Solo putovanja

Не само да немају одговарајуће друштво, него немају никакво друштво, не зато што су асоцијални, мада има и таквих, већ зато што просечном Србину је цео свет Грчка и евентуално Турска на далеком другом месту.

Рецимо цело турско приморје са свим тим Кушадасијима, Бодрумима итд не може да се мери са једним Цариградом односно Истанбулом.
Али опет ће већина отићи на турско море.
Ja bih pre uvek u Istambul, na moru sam htela d'izumrem od sparine.Ni klima tamo ICH ne pomaže.🥵

Ja se divim ljudima koji nigdje nisu putovali,a onda bi odjednom hop na Kubu i to solo. 🙂
I zamisljaju da je sve kao na posteru,idila,romantika,zgodni Kubanci samo njih cekaju.😂
Niko ne vidi koliko tu ima logistike,dosade,cekanja,trazenja prevoza,smjestaja.
Otidjite prvo do obliznjeg sela npr. i vidite malo kako je kad nema prevoza ili kasni,a zamislite da vam se to desava u nekoj zabiti na Kubi...jer vi necete ici tamo gdje idu svi turisti.😂
Treba prvo realno sagledati sebe i svoje mogucnosti.Za pocetak ici malo putovati na blize destinacije pa onda Kuba i ostala egzotika.
Da je sve tako bajno i sjajno,svi bi putovali sami i bez agencija.Ali za to treba imati bar neko putnicko iskustvo.
Licno ne volim solo putovanja.Volim svoja iskustva da dijelim sa nekim i da imam drustvo.
A biti mlad i ne moci naci drustvo za put mi je nekako tuzno.
Ili jos gore,ne htjeti drustvo.

Ja se divim ljudima koji nigdje nisu putovali,a onda bi odjednom hop na Kubu i to solo. 🙂
I zamisljaju da je sve kao na posteru,idila,romantika,zgodni Kubanci samo njih cekaju.😂
Otidjite prvo do obliznjeg sela npr. i vidite malo kako je kad nema prevoza ili kasni,a zamislite da vam se to desava u nekoj zabiti na Kubi...jer vi necete ici tamo gdje idu svi turisti.😂
Treba prvo realno sagledati sebe i svoje mogucnosti.Za pocetak ici malo putovati na blize destinacije pa onda Kuba i ostala egzotika.
Da je sve tako bajno i sjajno,svi bi putovali sami i bez agencija.Ali za to treba imati bar neko putnicko iskustvo.
Licno ne volim solo putovanja.Volim svoja iskustva da dijelim sa nekim i da imam drustvo.
a zavisi...recimo ti mladi koji od svoje 18. godine brinu sami o sebi i zive sami sa nekim osrednjim znanjem jezika ne bi trebali da imaju problema...
opet ko ima para i otputuje opet nece imati problema, plati dobar hotel i sve i uziva...

ali jesi u pravu...pogotovo u slucaju kada ides u low cost varijanti...nije sve ni bajno ni sjajno...u nekom postu sam pre napisala bude tu nespavanja po dan i vise...pa gledas da pristedis i na smestaju...ako je grupni tipa hostel i tu treba biti oprezan...i ne daj boze da se razbolis i tome slicno...
rekla bih da je lakse onima koji idu u ne toliko avanturistickoj varijanti tj. sa parama...pa sve i da negde zaskripi jedan poziv i transfer para resava stvari...ko ide sam i sa ogranicenim budzetom...neka jako dobro razmisli o svemu sto si rekla...

tesko je veruj mi naci saputnika, pogotovo za ta dalja...puno je to para a i vreme treba da se poklopi... :confused:

Meni nije tuzno, meni zvuci bas uzbudljivooo.. Naravno da bih volela i sa svojim drustvom na neko putovanje, ali zanima me i solo, svi smo razliciti cmok i pozdrav!

Meni nije tuzno, meni zvuci bas uzbudljivooo.. Naravno da bih volela i sa svojim drustvom na neko putovanje, ali zanima me i solo, svi smo razliciti cmok i pozdrav!
Mozda zvuci uzbudljivo,ali tek kad probas vidjeces da li je stvarno tako. 🙂
Meni,recimo,zvuci dosadno bas.😀
Kada se osvrnem na sva moja dosadasnja putovanja,najuzbudljivija i najinteresantnija su mi bila ona gdje sam imala isto takvo drustvo.
Zapravo,drustvo,a ne destinacije same po sebi,su mi odredjivale stepen interesantnosti.

