poetessa
Legenda
- Poruka
- 56.163
pa kaem ti prosto ko pasulj.....![]()
još jedna uspešno savladana tema!

smisao života rešen!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa kaem ti prosto ko pasulj.....![]()

Sta je smisao vaseg zivota....jeste ga pronasli ..sta bi to bilo ako niste
Zbog cega smo mi kao licnosti i celokupno covecanstvo uopste na ovoj planeti i sta je smisao naseg zivljenja?
smisao se ne traži.. život ima onaj smisao koji mu mi sami damo.![]()
Naći u ovom besmislu...Smisao.
![]()

jel ko napiso da je smisao života ljubav, da ne tražim sad po temi? ako jeste nek mi neko pošalje linak od posta da ga podjebavam

Tenzija pije polak vijagrice...
da podjebavaš, al' samo romant'čno![]()
raditi posao koji volis,imati vremena za hobi kad god osecas potrebuSta je smisao vaseg zivota....jeste ga pronasli ..sta bi to bilo ako niste
Zbog cega smo mi kao licnosti i celokupno covecanstvo uopste na ovoj planeti i sta je smisao naseg zivljenja?
voleti i biti voljen,imati porodicu i klince koji te obozavaju,Mi smao deo prirode,ebes darvina i lude naucnike,,,,,,,mi smo postali od zemlje nadahnuti inteligencijom i jednim darom stvaranja i imati osecaj
odgovor zasto nikad niko nece saznati........
Sta je smisao vaseg zivota....jeste ga pronasli ..sta bi to bilo ako niste
.oduvek divim se ljudima, koji duboko žive za ovu stvar i zaista se pripremaju za onostranu egzistenciju....neznam šta da mislim o ovakvom subjektivnom idealizmu koji kaže da svet kao takav nestaje posle moje smrti...svet....ej , kosmos postoji samo u mojoj svesti - oće reći nezavisno od nje on nema ikakvu egzistenciju.....
U beskonačnom prostoru bezbrojne svetleće lopte, i oko svake kruži dvanaestak manjih osvetljenih lopti, užarenih iznutra i pokrivenih tvrdom, hladnom korom, na kojoj je sloj plesni proizveo živa i stvaralačka bića: to je empirijska istina, realnost, svet. Pa ipak, biću koje misli nije ugodno da stoji na jednoj od tih bezbrojnih lopti što slobodno lebde u bezgraničnom prostoru, a da ne zna ni otkuda su one ni kud idu, i da bude samo jedno od nebrojenih bića koja se tiskaju, komešaju i zlopate, stalno i brzo nastajući i nestajući u bespočetnom i beskonačnom vremenu.
Ali najzad se filozofija novijeg doba, pogotovo zahvaljujući radovima Berklija i Kanta, dosetila da je, ipak, sav svet samo fenomen svesti i da je povezan s tako važnim, mnogobrojnim i različitim subjektivnim uslovima da njegova tobožnja apsolutna realnost iščezava prepuštajući mesto jednom sasvim drugačijem poretku sveta, poretku koji leži u osnovi tog fenomena, drugim recima: koji se odnosi prema njemu kao stvar po sebi prema pukoj pojavi. Ili drugacije receno „Svet je moja predstava"
Artur Sopenhaeur
to nije filozofija novijeg doba.
"Jer to da je objektivno postojanje stvari uslovljeno jednim predstavljajucim subjektom, i da, prema tome, objektivni svet postoji samo kao predstava, nije nikakva hipoteza, a još manje odluka bez opoziva, ili cak nekakav para-dokson uzet radi diskusije, vec je to najsigurnija i najednostavnija istina, cije je saznanje otezano samo time što je ona cak i suvise jednostavna, a svi ljudi nisu dovoljno razboriti da bi posli od prvih elemenata svoje svesti o stvarima. Nikada ne može .postojati nekakva apsolutna i po sebi samoj objektivna egzitencija; zapravo, to je ono sto je upravo nezamislivo, jer objektivno kao takvo ima uvek i suštinski svoju egzistenciju u svesti jednog subjekta, pa je, dakle, njegova predstava, i shodno tome, njime uslovljena, a uz to i njegovim oblicima predstavljanja, koji kao takvi pripadaju subjektu a ne objektu."
Sopenhauer
ja bi reko da je i šopenhauer samo predstava a ne činjenica..
Овде морам да се сложим с тобом!

...daj indeks...sedi - deset !ja bi reko da je i šopenhauer samo predstava a ne činjenica..
Да. Оно што ти зовеш "космос" јесте појава, скуп опажаја, слика, у свести субјекта који опажа. То су перцепције, слике, производи свести, који постоје као такви само у свести. Које се мењају како се моје тело помери при чему се мења и величина тог тела , које је такође слика, перцепција у свести. Твој космос је ПРЕДСТАВА.. у свести субјекта који сазнаје и опажа.
А прави реалан свет је ткз. ствар по себи , која је трансцендентна, изван могућсноти сазнања и која је суштински другачија од објективног света каквог га опажамо.
...mnogo manipulativne špekulacije oko ničega...kosmos postoji u svesti subjekta nezavisno od njegove svesti.....
Поготову што је она толико једноставна. Да како каже Шопенхауер,
"cije je saznanje otezano samo time što je ona cak i suvise jednostavna, a svi ljudi nisu dovoljno razboriti da bi posli od prvih elemenata svoje svesti o stvarima. "