Snovi

Teško. Ima ljudi koji zaista ne sanjaju . Obično se to dešava kod onih koji su preko dana preokupirani nekim teškim poslom koji ih zamori ali im ne stvori nikakve psihološke konflikte . Zato se i kaže da kraljevi zavide kmetovima na mirnom snu . ;)

ако знаш да их има, једини си.
свако сања, не престаје мождани рад сем понекад у тиховању.

ако знаш да их има, једини си.
свако сања, не престаје мождани рад сем понекад у тиховању.

Mislio sam naravno na snove koji se pamte posle buđenja . Svi ljudi sanjaju u REM fazi , ali obično se radi o nepovezanim slikama (u nedostatku boljeg izraza) koje ne ostaju u pamćenju .

Mislio sam naravno na snove koji se pamte posle buđenja . Svi ljudi sanjaju u REM fazi , ali obično se radi o nepovezanim slikama (u nedostatku boljeg izraza) koje ne ostaju u pamćenju .

нисам ни сумњао у тебе, ал ово је јавно и колко год се трудио неки не схватају.
неправилне слике је што неко рече да бог не греши нег тумач.

izem ti Remarka, sanjala sam sa koleginicom da sam zaglavila u logoru
pa njeno dupe izvlacila, a za sebe nista nisam uradila :(

i jos neke gluposti, tri puta se budila i tacno se secam sta sam sanjala pre svakog budjenja
sve razlicito
neki kazu da im se nekad snovi nastavljaju ili nadovezuju jedan na drugi
meni jok :)

Nemoguće je da postoje ljudi koji ne sanjaju. Istina je da je neko odabrao da blokira svoje snove budući da još nije spreman da se suočava sa višom realnošću života.
Sa duhovnim dozrevanjem polako propustamo pojedine snove sa kojima se svesno ili nesvesno možemo nositi.
Snovi su tajni prolaz do najviših stanja svesti i potpunog razumevanja sebe i života.
Snovi vezani za seksualne scene najčešće ukazuju na naše negativne pasije uma (neki ih zovu aberacijama uma) i time nas opominju da počnemo svesno ispravljati naše dnevno ponašanje, naš govor ali i naša dela.
I dobri i teški snovi imaju jedinstven cilj. Najčešće teški snovi nam donose veoma važnu pouku.

Tajni o snovima nema osim ako pojedinac ne želi prodreti u suštinu o njima ali i o samom životu.

izem ti Remarka, sanjala sam sa koleginicom da sam zaglavila u logoru
pa njeno dupe izvlacila, a za sebe nista nisam uradila :(

Pitanja: Kakav je tvoj stvarni odnos u dnevnom životu? Da li pokušavaš pomagati drugima pre nego pomažeš sebi? Ako je tako da li te to dovede u situaciju da se nadješ u nezavidan položaj? Kada bi nekome opisivala karakter svoje koleginice šta je to što bi istakla? Koju negativnu ali i koju pozitivnu crtu - odnosno šta nju posebno karakteriše?
Ne kažem da ova pitanja mogu uputiti na pravi odgovor ali je to način kada se želi sagledati pouka i poruka iz sna. San sigurno pokušava da te uzdigne iznad nekih prihvaćenih šablona ponašanja, shvatanja i verovanja. Jednostavno da te uzdigne kao duhovno biće....
Recimo da glavna crta koleginice možda jeste baš ona na koju ti ukazuje san a koje se i sama trebaš osloboditi. Takodje, najčešće trebamo prvo proceniti kada je potrebno pomoći a kada ostaviti druge da sami "mrdnu svoje dupe". Tj. da sami učine dovoljno svojih napora jer će jedino tako uzrastati duhovno.
Jednostavno, kao što život ima svoju pravu svrhu, smisao i cilj tako je i sa snovima. Oni nose dragocene pouke ili duhovne zlatnike koje snevač ignoriše i odbacije.

Nisam pitao da bi odgovarala ovde na Forumu već samo da bih možda dao ideju sa kojom bi se mogla sama pozabaviti.

Ako nekoga zanima može pogledati ovde nešto o Budnim ali i Noćnim snovima

http://www.scribd.com/doc/35215850/KLJU%C4%8C-%C5%BDIVOTA

Poslednja izmena:
pa mislim da svako sanja neke snove vise puta.... recimo meni se jedan san ponovi sigurno svakog meseca.... uvek je isti..... ja se nalazim negde... to negde izgleda kao da sam na nekoj crnoj ploci, na kojoj se nalaze bele linije i une se presecaju i obrazuju kvadrate.... to je jako veliko .... i kad dodjem do jedne od ivica tog polja shvatram da ne mogu tuda jer se tu nalazi samo jedno veliko nista.... ali bas nista samo neki bezdan..... a kad dodjem do druge dve ivice tamo se nalazi neko visoko jako jako visoko trnje....preko trnja ne mogu...a ako odem tamo gde je ono nista... padam i padam i ne mog da se vratim nazad... i uvek imam isti problem.... moram da pobegnem odatle ali ne mogu... tu sam zarobljena....

kad dodjem do jedne od ivica tog polja shvatram da ne mogu tuda jer se tu nalazi samo jedno veliko nista.... ali bas nista samo neki bezdan..... a kad dodjem do druge dve ivice tamo se nalazi neko visoko jako jako visoko trnje....preko trnja ne mogu...

