SPC po nalogu zapadnih ambasada smenjuje vladiku Artemija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam iz rasko prizrenske eparhije, i mogu da vam kazem da je smena vladike Artemija uradjena u dogovoru sa vrhom nase drzave i Zapadnih zemalja cije vojske su okupirale Kosmet, neposredno nakon zavrsetka sednice Sinoda, administrator Atanasije Jeftic prebacen SRPSKIM helikopterom direktno u Gracanicu, a sto nije dozvoljeno cak ni predsedniku Tadicu, jer srpske letelice ne smeju da prelaze na Kosovo, ali u ovom slucaju KFOR je dao odobrenje, sto znaci da je sve ovo danima planirano. Moj drug je video helikopter, Po sletanju u Gracanicu, Atanasije NASILNO PROVALJUJE u vladikine odaje, necekajuci Artemija da se vrati i da na dostojanstven nacin izvrse primopredaju duznosti. Danas je poceo progon i monastva u ERP u pojedinim manastirima na Kosovu zbog podrske vladici. Uklanjanjem Artemija, krenulo se u nesmetane pripreme za docek pape... ocekujem pobunu naroda protiv ekumeniste atanasija

Преосвећени владика је разапињан више пута.
- Деведесетих је био најжешћи противник власти Милошевић-Марковић, јер је на време упозоравао шта се у Метохији и на Косову спрема.
- Након капитулације у Куманову је остао са народом и монаштвом, и захваљујући њему и има Срба онолико колико има. Спалили су му 150 цркава и манастира. Обијао је прагове по Вашингтону молећи крвнике да се притисак на нас ублажи. Тада је проглашен издајником, агентом ЦИА, и шта све не.
- Тадићу је трн у оку, који је постао трнчина након посете ВАтикану и разговору са сотоном у 4 ока.
- Пре две године спречио је пуч, када су Ристо и Григорињо за живота хтели да смене патријатха Павла. Изгледа да му је ово последње дошло главе.

Па замислите какав образ треба да има Атанасије, па да оде у Грачаницу. Па није бре њему лако, шта вам је? Цео живот проведеш као монах, и на крају кад треба да се припремиш за вечни живот-ћорак. Па да ли би ико волео да буде у његовој кожи?

moj vladika je Artemije, ne zanima me taj hajduk atanasije, masoncina koja helikopterom na prepad upada u gracanicu!!!!

ja sam iz rasko prizrenske eparhije, i mogu da vam kazem da je smena vladike Artemija uradjena u dogovoru sa vrhom nase drzave i Zapadnih zemalja cije vojske su okupirale Kosmet, neposredno nakon zavrsetka sednice Sinoda, administrator Atanasije Jeftic prebacen SRPSKIM helikopterom direktno u Gracanicu, a sto nije dozvoljeno cak ni predsedniku Tadicu, jer srpske letelice ne smeju da prelaze na Kosovo, ali u ovom slucaju KFOR je dao odobrenje, sto znaci da je sve ovo danima planirano. Moj drug je video helikopter, Po sletanju u Gracanicu, Atanasije NASILNO PROVALJUJE u vladikine odaje, necekajuci Artemija da se vrati i da na dostojanstven nacin izvrse primopredaju duznosti. Danas je poceo progon i monastva u ERP u pojedinim manastirima na Kosovu zbog podrske vladici. Uklanjanjem Artemija, krenulo se u nesmetane pripreme za docek pape... ocekujem pobunu naroda protiv ekumeniste atanasija

u ovom trenutku vladika atanasije bicuje monahinje,pljacka manastire i bije sve pred sobom(bujna masta moze svasta):sad2:

moj vladika je Artemije, ne zanima me taj hajduk atanasije, masoncina koja helikopterom na prepad upada u gracanicu!!!!

Pa da tvoj Vladika je Artemije,onda nadji i svoju Crkvu,znaci ne priznajes ni SPC.Crkva je nadzivela sve Vladike i Patrijarhe,nadzivece i ove.Ne moze taj bivsi Vladika da voli vise srpski narod i Srbiju od SPC i njenih organa,navijacke strasti su za fudbalske utakmice.

