Snovi

sanjala sam kako plivam u moru, a nasred mora neka močvara.
mislim, baš bljak močvara, podseća na ostrvce neko :confused:
i u snu mislim da sam imala upalu mišića pošto se nisam vadila iz vode :think:

Po teoriji , plivanje u snu simbolizuje seksualne odnose , naročito kod žena . Deo sa močvarom bi verovatno predstavljao neku vrstu odbojnosti ili gađenja prema tom činu , moguće kao posledicu nekog lošeg iskustva .

Sanjam noćas sljedeće: Moja supruga i ja hodamo po nekim brdima, teško prohodni putevi, kamenjar, šiblje. Ispod nas neki dubok kanjon kome nevidimo dno a sa druge strane visoke planine i samo šuma. Nigdje kuća i ljudi. Mi se jedva penjemo tim bespućem i odjednom nailazimo na groblje. To je neko staro groblje na kome se odavno niko nesahranjuje, sve je zaraslo, spomenici pocrnjeli ali odjednom primjećujem dva spomenika sva obijepljena ljudskim izmetom. Užasno gadan prizor a ispod toga izmeta na spomenicima vidim zvijezde petokrake i mudro zaključujem da su tu sahranjeni komunisti čije su grobove oskrnavili nacionalisti. Sumrak je na groblju i duva hladan vjetar. Neprijatno je i govorim ženi da treba da idemo odavde a onda vidimo neko malo dijete kako trči prema nama i govori nam uzbuđeno "Bježite, bježite što brže, svi četnici su izginuli i vojvoda Pavle Đurišić je poginuo, bježite, ONI će sada doći!" I tu je kraj sna.

Ovo je vrlo interesantan san , ali teško može da se analizira bez nekih ličnih podataka , pre svega na čijoj je strani bila tvoja porodica u prošlim ratovima , da li si imao neka izbeglička iskustva i.t.d.

Po teoriji , plivanje u snu simbolizuje seksualne odnose , naročito kod žena . Deo sa močvarom bi verovatno predstavljao neku vrstu odbojnosti ili gađenja prema tom činu , moguće kao posledicu nekog lošeg iskustva .

Ovo je vrlo interesantan san , ali teško može da se analizira bez nekih ličnih podataka , pre svega na čijoj je strani bila tvoja porodica u prošlim ratovima , da li si imao neka izbeglička iskustva i.t.d.

Moja porodica u prošlom ratu je bila više na strani nacionalista nego komunista ali uopšte nisam time opterećen. Na neki način poštujem i jedne i druge ali nerazmišljam puno o tome a naročito ne toliko da bi čak i sanjao nešto o tome. A izbjegličkog iskustva imam i te kako mnogo. Izbjeglica sam već 15 godina i još uvijek se osjećam kao izbjeglica. Čini mi se da se nisam uiopšte adaptirao u novu sredinu bez obzira na toliko vrijeme.

Nevjerujem da ovaj san ima neko značenje kao ni bilo koji drugi. Ispričao sam ga tek tako zato što je kao što kažete interesantan i zato što sam ga za razliku od ostalih snova zapamtio. Većinu snova zaboravim čim se probudim a ovoga sam zbog nečega zapamtio do najmanjih sitnica.

e tek sam nocas sanjala gluposti
kao gledam south park
odjednom se nadjem u sumi sa dvoje ljudi
jurcamo, bezimo
ne znam od cega
i to nizbrdo, drvece, zbunje
kako znas i umes
onda odjednom vise ljudi, sedimo
i ajd oet bezanje, pola na jednu pola na drugu stranu
i odjednom bezim sa dva lika
preskacemo krovove
oko neke crkve nesto bla bla
i stigne nas lik i on u stvari trazi neki matori dokument koji jedan od dvojice likova ima
ovaj pored mene ide da sakrije ovog drugog jer je smotan
ja zamajavam ovog sto hoce dokument
pokupimo tu neke makaze, nozic
poicija :eek:
vode nas
ja pobegnem
idem novim beogradom, a tu pojma neam gde je sta
ne znam kako da stignem do stana
kisa neka zahebana
i cura koja je navodno bila sa mnom i u'vatila je policija i njena drugarica
odjednom pored mene, kaze videli smo te
uzeli nam telefone, vode u stanicu
i ti sa nama
ja sam samo ravnodusno klimnula glavom
i probudila se :eek:
:eek: :eek: :eek:

