SMETA LI VAM DRUGA VJERA

Meni ne smetaju ovi nasi Shiti :) i katolici, ali mi smeta kad namecu meni u mojoj Republici to da su muslimani ili katolici...takvih slucajeva ima dosta..
Nedavno sam vidio nekog tipa valjda dosao iz Svedske u Banja Luku i izasao, a na ledja dres Barbareza iz reprenzentacije BH..i onda se cudi sto je dobio po nosu...

Inace, muslimani i Hrvati samo za kosije, nikakvo krvno mijesanje (brak i sl)

Ccccc , tebi je normalno sto u "tvojoj" RS ( zbog cega bi to bila tvoja repubika uopste) prebiju nekoga 'ko nosi lik Sergeja Barbareza koji mozes misliti igra u reprezentaciji BIH .
Sta ti mislis gdje ti zivis ?
Da je lik nosio dres nekoga igraca iz Uzbekistana , to bi bilo u redu , ali dres BIH , pa on je lud
Idi vrati se na Ozren planinu cobane jedan primitivni , ovce te odavno cekaju a i travu trebas pokositi .

Icarus:
Ccccc , tebi je normalno sto u "tvojoj" RS ( zbog cega bi to bila tvoja repubika uopste) prebiju nekoga 'ko nosi lik Sergeja Barbareza koji mozes misliti igra u reprezentaciji BIH .
Sta ti mislis gdje ti zivis ?
Da je lik nosio dres nekoga igraca iz Uzbekistana , to bi bilo u redu , ali dres BIH , pa on je lud
Idi vrati se na Ozren planinu cobane jedan primitivni , ovce te odavno cekaju a i travu trebas pokositi .

E a ko je Sergeja Barbareza ?????????

Ja licno nisam nacionalista a i vaspitana sam tako da gledam na ljude po njihovom karakteru, postenju i tako dalje....
Malo je na ovim prostorima simptomaticno to sa nacionalizmom..... Godinama bratstvo, jedninsto itd, a onda nazalost rat i sve ostalo sto se dogodilo.
Svako treba da se izrazi i svoj nacionalni identitet i svoju veru i da postuje tudje, naravno ako je sposoban za tako nesto. Pitanje je koliko jos ima onih koji nisu sposobni za takvo nesto ovde kod nas, mada treba imati u vidu i da je politika u proslosti dosta umesala prste u sve to, sto moze da zvuci ohrabrujuce za neke buduce dane...
ZIVI I PUSTI DRUGOG DA ZIVI!

Uz izvinjenje svim muslimanima
ne bih bila sa Turcinom pa da je ostao jedini posle nuklearne katastrofe.
ne zato sto mi smetaju druge vere, vec zato sto mi je mesanje krvi malo glupo.....

Ustvari, bolje je da cutim. Kakve sam srece neki ce me Turcin zadesiti....ili jos gore Siptar!

Da li da se ubijem sad ili posle?

die_happy85:
ne zato sto mi smetaju druge vere, vec zato sto mi je mesanje krvi malo glupo.....

Ustvari, bolje je da cutim. Kakve sam srece neki ce me Turcin zadesiti....ili jos gore Siptar!