Опет кажем, није њему лако. Замислите себе да дођете међу духовна чеда неког другог владике на силу. Па да ли схватате да су то монаси и монахиње који су напустили очеве, мајке, браћу, сестре, одрекли се биолошког потомства, да би нашли смирење у манастирима. А онда им дође Атанасије. Па то је горе него кад бих ја одузео куму децу, да им будем отац. Јер кумова деца се нису добровољно родила, а монаси су добровољно живот посветили Богу. Само чекам да почну да стижу телеграми подршке из Ватикана.

S obzirom da je vladika Artemije pre par godina inicirao sukob oko para namenjenih za obnovu manastira na Kosovu i ogorčeno tražio da on raspolaže tim novcem,verovatno da se u toj eparhiji preteralo sa rasipanjem pa je SPC rešila da se obračnuna sa njim.
To neumanjuje sumnju ko se od sveštenih lica okoristio od tih para,ali kad imamo primere ostalih vladika i njihov raskošni život,hoće li SPC proveravati i njihove eparhije.
Ovako ostaje sumnja i već se raspredaju priče o političkom uticaju,pa vatikan,predsednik,ameri a to što su pare otišle u privatne svrhe nikoga neće zanimati.

Mito, šta ćeš da radiš ako se pounijatimo sa Latinima ?
To jest, šta će ljudi da rade ?

Не дај Боже да тако нешто доживим... не знам шта ћу ја лично, вероватно ћу живот наставити у складу са мојим ником, а што се тиче СПЦ ако тако нешто учине сигурно ће доћи до раскола исто као и у Грчкој на старокалендарце-традиционалисте и новокалендарце-паписте. Ту трагедију Грчка црква још увек није ваљано решила.
Мени је довољно трагично што су за време заседања Св.Синода у вези Артемија Патријаршију морали да чувају полицајци... то ми је веома, веома трагично. :cool: јер то значи да је неко из Патријаршшије када је видео да се народ окупља позвао полицију. Каква је то СПЦ постала када од народа треба да је штити полиција ???

Не дај Боже да тако нешто доживим... не знам шта ћу ја лично, вероватно ћу живот наставити у складу са мојим ником, а што се тиче СПЦ ако тако нешто учине сигурно ће доћи до раскола исто као и у Грчкој на старокалендарце-традиционалисте и новокалендарце-паписте. Ту трагедију Грчка црква још увек није ваљано решила.
Мени је довољно трагично што су за време заседања Св.Синода у вези Артемија Патријаршију морали да чувају полицајци... то ми је веома, веома трагично. :cool: јер то значи да је неко из Патријаршшије када је видео да се народ окупља позвао полицију. Каква је то СПЦ постала када од народа треба да је штити полиција ???

bruka sta se radi u SPC.

izgleda da smo krenuli putem unijacenja...

Ma neće narod sa Vatikanom, pričaš u prazno.

Ma nece ni curan na svadbu,ali mu zavrnu siju pa ide u lonac.Nije to tako prosto kako na prvi pogled izgleda.Mi moramo da verujemo u nasu SPC,to su profesionalci,bolje oni znaju sta se mora i treba po tim pitanjima.
Dosta bukacenja o tudjim poslovima,radi i gledaj sebe i svoju porodicu.Kad bi tako radili blago bi Srbiji bilo.

Ma nece ni curan na svadbu,ali mu zavrnu siju pa ide u lonac.Nije to tako prosto kako na prvi pogled izgleda.Mi moramo da verujemo u nasu SPC,to su profesionalci,bolje oni znaju sta se mora i treba po tim pitanjima.
Dosta bukacenja o tudjim poslovima,radi i gledaj sebe i svoju porodicu.Kad bi tako radili blago bi Srbiji bilo.

Ne možeš da porekneš da SPC sve više naginje ka ekumenizmu.
I to ne dolaskom Irineja na mesto Patrijarha.

Мени је довољно трагично што су за време заседања Св.Синода у вези Артемија Патријаршију морали да чувају полицајци... то ми је веома, веома трагично. :cool: јер то значи да је неко из Патријаршшије када је видео да се народ окупља позвао полицијуz. Каква је то СПЦ постала када од народа треба да је штити полиција ???

To znači da bi mogli da imamo 2 sinoda, 2 patrijarha itd. ?
Kako će da se podeli crkvena imovina ?
Na kraju će ovi raskolnici da budu okarakterisani kao ziloti i samo će naebati.

