Meni se jednom desilo da sam krenula sama u obilazak glavnog grada na ostrvu i zaboravila sam mobilni telefon.Toliko sam se majala po gradu, bukvalno od jutra do mraka, kupovala stvari, išla iz prevoza u prevoz da sam potpuno smetnula s uma ,da se javim.Kad sam tražila mobilni da slikam, onda sam se setila da sam telefon zaboravila ili izgubila.
Brojeve nisam znala nikome napamet, tako da ništa od telefoniranja.
Kontam da bi ljudi već mogli tripovati, da mi se nešto nije desilo, pa sam uhvatila zadnji prevoz i vratila se nazad.Kad sam došla, vidim da ne niko nije ni tražio, samo par uobičajenih poruka,

...mogla sam još toga obići!
P.S.Kad putuješ sam, moraš dobro osmisliti plan A, imati rezervni plan B i po mogućstvu plan C... je šta i kako u slučaju elementarnih nepogoda.

U mom slučaju, trebalo je da važne telefone imam zapisane na još par mesta ili bar da ih znam napamet. Jednom je na ostrvu izbio požar, pa je bila evakuacija.Da ne pišem sada, šta sve panika može uraditi u takvim situacijama.
Već ti je neko ovde napisao,...bolje da kreneš sama sa nekim bližim lokacijama, pa tek onda na izolovanijim.Kuba je ostrvo, ona su sama po sebi uvek izolovanija od kontinentalnog dela.