aja63
Ističe se
- Poruka
- 2.290
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

).Sterilisan je pre 2 godine i sada vreme provodi pretežno ovako
da o Gruji najviše pišem, ali on nije obična mačka,zbog mnogih stvari, napisaću samo neke.
), a soba ostade Aji i mačkama
Jednog dana, sedim sama u kući, kad čujem iz kupatila "karakterističan" zvuk, sjurim se tamo, upalim svetlo, a moj Gruvašin stoji na šolji blaženog pogleda i završava posao.Satima sam se smejala( dostojanstveno otrpela zvocanje muških
)To radi i dan-danas, jedino mi je žao što ne možemo da ga naučimo da pušta vodu.
.I danas obožava da čuva sve mačiće, jedino čto se krvnički maklja sa svim momcima koje pronađe u blizini, a nisu naši

GRUJA
![]()
Priznajemda o Gruji najviše pišem, ali on nije obična mačka,zbog mnogih stvari, napisaću samo neke.
O ovome sam već pisala, sad ukratko, za neupućene.Siroma muž polomio ruku.U gluvo doba noći, dok sav pošten svet spava, razularena crna mala banda, predvođena Grujom, inicijatorom svake nepodopštine, zabada noktiće u Ajinu butinu, ona, u napadu histerije i bunila, zavali jadnog muža posred gipsače(posle bilo svašta).Ali, ima i dobra strana- revoltirani muž, "sporadi mačijeg terora", demonstrativno pređe da spava u dnevnu sobu(mada se meni javlja da je to urađeno radi zombiranog posmatranja teleteksta iz kladionica), a soba ostade Aji i mačkama
Drugo- pre tri godine, napade Aja oštro muški deo familije- našta to liči da, jelte, mokre, a ne puštaju vodu, a njih dvojca zblanuto odgovaraju- nisam ja! (paz* da vam ne poverujem).Jednog dana, sedim sama u kući, kad čujem iz kupatila "karakterističan" zvuk, sjurim se tamo, upalim svetlo, a moj Gruvašin stoji na šolji blaženog pogleda i završava posao.Satima sam se smejala( dostojanstveno otrpela zvocanje muških
)To radi i dan-danas, jedino mi je žao što ne možemo da ga naučimo da pušta vodu.
Najsmešnija stvar- kada je mama Kiki dojila drugo leglo, on već veliki i glavat, uvaljivao se među njih i cuclao bučno i sve u slast.I danas obožava da čuva sve mačiće, jedino čto se krvnički maklja sa svim momcima koje pronađe u blizini, a nisu naši
Ima još mnogo stvari, ali samo i zbog ovog, zar je moguće- ne voleti ga![]()
Inace, i moja Maza je piskila u solju. I zamisli, ni ona nije umela da pusti vodu.
I ja se često toga setim i smejem se, al* mi, bogme pripadne i muka
I Kikica je znala da nas "počasti" golubovima i miševima, koje je uvek dovlačila žive, da bi deca "vežbala"
, pa je po kući letelo perje i ostalo, dok smo joj ih otimali, da ih spasimo.Grujin najveći ulov je bio jedan omanji gušterčić, njegov glavni lovni teren je prostor oko frižidera i kuhinja

, zato izbegavam da je maltretiram.Evo njenih starih sličica( dok još nije begala od aparat)
)
:

, a onda u leto 2010.

, naš Gruja ( a ko bi drugi) dovede DVE snajkice( nadmašio i deda Tuksu, mašala
),uzalud smo mu objašnjavali da mačori prave decu i fataju pedalu
, a ne dovode ih u kuću, jok, more, i ne haje šta mu se priča
:dash, razmišljali smo da mu promenimo ime u Sultan,
.
, ali o tome sledeći put, zabole me glava
(lele, mamo, drž' mi glavu)kad se setim svega
, ali i lepo mi bidne

Ne važi se kad je većina u srodstvu... tako sam onda i ja u jednom trenutku mogla da ponesem počasnu titulu! 
More, vidim ja da će teška bitka biti, al' se ne predajem
Divni su, ostala sam bez reči!
Ali mislim da ne možeš da poneseš titulu baba mačke, slabo skupljaš!Ne važi se kad je većina u srodstvu... tako sam onda i ja u jednom trenutku mogla da ponesem počasnu titulu!
![]()
, će da vidiš šta tek sledi, pa kom obojci, a kom opanci
Bilo mi je teško, stalno sam to odlagala, sada mi je drago što sam to uradila, ne žuri, osetićeš sama kada je vreme za malenog Gizma i videćeš da će te to obradovati( obično se sećamo samo lepih stvari koje smo proživeli sa njima i tako i treba da bude)
Hajde da postavim još par sličica, kojim tempom to radim, ovi moji siročići će već odrasti dok stignem do njih![]()
ĐINA zvana Paćkomas(mačka-pas), jer nas svuda prati kao kučence i mjauče(jer ne ume da laje) čim dođe neko nepoznat
E, baš sam lepo ručkila![]()
A sad bi mogli malo u život, jel' da![]()
![]()

, ponekad i pored našeg najvećeg truda, ne možemo da pomognemo
, nažalost, tako je i sa ljudima.
).Moj Darko i njegova sestra (ujnina lepota-devojka)Mona, jako su nezadovoljni imenom koje smo joj dali, pa su je samoinicijativno prozvali Elizabeta Viktorija četvrta
).Bilo je jako zanimljivo, što su obe imale po 1 riđe i 1 kornjačicu(mi ih zovemo "hijenice"
).O njihovom odrastanju neću mnogo da vam pričam, kao ni o količini razbijenih vaza, činija, saksija, broju pocepanih zavesa i tepiha, stručnoj "prepravci" nameštaja, rekoh već, 'oma dobijem migrenu

)

i pobegao glavom bez obzira

Inace, znam za slucaj gde se krmaca obliznila a kuja ostenila 12toro, kod sestre i zeta moje strine. A malci...
Oduvek sam zelela jednu crno-krem kornjacevinu, ili plavo-krem, bez tabbyja, ali ne smem da pomenem ovom mom da donesemo zenku odnekud. Ponudi mu moju Kmecu, steilisana, ne ume da mjauče, a jede sve sem masnog ćebetaVeselo!Inace, znam za slucaj gde se krmaca obliznila a kuja ostenila 12toro, kod sestre i zeta moje strine. A malci...
Oduvek sam zelela jednu crno-krem kornjacevinu, ili plavo-krem, bez tabbyja, ali ne smem da pomenem ovom mom da donesemo zenku odnekud.
![]()