Смисао Живота

Mi smo generatori svega što nam se događa!

Оћеш да кажеш да је моја грешка што смркава једном дневно и радањује у зору? Што, је ноћ тамна? што је море тако дубоко?
што је Сунце тако усијано...??
То је Кантовкса филозофија, која донекле има смисла, али у тоталу НЕМА!

Preporuka ''Ja covek'' F. Nice... Citaj filozofiju i dela velikana, ovo je jeftin i prost pristup jednom od glavnih pitanja te fundamentalne nauke!!!! Mozes i u ribolov da odes pa izmedju trzaja plovka po neki pasus i tako... Nije mi jasno kako si se usudio da postavis ovo pitanje i ovako prosto i smesno komentarises i vodis diskusiju. Nadam se da te nisam uvredio ali ovo je petparacka ''filosofija'' neupucenih!!!
Pitas cemu samounistenje?! Pa zar to nije osnovna osobina licnosti humanoida od njihovog (naseg) postanka. Cemu na hiljade ratnih zarista u svakom trenutku!? Cemu? Pa necemu-resursi,moc,korist ili cista mrznja iz neznanja...imas mnogo odgovora na to pitanje i sve se svodi na to da je covek kroz istoriju radio upravo isto sto i danas, sto ce raditi i sutra...samounistavati samoga sebe i nasu planetu sve do propasti i konacne utopije.
Ti u pre.hodnom postu u stvari pricas staru pricu o vuku i ovcama, upitaj sebe kako to zvuci drugima, koliko je duboko i u skladu sa temom.
ristob je postavio tvrdnju i jos jedno pitanje (retoricko, hmmmm ccc)...kvalitetan post!! tvoji odgovori su na nivou srednjoskolca koji pohadja neku tehnicku skolu pa logiku i filozofiju i nema u programu..
khm khm, dakle onaj tvoj komentar na mom profilu je neumesan, bez ikakvih argumenata,cisto vredjanje i ponizavanje. Evo tebi malo logike, cisto ovlaz sam preleteo temu, ali se da zakljuciti tvoj IQ veruj mi nisam odusevljen. Zeleo sam samo da dam predlog za online zaradu od koje imam korist,zaradjujem redovno i podizem taj novac, ali ne prvi i jedini je bio tvoj odgovor pun prezira i ponizavanja... zar je moja zelja da uputim jos nekoga da zaradi novac u danasnje vreme sveopste krize u nasoj zemlji pogresnio, zar sam ja jedan od tih tvojih gadova? Vuk jesam za prave i ispravne stvari, ali ti si nesto posebno, kontradikdornog stava, ovamo napadas coveka koji ima ispravan i plemenit cilj dok ovde moralises i pitas se o pobogu da li da se pridrzavam prvog Kantovog, ups nisam prema onom kreativcu ispostovao ni p od imperativa x) ajd vozdra ipak si ti i elektro i mentalni pionir!!!! HAH . E OVO JE TACKA ZA UBUDUCE I ZA POCETAK :)

- - - - - - - - - -

*@123loncar za tebe je odgovor i nagovor na filozofiju ;)

Poslednja izmena:
Tačno ! To je belodana istina ! I nema smisla to što činimo i na način na koji to činimo .
Mnogo je tu nečovečnosti / ništavila i zla .
I nema tu šta da se ne zna ; mnogo je gada obuklo ljudsku kožu i zagađuje svojim prisustvom i delanjem čovečanstvo !

Sve se zna po tebi dakle! Joj covece ne mogu da verujem da si me napao i uvredio samo zato sto sam zeleo da pomognem i sebi i drugima u ovoj nemastini. Ja i ti smo imali jedan ogroman ispit covecnosti u ovoj komunikaciji koja se dogodila. E to je filozofija i logiga, analiza ciljeva i zelja, istine i pobuda. Da li si i jesi li uopste razmisljao, msms razmisljas li ti uopste covece, ovo je trabunjanje u prazno bre. Ovo znam da razumes, ovaj gvor i nacn, da li si ukapirao sta sam hteo da kazem, pa ne bas ni izmedju redova vec dosta jasno i otvoreno ne znam, a ako si i te redove uhvatio onda ces se zacrveneti malo znas ;)

... Nije mi jasno kako si se usudio da postavis ovo pitanje i ovako prosto i smesno komentarises i vodis diskusiju. Nadam se da te nisam uvredio ali ovo je petparacka ''filosofija'' neupucenih!!!
Pitas cemu samounistenje?! Pa zar to nije osnovna osobina licnosti humanoida od njihovog (naseg) postanka. Cemu na hiljade ratnih zarista u svakom trenutku!? Cemu? Pa necemu- Zeleo sam samo da dam predlog za online zaradu od koje imam korist,zaradjujem redovno i podizem taj novac, ali ne prvi i jedini je bio tvoj odgovor pun prezira i ponizavanja...