Da ga upucam sad ili kad stignemo kuci???
-Bolje sad, bolje sad :PPPP
p0z

Slazem se sa devojchitzinim komentarom da je ovo slobodna zemlja za iznoshenje slobodnog mishljenja, shta god ona pod "zemljom" podrazumevala (u to ovaj put ne ulazim). Samo, da bi bilo slobode potrebno je da postoje i neka pravila kako bi se ta sloboda i odrzala. Paradoksalno, ali i istinito. Jedno od osnovnih i najbitnijih (po meni) jeste kultura izrazavanja i komunikatzije. Jedno je iznositi svoje mishljenje i stavove, bili oni pozitivni ili negativni, a drugo je kroz to isto iznoshenje omalovazavati, ponizavati i pottzenjivati nekoga.
To je upravo ono shto me je iziritirali i izprovotziralo na neki nachin u tvom komentaru, a ne "stav".
"Da zivimo kao sav normalan svet" & "Nije teshko biti fin" itd...
Shto se tiche onoga "hypocrites" neka te to toliko ne pogadja jer se ni u kom sluchaju nije odnosilo na tebe, s obzirom da mi tvoj komentar, koliko god ishitren i nepromishljen bio, deluje najiskreniji, i ma koliko mi se ne svidjao, to poshtujem.
Ostalima, ako se iko nashao povredjen ili uvredjen pomenutim terminom se izvinjavam za nanetu mu dushevnu bol i pogodjenu sujetu, i smatram da bi u svakom sluchaju trebao da porazmisli o tome jer istina je ta koja boli, a ne laz.
I josh jedna sugestija, odnosno zapazanje na tvoj komentar o "Turtzima", neshto mi se chini da to bash i nije tvoje "mishljenje", jer deluje krajnje blazirano i neodluchno, bez i jednog chvrstog ili chak klimavog argumenta. Trenutno kao jedini realan izvor takvog tvog stava (usled nedostaka informatzija naravno) mogu natji vaspitanje ili ti poroditzu. Nadam se da nije tako jer bi u tom sluchaju to bilo poprilichno tuzno. Svi stavovi i viditzi vrede tek onda ako TI stojish iza njih, ako si sama doshla do istih i izgradila ih, a ne ako ti je neko rekao tako, a za to je potrebno da prodjesh kroz razne situatzije, da probash razlichite stvari i upoznash drugachije ljude od sebe same. Shto sa takvim stavom...
Rano ti je malo za takva ogranichavanja prvenstveno sebe, a onda i drugih (ako 85 oznachava tvoje godine, tj. godishte uopshte). No s vremenom se mishljenja menjaju i modifikuju... Vreme tje pokazati jer ono je najbolji sudija.
"...meshanje krvo malo glupo..." - izlizani kilshe, a i biologiju verujem da imash ili si imala u shkolitzi... ?
Iskreno... shto se konkretno meshovitog braka tiche, bilo na verskoj ili rasnoj osnovi... ne znam koliko bih volela da me zivot, ili ti srtze batzi na probu jer bi to bila prilichno velika dilema za mene uz puno vaganja i preispitivanja, shto opet, s jedne strane, dovodi do toga da se donekle u nekim stvarima poklapam sa tobom, ali iz totalno, chini mi se, drugachijih razloga. Ako ikoga ti razlozi zanimaju iznetju ih u nekom od sledetjih komentara, a ako ne zadrzatju pravo da ih zadrzim za sebe.

End of transmission!

die_happy85:

Koliko ja znam, Turci su u Turskoj, a na ovim prostorima ima ih vrlo malo...

Nisam imala nameru nikoga da omalovazavam, potcenjujem ili ponizavam...Postujem svaku veru i zivim u takvoj sredini da sam u kontaktu sa svim verama i nacijama (samo ne sa svojom). Moj komentar je bio iskren ali sa velikom dozom zezancije(ko je uspeo da primeti-odlicno) Moj stav prema Turcima na primer, je izricito moje misljenje, jer iako sam 85-to godiste imala sam pre tri godine jedno jako neprijatno iskustvo sa njima.O tome ne zelim pak ovako javno da pisem. Dakle nije stvar porodice i vaspitanja vec svog sopstvenog iskustva sa njima.
Vise se ne secam svakog dela tvog komentara jer si pisao/la poprilicno opsirno. U svakom slucaju nisam nacionalistkinja i zato sam i dodala da je u zivotu svasta moguce, pa i da me "zadesi neki Turcin" << Aj vozdra!

