sanjolina
Početnik
- Poruka
- 7
hocu i ja u Spanijuuuuuuuu.........smrc
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zivim u Pragu i moji najbolji prijatelji ovde su spanci (ima ih iz svih delova Spanije). Jako su kulturni, obrazovani, govore po nekoliko jezika i mnogo su mi pomogli kad god mi je bilo potrebno. Uvek su bili od reci. Da, cula sam upravo od njih da je medju omladinom popularan kokain, ali droge ima svugde a ljude s kojima se druzimo sami biramo. Bila sam u Spaniji nekoliko puta (u Kataloniji i na Majorki) i izuzetno lepo su me primili. To sto vole hranu za mene je to plus a ne minus, jako dobro kuvaju, paella je jedno od mojih najomiljenijih jela. Nemam nista protiv spanskog stila, tolerancija u svemu...
To je nas mentalitet da kritikujemo sve sto je drugacije od naseg...
Pozz![]()
ja evo vec godinu i po dana zivim u madridu, centru grada sto bi se reklo (ovo cisto da neko opet ne dobaci da sam mozda u nekoj zabiti pa pricam bezveze) i moram se sloziti sa vecinom onoga sto je izneseno u uvodu teme... naime, spanci su jako povrsni i nezreli, kao sto je vec pomenuto, ali i pored toga jaako losi sa strancima... neverovatno su nabedjeni i puni sebe, kao da im je zemlja bog zna sta (a verjte mi, i nije...). radnici su potpuno nerpofesijalni i lenji, u tom smislu, rekao bih, cak i gori od srba. covek pomisli kao evropska unija, pa bar bi na nesto trebalo da lici kad ono... posebno sto su jako prljavi, zgrade su im zidane kao od papira i u odevanju, kao i mnogim drugim aspektima zivota, nemaju apsolutno nikakvog ukusa... i povrh svega toga, postaju neverovatno amerikanizovani...
moj savet je da, ako hocete da dodjene na odmor, ima i vise nego dosta da se vidi i obidje, ali ako planirate zivot ovde... samo cu vam reci to da uskoro "menjam zemlju" i ne pada mi na pamet da se vratim ovde da zivim...
pozdrav
Verovali ili ne na semaforu, na kome postoji dodatno (verovatno za invalide ili sl) dugme za paljenje zelenog svetla za pesake, cekamo mi sa jos dve gospodje, nailaze par pametnica iz Beograda, bez pardona pale zeleno za pesake i prolaze kao da je to najnormalnije. Nesmem ni da pomislim sta su one dve gospodje na spanskom prokomentarisale.
Hehe, za invalide)). Pa da ti te "pametnice iz Beograda" nisu naisle ne bi presao ulicu do sutra, jer se zeleno za pesake ne pali dok neko ne pritisne dugme (da ne bi zaustavljao saobracaj bez razloga). E, stvarno smo Indijanci.
Verovali ili ne na semaforu, na kome postoji dodatno (verovatno za invalide ili sl) dugme za paljenje zelenog svetla za pesake, cekamo mi sa jos dve gospodje, nailaze par pametnica iz Beograda, bez pardona pale zeleno za pesake i prolaze kao da je to najnormalnije. Nesmem ni da pomislim sta su one dve gospodje na spanskom prokomentarisale.
Pozz
POMOC !!!POMOC !!!
POMOC !!!
POMOC !!! POMOC !!!
POMOC !!!
POMOC !!!
Za manje od mesec dama idem na odmor u MADRID ....7 DANA
pitanje je neznam koliko para da ponesem sa sobom, da ne bude ni puno ni malo ... onako solidno klasicno.
Dali neko moze da mmi pomogne??????++![]()
OVO PISEM SVIMA ONIMA KOJI VOLE SPANIJU ILI MISLE KAKO JE SPANIJA SUPER.SPANIJA JE TAKVO S....,TA JE TO BRUKA.ZIVIM U SPANIJI VEC 7 MESECI I JAKO SAM RAZOCARANA.JEDINO JE LEPA GOLA SPANIJA,BEZ LJUDI,GRADJEVINE,KORIDA I NISTA VISE.PAELJA JE TAKO LOSA,SPANIJA JE TAKO PRLJAVA,SPANCI SU KAO LJUDI LOSI.GLAVNE PREOKUPACIJE SU IM HRANA,ALKOHOL I DROGA.
TOTALNO SU BEZ UKUSA,STILA,SVI SU JEDNOLICNI.OBOZAVAJU I TO IM JE JOS JEDAN SMISAO ZIVOTA,PORED GORE NAVEDENIH,DA SE SVADJAJU.
OCEKIVALA SAM OD SPANIJE MNOGO VISE.PUNO JE STRANACA-CRNACA,....NJIHOVE PAPIRE JE TESKO DOBITI, KAO I VIZU(TEK JE TO KATASTROFA-DOBITI SPANSKU VIZU) :x .
MISLE DA SU JAKO PAMETNI A CAK STA VISE,..........DALEKO JE TO OD PAMETI,LEPOG PONASANJA,KULTURE,........
AKO RAZMISLJATE O PUTU U SPANIJU,ODUSTANITE,IMA TOLIKO LEPIH MESTA,PORED SPANIJE! :wink: