SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da imam njihove brojeve telefona, svashta bi im rekao
url

Volio bih da mogu sa sigurnošću da tvrdim kako će sve završiti tada...
Mislim na sve LOŠE...
:cool:
Ali pošto znam dobro ono što već napisah da su ljudi uglavnom u kategoriji 4...
Da ponovim ako neko nije čitao o meditaciji...
Kategorija 1:oni koji dobijaju poruke,oni ZNAJU
Kategorija 2:oni koji meditiraju,oni POKUŠAVAJU
Kategorija 3:oni koji su pod anestezijom,oni se BUDE
Kategorija 4(moje mišljenje oko 90 odsto ljudi):oni koji ne znaju ŠTA SU...
:mrgreen:
Jaka teorija,nadam se da je neko neće staviti u udžbenike.
Nisam baš za novog Darvina...
:cool:

Zeleo bih da zapocnem temu o , po ko zna koji put, najavljenom smaku sveta.
U ovu pricu su se upleli razni likovi: Maje sa svojim kalendarom koji racuna vreme samo do 2012-te, teoreticari zavera i planeta X, Nibiru, globalno zagrevanje, topljenje polova, zamena magnetnih polova, reptili....i mnoge "face" koje su proricale tokom vekova o neumitnom kraju svega....
Iskreno, sve vise me brine srozavanje ljudske vrste glede morala i civilizacijskog ponasanja.Moje misljenje je da ce covek samom sebi presuditi,bez obzira stigao taj meteor ili ne....

Nece nishta biti 2012... Bio smak sveta kao shto je bio i 2009 i 2006 i 2000... Jedino shto moze da izbije je treci svetski rat ... A sve ostale teoriju su po meni obicne budalashtine... Isto to ce govoriti i za sledeci smak sveta ...

Nece nishta biti 2012... Bio smak sveta kao shto je bio i 2009 i 2006 i 2000... Jedino shto moze da izbije je treci svetski rat ... A sve ostale teoriju su po meni obicne budalashtine... Isto to ce govoriti i za sledeci smak sveta ...

a koji to smak sveta je trebao da se desi 2000te,2006 i 2009te?......

tako nesto nikada nisam cuo....ali ovo za 2012 se prica naveliko kao NIKADA ranije

setio sam se jedne zanimljivosti vezane u vezi ovoga...... verovatno,svi se secaju kultne serije X files......e pa da li ste primetili kako se zavrsava poslednja epizoda u seriji? :).....takodje ima veze sa 2012 godinom

tako nesto nikada nisam cuo....ali ovo za 2012 se prica naveliko kao NIKADA ranije

setio sam se jedne zanimljivosti vezane u vezi ovoga...... verovatno,svi se secaju kultne serije X files......e pa da li ste primetili kako se zavrsava poslednja epizoda u seriji? :).....takodje ima veze sa 2012 godinom

Odatle je sve krenulo....

ne,tamo se,koliko se secam nije spominjao smak sveta u bukvalnom smislu....ali iz nekog razloga,ta 2012 godina je spominjana....

nedavno sam gledao jedan dokumentarac o ovoj temi......veroovatno su mnogi culi za to......kao te 2012 ce doci do nekog galaktickog poravnanja zemlje,sunca i jos ne znam kojih planeta....znaci,to je nesto sto je izvesno i vecina astronoma moze da potvrdi......znaci neki prirodni fenomen,da ga tako nazovem....

e sad,to poravnanje ce imati razne uticaje na sve te planete u tom poravnanju,izmedjuostalog i tako sto ce desiti nesto sa magnetim poljem nase zemlje....to ce imati ogroman uticaj na mnoge stvari na nasoj planeti......npr telekomunikacije koje funkcionisu putem satelita ce otici u bestragiju.....i zamislite kakav bi to uticaj imalo na nase IT drustvo?

onda,klima ce se drasticno promeniti.......pre neki dan sam cuo na vestima da se vec sledece godine ocekuje da na severnom polu tokom leta nece biti UOPSTE leda,sto se NIKADA nije desilo zadnjih ko zna koliko miliona godina...........e sad,zamislite to globalno otopljavanje,zagrevanje,poplave,cunamije itd......

uostalom,ti cunamiji se vec desavaju zadnjih godina ucestalije nego ranije...

