ŠPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme visky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakvi su tvoji utisci?

Ja sam isla sa farmaceutima, isli smo na otvaranje Kanskog festivala, na trku Formule 1, a u Pizzi smo gledali Giro d`Italia.
Termin nam je bio super, sve se poklopilo, a vodici su zaista dali sve od sebe da svugde stignemo. Menjali smo program putovanja kako smo mi hteli i oni su se snalazili u svim mogucim situacijama.

Ove godine cu sa ZPU-om u Pariz! 8-)

Takodje nam je bilo extra,i mi bili na otvaranju festivala,na probama za trke,ali nismo bili u Pizzi,u Barsi smo isto do jaja prosli,mnogo bolje nego ovi sto su isli recimo preko Collegiuma..Al ni u ludilu ne bih isla konkretno s nekim faxom,npr moji drugari s faxa-njih trojica isli su prosle godine bas s farmacijom i bili su JEDINI momci u busu,pa da poludis!!!!
Htele smo ja i drugarica isto preko zpu-a ove godine ko i ti u Pariz al ona ipak nesto nije pri kinti..
S kim ides ti?Kada idete?Ja kontala mozda Prag il mozda neka Moskva ali u klosarskijoj varijanti posto je Moskva preskupa!!!

Jeste, imali smo malo momaka u busu prosle godine. Ali su bili zasticeni, ko malo vode na dlanu. Cuvale smo ih k`o najrodjenije. :D

U Pariz idem 7.maja, tad zpu ima polazak. Idem sa drustvom, ima nas sedmoro.
Uf, Moskva je i moja velika zelja, ali stvarno je skupo.

U Pragu sam bila pre dve godine za Novu Godinu, isto sa zpu :-D
Mogli bi da mi daju besplatnu clanarinu, kao stalnom putniku. :lol:
Prag je prelep, bila sam sa deckom i sve je bilo tako romanticno... mmm...

sara777:
Da li neko zna neki sajt za low cost kompaniju ili kompanije koje lete do Barselone?

Nijedna low cost kompanija ne leti iz Beograda za Barsu. Cak i iz Budimpeste vrlo retko leti Easy Jet. Ja vec duze vreme nisam uspela da nadjem nista, svi low cost letovi za Barsu su bili iz Italije.

Ali sam u decembru uspela da nadjem vrlo jeftinu kartu Beograd-Barselona u Happy Toursu (Balkanska ulica, ne znam broj, ali je npr. br.6)
Povratna karta je kostala 190 eura i tu su ukljucene i sve takse.
Prevoznik je bio SwisAir i naravno imali smo i posluzenje u avionu. Dakle nije bio klasican low cost let.
Leteli smo preko Ciriha.

Pa eto, pogledaj u Happy Toursu. Mozda imaju nesto slicno.

Danas sam bila u Travel house i tamo su mi ponudili Air Italia 241 eur sa taksama, a od toga je karta 90 eur! Znači, ne mogu da verujem! 150 eur su takse!!! Presedanje je u Milanu.

Hocu preko njih da idem u Barselonu i negde blizu na more.. Gledala sam mesto koje se zove Pineda de Mar. Da li je neko bio tamo?? Lloret mi je nešto izvikan, pa sam odustala od njega..

sara777:
Hocu preko njih da idem u Barselonu i negde blizu na more.. Gledala sam mesto koje se zove Pineda de Mar. Da li je neko bio tamo?? Lloret mi je nešto izvikan, pa sam odustala od njega..

Pineda je izmedju Lloreta i Barse, prolazio sam tuda nekoliko puta, plaza je odmah uz prugu, mesto mi deluje bezveze. Ako neces u Lloret podji u Tossu de Mar koja je 20 km od Lloreta, mesto je mirnije nema toliko decurlije kao u Lloretu, cistije je, definitivno ima vise sarma, jedino je malo skuplje od Lloreta sto se smestaja tice. Slike:
http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Spain/Catalonia/Girona/Tossa_de_Mar/

Hvala! I ja sam primetila da je Tossa baš simpatična! Pokušaću da nadjem neki aranžman za nju! Još uvek nije izašao katalog od Travel House-a - izlazi sledeće nedelje. Bila sam kod njih i nisu Tossu imali, što ne znači da je neće biti, pa ću videti.. Prošle godine je bila u ponudi.. Pinedu su mi dali, ali po onim slikama što sam našla na netu - ta pruga se uopšte ne vidi.. Hvala što si je spomenuo! Hotel je na samoj plaži iz serije Aquahotel-a i deluje skroz pristojno. S obzirom da imam dete bitno mi je da je blizu plaže. U planu nam je nekoliko dana u Barsi i ostatak more. Hoću da uplatim već sada jer ću bolje proći sa avionskim kartama, a i hoteli daju popuste za ovako rane uplate.

sara777:
Pinedu su mi dali, ali po onim slikama što sam našla na netu - ta pruga se uopšte ne vidi.. Hvala što si je spomenuo! Hotel je na samoj plaži iz serije Aquahotel-a i deluje skroz pristojno. S obzirom da imam dete bitno mi je da je blizu plaže.

