenko: da o Gruji najviše pišem, ali on nije obična mačka,zbog mnogih stvari, napisaću samo neke.
O ovome sam već pisala, sad ukratko, za neupućene.Siroma muž polomio ruku.U gluvo doba noći, dok sav pošten svet spava, razularena crna mala banda, predvođena Grujom, inicijatorom svake nepodopštine, zabada noktiće u Ajinu butinu, ona, u napadu histerije i bunila, zavali jadnog muža posred gipsače(posle bilo svašta).Ali, ima i dobra strana- revoltirani muž, "sporadi mačijeg terora", demonstrativno pređe da spava u dnevnu sobu(mada se meni javlja da je to urađeno radi zombiranog posmatranja teleteksta iz kladionica:think:), a soba ostade Aji i mačkama:mrgreen:
Drugo- pre tri godine, napade Aja oštro muški deo familije- našta to liči da, jelte, mokre, a ne puštaju vodu, a njih dvojca zblanuto odgovaraju- nisam ja! (paz* da vam ne poverujem).:rtfm:Jednog dana, sedim sama u kući, kad čujem iz kupatila "karakterističan" zvuk, sjurim se tamo, upalim svetlo, a moj Gruvašin stoji na šolji blaženog pogleda i završava posao.Satima sam se smejala( dostojanstveno otrpela zvocanje muških:whistling:)To radi i dan-danas, jedino mi je žao što ne možemo da ga naučimo da pušta vodu.
Najsmešnija stvar- kada je mama Kiki dojila drugo leglo, on već veliki i glavat, uvaljivao se među njih i cuclao bučno i sve u slast:zcepanje:.I danas obožava da čuva sve mačiće, jedino čto se krvnički maklja sa svim momcima koje pronađe u blizini, a nisu naši:(
Ima još mnogo stvari, ali samo i zbog ovog, zar je moguće- ne voleti ga:)

Tek da se zna ko je gazda u kući, tj. ko spava na kontur jastuku, a ko na običnom
2e2qa9u.jpg

Pitam sina- što si mu dozvolio, a on mi kaže-Ko mu ,bre, dozvolio, izgurao me magarac.
A tu taktiku vežbao je od malena, prvo je spavao na Bucinoj glavi, a onda je počeo da dresira i nas, što nije bio problem dok je bio malečak, ali zamislite danas tu masu, kad lagano počne da vam pritiska glavu, sve dok ne istera svoje, tj. osvoji jastuk koji on hoće, lepo ljudi kažu- ko umije, njemu dvije:)

GRUJA
2whefbk.jpg

Priznajem :rumenko: da o Gruji najviše pišem, ali on nije obična mačka,zbog mnogih stvari, napisaću samo neke.
O ovome sam već pisala, sad ukratko, za neupućene.Siroma muž polomio ruku.U gluvo doba noći, dok sav pošten svet spava, razularena crna mala banda, predvođena Grujom, inicijatorom svake nepodopštine, zabada noktiće u Ajinu butinu, ona, u napadu histerije i bunila, zavali jadnog muža posred gipsače(posle bilo svašta).Ali, ima i dobra strana- revoltirani muž, "sporadi mačijeg terora", demonstrativno pređe da spava u dnevnu sobu(mada se meni javlja da je to urađeno radi zombiranog posmatranja teleteksta iz kladionica:think:), a soba ostade Aji i mačkama:mrgreen:
Drugo- pre tri godine, napade Aja oštro muški deo familije- našta to liči da, jelte, mokre, a ne puštaju vodu, a njih dvojca zblanuto odgovaraju- nisam ja! (paz* da vam ne poverujem).:rtfm:Jednog dana, sedim sama u kući, kad čujem iz kupatila "karakterističan" zvuk, sjurim se tamo, upalim svetlo, a moj Gruvašin stoji na šolji blaženog pogleda i završava posao.Satima sam se smejala( dostojanstveno otrpela zvocanje muških:whistling:)To radi i dan-danas, jedino mi je žao što ne možemo da ga naučimo da pušta vodu.
Najsmešnija stvar- kada je mama Kiki dojila drugo leglo, on već veliki i glavat, uvaljivao se među njih i cuclao bučno i sve u slast:zcepanje:.I danas obožava da čuva sve mačiće, jedino čto se krvnički maklja sa svim momcima koje pronađe u blizini, a nisu naši:(
Ima još mnogo stvari, ali samo i zbog ovog, zar je moguće- ne voleti ga:)

