Solo putovanje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lapsi, ...nemoj da mesas soping, kafane, diskoteku, kafic, ples sa putovanjima ... to su razlicite stvari ...
kad kazem da neko izgleda kao cudak na putovanjima ako ide sam, mislim da izgleda cudak saputnicima u autobusu a ne domacinima u Italiji i Francuskoj
Mi, žene osim znamenitosti, najviše pažnje posvećujemo šopingu i kafani, za razliku od vas muškaraca, koji ne izbivate iz muzeja, galerija itd.:rotf:

i same ste na sedistu broj 35 nekog autobusa
Nikako. Sjednemo tamo gdje i piše na karti da nam je mjesto. Smjestimo se, pa ošacujemo po busu. Naprijed zgodan tip sjedi sa ženom i ne komunicira. Znači sam je. Podignem se kažem toj ženi, oprostite gospođo, meni je muka u autobusu, već mi je zlo, pa ako bi ste bili ljubazni da se zamijenimo za mjesta. Gledajući u moje molećive oči, slušajući topli zvuk moga glasa, gospođa ustaje i ustupa mi mjesto. Sjedam i šutim. Poslije par momenata muškarac pored pita je li vam bolje...i počinje ragovor. Kafa na pauzi. Dok trepneš šofer kaže: stigli smo!

Nikako. Sjednemo tamo gdje i piše na karti da nam je mjesto. Smjestimo se, pa ošacujemo po busu. Naprijed zgodan tip sjedi sa ženom i ne komunicira. Znači sam je. Podignem se kažem toj ženi, oprostite gospođo, meni je muka u autobusu, već mi je zlo, pa ako bi ste bili ljubazni da se zamijenimo za mjesta. Gledajući u moje molećive oči, slušajući topli zvuk moga glasa, gospođa ustaje i ustupa mi mjesto. Sjedam i šutim. Poslije par momenata muškarac pored pita je li vam bolje...i počinje ragovor. Kafa na pauzi. Dok trepneš šofer kaže: stigli smo!
A dobro, u vas hrvata je to drugacije... vi ste pedigre austrougarske sto se odrazilo na kulturu i socijalni zivot

lapsi, ...nemoj da mesas soping, kafane, diskoteku, kafic, ples sa putovanjima ... to su razlicite stvari ...
kad kazem da neko izgleda kao cudak na putovanjima ako ide sam, mislim da izgleda cudak saputnicima u autobusu u turi, a ne domacinima u Italiji, Grckoj i Francuskoj
Zašto u turi? U trećoj deceniji 21 veka sa airbnb, Booking, Skyscanner i svim ostalim pomagalima na mreži...
Zašto sam ne organizuješ?

Inače kada se ide preko agencije uglavnom solo putnici plaćaju penale u vidu neke doplate...što je besmisleno.

Meni izgledaš kao "Čudak" jer još koristiš agencije, ne zbog solo putovanja.

Mi, žene osim znamenitosti, najviše pažnje posvećujemo šopingu i kafani, za razliku od vas muškaraca, koji ne izbivate iz muzeja, galerija itd.:rotf:

Galerije me ne zanimaju ali muzeje volim da posetim. U Pragu sam naisao na neku akciju gde su dali ulaznice za nekoliko muzeja kada sam hteo u prvi da udjem. Ne znam da li to rade svake godine ili to bilo tada.

Bila je tema, i citiraću šta sam napisao 2018.

To je inače bio put na more. Prosto mi nije leglo. I zaista, sledeće putovanje je bilo sa nekim i već je bilo mnogo bolje iskustvo.
Mislim i da sam tamo rekao isto.
Nije svaka destinacija za solo putnike.
Pri tome naročito mislim na grčka i slična letnja odmarališta, tj sela i manje gradove. Tamo otići sam nije najbolja odluka.

Solo putovanja su najbolja ako su ona daleka putovanja ili urbani city break ili sl.

Zašto u turi? U trećoj deceniji 21 veka sa airbnb, Booking, Skyscanner i svim ostalim pomagalima na mreži...
Zašto sam ne organizuješ?

Inače kada se ide preko agencije uglavnom solo putnici plaćaju penale u vidu neke doplate...što je besmisleno.

Meni izgledaš kao "Čudak" jer još koristiš agencije, ne zbog solo putovanja.
Pa dobro, ti idi sam/sama . Pa izlazi sama u disko, kafiće na moru, idi na plazu sama ... idi u restoran sama...

Pa dobro, ti idi sam/sama . Pa izlazi sama u disko, kafiće na moru, idi na plazu sama ... idi u restoran sama...
U disko ne izlazim već koju deceniju, u restoran idem sam kad ogladnim a nemam razlog za društvo bio u Beogradu,Berlinu ili Bangkoku, na plaži bio hiljadu puta sam...par puta bukvalno znači ja i po koja ptica i to smatram najboljim doživljajem plaže.

Razumem da je ljudima dosadno kad su sami, to je do tipa ličnosti, ali ti kao da imaš neku fobiju od toga kako izgledaš drugima. Taj deo ne razumem.

Poslednja izmena:
U kojem pogledu? Misliš vjerovatno na muški rod?
Ja sam bila na obe destinacije solo, kao zensko.

Sto se teme tice, ako racunam i poslovna putovanja, ceo zivot mi se sveo da solo putujem negde...U toj meri da sem partnera imam slabu toleranciju prema necemu sto me ne zanima. Odcepim se od grupe bilo kada i bilo gde i radim sta mi se radi gde mi se radi.
Ako ne racunam posao i turisticki sam bila vise puta negde kako na daljim tako i na blizim destinacijama.
Eto imam sada srece sto se lako sve dogovorimo gde cemo, sta cemo i kako cemo.

Moze i drugačije da se formulise: ko uglavnom ide sam na odmor, dakle ako je to vrlo često, taj ima problem sa zajednicom, tj funkcionisanjem u zajedničkom okruženju. Razumem na momenat da se iskrade ili separatiše u omiljeni restoran.

Moze i drugačije da se formulise: ko uglavnom ide sam na odmor, dakle ako je to vrlo često, taj ima problem sa zajednicom, tj funkcionisanjem u zajedničkom okruženju. Razumem na momenat da se iskrade ili separatiše u omiljeni restoran.
Zajednicom? Kojom zajednicom? Znatiželjnim i tračavim komšilukom? Hijenama sa posla? Ja imam malu, privrženu zajednicu, koja je sastavljena od dugogodišnjih, provjerenih prijatelja. Ostalo, na distanci, s osmjehom naravno. Bez osmjeha ni u wc ne idem, za svaki slučaj.

kad kazem da neko izgleda kao cudak na putovanjima ako ide sam, mislim da izgleda cudak saputnicima u autobusu u turi, a ne domacinima u Italiji, Grckoj i Francuskoj
to ti misliš, jer za sebe možda misliš da si čudak,

većina ljudi uopšte ne razmišlja o tebi niti te primećuje, niti ih zanimaš

Back