Google Maps je zgodna stvarcica, podji na http://maps.google.com/ i zumiraj Pinedu na maksimum, videces prugu odmah uz plazu, koji god hotel da izaberes moras da preskaces sine.
Sto se Tosse tice, preporucio bih ti Neptuno hotel (http://www.ghthotels.com/ang/hotel_sgenerals.asp?codi=6), koji mozes da rezervises preko www.alpharooms.com to je sajt koji sam ja koristio prosle godine, imaju dobre ponude ako se rezervise dosta unapred, trenutno mozes da rezervises npr. 7 polupansiona u julu za 3 osobe (2 odr. + 1 dete) u Neptunu za za 640 eur. Odmah se placa depozit od 20%, ostatak 5 nedelja pred polazak.

A šta misliš o Santa Susanna, Callela de la Costa, ili Malgat de Mar? Za ta mesta imaju ponude.. Tossa je preslatka, ali ono što imaju u ponudi je preskupo! Zbog viza moram da idem preko agencije.. Sumnjam da ću je u suprotnom dobiti..

sara777:
A šta misliš o Santa Susanna, Callela de la Costa, ili Malgat de Mar? Za ta mesta imaju ponude.. Tossa je preslatka, ali ono što imaju u ponudi je preskupo! Zbog viza moram da idem preko agencije.. Sumnjam da ću je u suprotnom dobiti..

Za Callelu, Malgat i S.Susannu vazi isto sto i za Pinedu, totalno bezveze, ta cetri mesta su maltene spojena, mozes pesaka od jednog do drugog. Ako vec ne mozes u Tossu onda idi u Lloret, bolji je nego ova cetri mesta. Nema u okolini Barselone nista da valja osim Tosse i Lloreta, ja sam proputovao celu tu obalu, od Tosse pa sve dole do Tarragone.

sara777:
Zbog viza moram da idem preko agencije.. Sumnjam da ću je u suprotnom dobiti..

Sto se vize tice, meni ne treba, ali isao sam prosle godine sa drustvom iz bg-a i njima je trebala i evo sta su oni uradili: posto su culi da su spanci malo zajebani sto se toga tice, odlucili su da uzmu italijansku koja se lakse dobija. Otisli su busom za Veneciju (mislim da ima i direktan voz sa spavacim kolima), tamo su stigli ujutru, proveli dan obilazeci, a uvece uzeli let Venecija-Barcelona low-cost kompanijom Vueling, mislim da ih je povratna kostala oko 80 eur.

vukad:
Za Callelu, Malgat i S.Susannu vazi isto sto i za Pinedu, totalno bezveze, ta cetri mesta su maltene spojena, mozes pesaka od jednog do drugog. Ako vec ne mozes u Tossu onda idi u Lloret, bolji je nego ova cetri mesta. Nema u okolini Barselone nista da valja osim Tosse i Lloreta, ja sam proputovao celu tu obalu, od Tosse pa sve dole do Tarragone.

Znači, onda je bolji Lloret.. Kakvi su tvoji utisci o njemu? Mislim, ja tamo treba da idem sa mužem i detetom od 5 godina.. Mada niko od nas baš i nije klasičan porodični tip, ne želimo da umremo od dosade, ali sam čula da je u Lloretu užasna navala klinaca na sve strane po ceo dan i noć.. Šta ti misliš o svemu?

A, što se tiče vize, i ja sam pomišljala na isto, ali s obzirom da imamo malo dete, to je onda komplikovano...

sara777:
Znači, onda je bolji Lloret.. Kakvi su tvoji utisci o njemu? Mislim, ja tamo treba da idem sa mužem i detetom od 5 godina.. Mada niko od nas baš i nije klasičan porodični tip, ne želimo da umremo od dosade, ali sam čula da je u Lloretu užasna navala klinaca na sve strane po ceo dan i noć.. Šta ti misliš o svemu?
.

