Šojgu: Nismo mi, oni su

Nije to moje mišljenje nego činjenica koju su i neki Rusi priznali, a šta o tome misle tamo neki sa nekog foruma je potpuno nebitno.
Vidim i ja da dosta ljudi ovde negiraju da je Rusija izvršila agresiju, ali to je tako. Rusija jeste agresor i na okupiranim područjima jeste vršena i pljačka.
Ne bih se saglasio.Ukrajince je huškanje iz Vašingtona,Brisela i Londona dovelo u situaciju u kojoj se nalaze ali i njihova politika inaćenja.Kijevski režim još od 2007 sprovodi agresiju protiv sopstvenog naroda.Ne verujem da Rusi imaju pljačkaške motive.Naprotiv,uložili su mnogo novca u obnovu gradova u Donbasu.Rusija je u ovoj celoj priči bez greha.Možda ima pojedinačnih slučajeva pripadnika oružanih snaga da su se ogrešili ali tako nešto nije moguće izbeći.
 
Sada postoje i podmornice koje mogu i više da se približe Vašingtonu. Rusi se inače hvale kako imaju najbrže rakete.
Suština je u tome što Putin i ekipa ne mogu da prežale što suod njih pobegli svi iz Varšavskog pakta koji su mogli. Bolje bi im bilo da se zapitaju zašto je to tako. Od dobrog se ne beži.
U SSSR-u je Ukrajina bila republika sa najvišim BDP-om.
Onda su odlučili da će dalje sami.
I šta se desilo: Rusija se kako-tako vratila na položaj velesile
a Ukrajina se dala u korupciju, pljačku ruskog gasa, tuče u parlamentu
prilikom svakog zasedanja (ako se sećaš toga), potonula jednostavno...

Onda su se dosetili da bi mogli profitirati kao sluge neprijatelja ruskog naroda.

E to se nije moglo dobro završiti.
 
Pogledajte prilog 1537605

Rusija nikada nije planirala da napadne zemlje NATO-a, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Ruska Federacija nikada nije bila pretnja NATO-u. Mi nemamo ni geopolitičke, niti vojne interese da napadnemo države bloka, mi jednostavno štitimo naše ljude na našim istorijskim teritorijama", rekao je Šojgu na sastanku ministara odbrane zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Šojgu je naglasio da je Rusija uvek ulagala maksimalne napore da održi stratešku stabilnost i ravnotežu snaga u svetu, prenosi Interfaks.
Prema njegovim rečima, trupe NATO-a koje se nalaze u blizini ruskih granica stvorile su dodatne pretnje vojnoj bezbednosti.

"Trupe Alijanse su se približile ruskim granicama i stvorile dodatne pretnje po vojnu bezbednost. Želim da istaknem da se nismo mi približili njima, vec oni nama", rekao je Šojgu, a prenosi RIA Novosti.Dodao je da se posle raspada Sovjetskog Saveza nastavlja širenje Severnoatlantske alijanse na istok, iako je 90-ih godina Rusiji obećano da se to neće desiti.

Šojgu je takodje rekao da su pokušaji Zapada da nanese strateški poraz Rusiji osudjeni na neuspeh, a da će Rusija ostvariti sve ciljeve "specijalne vojne operacije", kako zvanična Moskva naziva rat u Ukrajini.

link

Šojgu je rekao da se posle raspada Sovjetskog Saveza nastavlja širenje Severnoatlantske alijanse na istok, iako je 90-ih godina Rusiji obećano da se to neće desiti.
Rusi su bili naivni ako su poverovali u to obecanje

Србија мора да потпуно стане принципијелно и дипломатски иза оваквог становишта.
 
Klasicno lupetanje u stilu srpskih pomahnitalih patriota sa Krste.

Naravno da Zapad nije hteo da dozvoli FSB bandi da nastavi da totalitarno vlada.

Jer je FSB banda zlo.
a nsa banda je mirisno poljsko cvece

nema veceg idiota od pomahnitalog zutaca... patrioti moz da nadjes i opravdanje, ali autosovinistickog liberala kad vidis da pomahnita zamenjujuci teze, oma zoves one iz laze.
 
Господине Шојгу,
морате схватити да се Русија тренутно понаша као љубоморни пас.

Сви су вас издали - све сте издржали.
Од Украјине нисте очекивали потезе које већ предузеше
Бугарска, Румунија, ЧССР, Пољска, ДР Немачка, Литванија, Летонија, Естонија ...

Издаше социјализам, словенство, Исток ...
И ви ни не трепнусте !!!

Имате довољно година, не сумњам да сте некада били заљубљени.
Како сте се извукли тада, извуците Русију из ове немогуће ситуације.

Да се изразим усташки
Дајте се контролират !
putin-winking.jpg
 

Back
Top