Коме ти то толико надроби? :roll: Има ли то какве везе са мном? :eek::per:

Zivot nije onakav kakav ti mislis da jeste ili kakav ja mislim da jeste. Zivot nije onakav kakav ti vodis ili kakav ja vodim. Jer tajna je zivot koji pocinje i zavrsava se tako sto nemas predstavu sta je!
Ovo ja moram da pojasnim! ! ! (Vidim da ga niste shvatili jer teško kapirate,a on to nije nacrtao:mrgreen:)
Elem: Uzmi jučerašnji dan i priseti se od buđenja do leganja na spavanje šta si radio i šta ti se sve dešavalo pa
ispiši:
7oo buđenje,kuvam crnu kafu,palim prvu cigaretu...Pijem kafu...
72o krećem na posao...Saobraćajna gužva još nije počela-opet izbegao špic.
735 druga jutarnja kafa stiže...Sekretarica vrti guzovima po navici dok odlazi...
738 zove po šesti put,a ja nedostupan...Naravno ,jer sam pre minut uključio
poslovni telefon..(.Privatni čuti-nikom nisam više interesantan...) Treba pod hitno
dopuniti projekat za dodatno ugrađenu opremu-tražili na tehničkom prijemu-Šaljem
-to je još juče bilo spremno,ali vi radite do 15,a mi do 16...
itd...

I kad dođeš do kraja dana u smiraju svog stana,kuće šta li-imačeš taj dan pred sobom
i pomnožiš ga x25 000 (dana ) i to ti je stvarni život! ! !
A odakle to da uopšte postojiš?
S tim pitanjem se osvešćuješ,živiš i umireš...Očigledno s tim pitanjem nešto nije u redu...:mrgreen:

Poslednja izmena:
može li biti da ovdje netko vjeruje
animated-smileys-cheeky-090.gif
da je smisao života nešto drugo od izmišljotine?

..pored predstavljenih radnih bioloških programiranih mašina ( čuveni usmerejaci ) , postoje "bića u ljudskom obličju " koja vazda dokoličare / pecaju da ne upecaju . istražuju da ne istraže , igraju da se ne izigraju, raspravljaju se da stvar ne rasprave - i jošte toga rade , što ovim opisanim delatnicima deluje besmisleno i suludo na današnji dan /...

..pored predstavljenih radnih bioloških programiranih mašina ( čuveni usmerejaci ) , postoje "bića u ljudskom obličju " koja vazda dokoličare / pecaju da ne upecaju . istražuju da ne istraže , igraju da se ne izigraju, raspravljaju se da stvar ne rasprave - i jošte toga rade , što ovim opisanim delatnicima deluje besmisleno i suludo na današnji dan /...

I kamen pored kamena stoji besmisleno,a i gomila kamenja...Upitaj se :Šta je to??? :lol:

I kamen pored kamena stoji besmisleno,a i gomila kamenja...Upitaj se :Šta je to??? :lol:
...svako postojanje na ovom svetu je smisleno , pa i kamen pored kamena...besmisao je stvar stanja duha posmatrača...budala kamenje ima da se kamenuje , kao što kamenorezac kamenje ima da gradi spomenike...a opet , kamen o kamen, tare se...i kad je već tako ,onda je i u tome neko smisleno zadovoljstvo :

Оћеш да кажеш да је моја грешка што смркава једном дневно и радањује у зору? Што, је ноћ тамна? што је море тако дубоко?
што је Сунце тако усијано...??
То је Кантовкса филозофија, која донекле има смисла, али у тоталу НЕМА!

Nemoj da si bukvalista, jasno je na šta se ideja odnosi.

- - - - - - - - - -

može li biti da ovdje netko vjeruje
animated-smileys-cheeky-090.gif
da je smisao života nešto drugo od izmišljotine?

Nije baš izmišljotina, ali jeste besmisao. Praznina, platno na kome slikamo raspoloživim bojama i veštinama kojima smo ovladali.