Oduvek sam često i maštovito sanjala...
Obično sanjam ono čime sam trenutno okupirana,
sve to vrlo zakukuljeno pa samo ja i mogu da ih dešifrujem.
Mislim da su oni sanovnici bezveze i da je sanjanje kao i značenje individualno.
Ja kad sanjam sneg ili led obično se razbolim...itd.:cvet:

ljudi sanjaju zbog oslobadjanja emocionalnih nadrazaja nastalih u toku dana..ako ti naboji nisu oslobodjeni u realnim situacijama ..um kreira virtuelne situacije u kojima oslobadja te naboje..inace emocionalni um ne poznaje razliku izmedju stvarne i zamisljene situacije..jednostavno reaguje...

Moja porodica u prošlom ratu je bila više na strani nacionalista nego komunista ali uopšte nisam time opterećen. Na neki način poštujem i jedne i druge ali nerazmišljam puno o tome a naročito ne toliko da bi čak i sanjao nešto o tome. A izbjegličkog iskustva imam i te kako mnogo. Izbjeglica sam već 15 godina i još uvijek se osjećam kao izbjeglica. Čini mi se da se nisam uiopšte adaptirao u novu sredinu bez obzira na toliko vrijeme.

Nevjerujem da ovaj san ima neko značenje kao ni bilo koji drugi. Ispričao sam ga tek tako zato što je kao što kažete interesantan i zato što sam ga za razliku od ostalih snova zapamtio. Većinu snova zaboravim čim se probudim a ovoga sam zbog nečega zapamtio do najmanjih sitnica.

Pokušaću da dam neku analizu , pošto smatram da svi snovi imaju neko značenje i vrednost .

Ovaj prvi deo gde vi i supruga lutate po bespuću verovatno predstavlja nekakav povratak u prošlost i stari kraj , koji vi nekako doživljavate kao divljinu , bez tragova civilizacije - odatle ste pobegli ali vas nešto uvek vuče nazad .

Utisak povratka u prošlost još više pojačava nailazak na pusto groblje . Sanjati groblje u većini slučajeva ukazuje upravo na prošlost . To što su grobovi zapušteni verovatno znači da je ta prošlost mrtva - vi ne verujete da je povratak moguć (ni geografski ni vremenski) .

Izmetom umazani grobovi komunista imaju dvojako značenje - s jedne strane vaše negativno osećanje prema njima , uvećano porodičnom istorijom . S druge strane , malo vas je sramota - kao da smatrate da nisu baš toliko zlo bili i toliko nepoštovanje zaslužili .

Poslednja scena je meni lično najenigmatičnija . Moguće je da je to neko vaše lično iskustvo (možda čak kao deteta) , pponavljanje neke scene koja se zaista dogodila - osećaj nezaštićenosti (smrt vojvode Đurišića ) i životne ugroženosti .

Ko u zemlju da je propA:roll:
Sanjao sam druga iz detinjstva s kojim sam odavno prestao da se družim...U snu smo došli u neki sukob bezveze nešto ali se to produbilo ne znam šta se na kraju desilo.

Po pravilu , neka neraščišćena stvar iz prošlosti . Ne mora biti vezana za tog druga , već je često sukob sa nekim svojim stavom iz tog vremena . Navešću jedan interesantan slučaj , gde se čovek u snu svađao sa svojom srednjoškolskom devojkom , koju nije video godinama i skoro da je zaboravio na nju . Posle se otkrilo da je on u stvari smatrao da je upisao pogrešan fakultet ( i time sebi upropastio život :mrgreen::mrgreen: ) . Za tu pogrešnu odluku je krivio i sebe i svoju tadašnju devojku i društvo u kojem su se kretali .

