ŠPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme visky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sara777:
Dakle, definitivno smo se odlučili da idemo u Španiju ovog leta i to prvo tri dana u Barsu, a potom 10 dana u Lloret!

Odlučili smo da idemo od 18. avgusta do kraja avgusta i treba da rezervišemo ovih dana.. E, sad, moje pitanje je - da li neko zna kakvo je vreme tamo u to toba? Da li će biti hladno krajem avusta? Mislim da neće, ali ako je neko bio..? I da li je Lloret ravan ili je strm? Našli smo neki predivan hotel sa polupansionom koji bismo mogli da rezervišemo, ali je 800 m od plaže, pa se bojim da li je to puno..? U pitanju je Guitart Central Park Resort & Spa i stvarno izleda super!! Ali ta daljina... Šmrc..

Vukade, bio si u pravu - uz plažu su uglavnom apartmani..

avgust u spaniji i da bude hladno...?:wink: ne brini,osim ako ne dodje do naglih klimatskih promjena,bice oko 30 i vise stepeni i to navece...Ljoret je ravan...ne vidjeh nijednu strminu okolo...
Plaze ,po meni ,nisu nesto...obicne,ravne,pijesak,mnogo talasa,voda je bila hladnjikava ,doduse pocetkom septembra...cini mi se da nije bas za djecu,ali nisam bas nesto detaljno informisana...Inace,to je mjesto sa samim hotelima i cisto turisticko...nesto kao Paralia u Grckoj...tako da nema niceg tipicno "spanskog" u sebi...znaci prakticno naselje (veliko)sa hotelima i radnjicama za turiste....Nocni zivot se svodi uglavnom na diskoteke,dok sve ostalo prilicno rano zamre...Niko ne seta pored mora...:-)
Ako ti nije stalo samo do kupanja i suncanja,onda ti je bolje odvojiti vise vremena za Barselonu,a manje za Ljoret...

A šta misliš o nekim drugim mestima na moru relativno blizu Barselone? Tipa: Callela, Santa Susana, Pineda de Mar, i sl.. Znam da ej Tossa lepa, ali su mi aranžman preskupi.. Šmrc..

sara777:
A šta misliš o nekim drugim mestima na moru relativno blizu Barselone? Tipa: Callela, Santa Susana, Pineda de Mar, i sl.. Znam da ej Tossa lepa, ali su mi aranžman preskupi.. Šmrc..

Ako mene pitas,nazalost ti ne znam reci nista vise o tome...Bili smo samo jednom u Santa Suzani i to navece,tako da zaista ne znam...:?

sara777:
A kako ti se čini ta Santa Susana?

nisam je prakticno ni vidjela...mi smo isli navece autobusom u neki zamak...ali svakako je manja od Ljoreta...mada mislim da je na isti fazon...hoteli,iste vrsta plaza, i to je to...
ma,nije ni ljoret los,samo ako zelis mir i tisinu,nije za tebe...

sara777:
Tačno smo tako i planirali! Idemo tri dana u Barselonu i 10 dana na neko more! Najverovatnije će to onda ipak biti Lloret, sa po kojim izletom u Tossu ;)

Sorry na davljenju, ali šta obavezno treba obići u Barseloni?

Pozdravčić!

1. Sve što je Gaudi napravio, to je svetska baština
2. Kolumbov brod
3. Pueblo
4. Noću, fontanu kada se pali
Ako te nešto više zanima o gore pobrojanom, pitaj

sara777:
A, da li si bila negde na nekom moru pored Barse i šta misliš o tim mestima?

Da, u više njih. Figeras, ili Figueras neizostavno posetiti, ako vas interesuje kultura.To je rodno mesto Salvadora Dalija i tu je njegov spomen - muzej . Muzej je posebna priča.
Mestašce je malo, i jedino sam tu osetila duh Španije.
Ima još jedno letovalište, vepma luksuzno, tu su svi bogati Španci napravili vile...To je kao iz bajke..moraću da potražim fotke i da se prisetim imena, pa javljam

Ajde malo da aktivitramo Spaniju, ne samo ovi grkofili da pisu ;)
Resila sam sa prijateljima da idem u lloret de Mar na LETOVANJE (ne ekskurziju) i pronasla dva aranzmana, jedan preko Viva Ttavela i drugi preko Grand Toursa.
Da li je neko putovao vec ovima agencijama i kakva su iskustva?
Takodje me muci jedna stvar u vezi vize. Licno se predaju papiri, ne preko agencije, i ajde dobro, nema veze, ali videla sam na sajtu spanske ambasade da je potrebno predati potvrdu o posedovanju stana ili iznajmljivanju stana!? Ja zivim u iznajmljenom stanu ali nemam niti ugovor niti potvrdu i ne znam gde bi to trebalo biti overeno da bi bilo validno?!
Da li se nekom desilo da nije dobio vizu za Spaniju?
Hvala unapred na nekom odgovoru :D

Kuc, kuc, ima li koga na ovom forumu ko je bio u Spaniji a ne mrzi ga da pise :roll: ?