Preporuka ''Ja covek'' F. Nice... Citaj filozofiju i dela velikana, ovo je jeftin i prost pristup jednom od glavnih pitanja te fundamentalne nauke!!!! Mozes i u ribolov da odes pa izmedju trzaja plovka po neki pasus i tako... Nije mi jasno kako si se usudio da postavis ovo pitanje i ovako prosto i smesno komentarises i vodis diskusiju. Nadam se da te nisam uvredio ali ovo je petparacka ''filosofija'' neupucenih!!!
Pitas cemu samounistenje?! Pa zar to nije osnovna osobina licnosti humanoida od njihovog (naseg) postanka. Cemu na hiljade ratnih zarista u svakom trenutku!? Cemu? Pa necemu-resursi,moc,korist ili cista mrznja iz neznanja...imas mnogo odgovora na to pitanje i sve se svodi na to da je covek kroz istoriju radio upravo isto sto i danas, sto ce raditi i sutra...samounistavati samoga sebe i nasu planetu sve do propasti i konacne utopije.
Ti u pre.hodnom postu u stvari pricas staru pricu o vuku i ovcama, upitaj sebe kako to zvuci drugima, koliko je duboko i u skladu sa temom.
ristob je postavio tvrdnju i jos jedno pitanje (retoricko, hmmmm ccc)...kvalitetan post!! tvoji odgovori su na nivou srednjoskolca koji pohadja neku tehnicku skolu pa logiku i filozofiju i nema u programu..
khm khm, dakle onaj tvoj komentar na mom profilu je neumesan, bez ikakvih argumenata,cisto vredjanje i ponizavanje. Evo tebi malo logike, cisto ovlaz sam preleteo temu, ali se da zakljuciti tvoj IQ veruj mi nisam odusevljen. Zeleo sam samo da dam predlog za online zaradu od koje imam korist,zaradjujem redovno i podizem taj novac, ali ne prvi i jedini je bio tvoj odgovor pun prezira i ponizavanja... zar je moja zelja da uputim jos nekoga da zaradi novac u danasnje vreme sveopste krize u nasoj zemlji pogresnio, zar sam ja jedan od tih tvojih gadova? Vuk jesam za prave i ispravne stvari, ali ti si nesto posebno, kontradikdornog stava, ovamo napadas coveka koji ima ispravan i plemenit cilj dok ovde moralises i pitas se o pobogu da li da se pridrzavam prvog Kantovog, ups nisam prema onom kreativcu ispostovao ni p od imperativa x) ajd vozdra ipak si ti i elektro i mentalni pionir!!!! HAH . E OVO JE TACKA ZA UBUDUCE I ZA POCETAK :)

- - - - - - - - - -

Interesanto je kako svaka od filozofskih teorija ima svoje ime, a kako su sve u osnovi identične.
Primera radi, ja sam pronašo identičnu misao u filozofiji Daoizma, a Ničea u životu nisam pročitao.

...ima priča i priča o kamenju...neke od njih tvrde da je kosmičko kamenje sa sobom na zemlju donelo klice života...dakle, po tim pričama majka zemlja je kamenovanjem ovaplođena i iznedrila život....čovek od svog postanka pokušava da spozna smisao svog postojanja pa i života u opšte....u nedostatku istine , čovek je počeo da osmišljava vreme sopstvenog bitisanja pa sa njim i bitisanje drugih...svremenom, slabašni su to osmišljavanje nazvali sudbinom...ona, sudbina moćna je ...ima moći iznad čoveka...zahvaljujući njoj na neki način , jer je s' vremenom postala nedokučiva i nepobediva, čovek je osmislio boga...sad se obožuje...neki rešili da ga svuku s'trona, jer htedoše da budu gospodari sebe samih, te ih nazvaše nihilistima ; nadljudima....u tom metežu , niko neće samo da bude čovek...a čoveku je dato da živi i uživa ....dakle, smisao može biti i životno uživanje...
...o tome bi malo reči...bar ja mislim !

1. Ne postoji smisao zivota sam za sebe.
2. Smisao zivota postoji ali je on nama nedokuciv.
3. Smisao zivota je ono sto zelis da mu je smisao, zbir proslih dogadjaja koje tumacis i projektujes na buducnost.
4. oblikovanje okoline/buducnosti

Biram cetvorku.

5. 1 Милион Долара.

Ово би заиста имало смисла. Све би остало у животу одједном постало смислено.

5. 1 Милион Долара.

Ово би заиста имало смисла. Све би остало у животу одједном постало смислено.