Je li on bese castio gadljive goste pacovom? Otkako sam to procitala svojevremeno na temi, ne mogu da izbacim sliku iz glave i svaki put se smejem sama sa sobom, cak i moja Milica to prica kao vic. :lol: Inace, i moja Maza je piskila u solju. I zamisli, ni ona nije umela da pusti vodu.

Nije, to je njegov deda Tuksi, hteo da bude kulturni domaćin i da pokaže kakav je sjajni lovac:zper:I ja se često toga setim i smejem se, al* mi, bogme pripadne i muka:rotf:I Kikica je znala da nas "počasti" golubovima i miševima, koje je uvek dovlačila žive, da bi deca "vežbala":bljak:, pa je po kući letelo perje i ostalo, dok smo joj ih otimali, da ih spasimo.Grujin najveći ulov je bio jedan omanji gušterčić, njegov glavni lovni teren je prostor oko frižidera i kuhinja:D
Što se tiče korišćenja toaleta, moraćemo da im organizujemo neki tečaj, da nauče da puštaju vodu:hahaha:

Tako je i nama Debela dovlacila miseve, malcima da vezbaju, pa jednog spustila i meni pred noge, k'o veli, da i od mene bude neke koristi, i tako me razocarano pogledala kad mi je pobegao ulov... :rotf:

Svaka ti cast na hrabrosti da zapocnes album delom posvecenim onima koji su otisli, meni Gizmov album stoji jos nezavrsen. :(

Bilo mi je teško, stalno sam to odlagala, sada mi je drago što sam to uradila, ne žuri, osetićeš sama kada je vreme za malenog Gizma i videćeš da će te to obradovati( obično se sećamo samo lepih stvari koje smo proživeli sa njima i tako i treba da bude):)
Hajde da postavim još par sličica, kojim tempom to radim, ovi moji siročići će već odrasti dok stignem do njih:zcepanje:

ĐINA zvana Paćkomas(mačka-pas), jer nas svuda prati kao kučence i mjauče(jer ne ume da laje) čim dođe neko nepoznat:D
xf3o60.jpg

E, baš sam lepo ručkila

2eqe5pv.jpg

A sad bi mogli malo u život, jel' da:cool:

Da li će i Đina poći Grujinim stopama:zper:
970ld0.jpg

TINKA- nažalost, mrzi aparat i kad god hoću da je slikam, obično uhvatim samo ovo:guza::mace:, zato izbegavam da je maltretiram.Evo njenih starih sličica( dok još nije begala od aparat):D
Tina, stara 43 dana
2d1mmpx.jpg

166my3t.jpg

Gruja se šankirao( s kim si, onakav si, ljube ga gazde:mrgreen:):pivce::
2q99f2q.jpg

A sa njim i Darko, ujnino pile zlatno- kad ulazi kod nas, prva rečenica nije dobar dan, veče ili kako ste, već -ujnaaa, gde mi je Grujo( mali Ercov:D)
2ladnk2.jpg
:rotf:

Naš život tekao je mirno i uobičajeno:sije::strika::kafa::jede::pivce::rostilj:, a onda u leto 2010.:eek::eek::eek:, naš Gruja ( a ko bi drugi) dovede DVE snajkice( nadmašio i deda Tuksu, mašala:per:),uzalud smo mu objašnjavali da mačori prave decu i fataju pedalu:rtfm:, a ne dovode ih u kuću, jok, more, i ne haje šta mu se priča:dash::dash, razmišljali smo da mu promenimo ime u Sultan,:Dobismo tako 2 prelepe devojke, a u oktobru i prinove 5+5:huh::o.
Konačan rezultat-čoveci, komata 3 /maćke 3+2+5+5.Lepo vidite kako započinje strahovlada klana:sad2:, ali o tome sledeći put, zabole me glava:aha:(lele, mamo, drž' mi glavu)kad se setim svega:dash::dash:, ali i lepo mi bidne:D
i3x5hs.jpg
:bye:

