ШОКАНТНО ХАЈКА НА ГЕНЕРАЛА ДИКИЋА

Činjenica je da se generalski činovi u miru ne dobijaju za umeće,sposobnost i obrazovanje nego za poslušnost i uvlačenje političarima.I tako je svuda u svetu.Sasvim je druga stvar ako neko poznaje nekog generala i iz sopstvenog iskustva može da kaže i posvedoči o njegovim kvalitetima.Policajci nikako ne bi trebali da imaju vojne činove.

Е јесте вала сада ти треба да вршиш реформу полиције ,по којем основу имаш право на то

Е јесте вала сада ти треба да вршиш реформу полиције ,по којем основу имаш право на то

dosta je nerazumljivo tvoje zalaganje za navedenu osobu, pogotovo potenciranje onih osobina koje su nepozeljne u ovom sistemu. prestani da ga branis, bice mu mozda bolje

dosta je nerazumljivo tvoje zalaganje za navedenu osobu, pogotovo potenciranje onih osobina koje su nepozeljne u ovom sistemu. prestani da ga branis, bice mu mozda bolje

Истина је да је у овом систему злочин бранити своју земљу и као што браним њега тиме браним све оне који су одбранили Србију и мене у њој

Nije verovatno,nego tacno zbog toga.

Što će reći, to što je, kao pukovnik,komandovao brigadom koja se borila na terenu Drenice tokom slavne epopeje naše odbrane od NATO agresije, nije dovoljna kvalifikacija da se postane general?

Interesantna razmišljanja partijiskih vojnika ovde na forumu: tamo pljuju na "izdajničku vlast" zato što je, kao, eliminisala sve oficire koji su branili zemlju, a ovamo zaključuju da su ti isti oficiri dobili više činove zato što su u doopetu sadašnje vlasti, a ne zato što su dokazali sposobnost da obave svoju dužnost.

Interesantna razmišljanja partijiskih vojnika ovde na forumu: tamo pljuju na "izdajničku vlast" zato što je, kao, eliminisala sve oficire koji su branili zemlju, a ovamo zaključuju da su ti isti oficiri dobili više činove zato što su u doopetu sadašnje vlasti, a ne zato što su dokazali sposobnost da obave svoju dužnost.
Boldovano je istina.Činjenica je da su većina ratnih generala penzionisani i sklonjeni.

i tu negde lezi odgovor kako se ovo nama desilo
da su ti generali radili svoj posao na vreme ne bi doslo do ovakve situacije u srbiji, nego su zbog penzija, komfora i privilegija cutali i nisu branili ono za sta su bili zaduzeni
Ne mogu oni da rade svoj posao ako slušaju političare na vlasti.Zato što su poslušni vojske maltene više nema.

Boldovano je istina.Činjenica je da su većina ratnih generala penzionisani i sklonjeni.

Jeste činjenica. Ali su na mesto većine njih došli, sa generalskim činovima, oficiri koji su takođe učestvovali u ratu kao komandanti nižih jedinica, pa je sada došlo vreme da postanu generali.

Uostalom, ovde ispada da smo sve generale, uključujući i gomilu partijskih gohvana koji su kod Miloševića nosili taj čin, trebali da mumificiramo i da večno ostanu u vojsci?

Do sada bi i Lazarević i Pavković uveliko bili u penziji. Uostalom, general Ćirković, koji je komandovao 15. oklopnom brigadom 99. je u penziji već nekoliko godina, otišao je sa mesta komandanta Kopnene Vojske u penziju.

To, da se NGŠ ne postaje bez političke podobnosti je jasno kao dan.

Ali to nije razlog da se čoveku automatski osporavaju njegove dokazane profesionalne sposobnosti.

Uostalom, ma šta ko mislio, meni je više nego dovoljno što Kandićka i ostali gmazovi napadaju Diksona. Čim su oni krenuli na njega, sve je jasno...

Jeste činjenica. Ali su na mesto većine njih došli, sa generalskim činovima, oficiri koji su takođe učestvovali u ratu kao komandanti nižih jedinica, pa je sada došlo vreme da postanu generali.

Uostalom, ovde ispada da smo sve generale, uključujući i gomilu partijskih gohvana koji su kod Miloševića nosili taj čin, trebali da mumificiramo i da večno ostanu u vojsci?

Do sada bi i Lazarević i Pavković uveliko bili u penziji. Uostalom, general Ćirković, koji je komandovao 15. oklopnom brigadom 99. je u penziji već nekoliko godina, otišao je sa mesta komandanta Kopnene Vojske u penziju.

Ali to nije razlog da se čoveku automatski osporavaju njegove dokazane profesionalne sposobnosti.

Uostalom, ma šta ko mislio, meni je više nego dovoljno što Kandićka i ostali gmazovi napadaju Diksona. Čim su oni krenuli na njega, sve je jasno...
Da opet ponovim:ja policajce ne smatram vojnicima i sve ovo mi se nimalo ne sviđa.

Ko ga je postavio na to mesto?

Био је препоручен Дачићу није га Дачић одабрао и још се и Дачић ограђује од њега.Изабран је јер зна да ради свој посао јер је патриота и частан човек

Pa ko ga je izabrao, ko je potpisao resenje o njegovom imenovanju??