Da, istina je, Lloret je letovaliste za tinejdzere i sve je podredjeno njima. S obzirom koliko kostaju vize i avio karte, sam Lloret nije narocito vredan puta, ali ako je glavni cilj Barcelona, a od Lloreta ne ocekujete mnogo vise od mora, peska i sunca onda moze da ispadne dobar izbor. Ja u uprkos svemu nisam bio razocaran. Posto je Lloret dosta veliki gledajte da budete blizu glavne plaze, a tu su uglavnom apartmani za izdavanje, hoteli su iza, malo udaljeniji. Plaza je dobra, duga i cista jedino se dosta strmo spusta u more, tako da nema bas plicaka. Od vecernjih izlazaka cete verovatno morati da se ogranicite na restorane, kojih ima dosta i cene su pristupacne, mada su manje vise svi u fast-food fazonu, ne pruzaju neku narocitu atmosferu. Ima neki Aqvaworld za zajebancijama za decu, tamo nismo isli. Ima autobus do Tosse (oko 20-30 min) pa mozete jednog dana da napravite izlet do tamo. Sto se Barcelone tice, imaju direktni autobusi, putuje se oko 1h20 i kosta oko 8.5 eur u jednom pravcu. Mozete da kombinujete i bus do Blanesa (15 min 1.5 eur, pa voz do Barcelone 1h20 2.8 eur, ako se kupi blok od 10 karata) ili naravno da iznajmite kola. Sve u svemu, taj put moze da bude prilicno cimanje, a jos ako idete javnim prevozom morate da uzmete zadnji polazak iz Barcelone u 21h tako da propustate da vidite nocnu atmosferu i magicnu fontanu. Ako vam je taj aranzman fleksibilan tako da mozete da birate datume polaska i odlaska (a verujem da jeste jer su to individualni aranzmani), preporucio bih vam da uzmete 7 dana u Lloretu, a da sami rezervisete 3 dana u nekom hotelu u Barceloni, postedecete sebe cimanja a nece vas ni vise kostati jer cete ustedeti na putovanju izmedju Lloreta i Barcelone.

vukad:
Ako vam je taj aranzman fleksibilan tako da mozete da birate datume polaska i odlaska (a verujem da jeste jer su to individualni aranzmani), preporucio bih vam da uzmete 7 dana u Lloretu, a da sami rezervisete 3 dana u nekom hotelu u Barceloni, postedecete sebe cimanja a nece vas ni vise kostati jer cete ustedeti na putovanju izmedju Lloreta i Barcelone.

Tačno smo tako i planirali! Idemo tri dana u Barselonu i 10 dana na neko more! Najverovatnije će to onda ipak biti Lloret, sa po kojim izletom u Tossu ;)

Sorry na davljenju, ali šta obavezno treba obići u Barseloni?

Pozdravčić!

vukad:
Sto se vize tice, meni ne treba, ali isao sam prosle godine sa drustvom iz bg-a i njima je trebala i evo sta su oni uradili: posto su culi da su spanci malo zajebani sto se toga tice, odlucili su da uzmu italijansku koja se lakse dobija. Otisli su busom za Veneciju (mislim da ima i direktan voz sa spavacim kolima), tamo su stigli ujutru, proveli dan obilazeci, a uvece uzeli let Venecija-Barcelona low-cost kompanijom Vueling, mislim da ih je povratna kostala oko 80 eur.

Hvala na super informacijama. Muz i ja razmisljamo o odlasku u Tossu nesto krajem maja. Da li je to mnogo miran period za Tossu i kakvo je vreme u to doba godine narocito sto se kupanja tice. Gledali smo hotele na predlozenim sajtovima. Mislim da je hotel Neptuno (ako se tako zove) sasvim OK. Da li je varijanta polupansiona OK ili je rentabilnije uplatiti pun pansion?
Nisam bas sigurna da razumem na osnovu cega se moze dobiti italijanska viza. Da li se po tome italijanska viza dobija na osnovu rezervisane avionske karte iz Italije, a pri tome rezervacije hotela u Spaniji.
Puno hvala na svim informacijama!
Pozdrav!!!

sara777:
Tačno smo tako i planirali! Idemo tri dana u Barselonu i 10 dana na neko more! Najverovatnije će to onda ipak biti Lloret, sa po kojim izletom u Tossu ;)

Sorry na davljenju, ali šta obavezno treba obići u Barseloni?

Pozdravčić!