:lol:
Divni su, ostala sam bez reči!
Ali mislim da ne možeš da poneseš titulu baba mačke, slabo skupljaš! :lol: Ne važi se kad je većina u srodstvu... tako sam onda i ja u jednom trenutku mogla da ponesem počasnu titulu! :lol:

:lol:
Divni su, ostala sam bez reči!
Ali mislim da ne možeš da poneseš titulu baba mačke, slabo skupljaš! :lol: Ne važi se kad je većina u srodstvu... tako sam onda i ja u jednom trenutku mogla da ponesem počasnu titulu! :lol:
More, vidim ja da će teška bitka biti, al' se ne predajem:zper:, će da vidiš šta tek sledi, pa kom obojci, a kom opanci:mrgreen:

Bilo mi je teško, stalno sam to odlagala, sada mi je drago što sam to uradila, ne žuri, osetićeš sama kada je vreme za malenog Gizma i videćeš da će te to obradovati( obično se sećamo samo lepih stvari koje smo proživeli sa njima i tako i treba da bude):)
Hajde da postavim još par sličica, kojim tempom to radim, ovi moji siročići će već odrasti dok stignem do njih:zcepanje:

Poklanjali su jednog setlandskog ovcara proslog leta, bilo je prerano i bio je suvise slican Gizmu, ali cuvala sam matoru izbacenu balkanku Njuskalo dok nije misteriozno nestala a zimus su dosli svako sa svoje strane Mrvica i Zabica. Za Zabicu smo uradili sve sto smo mogli do pre nekih mesec dana, ali smo morali da prekinemo saradnju jer je imao ozbiljnih psihickih problema sa kojima nisam mogla da se izborim, a Mrvica je pre neki dan dobila i kucicu.

ĐINA zvana Paćkomas(mačka-pas), jer nas svuda prati kao kučence i mjauče(jer ne ume da laje) čim dođe neko nepoznat:D
xf3o60.jpg
E, baš sam lepo ručkila

2eqe5pv.jpg
A sad bi mogli malo u život, jel' da:cool:

Joj, svi su mi :zaljubljena:

Pratila sam to što ti se dešavalo sa Mrvicom( baš mi je bilo žao nje) i Žabicom, videla sam mu i sličicu (ranije sam negde videla i sliku Miličice sa Gizmom):), ponekad i pored našeg najvećeg truda, ne možemo da pomognemo:(, nažalost, tako je i sa ljudima.
Sad je red da predstavim moje snajkice, a za juniore će mi trebati ohoo vremena:zcepanje:

CACI- stigla je prva,bistrooka, mršava,plašljiva devojčica, voli da se mazi, ali i sada je nepoverljiva prema nepoznatima, ko zna kako je živela, dok se nije uselila kod nas.

2qmhvl1.jpg

(ru)GOBICA- nafatao je đuvegija i priveo par dana kasnije, jako neobična i vrlo glasna maca (kad god nešto hoće,mjauče dok me uši ne zabole i dok ne uradim ono što ona hoće, ne posustaje, tj. ja se uvek predam:)).Moj Darko i njegova sestra (ujnina lepota-devojka)Mona, jako su nezadovoljni imenom koje smo joj dali, pa su je samoinicijativno prozvali Elizabeta Viktorija četvrta:zcepanje:
10cql5h.jpg

