SMETA LI VAM DRUGA VJERA

dzoni1

Obećava
Poruka
63
ovo je pitanje koje su mi postavili milion puta do sada ali ja nisam nikakav nacionalista i to zna i icarus koji je inace islamske vjeroispovjesti i da neki ne bih pomislili da ovde u Bih ima jos toga kod nas u Doboju je u vecini slucajeva istrebljeno ali i dalje ima ekstremnih brdjana ali oni nemaju nikakve veze sa Dobojem pa mi vi recite sta vi mislite o tome i kakvo je stanje kod vas

dzoni uzeo si mi rec iz usta...bas sam i i ja sam hteo otvoriti ovu temu ali eto preduhitrio si me...
i ja sam islamske veroispovesti i ne vidim zasto ljudi razlicitije gledaju na verska ophodjenja... mislim stvarno bi bilo glupo kada bi mi odabirali drugove partnere zivota sa tacke religioznog gledista.Ne znam zasto se ljudi uopste zamaraju slicnim stvarima jer svi smo mi ljudi... Ljudi koji zivimo disemo, ama bas se u nicemu ne razlikujemo osim u verovanju mislim religiozno... ova tema me strasno interesira i hteo bih videtiodgovore drugih clanova...

Cim neko pomene rijec "nacionalizam" meni poskacu pristevi po tijelu..uhhhh.Ako ima rijec na planeti koju mrzim iz dna duse onda je to ova..Zar nam svima nije bilo dosta mrznje,rata,ubijanja i slicno.Zar ne mozemo da zivimo mirno nego treba da se mrzimo.Mozemo li ljude da gledamo kakvi su po karakteru a ne po nacionalnosti,mozemo li da shvatimo da nas takve stvari samo vode mrznji i svemu onome sto je najgore.Zar nam nije dosta bilo svega sto se desavalo unazad nekoliko godina i zar nismo jos shvatili sta donosi nacionalizam i rasizam!?!Molio bih ovom prilikom sve ljude na planeti da razmisle malo o ovome ako vec nisu ranije i da se zapitamo ne to "Ko je prvi poceo?" ili "Ko je sta uradio?" nego da se zapitamo ZASTO to radimo jedni drugima."Svoju vjeru cijenim tudju postujem". Mnogo puta sam to rekao i zaista sam takav a volio bih kad bi svi bili takvi jer bi onda mnogo manje bilo mrznje,ratova i mislim da bi svi bili mnogo mnogo srecniji.

Dynamite:
Cim neko pomene rijec "nacionalizam" meni poskacu pristevi po tijelu..uhhhh.Ako ima rijec na planeti koju mrzim iz dna duse onda je to ova..Zar nam svima nije bilo dosta mrznje,rata,ubijanja i slicno.Zar ne mozemo da zivimo mirno nego treba da se mrzimo.Mozemo li ljude da gledamo kakvi su po karakteru a ne po nacionalnosti,mozemo li da shvatimo da nas takve stvari samo vode mrznji i svemu onome sto je najgore.Zar nam nije dosta bilo svega sto se desavalo unazad nekoliko godina i zar nismo jos shvatili sta donosi nacionalizam i rasizam!?!Molio bih ovom prilikom sve ljude na planeti da razmisle malo o ovome ako vec nisu ranije i da se zapitamo ne to "Ko je prvi poceo?" ili "Ko je sta uradio?" nego da se zapitamo ZASTO to radimo jedni drugima."Svoju vjeru cijenim tudju postujem". Mnogo puta sam to rekao i zaista sam takav a volio bih kad bi svi bili takvi jer bi onda mnogo manje bilo mrznje,ratova i mislim da bi svi bili mnogo mnogo srecniji.

Apsolutno podrzavam kolegu i stojim iza svake njegove recene reci...Tako je Dynamite samo malo je onih koji razmisljaju kao mi...U tome je cela tragedija...(Nazalost..)
Svoju vjeru cijenim tudju postujem...Da, da, da...

Moon_flower:
meni ne smeta , odrasla sam u sredini gde smo svi izmeshani, deca mi se takodje druze sa svima.
Ljude ne cenim po veri vec osobinama.
I sti je slucaj i samnom. Nekako sam poceo polako da "mrzim" sve vere i religije oko sebe iz prostog razloga shto smo dosta krvi prolili proteklih godina [mi sa brdovitog balkana] , a i kroz istoriju! Razni krstashki ratovi razne gluposti, pa i Hrist [ako je uopshte postojao] nikako nije to podrzavao, a drugi su tu njegovu dobrotu iskoristili da bi zadovoljili svoju pohlepu. Mislim da religija nije ni toliko bitna shto se toga tice, bitni su ljudi koji su koji to zloupotrebljavaju zbog toga ja ne gotivim samo Islam na primer, vec i Hrishcanstvo!!!!!!