Зато што су се прешли Гненерал Дикић не жели да ради за режим и Тадића него за Србију ето зато им не одгвоара.Жандармерија је ту да брани интерес грађана а не политичара

Ипак све проверите код Наташе Каандић. Она све зна!

Imam utisak da jak lobi ne dozvoljava da ova zemlja kupi cak, novu vazdusnu pusku! Kome smeta jedna takva jedinica bukvalno za ne daj Boze? Koga poslati na do zuba naoruzanu grupu terorista koji predju granicu naprimer ipocnu da pale i kolju? Mislim da je tu ceo problem Srbija treba da ima razna drustva ali ne i vojsku, elitne jedinice, zato je kalabuka na Dikica. Ako ne Dikic ko da komanduje takvom jedinicom ,mozda Branko ?

Imam utisak da jak lobi ne dozvoljava da ova zemlja kupi cak, novu vazdusnu pusku! Kome smeta jedna takva jedinica bukvalno za ne daj Boze? Koga poslati na do zuba naoruzanu grupu terorista koji predju granicu naprimer ipocnu da pale i kolju? Mislim da je tu ceo problem Srbija treba da ima razna drustva ali ne i vojsku, elitne jedinice, zato je kalabuka na Dikica. Ako ne Dikic ko da komanduje takvom jedinicom ,mozda Branko ?

na te do zuba naoruzane ce ici aktivisti stranaka na vlasti
ko drugi?
pa samo oni imaju sta da brane, mislim privatizovanu tranzicionu imovinu
da neces ja da idem zimi u shumu? dok su ovi na vlasti??? za koga bre ja da idem tamo??? za dinkica, cedu, canka i comicku? malo je para vuku i dani?

Poslednja izmena:
Da opet ponovim:ja policajce ne smatram vojnicima i sve ovo mi se nimalo ne sviđa.

Izvinjavam se, nisam stigao da u celini pročitam uvodni post, tj. nisam shvatio da se odnosi na komandanta Žandarmerije Dikića, a ne na NGŠ VS Ljubišu Dikovića.

E sada...policajci...pa moglo bi se reći da se slažem sa tobom...bez obzira na sve, oni nisu vojnici...

Izvinjavam se, nisam stigao da u celini pročitam uvodni post, tj. nisam shvatio da se odnosi na komandanta Žandarmerije Dikića, a ne na NGŠ VS Ljubišu Dikovića.
E sada...policajci...pa moglo bi se reći da se slažem sa tobom...bez obzira na sve, oni nisu vojnici...

Јесу, јесу ... од пре две године када је са караула макнута војска а постављена полиција да чува границу.
У свим нормалним државама, границу чува војска. Полиција је за унутрашњи ред и поредак.

ne bih bas rekao
zandarmerija sa onakvim naoruzanjem i opremom bas i ne lici na policiju
mozda nisu vojnici, ali policajci sigurno nisu
nesto trece je to

Јесу, јесу ... од пре две године када је са караула макнута војска а постављена полиција да чува границу.
У свим нормалним државама, границу чува војска. Полиција је за унутрашњи ред и поредак.

U nekim državama granicu čuva vojska, u svim evropskim (sem Rusije) to radi policija, a u nekima to rade službe koje su nešto između ( žandarmerija u Francuskoj, ili karabinjeri u Italiji)

Policija i vojska nisu isto, bez obzira da li nekada policija radi vojni posao, ili vojska policijski...ipak je to drugi način razmišljanja...

No, da ponovo ne promašim temu: Mislim da ovo što se dešava u Žandarmeriji ima veze isključivo sa politikom, te "hajka na Dikića", ako ima hajke, ne izlazi iz okvira obračuna unutar vladajuće garniture...

Što će reći, zabole me patka i za Dikića i za ovoga što ga tuži, i za one koji vuku konce obojici...

Da, kolega policajci nisu vojnici, ali žandarmerija je najbliža po uređenju i formaciji V.S. Zaboravili ste da žandarmerija čuva administrativnu liniju jer se Vojska povukla. Bratislav Dikić je čin generala je dobio zaslugom i mislim da u Mup-u postoji samo još jedan koji ima isto zvanje. U vojsci Srbije takođe imamo najmlađeg generala, čini mi se Simović koji je istih godina starosti kao i Dikić.
Slažem se da je ovo HAJKA i to neviđena. Vojska brani Dikovića, ali MUP ne brani Dikića, zašto?
Odgovor je zato što postoje dve struje unutar MUP-a jedna je SRPSKA druga je CRNOGORSKA, (prelistajte forum)

Nije je u pitanju smena, jer nema propusta u radu, ali je uskoro konkurs za direktora policije jer na toj pozicije je trenutno penzioner.
Zaključite sami....

Uostalom, ma šta ko mislio, meni je više nego dovoljno što Kandićka i ostali gmazovi napadaju Diksona. Čim su oni krenuli na njega, sve je jasno
...

Да не понављам - исто!

Био им је добар када је разоружавао Црвене беретке... мора да мЛого зна и мора да се није скроз продао...

Back