ohihohi, dobra fora :mrgreen:
sta li se meni onda vrzma po glavi :mrgreen:

Teško je reći . Takvi snovi kao tvoji su najteži za analizu , jer ima mnogo "slika" (u nedostatku bolje reči) a malo detalja . Okvirno bi se moglo reći da je bežanje zaista bežanje , odnosno izbegavanje nečeg . Skakanje i preskakanje s krova na krov po teoriji bi trebalo da bude osvajanje neke slobode , verovatno zabranjene iili nedostupne . Policija bi u tom slučaju bila strah od kazne , odnosno od posledica nepromišljenog postupka . Ovaj deo sa društvom mi nije jasan , jer ne znam ko su (tebi) ti ljudi i u kakvim ste odnosima .

Teško je reći . Takvi snovi kao tvoji su najteži za analizu , jer ima mnogo "slika" (u nedostatku bolje reči) a malo detalja . Okvirno bi se moglo reći da je bežanje zaista bežanje , odnosno izbegavanje nečeg . Skakanje i preskakanje s krova na krov po teoriji bi trebalo da bude osvajanje neke slobode , verovatno zabranjene iili nedostupne . Policija bi u tom slučaju bila strah od kazne , odnosno od posledica nepromišljenog postupka . Ovaj deo sa društvom mi nije jasan , jer ne znam ko su (tebi) ti ljudi i u kakvim ste odnosima .

Osoba koja je sve vreme bila sa mnom je nepoznata :eek:
ovi sto su sedeli, sestra i njeno drustvo :think:
njih retko vidjam
al' nidje veze :mrgreen:

Osoba koja je sve vreme bila sa mnom je nepoznata :eek:
ovi sto su sedeli, sestra i njeno drustvo :think:
njih retko vidjam
al' nidje veze :mrgreen:

Ovo sa sestrinim društvom , moguće je da tebi izgleda kako tvoja sestra ima neki opasniji i uzbudljiviji život nego ti , sa nekim zabranjenim elementima .

Osoba koja je sa tobom (žensko koliko sam shvatio) mogla bi da bude neki tvoj alter-ego , u smislu da bi ti volela da budeš takva .

Ovo sa sestrinim društvom , moguće je da tebi izgleda kako tvoja sestra ima neki opasniji i uzbudljiviji život nego ti , sa nekim zabranjenim elementima .

Osoba koja je sa tobom (žensko koliko sam shvatio) mogla bi da bude neki tvoj alter-ego , u smislu da bi ti volela da budeš takva .

a ne, sestrin zivot je mnoooogo sredjeniji, ona zna sta ce sa sobom, dok je kod mene sve k'o na filmu
osoba sa mnom je muska
a inace ne bih volela da budem kao neko drugi, potpuno sam zadovoljna sobom i da sam drugacija, bilo bi mi dosadno :)

a ne, sestrin zivot je mnoooogo sredjeniji, ona zna sta ce sa sobom, dok je kod mene sve k'o na filmu
osoba sa mnom je muska
a inace ne bih volela da budem kao neko drugi, potpuno sam zadovoljna sobom i da sam drugacija, bilo bi mi dosadno :)

Ne znam , moguće je da tebi ta sestrina sređenost izgleda uzbudljivije - ili da projektuješ sopstveno i ponašanje svog društva na nju i njeno društvo . U svakom slučaju , nešto podsvesno hoćeš od nje :mrgreen: .

Ako je druga osoba muško , onda verovatno želiš da budeš sa takvima .Ne mora da znači u seksualnom smislu , moguće je da ti takvi muškarci izgledaju interesantni kao drugovi . U ređim slučajevima se dešava da nečiji alter-ego iz sna biva osoba suprotnog pola , ali to je već indikator dubljih poremećaja , što ovde verujem nije slučaj .

a sta kad sanjas seks sa zenskom osobom? :eek:
i to u krevetu pored muske osobe koja te sve vreme drzi za ruku? :eek:
i posle joj se zahvaljujes, u fazonu, da nije bilo njega, ne bi mog'o da se hebes :think:

Back