Ne možeš da porekneš da SPC sve više naginje ka ekumenizmu.
I to ne dolaskom Irineja na mesto Patrijarha.

Pa sta su ta svestena lica u vrhu SPC,neprijatelji srbije,nisu patriote,ludaci...sta su?!
To su Srbi,profesionalci u svom poslu i velike patriote.I oni znaju sta rade i sta moraju da rade.A mi treba da im verujemo,i nikakvog raskola da ne bude.Narod treba edukovati,ne mogu se nikakve promene sprovesti preko kolena,ali su verovatno nuzne.I sta ce te promene konkretno da budu lose za mene i moju porodicu,ili tebe i tvoju porodicu,ili bilo kog Srbina i njegovu porodicu.Sta to oni gube?!:think:

Pa sta su ta svestena lica u vrhu SPC,neprijatelji srbije,nisu patriote,ludaci...sta su?!
To su Srbi,profesionalci u svom poslu i velike patriote.I oni znaju sta rade i sta moraju da rade.A mi treba da im verujemo,i nikakvog raskola da ne bude.Narod treba edukovati,ne mogu se nikakve promene sprovesti preko kolena,ali su verovatno nuzne.I sta ce te promene konkretno da budu lose za mene i moju porodicu,ili tebe i tvoju porodicu,ili bilo kog Srbina i njegovu porodicu.Sta to oni gube?!:think:

Meni te promene ništa ne znače ali velika većina vernika SPC ne gleda blagonaklono na to.

Mi, Srbi sa Kosova najbolje znamo o čemu se ovde radi.
I, mi Srbi sa Kosova, Metohije i Raške oblasti zaštitićemo našeg vladiku, pa makar nastao i raskol u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Ne bi to bio ni prvi ni poslednji put da komunjare i anarholiberali disciplinuju verni narod i vladike i sveštenike koji žele da očuvaju izvorne vrednosti pravoslavlja.
Novoizabranog patrijarha su u njegovoj eparhiji zvali Crveni Vladika.

I, konačno se mora reći istina.
U periodu dok je episkop raškoprizrenski bio pokojni patrijarh Pavle (1957-1990), srpski živalj na Kosovu i Metohiji je bio izložen velikoj torturi od strane Šiptara i Komunističke partije, i baš u tom periodu je najveći deo Srba pobegao u Centralnu Srbiju.
Crkva na tim prostorima, na čelu sa tadašnjim vladikom Pavlom nije učinila skoro ništa da spreči pogrom nad hrišćanskim življem.
U to vreme je i sadašnji patrijarh Irinej službovao na Kosovu i Metohiji.

Sve je to ok, ali nemoj da zaboravljaš da je pokojni patrijarh Pavle bio vladika na Kosovu u vreme komunističke antisrpske diktature, koja je blagonaklono gledala na progon Srba, i bez imalo milosti se obrušavala na svakoga ko bi pokušao samo i da ukaže da se progon dešava.
Ništa tada crkva nije mogla naročito da učini, pogotovo što je to bio period kada je crkveni vrh bio kontrolisan iz CK SKJ. To je vrlo dobro znala crkva u emigraciji, zato nisu ni hteli da imaju ništa sa "crvenim vladikama" kako su ih zvali. Ne kažem da je svaki vladika bio crven, pokojni Pavle sigurno nije, ali svakako nisu mogli od crvenih ništa da učine sem da se mole za spas svoga naroda.

Pa kad tebi takve promene nista ne znace,sto kukas na tudjem groblju,daj da vidimo te koji ce nesto da izgube ako do promena u SPC dodje.:think:

Схвати, бре, човече - да је најгоре што су могли да ураде то су урадили, послали Атанасија.......алоооооооо.........бре............:cool:

2mw5iio.gif
,,,,
2mw5iio.gif
,,,,,,
2mw5iio.gif

Владика Атанасије је "УМИРОВЉЕН" - и како сада то? Видео сам га и на неким другим местима када је народ протествовао против ПРОМЕНЕ ЛИТУРГИЈЕ СУПРОТНО ОДЛУКАМА САБОРА да је трчао по туђим парохијама да изиграва "судију" а и тамо је довео полицију... није то добро........никако није добро........а поготово када се
зна зашто је "умировљен"...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back