Naš život ima izuzetno važan smisao, cilj i svrhu a to je da ekspandiramo svoju svest te da jednoga dana spoznamo sebe kao jedino realno i besmrtno biće koje i nije tako nemoćno. To biće smo mi Duša. Da bismo uspeli na tom putu neophodno je da polako rušimo vlastita ograničenja koja smo sebi postavljali iz straha ili predrasuda... U smislu "... to ne pripada mojoj naciji...mojoj religiji... mom statusu... mom polu,,, to je ovo ili ono..." Te samopostavljene barijere nas blokiraju i osećamo se ne-slobodnim iako nam niko spolja nije uzurpirao slobodu.
Snovi nam samo nagoveštavaju da je vreme da polako otvaramo oči ka dubljem značaju života a sa time rušimo svoja samo-ograničenja...
Da li je stvarno ovako kod tebe samo ti možeš znati. U svakom slučaju ako postaviš pitanja pre spavanja dobijaćeš i odgovore sa kojima ako saradjuješ jedina osoba na celom svetu koja od toga može imati korist jesi ti, tj. sami snevač pa ko god da je.
Podsetimo se da iza snova stoju neko ko nas same pozna mnogo bolje nego što mi sami sebe znamo.

pa mislim da svako sanja neke snove vise puta.... recimo meni se jedan san ponovi sigurno svakog meseca.... uvek je isti..... ja se nalazim negde... to negde izgleda kao da sam na nekoj crnoj ploci, na kojoj se nalaze bele linije i une se presecaju i obrazuju kvadrate.... to je jako veliko .... i kad dodjem do jedne od ivica tog polja shvatram da ne mogu tuda jer se tu nalazi samo jedno veliko nista.... ali bas nista samo neki bezdan..... a kad dodjem do druge dve ivice tamo se nalazi neko visoko jako jako visoko trnje....preko trnja ne mogu...a ako odem tamo gde je ono nista... padam i padam i ne mog da se vratim nazad... i uvek imam isti problem.... moram da pobegnem odatle ali ne mogu... tu sam zarobljena....

Glavni motiv sna je osećaj ograničenosti i uslovljenosti ( kvadrati , bele linije) . Trnje verovatno predstavlja neke nepremostive prepreke preko kojih bi želela da pređeš ali ne smeš jer se bojiš . Bezdan je opet povratak u neko prethodno stanje , gore od ovog , u kome si bila . Tamo ne želiš jer smatraš da ne bi imala snage da se vratiš čak ni u sadašnjost . A sadašnjost je crna ploča - ograničena i prepuna strogih pravila koje su propisali drugi , a ti moraš da ih poštuješ .

Sanjam noćas sljedeće: Moja supruga i ja hodamo po nekim brdima, teško prohodni putevi, kamenjar, šiblje. Ispod nas neki dubok kanjon kome nevidimo dno a sa druge strane visoke planine i samo šuma. Nigdje kuća i ljudi. Mi se jedva penjemo tim bespućem i odjednom nailazimo na groblje. To je neko staro groblje na kome se odavno niko nesahranjuje, sve je zaraslo, spomenici pocrnjeli ali odjednom primjećujem dva spomenika sva obijepljena ljudskim izmetom. Užasno gadan prizor a ispod toga izmeta na spomenicima vidim zvijezde petokrake i mudro zaključujem da su tu sahranjeni komunisti čije su grobove oskrnavili nacionalisti. Sumrak je na groblju i duva hladan vjetar. Neprijatno je i govorim ženi da treba da idemo odavde a onda vidimo neko malo dijete kako trči prema nama i govori nam uzbuđeno "Bježite, bježite što brže, svi četnici su izginuli i vojvoda Pavle Đurišić je poginuo, bježite, ONI će sada doći!" I tu je kraj sna.

Poslednja izmena:
sanjala sam kako plivam u moru, a nasred mora neka močvara.
mislim, baš bljak močvara, podseća na ostrvce neko :confused:
i u snu mislim da sam imala upalu mišića pošto se nisam vadila iz vode :think:

Back