Pomoooooziteee mi!! Da li treba potvrda o iznajmljivanu stana pri vadjenju vize i kakva potvrda je validna?

Da li se desilo nekome da su ga odbili za vizu a da su mu papiri svi bili ok?

Anybody :confused: ?

Ne znam zasto su ti trazili ugovor o stanu. Jedino ako si nezaposleno lice, mozda tada treba.
Inace za zaposlene ide samo potvrda o zaposlenju i mesecnim primanjima.

Ne odbijaju spanci bez nekog dobrog razloga.
Naravno, moras im predati sve papire koje su trazili.
I agencija preko koje ides je bitna, odnosno ambasada ce ti lakse izdati vizu ako je dobro saradjivala sa agencijom, nije bilo problema ranije, ako ti je rezervacija hotela dobra, a ne neki falsh.
A ako je agencija kod njih bila problematicna, mozes da doneses i svoj genetski kod, nece ti pomoci.

Ma, i dalje je veliki problem dobiti spansku vizu, cak i kada grupno idete, a kamoli samostalno.
Zato, planirati u sopstvenoj reziji avionom je isuvise hrabro. Najsigurnije je ipak busom, obzirom da se tako može ici i preko italijanske ambasade. I nije losa ta varijanta da jedan dan se kupas u Italiji, pa 7 u Španiji i na kraju jedan dan u Nici.

Pozdrav
Najbolja vrijanta za Španijo je da dođeš u veneziu i sedneš na avion od Ryainair .Rezerviraš najmanje za ljeto dva mjeseca unaprijed platiš 35-50 eura karto a preko neta rezerviraš i renta car i hotel.Cjene su nizke Avion prileti u Gironu i na aerodromu dobiš avto.Onda možeš u Provance(Fr.) cca 100 km ili okreneš prema Barceloni opet 100 km.Loret de mar je južnije cca 50 km od Girone.Onda ti je Andora isto blizu.
Samo informativno sa kolima je od Trsta do Barcelone 1450 km i do Alicante još 500 više .To sam baš napravio pre 15 dana.Odpala mi muda
ciao

Ali da dojes do Venecije iz Srbije ti treba minimum 150E (to je OK ako si izvadio italijansku vizu), pa onda kad sednes u avion za 50 E, plus takse i rentacar, izadje priblizno kao da letis iz Bgd. A cimas se do Italije. Osim ako ne uzivas u tome.
I kada vec dodjes do Venecije mozes da prespavas i kupas se u Lido di Jesolo i nastavis dalje preko Francuske. Ma za Srbe je jos uvek bus varijanta zakon. Ceo aranžman te izađe sa vizom 350 E-400 E u špicu sezone

To je dobra varijanta za one koji hoce da obidju i Veneciju o jednom trosku, inace je jeftinije preko Budimpeste. Ja busom nikada ne bih isao, crk'o bih negde na pola puta. Nije to moja ideja odmora.

@Krstarim:
Pise na sajtu spanske ambasade a rekli su mi i u obe agencije da treba potvrda o posedovanju ili iznajmljivanju stana, ALI ako nemas ni jedno ni drugo onda nista i ne predajes. Ja zivim privatno ali naravno da nemam ugovor o iznajmljivanju jer bi onda stanodavci placali porez na mene a to im ne pada na pamet.
Preko Viva travela dokumenta mozes predati solo, a mozes i preko njih, a preko Grand Toursa samo solo. Ja sam zakazala termin za kraj maja pa cemo videti.
Da li se nekom desilo da su ga odbili za vizu i da su mu rekli zasto? Ja sam zaposlena, tek da se zna : )
Pitala sam u agenciji da li mogu da apliciram za italijansku ili francusku vizu, posto su manje rigorozni, ali su mi rekli da ne moze jer oni daju garanciju samo za spansku ambasadu!? Videla sam na sajtu da za francusku vizu treba najmanje papirologije!!
Sto se tice varijante BUSOM NA MORE, znam da je vecini to cimanje, ali tako mogu u jenom putu da bacim pogled na vise mesta (Lido di Jesolo, Venecija, Lloret del Mar, Barselona, Andora, Nica, Kan) pa ako mi se negde posebno svidi da se narednih godina vratim samo tu avionom. Da zivim u zapadnoj Evropi verovatno bih sve ovo mogla da izvedem i avionoma low cost kompanija ali ovde to nije moguce i zato mi sledi truckanje busom!

