ŠPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme visky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko ima iskustva sa vadjenjem individualne turističke vize sa sve uplaćenim aranžmanom i avionom?

Sredjujem pasoše ovih dana i za koju nedelju ću ići u ambasadu.. Šta da očekujem? Kako sve to izgleda?

Hvala unapred!!!!

sara777:
Da li neko ima iskustva sa vadjenjem individualne turističke vize sa sve uplaćenim aranžmanom i avionom?

Sredjujem pasoše ovih dana i za koju nedelju ću ići u ambasadu.. Šta da očekujem? Kako sve to izgleda?

Hvala unapred!!!!

Ja sam vadila individualnu spansku vizu i isla avio prevozom.
Osim one silne dokumentacije, sve je bilo ok. Nisam imala problema, dobila sam vizu.
Ne ceka se dugo (a imaju i stolice u cekaonici) naravno, ako imas zakazan termin.
E sad, ne znam da li nesto zavisi od toga preko koje agencije ides...

001:
----------------------------------------------

I gde na kraju odsedate u kojem hotelu u LLORETU,a u kojem u Barseloni???

U Lloretu odsedamo u hotelu Gran Garbi Mar (tu imamo pun pansion), a u Barsi u hotelu Via Augusto (noćenje sa doručkom).

I, naravno, jedva čekamo!!! :p

krstarim:
Ja sam vadila individualnu spansku vizu i isla avio prevozom.
Osim one silne dokumentacije, sve je bilo ok. Nisam imala problema, dobila sam vizu.
Ne ceka se dugo (a imaju i stolice u cekaonici) naravno, ako imas zakazan termin.
E sad, ne znam da li nesto zavisi od toga preko koje agencije ides...

Kaži mi - posebno me interesuje potvrda o tome koliko para imam na računu.. Elem, da li si ti predavala izvod sa računa u poslednjih nekoliko meseci ili si samo predala potvrdu o tome koliko para imaš trenutno na računu?

sara7777:
U Lloretu odsedamo u hotelu Gran Garbi Mar (tu imamo pun pansion), a u Barsi u hotelu Via Augusto (noćenje sa doručkom).

I, naravno, jedva čekamo!!! :p
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj hotel u Barceloni sam pronasao ima ocenu posetilaca od mogucih 5 bodova ima 3,a ovaj u Lloretu niko nije ocenio tj. bio u njemu od ovih koji posecuju sajt.

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Re...ws-Hotel_Via_Augusta-Barcelona_Catalonia.html

sara777:

Hvala unapred!!!!

Da li su te obavestili da ako ne dobijes vizu, ne vracaju ti ni dinara od uplacenog?

I kada ti je zakazan termin za vizu?

Znam da mi ništa ne vraćaju od para, ali šta da radim..Užasno dugo želim da idem baš tamo, pa sam rešila da rizikujem..

I muž i ja imamo sigurne poslove (on u državnoj firmi a ja u stranoj banci), imamo relativno dobre plate, i imamo stan na sebi, pa sve nešto mislim da neće biti problema..

Nisam još zakazala za vizu. Verovatno ću sledećeg meseca.. Malenom je istekao pasoš pa smo sada u procesu vadjenja istog, a onda idemo na Zlatibor, pa ćemo posle toga..

001 hvala za sajt - i ja sam tamo gledala o ovim hotelima. Nama u principu baš i nisu bili tako bitni hoteli niti njihov sadržaj. Mislim da smo sigurno bili i u gorim, pa nam nije smetalo. Nismo baš mnogo probirljivi. Bitno nam je samo da je čisto, a za ostalo ćemo se snaći.

Nama je super što uopšte idemo, i super je što idemo nas troje zajedno - tu je provod zagarantovan! :p

Samo da dobijemo te vize, pa da me glava više ne boli!

Хм, боље да зовеш одмах да закажеш термин. Ја сам звала 13.02. и заказали су ми за 23.04. А требало је да путујем 25.04. тако да сам морала да померим путовање за мај.

da, da, odmah pozovi i zakazi termin. ponekad je potrebno zakazati i dva meseca unapred.
Samo reci kad putujes i oni ce vas staviti na najudaljeniji termin, a ipak dovoljno da mogui da vam urade vize.