Prave religije,hriscanstvo,islam,budizam i judeizam, naravno da mi ne smetaju a sva ostala bratstva..,svedoci..,ruze...,tantre-mantre : ) smetaju mi i te kako! Njihova misija nije da pomognu ljudskom rodu nego da ga ne neki,polako ali sigirno nacin,satru.

Opet predrasuda. Zashto bre svi ljudi imaju predrasude o svemu. Zashto bih morao imati crne misli ako ne verujem u Hrista? Molim te odgovori mi na ovo pitanje ?? Jel zbog toga shto te tako uce u crkvi? Greshish veruj mi!![/quote]
Ma niko mene ne uci,mi se sami ucimo svemu,zivot nas uci...Nije u pitanju Hrist,ja Njega nisam cak ni spomenula,moje je srce otvoreno za sve i Hrista i Alaha i Budu i Judu pa cak i za pretpostavljenog u hinduizmu.Dobro recimo da gresim,kako bi me ti naucio i cemu.Ko tebe u stvari uci

Bimba-Eki:
Opet predrasuda. Zashto bre svi ljudi imaju predrasude o svemu. Zashto bih morao imati crne misli ako ne verujem u Hrista? Molim te odgovori mi na ovo pitanje ?? Jel zbog toga shto te tako uce u crkvi? Greshish veruj mi!!
Ma niko mene ne uci,mi se sami ucimo svemu,zivot nas uci...Nije u pitanju Hrist,ja Njega nisam cak ni spomenula,moje je srce otvoreno za sve i Hrista i Alaha i Budu i Judu pa cak i za pretpostavljenog u hinduizmu.Dobro recimo da gresim,kako bi me ti naucio i cemu.Ko tebe u stvari uci[/quote]
Pa nemam nekog ucitelja shto se tice zivota. Ucim se na svojim greshkama i mislim da je tako najbolje!!! A o religiji cak i ne pokushavam da se naucim!!! Imam veru u sebe i to mi je dovoljno :)))
Aj p0z!!!

Meni nije vazno ko je koje vire , smao nek' je brat Srbin .
Salim se :)

Mene boli k* za sve religije , sekte i ostalo .
Uvijek mi je vazan bio karakter , jer vazno je steci prave prijatelje koji ti danas sutra nece okrenuti ledja .
Nek ima zenskih ,piva i para i meni bi bilo dobro i u Armeniji ;)

dzoni1:
pa zar se i ovde morate prepucavati
bar na netu nije vazna vjera
za MAXA ja se inace vise druzim sa ljudima islamske vjeroispovjesti valjda sto su oni iz grada dok su srbi sa okolnih brda tako da imam malo prijatelja srba

...a ti ako ces o "selo -grad" idi na "razno" i tamo je vec otvorena diskusija na tu temu.Ocigledno je da ovde niko ne razume o cemu ja pricam...povlacim se

Meni ne, nikada mi nije ni smetala. Taj problem mogu imati samp ljudi snizenog intelekta, koji se mogu istaci samo tako sto prave probleme ljudima druge vere.Ljudi koji su zadovoljni sobom, koji su svesni svojihvrednosti, te probleme ne mogu imati nikada- ma koliko ih na to teralo okruzenje.Probleme i nesrece, uostalom ne prave vernici( ukljucujuci sve vere) vec nevernici.

"meni ne, nikada mi nije ni smetala. Taj problem mogu imati samp ljudi snizenog intelekta, koji se mogu istaci samo tako sto prave probleme ljudima druge vere. Ljudi koji su zadovoljni sobom, koji su svesni svojihvrednosti, te probleme ne mogu imati nikada- ma koliko ih na to teralo okruzenje. Probleme i nesrece, uostalom ne prave vernici( ukljucujuci sve vere) vec nevernici."

Ne znam ali imam utisak da je medju nama balkancima veoma mali broj onih koji bi se mogli pohvaliti osobinama navedenim u citatu.
A kako umemo da cepidlacimo, kad budemo poceli da uvidjamo koliko smo slicni siguran sam da cemo ponovo da se dohvatimo religije pa opet kud koji......

Ne smeta mi druga vera, ali ipak po doći će Apokalipsa kad-tad, a tada će biti spašeni samo pravoverni i oni će nastaviti život.
Mislite o tome.
Što se tiče krstaša i sličnih takozvanih vernika koji ratuju za veru, to su i najveći nevernici i kršioci hrišćanskih načela, te ih ne treba uzeti za uzor

Lazenstein:
Ne smeta mi druga vera, ali ipak po doći će Apokalipsa kad-tad, a tada će biti spašeni samo pravoverni i oni će nastaviti život.
Mislite o tome.
Što se tiče krstaša i sličnih takozvanih vernika koji ratuju za veru, to su i najveći nevernici i kršioci hrišćanskih načela, te ih ne treba uzeti za uzor
E ovo sada vec prelazi u politiku ali moram da kazem da je Vatikan uz Austiju i Nemacku prvi priznao nezavisnu Hrvatsku, shto znaci da je direktno podrzao rat. Hocemo li njih uzeti u obzir?????

Back