Mozda zvuci uzbudljivo,ali tek kad probas vidjeces da li je stvarno tako. 🙂
Meni,recimo,zvuci dosadno bas.😀
Kada se osvrnem na sva moja dosadasnja putovanja,najuzbudljivija i najinteresantnija su mi bila ona gdje sam imala isto takvo drustvo.
Zapravo,drustvo,a ne destinacije same po sebi,su mi odredjivale stepen interesantnosti.
Razumem te, kao sto sam i rekla svi smo različiti... Ja sebe vrlo dobro poznajem i ne bi mi smetalo da budem 5 dana sama na nekom putovanju, uostalom sigurno bih nekog i upoznala i sklopila neko novo prijateljstvo, za to sam uvek.. Ali volim nekad da budem i sama, da uzivam sa sobom, to nije meni samoca vec sloboda, mislim da najbolje upoznajemo sebe kad upoznajemo nove ljude jer u tim novim ljudima cemo mozda videti neku nasu osobinu i ono sto nam se svidja i ono sto nam smeta kod njih, sve smo to mi. Ne volim da sam stalno sa istim ljudima, i da je sve stalno isto. Na solo putovanje bih otisla iz dva razloga: Da sama uzivam i sve odredjujem i da upoznam nove ljude (jer jako volim da upoznajem druge osobe i sirim krug poznanstava, ali to nije moguce ako si stalno u jednom mestu ili ako si stalno sa istim ljudima jer si onda sa njima, njima si posvećen)

meni samo nije jasno bito solo = sloboda...
na koji to nacin mogu druge osobe da ugroze tvoju slobodu po rodjenjem datu? :think:
Pa ako tebi nije jasno posle svega sto sam napisala ne samo ja nego i ostali forumaši, jednostavno to nije za tebe, ne mozes verovatno da izdrzis da budes sama, tkd ne moras ni komentarisati jer ne razumes niti ces. Ne mislim nista lose, ali ne vidim poentu da se javljaju ljudi koji nisu za to, koji se plase ili koji jednostavno hoce da te osude na bilo koji nacin jer ti letis visoko (a ni ne poznaju te) to su ljudi koji su jako nesrećni i neshvaceni, a ne ja koja hocu jednom sama da zapalim na neko putovanje

Pa ako tebi nije jasno posle svega sto sam napisala ne samo ja nego i ostali forumaši, jednostavno to nije za tebe, ne mozes verovatno da izdrzis da budes sama, tkd ne moras ni komentarisati jer ne razumes niti ces. Ne mislim nista lose, ali ne vidim poentu da se javljaju ljudi koji nisu za to, koji se plase ili koji jednostavno hoce da te osude na bilo koji nacin jer ti letis visoko (a ni ne poznaju te) to su ljudi koji su jako nesrećni i neshvaceni, a ne ja koja hocu jednom sama da zapalim na neko putovanje
:)
Ja sam do sada zivela u 6 drzava, izmenjala 20+ stanova i lokacija, bila sama milion puta, putovala sama po Aziji...tako da... :)
Ti ne razumes mene...
Sloboda izbora je data svima...Cak i kada si sa nekim...U kolektivu...Niko tebi ne moze reci kada da ustajes, kada da legnes, gde da ides i sta da radis...Sta da pijes, sta da vidis...Uvek je tvoj izbor hoces ili neces... :)
Zato ne razumem u cemu su drugi ogranicavajuci faktor...

i da me ne shvatis pogresno...ja volim solo putovanja i razumem potrebu za solo vremenom...

ono sto mi nije jasno zasto je biti solo jednako sa biti slobodan...kada smo sa nekim to automatski znaci biti zarobljen? :)

Poslednja izmena:
Sama u smislu uvodnog posta i turistički, nisam.
U drugim varijantama jesam.Kad idem u posetu negde ili kad me firma negde šalje.
Moje je tada uglavnom da osmislim put( čime i kako do tamo), sve drugo je manje-više bilo unapred režirano ili ciljno putovanje.
Sama sam turistički obilazila neke gradove na ostrvima, kada su drugi bili zauzeti.Ali i tada mi je sve uglavnom bilo "sažvakano", trebalo je samo da pazim i hvatam prevoz na vreme.

:)
Ja sam do sada zivela u 6 drzava, izmenjala 20+ stanova i lokacija, bila sama milion puta, putovala sama po Aziji...tako da... :)
Ti ne razumes mene...
Sloboda izbora je data svima...Cak i kada si sa nekim...U kolektivu...Niko tebi ne moze reci kada da ustajes, kada da legnes, gde da ides i sta da radis...Sta da pijes, sta da vidis...Uvek je tvoj izbor hoces ili neces... :)
Zato ne razumem u cemu su drugi ogranicavajuci faktor...

i da me ne shvatis pogresno...ja volim solo putovanja i razumem potrebu za solo vremenom...

ono sto mi nije jasno zasto je biti solo jednako sa biti slobodan...kada smo sa nekim to automatski znaci biti zarobljen? :)
I ne mozes da napises nesto malo vise poucno ovde, neko iskustvo? Tema nije vezana za slobodu, niti za to da li ti mene ili ja tebe razumem. Ako imas da napises neko iskustvo ili da das savet napisi, ali ostale stvari i tvoje misljenje o slobodi, razumevanju me ne zanima... jer te ni ne poznajem. A ovde neki ljudi sebi daju mnogo za pravo, da kom tudje izbore, a ne znaju apsolutno nista o tebi, pa cak ni tvoje ime