Evo ukratko (dole je i mapa da se lakse snadjete):

Centar Barcelone je Plaza Catalunya, odatle se protezu dve najlepse ulice u Barceloni: Passeig de Gracia ka severu i Ramblas ka jugu . Duz P. de Gracia se nalaze najcuvenije Gaudijeve gradjevine La Pedrera i Casa Battlo, prosetajte se do Diagonal (gornja crvena linija na mapi) odakle mozete da hvatate metro do Sagrada Familia kojoj mozete da se divite spolja, ali ne vredi ulaziti unutra. Od Sagrada Familie uzmete metro do Lesseps, a onda ima da ispesacite oko 1500m do Parc Guella, parka koji je dizajnirao Gaudi gde se nalaze one cuvene kucice kao iz Ivice i Marice, i ona sarena fontana sa gusterom koja je simbol Barcelone. Dole ka jugu spustite se Ramblasom (glavna strafta u Barsi, donja crvena linija na mapi), sa desne strane (gledano ka moru), nalazi se vrlo zivopisna pijaca La Bouqeria koju obavezno treba posetiti iako ne nameravate nista da kupujete. Sa leve strane je gotska cetvrt (Barri Gotico) kojim treba prospartati: tu je glavna katedrala koja je pod obavezno, nekoliko drugih, gradska skupstina, Plaza Real gde treba sesti u neki od restorana, ako uspete da nadjete mesto jer je uvek krcato. Spustite se do dokova i prosetajte se uz obalu sve do Barcelonete, gradske plaze. Nedaleko odatle je i Parc de la Ciudadela sa prelepom fontanom. Istocno od Plaza Catalunya nalazi se Plaza Espanya i pored nje magicna fontana koju ne treba propustiti, sou obicno pocinje u 21h. Sto se sopinga tice, tri velika soping centra su oznacena zelenom bojom, a ima i jedna ulica koja ide od Plaza Catalunya paralelno sa Ramblasom gde imaju sve te radnje Zara, Mango i sta ti ja znam.

Jos da napomenem da i tzv "atrakcija" koje treba izbegavati: pre svega akvarijum koji je skup, a nije nista posebno i Tibidabo (brdo iznad Barse) gde ima neka kicerica crkva i luna park, bezveze, jedino je pogled odlican, ali imacete dobar pogled i iz Parc Guella tako da ne vredi pentrati se na Tibidabo.

barcelonaaz3.jpg

kid i dik:
Mislim da je hotel Neptuno (ako se tako zove) sasvim OK. Da li je varijanta polupansiona OK ili je rentabilnije uplatiti pun pansion?
Nisam bas sigurna da razumem na osnovu cega se moze dobiti italijanska viza. Da li se po tome italijanska viza dobija na osnovu rezervisane avionske karte iz Italije, a pri tome rezervacije hotela u Spaniji.
Puno hvala na svim informacijama!
Pozdrav!!!

Maj nije za kupanje, more je hladno. Pansion se vise isplati ali onda ste vezani za hotelsku hranu, a suguran sam da bi ste hteli neku put da odete na veceru u neki od restorana.
Italijansku vizu mozete da dobijete tako sto rezervisete neki hotel u Veneciji ili npr. Lidu di Jesolu, kao satro idete tamo na odmor, prilozite tu rezervaciju zajedno sa rezervacijom autobusa ili voza do Venecije i ostalim dokumentima koje traze. Kada dobijete vizu, otkazete hotel i to je to. Besplatne rezervacije hotela mozete da napravite na mnogim sajtovima, ja obicno koristim booking.com. Kartica sluzi samo kao garancija u slucaju da se ne pojavite, a hotel mozete da otkazete sve do dan pred polazak. Doduse, desi se da nekada kao garanciju "rezervisu" pare na kartici za prvu noc, ali sve dok postujete otkazni rok koji vam pise na rezervaciji, a to je obicno 24h ili 48h pred polazak, sigurni ste da necete platiti nikakve penale. Ja sam mnogo puta rezervisao i otkazivao preko ovog sajta i nikada nisam imao problema. Otkazivanje je on-line i vrlo jednostavno, tako da nemate nikakva posla sa hotelom, sve ide preko booking.com.

Jel isao neko vozom iz Barcelone za Figueras? Htela bih da odem do Dalijevog muzeja, cini mi se da je najbolje vozom ali reko' da pitam ako neko ima da mi da neki savet, sugestiju...

Dakle, definitivno smo se odlučili da idemo u Španiju ovog leta i to prvo tri dana u Barsu, a potom 10 dana u Lloret!

Odlučili smo da idemo od 18. avgusta do kraja avgusta i treba da rezervišemo ovih dana.. E, sad, moje pitanje je - da li neko zna kakvo je vreme tamo u to toba? Da li će biti hladno krajem avusta? Mislim da neće, ali ako je neko bio..? I da li je Lloret ravan ili je strm? Našli smo neki predivan hotel sa polupansionom koji bismo mogli da rezervišemo, ali je 800 m od plaže, pa se bojim da li je to puno..? U pitanju je Guitart Central Park Resort & Spa i stvarno izleda super!! Ali ta daljina... Šmrc..

Vukade, bio si u pravu - uz plažu su uglavnom apartmani..

Back