^MaX^:
dzoni uzeo si mi rec iz usta...bas sam i i ja sam hteo otvoriti ovu temu ali eto preduhitrio si me...
i ja sam islamske veroispovesti i ne vidim zasto ljudi razlicitije gledaju na verska ophodjenja... mislim stvarno bi bilo glupo kada bi mi odabirali drugove partnere zivota sa tacke religioznog gledista.Ne znam zasto se ljudi uopste zamaraju slicnim stvarima jer svi smo mi ljudi... Ljudi koji zivimo disemo, ama bas se u nicemu ne razlikujemo osim u verovanju mislim religiozno... ova tema me strasno interesira i hteo bih videtiodgovore drugih clanova...
Bivsi Srbine,jeli istina da vam se muhamed zenio sedam puta...i jeli istina da vas kuran propovijeda dzihad-sveti rat,a koji je u stvari rat za islamizaciju citavog svijeta?!A sto se tice onog"interesira",otkad si to poceo govoriti,znam da ste vi muslimani iz bosne do prije rata govorili "interesuje",ali vam se sad izgleda vise svidjaju hrvati!Uostalom provjeri svoje korijene pa ces vidjeti da ti se neki cukundjed zvao Milos ili tome slicno...jednom rjecju,vi muslimani u Bosni..ili Bosnjaci,kako god hocete,ustvari poticete od Srba koji su za vrijeme turaka bili ***** u dusi,pa su za rad boljeg zivota prihvatili islam!!!I jos nesto...sada vi kao polazete neko istorijsko pravo na Bosnu,a zaboravljate da u stvari do 67-god.niste ni imali status naroda,nego ste bili Srbi ili hrvati islamske vjeroispovjesti(koju ste usput prihvatili iz gore navedenih razloga,a onda vam je "drug"tito...provjereni srbomrzac dao status naroda!Eto toliko...cisto da te malo obrazujem!

NjamNjam:
Slazem se sa devojchitzinim komentarom da je ovo slobodna zemlja za iznoshenje slobodnog mishljenja, shta god ona pod "zemljom" podrazumevala (u to ovaj put ne ulazim). Samo, da bi bilo slobode potrebno je da postoje i neka pravila kako bi se ta sloboda i odrzala. Paradoksalno, ali i istinito. Jedno od osnovnih i najbitnijih (po meni) jeste kultura izrazavanja i komunikatzije. Jedno je iznositi svoje mishljenje i stavove, bili oni pozitivni ili negativni, a drugo je kroz to isto iznoshenje omalovazavati, ponizavati i pottzenjivati nekoga.
To je upravo ono shto me je iziritirali i izprovotziralo na neki nachin u tvom komentaru, a ne "stav".
Shto se tiche onoga "hypocrites" neka te to toliko ne pogadja jer se ni u kom sluchaju nije odnosilo na tebe, s obzirom da mi tvoj komentar, koliko god * i nepromishljen bio, deluje najiskreniji, i ma koliko mi se ne svidjao, to poshtujem.
Ostalima, ako se iko nashao povredjen ili uvredjen pomenutim terminom se izvinjavam za nanetu mu dushevnu bol i pogodjenu sujetu, i smatram da bi u svakom sluchaju trebao da porazmisli o tome jer istina je ta koja boli, a ne laz.
I josh jedna sugestija, odnosno zapazanje na tvoj komentar o "Turtzima", neshto mi se chini da to bash i nije tvoje "mishljenje", jer deluje krajnje blazirano i neodluchno, bez i jednog chvrstog ili chak klimavog argumenta. Trenutno kao jedini realan izvor takvog tvog stava (usled nedostaka informatzija naravno) mogu natji vaspitanje ili ti poroditzu. Nadam se da nije tako jer bi u tom sluchaju to bilo poprilichno tuzno. Svi stavovi i viditzi vrede tek onda ako TI stojish iza njih, ako si sama doshla do istih i izgradila ih, a ne ako ti je neko rekao tako, a za to je potrebno da prodjesh kroz razne situatzije, da probash razlichite stvari i upoznash drugachije ljude od sebe same. Shto sa takvim stavom...
Rano ti je malo za takva ogranichavanja prvenstveno sebe, a onda i drugih (ako 85 oznachava tvoje godine, tj. godishte uopshte). No s vremenom se mishljenja menjaju i modifikuju... Vreme tje pokazati jer ono je najbolji sudija.
"...meshanje krvo malo glupo..." - izlizani kilshe, a i biologiju verujem da imash ili si imala u shkolitzi... ?
Iskreno... shto se konkretno meshovitog braka tiche, bilo na verskoj ili rasnoj osnovi... ne znam koliko bih volela da me zivot, ili ti srtze batzi na probu jer bi to bila prilichno velika dilema za mene uz puno vaganja i preispitivanja, shto opet, s jedne strane, dovodi do toga da se donekle u nekim stvarima poklapam sa tobom, ali iz totalno, chini mi se, drugachijih razloga. Ako ikoga ti razlozi zanimaju iznetju ih u nekom od sledetjih komentara, a ako ne zadrzatju pravo da ih zadrzim za sebe.