I ne mozes da napises nesto malo vise poucno ovde, neko iskustvo? Tema nije vezana za slobodu, niti za to da li ti mene ili ja tebe razumem. Ako imas da napises neko iskustvo ili da das savet napisi, ali ostale stvari i tvoje misljenje o slobodi, razumevanju me ne zanima... jer te ni ne poznajem. A ovde neki ljudi sebi daju mnogo za pravo, da kom tudje izbore, a ne znaju apsolutno nista o tebi, pa cak ni tvoje ime
ne vidim da sam ista uvredljivo napisala niti mislim nista lose:eek:

srecno ti bilo na putu :cao:

I ne mozes da napises nesto malo vise poucno ovde, neko iskustvo?
Meni se jednom desilo da sam krenula sama u obilazak glavnog grada na ostrvu i zaboravila sam mobilni telefon.Toliko sam se majala po gradu, bukvalno od jutra do mraka, kupovala stvari, išla iz prevoza u prevoz da sam potpuno smetnula s uma ,da se javim.Kad sam tražila mobilni da slikam, onda sam se setila da sam telefon zaboravila ili izgubila.
Brojeve nisam znala nikome napamet, tako da ništa od telefoniranja.
Kontam da bi ljudi već mogli tripovati, da mi se nešto nije desilo, pa sam uhvatila zadnji prevoz i vratila se nazad.Kad sam došla, vidim da ne niko nije ni tražio, samo par uobičajenih poruka, 😁 ...mogla sam još toga obići!
P.S.Kad putuješ sam, moraš dobro osmisliti plan A, imati rezervni plan B i po mogućstvu plan C... je šta i kako u slučaju elementarnih nepogoda. 😁
U mom slučaju, trebalo je da važne telefone imam zapisane na još par mesta ili bar da ih znam napamet. Jednom je na ostrvu izbio požar, pa je bila evakuacija.Da ne pišem sada, šta sve panika može uraditi u takvim situacijama.
Već ti je neko ovde napisao,...bolje da kreneš sama sa nekim bližim lokacijama, pa tek onda na izolovanijim.Kuba je ostrvo, ona su sama po sebi uvek izolovanija od kontinentalnog dela.

Meni se jednom desilo da sam krenula sama u obilazak glavnog grada na ostrvu i zaboravila sam mobilni telefon.Toliko sam se majala po gradu, bukvalno od jutra do mraka, kupovala stvari, išla iz prevoza u prevoz da sam potpuno smetnula s uma ,da se javim.Kad sam tražila mobilni da slikam, onda sam se setila da sam telefon zaboravila ili izgubila.
Brojeve nisam znala nikome napamet, tako da ništa od telefoniranja.
Kontam da bi ljudi već mogli tripovati, da mi se nešto nije desilo, pa sam uhvatila zadnji prevoz i vratila se nazad.Kad sam došla, vidim da ne niko nije ni tražio, samo par uobičajenih poruka, 😁 ...mogla sam još toga obići!
P.S.Kad putuješ sam, moraš dobro osmisliti plan A, imati rezervni plan B i po mogućstvu plan C... je šta i kako u slučaju elementarnih nepogoda. 😁
U mom slučaju, trebalo je da važne telefone imam zapisane na još par mesta ili bar da ih znam napamet. Jednom je na ostrvu izbio požar, pa je bila evakuacija.Da ne pišem sada, šta sve panika može uraditi u takvim situacijama.
Već ti je neko ovde napisao,...bolje da kreneš sama sa nekim bližim lokacijama, pa tek onda na izolovanijim.Kuba je ostrvo, ona su sama po sebi uvek izolovanija od kontinentalnog dela.
I sama se slazem sa tim da prvo treba obici nesto blize cisto da vidim da li je to stvarno za mene, a to sto si napisala da treba imati plan potpuno se slažem ko zna sta sve moze da se desiti treba biti organizovan

I sama se slazem sa tim da prvo treba obici nesto blize cisto da vidim da li je to stvarno za mene, a to sto si napisala da treba imati plan potpuno se slažem ko zna sta sve moze da se desiti treba biti organizovan
Nzm,...iz mog iskustva četvoro očiju je uvek bolje od dvoje!Da sam bila u paru sa još jednom osobom, poslali bi nekome poruku sa njegovog ili njenog telefona, pa bi oni obavestili nekog mog.Ovako sam bila ubeđena da sam mobilni negde usput izgubila, ali sam se setila da ga nisam ni vadila nigde.Kad sam skontala da je verovatno ostao doma,...krenula sam nazad!
Mda, sam po prirodi rasejana i zaboravna, tako da nikad ne možeš sve ni predvideti.Naročito, svoje sopstvene propuste i gluposti. 😁

Back