Caci i Gobica omacile su se u oktobru 2010. u razmaku od 2 dana, svaka po 5 malenih( muž je morao zajedljivo da izjavi- pa da, da gajimo prasiće, imali bi ih u vrh glave 2 do 3, a ove....:mrgreen:).Bilo je jako zanimljivo, što su obe imale po 1 riđe i 1 kornjačicu(mi ih zovemo "hijenice":lol:).O njihovom odrastanju neću mnogo da vam pričam, kao ni o količini razbijenih vaza, činija, saksija, broju pocepanih zavesa i tepiha, stručnoj "prepravci" nameštaja, rekoh već, 'oma dobijem migrenu:besna::tease:
Evo i opasnog klana-
11gjc53.jpg

Rile, Gile i Čeda

jfhgna.jpg

Lokica, preslikana Tinka i po izgledu i po karakteru

2eupc8x.jpg

Mokica

28v8x7k.jpg

Aki zvani Ragdol, jer je bio u stanju da po pola sata nepomično leži na leđima u nečijem krilu, dok ga mazimo po stomačiću.

Zaboravih da dodam, voleli su da se izležavaju na tati, ali kad su jednom pokušali da ga cuclaju, moj Grujašin se zblanuo:eek::eek: i pobegao glavom bez obzira:zcepanje:

Invazija iliti desant na kuhinju u frontalnom naletu
raxaag.jpg

73fl7t.jpg

Alo, budalo, spušćaj tu glupost i dovukuj se ovam', 'el vidiš da nema šta da se je':roll:
293c7jl.jpg

Veselo! :lol: Inace, znam za slucaj gde se krmaca obliznila a kuja ostenila 12toro, kod sestre i zeta moje strine. A malci... :zaljubljena: Oduvek sam zelela jednu crno-krem kornjacevinu, ili plavo-krem, bez tabbyja, ali ne smem da pomenem ovom mom da donesemo zenku odnekud. :roll:

Veselo! :lol: Inace, znam za slucaj gde se krmaca obliznila a kuja ostenila 12toro, kod sestre i zeta moje strine. A malci... :zaljubljena: Oduvek sam zelela jednu crno-krem kornjacevinu, ili plavo-krem, bez tabbyja, ali ne smem da pomenem ovom mom da donesemo zenku odnekud. :roll:
Ponudi mu moju Kmecu, steilisana, ne ume da mjauče, a jede sve sem masnog ćebeta:D, samo što je toliko volim, da ne bih mogla bez nje, pa je ovaj put Mimis ded dobro prošao.Videćeš, kad ispričam o mojoj Zazi(još jednoj kornjačici ili hijenici), samo sam sad još uvek u haosu zbog Gice, pa ću odložiti sličice ostalih:)

Malopre sam, kao otkucala, al' pojma nemam šta sam stisla, pa se nije pojavilo, zato, tek da znate, nisam pjana, nego nepismena teknički, pa ajmo ponovo(ako se duplira, tek da znate, to je to), elem, mojoj malenoj Gicani je mnogo bolje, pa ćemo nastaviti album.Od velikog klana, kod nas su ostali Aki(Ragdol), Vrca, Kmeca i Loki.Onda je došlo vreme da ih sterilišemo, naravno glupe devojke su to mirno prihvatile, sem Akija, koji je "misteriozno" utekao mužu "Baš" pre nego što ih je potrpao u auto, "baš" kao što mu i Gruja uvek "Misteriozno" utekne, ali pošto nemam dokaza, ne mogu da ga "realno" umlatim.
2m5i814.jpg

Po pogledima zaključujete šta su mi poručile- GAZDARICE,GAZILE TE MEČK,;DABOGDA!, šta nam učini:confused:

2yv7atl.jpg

Mačka na "visokom položaju"
21j4r51.jpg

Lokica
dd041z.jpg

Gobica mi daje do znanja, šta misli o mom sumanutom škljocanju:)
23m1kll.jpg

Kmeca se namrčila "ljuto":D
21exdsn.jpg

A ovde se prepanula silno, od lude gazdarice, što joj pravi sačekuše i iskače iz mraka, kao luda Nasta:zcepanje:
wmdkwp.jpg

Back