End of transmission!

"Ostalima, ako se iko nashao povredjen ili uvredjen pomenutim terminom se izvinjavam za nanetu mu dushevnu bol i pogodjenu sujetu, i smatram da bi u svakom sluchaju trebao da porazmisli o tome jer istina je ta koja boli, a ne laz."
Zashto bi me uvredilo tvoje mishljenje cak i da je komentar bio upucen meni i samo meni, jer me stvarno ne zanima ono shto ne neki, za mene nebitni ljudi, govore :) Dakle mozesh ti da pricash i da tipkash shta ti god padne na pamet, mene to jednostavno ne dotice :)))
A ocigledno i ti imash problema sa predrasudama, i to prema necijim godimanam

p0z

Zashto bi te i da li bi te uvredilo nechije mishljenje ja ti retji ne mogu. Verujem da na to mozesh samo ti da dash odgovor, poshto sam sebe najbolje poznajesh... bar bi trebalo... Da li je komentar bio uputjen tebi... pa... i to, verujem,ti sam najbolje znash :)
Ja lichno, nikoga nisam imenovala, vetj sam ga uputila svima onima koji se osete onako kako sam vetj navela... a shto se tiche onih koji se ne nadju ili nisu nashli u njemu... paaa... zao mi je ako su se osetili zapostavljenim shto im nisam posvetila dovoljno paznje u prethodnim izlaganjima, te ovom prilikom obetjavam da cu kako vetj u nekom od sledetjih se potruditi da to ispravim (:
A da te ne zanima "ono shto ne neki, za mene nebitni ljudi, govore" (?) ne verujem da bi bio ovde, na forumu, chitao tudja mishljenja i iznosio svoja. Sama chinjenitza da si dao komentar na moj... govori da te je dotaklo, verovatno ne neshto preterano, ali opet sasvim dovoljno da odreagujesh.
Stoga... ne obmanjuj se i ne zavaravaj. Shto pre priznash sebi, manje tje te boleti >:O))

Charile over and out!

Anonymous:
Zashto bi te i da li bi te uvredilo nechije mishljenje ja ti retji ne mogu. Verujem da na to mozesh samo ti da dash odgovor, poshto sam sebe najbolje poznajesh... bar bi trebalo... Da li je komentar bio uputjen tebi... pa... i to, verujem,ti sam najbolje znash :)
Ja lichno, nikoga nisam imenovala, vetj sam ga uputila svima onima koji se osete onako kako sam vetj navela... a shto se tiche onih koji se ne nadju ili nisu nashli u njemu... paaa... zao mi je ako su se osetili zapostavljenim shto im nisam posvetila dovoljno paznje u prethodnim izlaganjima, te ovom prilikom obetjavam da cu kako vetj u nekom od sledetjih se potruditi da to ispravim (:
A da te ne zanima "ono shto ne neki, za mene nebitni ljudi, govore" (?) ne verujem da bi bio ovde, na forumu, chitao tudja mishljenja i iznosio svoja. Sama chinjenitza da si dao komentar na moj... govori da te je dotaklo, verovatno ne neshto preterano, ali opet sasvim dovoljno da odreagujesh.
Stoga... ne obmanjuj se i ne zavaravaj. Shto pre priznash sebi, manje tje te boleti >:O))

Charile over and out!

Ma neznam da li je taj komentar bio upucen meni ali sama si se izvinjavala onima koji su se osecali uvredjenim, a ja sam ti samo rek'o da se ne osecam uvredjenim, verovatno si pogreshno protumacila moj gest :))
"A da te ne zanima "ono shto ne neki, za mene nebitni ljudi, govore" (?) ne verujem da bi bio ovde, na forumu, chitao tudja mishljenja i iznosio svoja. Sama chinjenitza da si dao komentar na moj... " Nisam rek'o da me ne zanima shta ce drugi i"nebitni" ljudi reci za mene, vec sam rek'o da me to uopshte ne dotice, a slazemo se da tu ima neke razlike zar ne????
p0z