Ja sam nosila potvrdu o trenutnom stanju na racunu (a stanje cak nije ni bilo zavidno), a moze i potvrda da si podigla devize sa racuna. Sto vise lovice to bolje, ali cini mi se da nije presudno toliko. Bitne su potvrde o stalnom zaposlenju ili o studiranju ako si student. Dakle neki dokaz da imas dobar razlog da se vratis.
Takodje nije obavezno ali moze da pomogne ako poneses dokaz o posedovanju nekih nekretnina. Pa ako imas pri ruci, ponesi. Ako ne, zaista te nece zbog toga odbiti.

Stvarno, meni se cini da su oni u spanskoj ambasai ok. Mislim, imala sam posla i sa gorima.

Dakle, zakazi termin sto pre i srecan vam put!

Btw, hotel Via Augusto je ok. Ja sam doduse bila samo u lobi baru i recepciji, ali neki prijatelji su bili u tom hotelu (mislim da su isli s Kontikijem) i bili su zadovoljni. Bar se nisu zalili.

Mi smo zakazali jedan dan posle Uskrsa i sledeci termin im je bio tek 4. jula, tako da bi bilo dobro stvarno da pozuris. A u bankama su radi da ti izdaju fiktivnu potvrdu da si sa racuna podigao devize, bar smi mi prosle gdine imali takvo iskustvo sa Grckom. A jel znate koliko se ceka na vizu?

Eto, da mi niste rekli ne bih ni žurila! Ja sam kao opuštena jer putujemo tek u drugoj polovini avgusta (šta da radim - ja mnogo volim da planiram putovanja unapred!).

Brinula sam se da nam ne zakažu prerano dok malenom nije gotov pasoš, ali prema vašem iskustvu, odlučili smo da zovemo u ponedeljak, pa kako bude!

Prvo sam hteo da idem za Bugarsku,pa sam odustao sad se dvoumim izmedu Grcke i Spanije.

U Grcku sam mislio ili Kos, Rhodos ili Krit,a izgleda ce na kraju biti Spanija LLORET DE MAR.

Nasao sam jedan hotel koji ima odlicne ocene posetilaca od mogucih 10 ima 8,5 i jedan je od najjeftinijih ostavicu vam njegove slike izgleda stvarno super ,a u more mozes skociti maltene sa terase.Kad otvorite idite na More photos:))

http://www.booking.com/hotel/es/exc...1b5b2f;checkin=2007-07-15;checkout=2007-07-27

Jos da pitam,ako ja bukiram sobu u hotelu npr. preko booking.com onda je to 100% rezervisano ili postoji mogucnost da ovi iz hotela poniste tu rezervaciju nakon odredenog vremena,nebi voleo da kupim avionske karte za te dane,a ovi poniste rezervaciju ili se naprave blesavi kad dodem taj dan u Hotel, kao nemamo mi pojma za tebe.

001:
Prvo sam hteo da idem za Bugarsku,pa sam odustao sad se dvoumim izmedu Grcke i Spanije.

U Grcku sam mislio ili Kos, Rhodos ili Krit,a izgleda ce na kraju biti Spanija LLORET DE MAR.

Nasao sam jedan hotel koji ima odlicne ocene posetilaca od mogucih 10 ima 8,5 i jedan je od najjeftinijih ostavicu vam njegove slike izgleda stvarno super ,a u more mozes skociti maltene sa terase.Kad otvorite idite na More photos:))

http://www.booking.com/hotel/es/exc...1b5b2f;checkin=2007-07-15;checkout=2007-07-27

Hotel je stvarno prelep!!! I na dobrom je mestu!

Ali smo mi morali zbog viza prevashodno da idemo preko agencije. Nismo se usudili drugačije..

babys:
Mi smo zakazali jedan dan posle Uskrsa i sledeci termin im je bio tek 4. jula, tako da bi bilo dobro stvarno da pozuris. A u bankama su radi da ti izdaju fiktivnu potvrdu da si sa racuna podigao devize, bar smi mi prosle gdine imali takvo iskustvo sa Grckom. A jel znate koliko se ceka na vizu?

Ево ја била данас, ОК су скроз у амбасади, примили су ме скоро у тачно време кад сам имала заказано, пасош добијам за недељу дана.

Back