Hogare,
Capreolus,
upravo tako

Hvala na prepevu
Secas se Hogare da smo na OMF pricali o zmijama i gujama i azdajama

Bas niko ne tvrdi da je poskok bezazlen, niti da su sve gljive jednostavna grickalica.
Samo onaj Kolekojot, neznalica jedna koja nikad iz sobe nije izasao, tvrdi da su neke gljive jestive samo jednom

.... i onaj Kodza nema tastu, pa zato sedi kuci

A i ovaj Nitro,.... zayebava se sa nepoznatim zverinjem !!!! i jos mrtav ladan spava u prirodi ?!?!? medju korpivama...ti Sunce Zarko...... !!!!!
A sta da su to bile neke bube vanzemaljci koji sire AIDS sa Jupitera, a ??????
Dobro je sto si se uopste vratio sa tog 1. maja u bezbednost civilizacije !!!
Ako si slucajno jeo pecurke sa beliim lukom i persunom..... onda si ti DrNitro jedan manijak i potpuno si zastranio !!!!
Ja ziveo sa crnim mambama, kraljevskim kobrama, puf aderima, pitonima, i pojma nemam sa kakvim sve zmijurinama, i najiskrenije smatram da su price o otrovnicama u Evropi preterane !!!!
Vise ne znam kome sam pricao da me "upljuvala" spiting cobra, da da me skorpija zveknula u prst..... u sred Kalaharia. Cak ni gospodja Mali (sredovecna Nemica) nije trepnula kad je videla kako visi skorpija sa mog prsta. Bacila zena pogled na bubu, prepoznala je, i rekla otprilike: "jbga, bolece te, pa ce proci"
Tako je i bilo
Hajde da se svi skupimo, prelistamo medicinkse protokole i izvestaje, i saberemo broj letalnih zmijskih ujeda u Evropi u zadnjih pet godina !!!!
Ko se skita po prirodi, sasvim dobro vidi koliko zmijurine begaju od svega i svacega!!
A poskoku ne pada na pamet da trosi par kapi otrova na zrtvu (coveka) koju ne moze da pojede za uzinu !
E sad:
meni malo ide na zdrav razum kad neko obavestava i uzbunjuje "gradjanstvo" na svekolike opasnosti koje vrebaju u "divljini" !!! (gde li je ta Divlja Divljina,......?!?!?!?)
Zli poskok, pobesneli jez, otrovni gasovi iz pecuraka, vukovi ubice, gljurci terminatori, zaseda zlokobnih pcela, krvozedni vrapci, i smrtonosni polenov prah u prolece !
eeeee dooo.........
A svi "mi" znamo da je najveca opasnost koja vreba u "prirodi" kad neko ponese flasu vina, a nema vadichepa

Jedino ispadose posteni lovci koje se puscanom paljbom brane od svirepih srndaca
Ipak, kad bolje razmislim, verovatnoca da te na teritoriji Srbije uape poskok, je veca od verovatnoce da sretnes krokodila i upadnes u vrelu lavu.
Evo sta ja mislim o tome da li treba jesti otrovne pecurke:
Zasto voz ide brze nocu nego po sinama???
Zato sto je hladnije leti nego napolju