"Zashto bi me uvredilo tvoje mishljenje cak i da je komentar bio upucen meni i samo meni, jer me stvarno ne zanima ono shto ne neki, za mene nebitni ljudi, govore :) Dakle mozesh ti da pricash i da tipkash shta ti god padne na pamet, mene to jednostavno ne dotice :)))
A ocigledno i ti imash problema sa predrasudama, i to prema necijim godimanam
p0z"

..........?
'Otje pishki, netje pishki ¿ :)

P.S. "Nisam rek'o da me ne zanima shta ce drugi i"nebitni" ljudi reci za mene" - niko tebe konkretno, bar sa moje strane, ni u jednom trenutku nije imenovao, ali ochigledno da si se ti sam prepoznao u tome. :))

PALL MALL - (ili ti "mislite o tome" za sluchaj da neko nije gledao tu reklamu. prim.prev.)

NjamNjam:
Shto se tiche onoga "hypocrites" neka te to toliko ne pogadja jer se ni u kom sluchaju nije odnosilo na tebe, s obzirom da mi tvoj komentar, koliko god * i nepromishljen bio, deluje najiskreniji, i ma koliko mi se ne svidjao, to poshtujem.

End of transmission! -100%

draga NjamNjam,

Iako se tvoja zadnja dva komentara nisu odnosila na mene, ipak moram jos nesto da dodam jer imam neki "cudan" osecaj da je sve krenulo bas od die_happy, a i prosli put nisam stigla, usled nedostatka vremena, sve da zavrsim.

Naime ti si iz mog prvog komentara(koji se inace sastojao iz neverovatnih 5 recenica, pretezno saljive sadrzine)iznela ceo zakljucak o meni btw. o mom karakteru, pritom me uopste ne poznavajuci.
Vidim da ti je zasmetalo to sto odmah nisam iznela sve argumente, zasto imam jedno takvo misljenje.
Ali zasto bih ja to uopste i radila? Rekla sam svoje misljenje, a moje je puno pravo hocu li ga podstaci i napraviti uverljivijim dodajuci pritom i argumente. (Uzgred nisam videla ni kod tebe razloge zasto si se donekle slozila sa mnom)
Takodje si navela da te je moj komentar na neki nacin izprovocirao. Mislim da ne bi trebala radi sebe same da primas k srcu razna misljenja ljudi koje niti poznajes niti ti nesto znace. To govorim cisto radi tebe.
Ti si isto mogla(kao muslimanka na primer-ne znam koje si vere) reci da ne bi nikada u zivotu bila sa Srbinom, veruj mi to je tvoje misljenje i ne bi me ni malo dotaklo. To bi bio tvoj stav i ja bih ga postovala postedevsi te suvisnih komentara o tvom karakteru i sl.
U to, da li imas predrasude prema necijim godinama ili ne, necu da ulazim. Tvoja je stvar da li smatras da su svi ispod 18 godina za zabaviste.
Inace se u potpunosti slazem sa Stoorbak, ovde ne dolaze ljudi, koji ce mozda da se nerviraju radi svakog tudjeg komentara, nego cisto radi zabave i komunikacije. Ako medjusobno razmenjujemo misljenja, to ne znaci jos uvek da me svako misljenje tangira, ili da ce neko promeniti svoj stav radi nekoga sa foruma.
Izvini za ono nesvesno "provociranje" sa moje strane, i dalje se nadam da je vecina ljudi primetila da sam se vecim delom salila, i nadam se da necemo nastaviti da se na ovaj nacin prepucavamo, nazivamo druge gomilom licimera(sasvim je svejedno da li se neko nasao uvredjen ili ne) jer mozda postoji jos ljudi sa foruma koji svaku tudju rec "mikroskopiraju" i primaju k srcu.

Srdacan pozdrav
die_happy :)))))))

Драги "die_happy" и NjamNjam.
Мислим, ЊамЊам, да прва стварно ниjе имела неку шалу. Ово jе било, може бити, не савсем озбиљано. Мислим, да die_happy ниjе хтела увредити ни jедног човека са форума и теби, мила ЊамЊам :о)
Али ЊамЊам име неки интересантни мисли:о)

Добро, добро, миле сабеседнице. Све jе у реду :о)

Али, мислим, тема "Религиjа" ниjе забавна! То ниjе шала!

Поздрав за свих.

Back