Dakle lova : МОЋ И ЛОГИКА НОВЦА

Што мање једеш, пијеш, купујеш, плаћаш проводе – трошиш ; што мање: учиш, мислиш, волиш, певаш, сликаш, пишеш, читаш, пливаш, шеташ, путујеш, идеш у позориште и сл. – тим више штедиш и увећаваш своје богатство, које ни мољци ни црви не могу да поједу ( твој капитал ).
Што мање јеси - што мање људскости, етике и поштења у животу имаш , то је већа твоја : капитална моћ и отуђеност од живота .
Но ништа зато, све оно што немаш и не можеш да урадиш, кад се окапиталиш твој новац може да уради и стекне - обезбеди теби.
Моћ новца бескрајна је – ако га имаш, моћан си.
Његове моћи твоје су, јер си ти његов власник / господар .
Дакле , то што јеси и што можеш - није условљено твојом индивидуалношћу и твојом суштином - битком , већ твојим новцем.
Ако си ружан , можеш да купиш сијасет светских лепотица и лепотана за себе – дакле ти ниси ружан ( одбојну ружноћу уништио си новцем ).
Ако си: хром , без срца или пак памети ; новцем можеш да купиш : најлепше ноге на свету ; дечија срца и нобеловски мозак --- дакле, ти ниси: хром , без невиних емоција и мудрости.
Ако си: лажов, лопов, разбојник, убица ; новцем можеш да купиш : поштење, невиност и уважавање –дакле, ти ниси ништарија и нечовек.
Ако ти дојадила појединачна коповина свега онога што немаш, ти можеш све да купиш у пакету , купујући себи трон -- - дакле , ти ниси маргиналац већ први међ једнакима.Вођа !
Купујући трон, постајеш ктитор и донатор; а онда си купио вечни спомен и славу – дакле, ти ниси смртан ( мрског косача живота , убио си новцем ), јер си за живота створио себи небески посед .

ЗАИСТА , све ово могуђе је од тренутка кад је рођен новц , јер је одмах међ доминатном већином неаутентичних људи цењен изнад свега – оће рећи , поштују и величају његовог поседника.
Међ таквима ( који су увек при руци онима који поседују новац – зато их ови и називају приручним људима )- дакле, међ неаутентичним приручним људима, новац је свеколико добро и лепо – оће рећи, његов валасник је: леп , добар, честит, частан и узвишен човек ( СВЕТИ ЧОВЕК ).

http://forum.krstarica.com/entry.php/22902-О-НОВЦУ-ИЛИ-О-НАМА-све-једно

Dakle lova : МОЋ И ЛОГИКА НОВЦА

АПсолутно! Моћ је та која влада.. а не лепота, доброта, правда, Они који су водили свет напред су били увек и само МОЋНИ! Све империје се одликују двема стварима: Силом и неправдом. Да њих није било, свет би и данас орао дрвеном ралицом. Можеш да их мрзиш, али они ведре и облаче.

Лопов? Ко је лопов? Лопов је онај који украде долар или ти ауто и зато мора у затвор. Али онај који пороби читав један народ, тај је ОСВАЈАЧ! Будала иде у затовр због крађе, паметан кад украде, он седи на царском трону. Нађи ми поштеног цара у историји! Рамзес 2., Александар Велики, Сципион Афрички, Џингис Кан, Пилат, цезар Август, Цар Константин, Сулејман Освајач, Атила, Ханибал, Цар Душан,...све ти је то имало руке крваве до лаката, бурагеру! ИСторија их слави као освајаче!

Моћ новца казује колико си туђих добара успео да присвојиш за себе. Толико си и јак. И обрнуто, колико си својих добара присилно дао другом, показује колико си слаб.
Ја сам за силу!

Ostavite vodjenje sveta, ezotericno modovanje svemira i "otkrivanje neslucenih dubina i visina" makar na kratko.

Covek koji je dugo sam, nema neki veliki cilj, ima samo jedan koji postaje osnovni smisao: pronaci partnera za fuk.
Covek koji je pronasao partnera, i nije vise sam, nema nikakav veliki cilj, osim mozda da podeli cigaru.
Ti ljudi su srecni ljudi.

Covek koji trazi daleke, uzvisene i svetle ciljeve, moze biti prestar za sve drugo; samo, koliko je on jos uvek covek?
Covek koji trazi daleke, uzvisene i svetle ciljeve, moze biti i nesrecnik koji je od osnovnog smisla odustao; samo, da li je on jos uvek covek?

Ne verujte ljudima koji traze neki dalek visi smisao. Ili su zalutali ili su odustali.
Slusajte one obicne i dobre, i najdalje cete stici.

Jer leptiri smo.

Poslednja izmena:
...Sudijo , malo je ljudi koji su dugo sami , a mnogo je onih koji nikad nisu sami.....a i kad nađu personu za zajednički "fuk" , odmah se postavi pitanje ambijenta za odgoj potomstva i matrijalne osnove sa koje će graditi potomstvo svoju budućnost...tu već počinju moći i logika novca...tad postaju priručni ljudi / radne biološke mašine....bežanje u samovanje / tuđinovanje , nije ništa drugo do naopakeljstvo jer izigrava prirodu čoveka i smisao njegovog postojanja ( ma šta pod tim podrazumevao samo ne samovanje / tuđinovanje / pustinjačenje )...

Pa vidiš - oni znaju šta je smisao života! :lol:

Back