Solo putovanje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zajednicom? Kojom zajednicom? Znatiželjnim i tračavim komšilukom? Hijenama sa posla? Ja imam malu, privrženu zajednicu, koja je sastavljena od dugogodišnjih, provjerenih prijatelja. Ostalo, na distanci, s osmjehom naravno. Bez osmjeha ni u wc ne idem, za svaki slučaj.
pa sa njima privrzenima, mozes ici a ne sama...ali malo si kontradiktorna...u ranijem postu si napisala da to je lepo kad sa kelnerom popricas vremensku prognozu, sa slucajnim putnikom da se ispricas ... sad ispada da nema nikog ..

to ti misliš, jer za sebe možda misliš da si čudak,

većina ljudi uopšte ne razmišlja o tebi niti te primećuje, niti ih zanimaš
Da, sigurno je tako, ...... svi su toliko zauzeti svojim životima da ni ne primete kad se nešto nebitno desi, .... poput mog postojanja.
Verovatno si ti taj koji sve vidi i shvata, .... dok mi 'obični' ljudi prolazimo kroz život kao senke

pa sa njima privrzenima, mozes ici a ne sama...ali malo si kontradiktorna...u ranijem postu si napisala da to je lepo kad sa kelnerom popricas vremensku prognozu, sa slucajnim putnikom da se ispricas ... sad ispada da nema nikog ..
Jednostavno volim sama da putujem, skitam! Što je tebi to tako zastrašujuće?

Jednostavno volim sama da putujem, skitam! Što je tebi to tako zastrašujuće?
nista mi nije zastrasujuce...svako ima izbor i slobodu...izvoli i skitaj i uzivaj u samoci ili samoci sa povremenim drustvom prolaznika ili ljudi koje upoznas tokom putovanja i odmora .. i koje posle ne vidis uopste ili ih retko vidis

nista mi nije zastrasujuce...svako ima izbor i slobodu...izvoli i skitaj i uzivaj u samoci ili samoci sa povremenim drustvom prolaznika ili ljudi koje upoznas tokom putovanja i odmora .. i koje posle ne vidis uopste ili ih retko vidis
Nemaš pojma koliko na taj način možeš upoznati sve vrste različitosti, od kojih mali čovjek strijepi i ne razumije, a koje su i obrazovnog i duhovnog karaktera.

Nemaš pojma koliko na taj način možeš upoznati sve vrste različitosti, od kojih mali čovjek strijepi i ne razumije, a koje su i obrazovnog i duhovnog karaktera.
Da, verovatno sam zakasnio, jer kao običan smrtnik nisam primetio da je upoznavanje svih tih '"različitosti" ključ za duhovno prosvetljenje. Očigledno nisam bio dovoljno otvoren da primetim toliko dubokih, skrivenih mudrosti koje ti sigurno svakodnevno sagledavaš.

meni je red flag kad osoba ne može da podnese da bude sama sa sobom
to nema veze sa putovanjima ... biti sam i biti usamljen nije isto .. biti sam jedno vreme u gradu bez drustva je sasvim ok ako podnosi neko samocu.. dakle covek je sam tada ali nije usamljen. Ali biti sam na putovanju je rizicno jer se na putovanju ocekuju dozivljaji i ispunjeniji smo kada sa nekim bliskim to podelimo, a ne sa nekim koje sretnemo i ne vidimo ga vec za 5 minuta... nije to isto....takodje druga je stvar kada putujemo udvoje i onda sretnemo nekog tamo stranca po sa njim podelimo nesto ..to je sasvim drugi slucaj nego kad si sam ..

Poslednja izmena:
to nema veze sa putovanjima ... biti sam i biti usamljen nije isto .. biti sam jedno vreme u gradu bez drustva je sasvim ok ako podnosi neko samocu.. dakle covek je sam tada ali nije usamljen. Ali biti sam na putovanju je rizicno jer se na putovanju ocekuju dozivljaji i ispunjeniji smo kada sa nekim bliskim to podelimo, a ne sa nekim koje sretnemo i ne vidimo ga vec za 5 minuta... nije to isto....takodje druga je stvar kada putujemo udvoje i onda sretnemo nekog tamo stranca po sa njim podelimo nesto ..to je sasvim drugi slucaj nego kad si sam ..
pa upravo to, potrebno ti je neko uporedno telo da bi video smisao svog postojanja na putovanju
to je tužno

isao sam dugo godina sam u Opatiji na rehabili taciju u onom centru za talasotherapiju..Svake godine pocetkom Februara evo mene tamo i odmah kad stignem ne raspakujem se nego pravo na stazu Lungo mare do Ičiča .. negde oko 2, km tamo , oedmorim popijem kafu i pivo i ajde nazad ..dakle 5km ..Sutradan uzimanje krvi i ostale pizd.. pa opet na stazu ovog puta prema Voloskom ..oko 2 km.. Naviko sam na tu semu pa se nisam osecao posebno usamljen.. Za svo to vreme zena nije izrazila zelju da hoce i ona sa mnom jer je mislila tamo gde ja idem to je neka bolnica no nije bila nego su bili hoteli koje su koristili tkzv pacijenti.. onda pre jedno deset godina rekla mi supruga sad su kceri poudavane da idem i ja..Otseli smo u Hotelu Opatija i divno je bilo bilo jepuno suncanih dana..Ona kaze ..Zasto je nisam pozvao dotad..No zvao sam je a ona odgovarala da nije mogla jer su u toku pripreme za prolecni semestar i vanredni ispiti..Otad smo menjali hotele..Belevue, Adrijatik, Ambasador, kristal i td...i bilo nam je dobro udvoje..hocu reci da je sam covek ko usamljeno drvo U sumi no i solo putovanje ima svojih cari, vise si usredsrednjem na mesta, objekte koje posecujes, ako si mladji onda gledas nesto drugo..

Ne razumem baš polemiku jer meni je uvek cilj bio da putujem a kako i sa kim je uvek bilo od manjeg značaja, mada, naravno, može da bude bitno. Znači putovao sam sam milion puta, i u paru isto toliko, i u raznim grupama od 3 pa do 10-ak ljudi, odlazio sam na putovanja sa ljudima koje i ne znam, pa i bio na turama gde sam bio sam i gde su svi ostali pričali španski, i vodič a ja ne razumem ni reč, pa sam još kao dete išao sam u vozu i spavao u kušet kolima, to je ono tri kreveta sa jedne i tri sa druge strane, i spavaš sa još 5 lika koje prvi put vidiš, pa indijski vozovi sa vagonima - masovnim spavaonicama, pa da li me ikada bolela patka, što ona baba reče, šta će neko da misli o meni zašto putujem sam?! Smešno bre! Od svega najviše volim kad sam sam ali sve ima svoje čari, i grupa od 10 kada ne možete da se složite oko ničega može da bude vrlo avanturistički doživljaj. U paru sa voljenom osobom na nekom romantičnom ostrvu je nenadyebivo ali bih komotno mogao da budem i sam tu i čitam knjigu, punim baterije, kupam se i razmišljam o životu. Celu jugoistočnu Aziu sam proputovao sam, svih 48 država Amerike isto sve sam ali sam se posle i vraćao na mnoga mesta sa nekim drugim-drugom. Mislim, pa ja kada bih toliko birao kako ću i sa kim da putujem, retko gde bih ikada i otišao. Najvažnije je da se negde ide, sve drugo je smor.

Back