Šopi

Ne osporavam ja da su Šopi danas Srbi, i jesu, i ovi po danasnjoj Bugarskoj su mogli u i u srpski korpsus, da se malo pametnije politika vodila, s obzirom da Srbi ni jedan pametan potez u 20tom veku nisu imali.
Nego me zanimaju srednjovekvni dokumenti u kojima se navode kao Srbi. Porfirogenit kao Srbe navodi Paganjane, Travunjane, Zahuljane
Siklica Dukljane, al nigde se Morabljani, Branicevci, Timacani ne pominju kao srpska plemena

Ne osporavam ja da su Šopi danas Srbi, i jesu, i ovi po danasnjoj Bugarskoj su mogli u i u srpski korpsus, da se malo pametnije politika vodila, s obzirom da Srbi ni jedan pametan potez u 20tom veku nisu imali.
Nego me zanimaju srednjovekvni dokumenti u kojima se navode kao Srbi. Porfirogenit kao Srbe navodi Paganjane, Travunjane, Zahuljane
Siklica Dukljane, al nigde se Morabljani, Branicevci, Timacani ne pominju kao srpska plemena
Aj sada si počeo lupetati gluposti i nebuloze. Šopi su uvek bili Srbi, od samog početka, a Crnogoraca nikada u istoriji nije bilo u Srbiji sve do 1945. godine.

Aj sada si počeo lupetati gluposti i nebuloze. Šopi su uvek bili Srbi, od samog početka, a Crnogoraca nikada u istoriji nije bilo u Srbiji sve do 1945. godine.
sta sam poceo?
Samo sam ti trazio srednjovekoni dokument.
Ostrascen si, istorija ne funcionise ponprincipu sta mi se dopada to je istina, sta ne to je propaganda. Gde se navode kao Srbi, prosto i jednostavno u kojoj povelji, u kom dolumentu?
Prosto i jednostavno... taj i tad ih pominje tu i tu, te i te godine.
I gde ti kralju ode na Crnogoce sad 😅
map_of_medieval_slavic_tribes_by_polabiamapper69420_df5ajmr-fullview.png

Primetio sam da najviše protiv Srba Šopa, Torlaka, Timočana i ostalih srpskih plemena na području istočno od Morave upravo imaju ijekavski čobani, da li je ovo zbog kompleksa ja ne znam.

A šta su bili ako ne Srbi?
jesi tu uopste citao to sto su Amerikanci napisali, il si cuo na Srbija global pa prihvatio. Eto ja jednom na tom Srbija global, tad sam mislio mozda su ozbiljni a ne mitomani, i nesto oni kao argument daju na grckom znaci to i to. Ja pitam druga Grka, on jaze to ne znaci nista na grckom 😅 Elem, znaci nista od bilo kakvog dokaza?

Sta su bili, pa ja sam napisao, prelaz izmedju Bugara i Srba, govor ima odlike oba jezika, al eto danas sam pevi.put cuo i da su mozda bili zasebna grupa, sa zasebnim jezikom. Ti tvdis da su bili Srbi, al kad te se pita da dokumentujes nista

Back