Poslednja izmena:
ne, jeste da se radi o prirodnom fenomenu koji se ponavlja otprilike na svakih 3600 godina, ali to ne znaci nuzno da svaki put dodje do prirodnih katastrofa na Zemlji..mislim, znaci da bi bilo bar dva svedocanstva (u periodu od poslenjih 10000 godina, ) koja bi navodila na takav zakljucak...
Sve sto mi imamo su legende i predanja o velikim katastrofama.Pri tom, ne treba zaboraviti da je gustina naseljenosti u ta pradavna vremena bila tolika da je lokalni dogadjaj (poput velikog zemljottresa ili poplave,cunamija)lako mogao biti predstavljen kao smak sveta i opstenarodni dogadjaj.Setite se da do 1476god. niko nije znao da Amerika uopste i postoji.Nesto sto se dogadjalo u Evropi i Aziji (na srecu nista tako nije zabelezeno)bilo bi isto sto i propast celokupnog sveta.
Danas , sa preko 6.000.000.000 (sest milijardi) ljudi na planeti, kada se svaka informacija moze preneti u sekundi sa kraja na kraj sveta, besposlenim i zaludjenim ljudima moze postati "tesno" pa ce siriti svoje proizvoljne teorije po celom svetu....Neki drugi ljudi, takodje zaludjeni i besposleni, koji nece naci smisao u sadasnjem drustvu, predstavljaju plodno tlo za "primanje" takvih ideja.Holivudske produkcije predstavljene ljudima koji nemaju dovoljno siroko obrazovanje, mogu izgledati kao vrlo ostvarive teorije.Nepoznavanje ociglednih zakona prirode, vodi u ignorantno i pogresno tumacenje istorije i budunosti.

Prema racunici, poslednji veliki "smak" je bio (?) oko 1600 god pre Hrista, a pre njega onaj kada su gradili veliku piramidu....Iz navedenih tvrdnji, neko bi mogao da isplete citav SF triler o tome kako JESTE bilo smakova, ali je premalo dokaza ostalo za decu danasnjice...Ostalo nam je jos dve - tri godine pa da saznamo za sigurno...

Poslednja izmena:
ok,ali da se taj prirodni fenomen i desio zadnji put pre 3-4 hiljade godina,on onda nije mogao da utice na nasu planetu i na ljudsko drustvo kao sto moze danas....

zato sto tada ljudi nisu bili na tehnoloskom nivou kao danas......npr na sta je imalo uticaja poremeceno magnetno polje zemlje pre 3000 godina?.....tada to niko,manje-vise,nije ni primetio,i zato ni nema svedocanstava(jer nisu ni postojali teholoski uredjaji od kojih smo mi zavisni,na koje bi to sve delovalo kao danas)

...a zamislite DANAS sa svim nasim satelitima,internetima,komunikacijama,itd,itd da se tako nesto desi...

citav ekonomsko-finansijski sistem nase planete kakvog ga sada poznajemo bi doziveo kolaps......a dalje,zamisljajte sami......(mad max 1,2,3 fazon)

Poslednja izmena:
Postoje geoloski dokazi da je na prostoru Mesopotamije, u nekom periodu doslo do velikog potopa, koji je veliki deo civilizacije ( a to je bio najrazvijeniji kutak sveta)zbrisao za neko kratko vreme.Taj motiv je opisan u drevnim spisima, a kasnije preuzet i opisan u bibliji.Taj isti dogadjaj je opisan i u Indiji, u vedama.Samo sto su imena glavnih "glumaca" bila razlicita:
Utnapistam, Noje....sa potpuno istim dogadjajima i identicnim tumacenjima...
Vede i rigvede su izvor nedoumica za danasnja pokoljenja , jer opisuju stvari koje danas izgledaju nemoguce i van smisla.
Da se kojim slucajem dwesi neka katastrofa, i veliki deo pisane istorije nestane, verovatno bi za samo par stotina godina,doslo do gubitka kolektivne svesti o tome sta je bio svet koji danas postoji.Ne mogu ni da predstavim sta bi bilo i kako bi izgledala nasa civilizacija nekim narastajima za dve ili tri hiljade godina.

Evo jednog pisanog izvestaja arheologa koji je naisao na cudne iskopine:

"Naisli smo na tragove civilizacije koja je busila duboke rupe u zemlji (do 5000m) postoje i ostatci neke supstance koja je crne boje,smrdi i zagadjuje i ubija zivi svet. Namena te supstance nije poznata, kao ni da li je njena namena imala ritualni znacaj za drustvo koje je netragom nestalo...'
ili ovaj:
"u rusevinama drevnog grada nadjen mehanicki uredjaj za koji se pretpostavlja da je sluzio za ritualno mucenje ljudi izlaganjem ultravioletnom zracenju.Imao je oblik sarkofaga i bio dovoljno velik da jedan covek bude zatvoren u njemu, sve dok mu zracenje ne bi ispeklo kozu .Pretpostavlja se da je to bio jedan od nacina da se prinese zrtva bogu sunca koji je nemilosrdno przio istim zracima ljude na Zemlji, izazivajuci kancerogene promene na kozi ljudi. To je mozda trebalo da umilostivi boga.;"

Naravno, ovo je iskarikirani prikaz tipa "kako moze da bude", koji , nadam se, prikazuje sta moze da se desi kada se arheoloski nalazi ili istorijski spisi tumace pristrasno i bez poznavanja sireg istorijskog konteksta....U prvom slucaju je bila u pitanju naftna busotina, a u drugom -solarijum...i naravno, vreme nekih dve - tri hiljade godina od danas...
Izgleda smesno, ali pokusajte da protumacite figure iz Lepenskog Vira, crteze sa pecina na kojima se vide nepoznata stvorenja i hilade drugih svedocanstava iz proslosti...