mmonica:
@Krstarim:
Pitala sam u agenciji da li mogu da apliciram za italijansku ili francusku vizu, posto su manje rigorozni, ali su mi rekli da ne moze jer oni daju garanciju samo za spansku ambasadu!?

Za italijansku vizu ti ne trebaju nikakve garancije, moja sestra je isla proslog meseca u Veneciju u sopstvenom aranzmanu, prilozila je samo rezervaciju nekog hotela koju je napravila preko neta, otkazala ga je cim je dobila vizu.

Moze u Viva travelu preko italijanske. Mislim da oni sada samo preko italijanske i rade vizu, bas zbog termina. Moja devojka je bila na turi preko Robinsona koji je ovo radio ranije, pa se povukao. Fenomenalno je i mi planiramo, doduse ne ove godine da odemo, ona jos jednom, a ja prvi put.

Dobro, ajde i da rezervisem hotel preko neta ali traze (italijani) i rezervaciju karte (avio, bus,,). Da li je ona i avio kartu rezervisala preko nekog sajta pa posle otkazala i da li je to moguce bez placanja?

Ovi iz Vive su mi i rekli da moze samo spanska viza!?? I to sam bila licno u agenciji!
Danas cu svratiti uzivo do Grand Toursa, da vidim kakvi su oni, uzivo : ), pa cu odluciti!
Ovi iz Vive mi nisu rekli u kom hotelu se odseda, kao imaju vise pa jos nisu odlucili, a ove iz Granda cu pitati danas!
Ako neko ima nekih informacija, nek slobodno dopise! Hvala svima unapred! :mrgreen:

Smestaju tamo gde imaju trenutno mesta. Ima vise hotela sa slicnom cenom i kategorizacijom.
Oni ce ici preko spanske ambasade dok se moze dobiti termin, pa ce preci na italijansku i to vrlo skoro posto spanci primaju klijente dva sata dnevno.
Ok. radi kako ti kazu. Njima je u interesu da putujes preko njih.

mmonica:
Dobro, ajde i da rezervisem hotel preko neta ali traze (italijani) i rezervaciju karte (avio, bus,,). Da li je ona i avio kartu rezervisala preko nekog sajta pa posle otkazala i da li je to moguce bez placanja?

Da. mozes preko Jatovog sajta da besplatno rezervises kartu do Trsta. Ne moras posle ni da je otkazujes, jednostavno ako je ne odes do neke od njihovih poslovnica i kupis je u narednih par dana, oni je sami poniste. Mozes uostalom u bilo kojoj agenciji da napravis besplatnu rezervaciju avio karte, ali preko neta je lakse.

Ja sam danas rezervisala i uplatila pola aranžmana za letovanje u Španiji!!! Mnogo sam srećna zbog toga!

Dakle, dugo smo se razmišljali kako i gde i na kraju smo se odlučili - tri dana Barsa i 10 dana Lloret - ovo drugo nam je zadalo mnogo muka, jer znali smo da hoćemo u Barsu, ali gde još.. Mislili smo da idemo u Tossu, ali nismo uspeli da nadjemo preko agencija i zvaničnih turoperatera (moramo zbog vize) neku dobru ponudu, pa je ostao ipak Lloret kao najbenignije rešenje.

Izabrali smo indivudualan aranžman preko Travel House-a i uspeli smo da dobijemo avio karte po promotivnoj ceni (doduše od Al Italia - pa se nadamo da će nas prtljag pratiti sve vreme i da se neće izgubiti).

Trenutno gledam na netu koje je najbolje rešenje transfera od aerodroma do Barse, jer prvo tamo idemo. Čini mi se da je to taksi, jer prema onome što sam videla košta oko 25 eur + prtljag ( ne znam koliko naplaćuju pojedinačan prtljag..?).

Sve u svemu jedan divan dan!!!! AH!! :)

Back