Solo putovanja

Vase misljenje o solo putovanjima, iskustvo ako ste imali priliku da negde otputujete sami. Naročito me zanima iskustvo zena jer volela bih da za 2-3 godine otputujem sama npr na Kubu, vec dugo mi jakooo privlaci paznju, tako da cu sigurno krenuti da stedim, ali s obzirom da sam zensko, sta mislite da li je pametno ici sama. Mene nije previse strah, ali opet ovaj svet je lud

Vase misljenje o solo putovanjima,

Тешко ср ање.

iskustvo ako ste imali priliku da negde otputujete sami.

Само једном, али за увек и за наук.
Никада више !

Ово наравно не важи ако си кренуо са јасним задатком,
али ако си кренуо у блеју, сваки тренутак самоће ће ти тешко пасти !

lepo si to rekla :) pravi rizik je ne probati, ne ziveti i zaliti...
a cak da nesto i ne ispadne kako si zamislila...iskustvo vise :ok:
:heart:
Pa bas...
Sta je zivot ako se svodi samo na jedno te isto?
Ja znam da je situacija teška, da se nema novca, sve je skupo i da ne moze svako da priusti sve. Ali dok si mlad, imas toliko opcija, toliko nacina. Uostalom ne mora to biti neko daleko putovanje, moze i nesto blize, ako je novac problem...

Pa bas...
Sta je zivot ako se svodi samo na jedno te isto?
Ja znam da je situacija teška, da se nema novca, sve je skupo i da ne moze svako da priusti sve. Ali dok si mlad, imas toliko opcija, toliko nacina. Uostalom ne mora to biti neko daleko putovanje, moze i nesto blize, ako je novac problem...
Ali mene vise brinu ovi ljudi koji ne mogu da izadju iz svoje zone komfora, skupe hrabrosti i probaju nesto novo. Kao sta te pokreće u zivotu? Zelim putovanja, avanture, skok iz aviona i necu se smiriti dok to ne ispunim, ne zelim samo posao, faks, posao, monotoniju, ista nadrndana lica i dosadu

Тешко ср ање.

Само једном, али за увек и за наук.
Никада више !

Ово наравно не важи ако си кренуо са јасним задатком,
али ако си кренуо у блеју, сваки тренутак самоће ће ти тешко пасти !

Hjuuuu, mene plase ljudi koji ne mogu da budu sami sa sobom! Ali definitivnoooo

Ali mene vise brinu ovi ljudi koji ne mogu da izadju iz svoje zone komfora, skupe hrabrosti i probaju nesto novo. Kao sta te pokreće u zivotu? Zelim putovanja, avanture, skok iz aviona i necu se smiriti dok to ne ispunim, ne zelim samo posao, faks, posao, monotoniju, ista nadrndana lica i dosadu
То је друга ствар, ако скачеш из авоина, летиш у оделу са крилима или се пењеш на неки од 8 км врхова, ти свесно идеш у авантуру из које знаш да можеш да се не вратиш и преузимаш тај ризик који је ограничен на тај догађај.

Када идеш на одмор или да упознајеш друге културе, не идеш са том намером. Бар ја не идем.

То је друга ствар, ако скачеш из авоина, летиш у оделу са крилима или се пењеш на неки од 8 км врхова, ти свесно идеш у авантуру из које знаш да можеш да се не вратиш и да погниеш на најгори начин и преузимаш тај ризик који је ограничена на тај догађај.. Када идеш на одмор или да упознајеш друге културе, не идеш са том намером. Бар ја не идем...
Ti kad izadjes na ulicu ne znas sta moze da ti se desi, kad sednes za volan nikad ne znas ko vozi iza tebe ili u tvom okruzenju i sta moze da ti se desi... Manja verovatnoca je da cu izginuti kad akacem iz aviona padobranom sa instruktorpm koji ima preko 10 godina iskustva u tome i rezervni padobran(sigurno) :)

Ti kad izadjes na ulicu ne znas sta moze da ti se desi, kad sednes za volan nikad ne znas ko vozi iza tebe ili u tvom okruzenju i sta moze da ti se desi... Manja verovatnoca je da cu izginuti kad akacem iz aviona padobranom sa instruktorpm koji ima preko 10 godina iskustva u tome i rezervni padobran(sigurno) :)

Сад улазимо у домен релативизације. Реално не знаш кад може да те удари муња или да ти падне метор на главу. И то се дешавало.

Статистички је много већа шанса да изгинеш ако скачеш падобраном. Ако си ти свесна тога и знаш да ћеш лако да изгинеш па опет то радиш, то донекле могу да разумем, али ако ћеш да обмањујеш себе да то није опасно онда си у проблему. Постоје линије које се повлаче на одређеним местима. Не треба да растежеш тканину реалности само да би они делови који су ван твојих линија могли да упадну у оквире истих. Најопасније је када човек не сагледава ситуацију реално. А ако си је сагледала, увидела ризике и свесно их прихваташ, онда је то прилично легитимно.

Devojka moze da uziva, da bude srecna i ispunjena i bez muskarca, drustva ili bilo kakve pratnje, sama sa sobom...

Naravno da može, samo je pitanje da li treba.

Ima li bilo sta mocnije od devojke koja odluci da sama ode na potpuno drugi kraj sveta bez ikoga, sama sa sobom, takva devojka moze sveee ! 😉

Ima moćnije. Da nađe osobu sa kojom može sve to isto. Pa onda zajedno. To je moćnije.

Никада нисам путовао соло, а сада бих могао, јер имам довољно искуства и самопоуздања.
Могло је да се деси да неко са ким путујем откаже пут и да путујем соло, вероватно да на почетку када сам почео да путујем то не бих смео да пробам, али сада опуштено и ван Европе.

цветаККК мислим да ти је Фортес све објаснио ... и ја сам хтео да ти препоручим прво неке европске дестинације, па тек онда те далеке.

Никада нисам путовао соло, а сада бих могао, јер имам довољно искуства и самопоуздања.
Могло је да се деси да неко са ким путујем откаже пут и да путујем соло, вероватно да на почетку када сам почео да путујем то не бих смео да пробам, али сада опуштено и ван Европе.

u sustini jako je malo ljudi koji pocnu da putuju solo zato sto bas zele solo da putuju...najcesce se desava da nemaju odgovarajuce drustvo, ne mogu drugi da se uklope sa vremenom i parama pa krene solo putovanje...

u sustini jako je malo ljudi koji pocnu da putuju solo zato sto bas zele solo da putuju...najcesce se desava da nemaju odgovarajuce drustvo, ne mogu drugi da se uklope sa vremenom i parama pa krene solo putovanje...
Не само да немају одговарајуће друштво, него немају никакво друштво, не зато што су асоцијални, мада има и таквих, већ зато што просечном Србину је цео свет Грчка и евентуално Турска на далеком другом месту.

Рецимо цело турско приморје са свим тим Кушадасијима, Бодрумима итд не може да се мери са једним Цариградом односно Истанбулом.
Али опет ће већина отићи на турско море.

Back