Postoje geoloski dokazi da je na prostoru Mesopotamije, u nekom periodu doslo do velikog potopa, koji je veliki deo civilizacije ( a to je bio najrazvijeniji kutak sveta)zbrisao za neko kratko vreme.Taj motiv je opisan u drevnim spisima, a kasnije preuzet i opisan u bibliji.Taj isti dogadjaj je opisan i u Indiji, u vedama.Samo sto su imena glavnih "glumaca" bila razlicita:
Utnapistam, Noje....sa potpuno istim dogadjajima i identicnim tumacenjima...
Vede i rigvede su izvor nedoumica za danasnja pokoljenja , jer opisuju stvari koje danas izgledaju nemoguce i van smisla.
Da se kojim slucajem dwesi neka katastrofa, i veliki deo pisane istorije nestane, verovatno bi za samo par stotina godina,doslo do gubitka kolektivne svesti o tome sta je bio svet koji danas postoji.Ne mogu ni da predstavim sta bi bilo i kako bi izgledala nasa civilizacija nekim narastajima za dve ili tri hiljade godina.

pa ok,ali to je sve bilo nekada davno........mada,razni ljudi ce sve te dogadjaje iz proslosti opisane u Bibliji na razne nacine da tumace......ja licno,kao pravoslavni hriscanin,verujm da je taj potop bio bozije delo,kao sto i stoji u starom zavetu

ali ja sada pricam o DANASNJICI.....znaci kakve bi posledice da se tako nesto ponovi imalo na danasnji svet i na moderno ljudsko drustvo...

mislim da bi to i bila neka vrsta smaka sveta.....mozda ne bukvalno,ali svet kakav poznajemo ne bi vise postojao

Ne znam koji ali trebalo je :mrgreen: Samo... Mozda nije trebalo da bude smak sveta 2009 nego 2008... Ne secam se :mrgreen: Ali uglavnom i ovde je bila tema pre par meseci shta je bilo sa tim smakom sveta...(2008. ili 2009.:mrgreen:)

Naravno, ovo je iskarikirani prikaz tipa "kako moze da bude", koji , nadam se, prikazuje sta moze da se desi kada se arheoloski nalazi ili istorijski spisi tumace pristrasno i bez poznavanja sireg istorijskog konteksta....U prvom slucaju je bila u pitanju naftna busotina, a u drugom -solarijum...i naravno, vreme nekih dve - tri hiljade godina od danas...
Izgleda smesno, ali pokusajte da protumacite figure iz Lepenskog Vira, crteze sa pecina na kojima se vide nepoznata stvorenja i hilade drugih svedocanstava iz proslosti...

E! Bravo!!! O tome se radi! Zato su se meni smucile sve te teorije o reposima i ostalim bicima. Ja sam iskreno bio zaludjen za zabranjenu arheologiju, ali sam ubrzo shvatio da se kod svih tih teorija veeelika vecila stvari izvlaci iz konteksta i prezentuje kako bi delovala sto ubedljivije, pa makar i kao prepravljena!
Sve ima logike kada se tako skocka, ali... Ljudi se konstantno doticu raznih nauka i izmisljaju razne gluposti. Dovedite nekog pravog strucnjaka i verujem da ce raskrinkati teoriju za cas!

Sve je to izvlacenje iz konteksta!

P.S. Sto se potopa tice, postoje ozbiljni dokazi da se nekada dogodilo nesto jako strasno, ali to ne mora da bude katastrofa danasnjih razmera!!! Za ranije needukovane ljude mnogo stvari bi moglo da obelezi "smak sveta"...
Koliko znam, mada ne mogu da tvrdim da je tacno, postoji oko 500 prica vezanih za neku katastrofu u ranijem periodu, a samo njih 90 je vezano za potop.

E! Bravo!!! O tome se radi! Zato su se meni smucile sve te teorije o reposima i ostalim bicima. Ja sam iskreno bio zaludjen za zabranjenu arheologiju, ali sam ubrzo shvatio da se kod svih tih teorija veeelika vecila stvari izvlaci iz konteksta i prezentuje kako bi delovala sto ubedljivije, pa makar i kao prepravljena!
Sve ima logike kada se tako skocka, ali... Ljudi se konstantno doticu raznih nauka i izmisljaju razne gluposti. Dovedite nekog pravog strucnjaka i verujem da ce raskrinkati teoriju za cas!

Sve je to izvlacenje iz konteksta!

P.S. Sto se potopa tice, postoje ozbiljni dokazi da se nekada dogodilo nesto jako strasno, ali to ne mora da bude katastrofa danasnjih razmera!!! Za ranije needukovane ljude mnogo stvari bi moglo da obelezi "smak sveta"...
Koliko znam, mada ne mogu da tvrdim da je tacno, postoji oko 500 prica vezanih za neku katastrofu u ranijem periodu, a samo njih 90 je vezano za potop.

Koliko sam primetio na ovom Pdfu cim neshto ne moze da se reshi reptili su krivi za to :mrgreen:

Koliko sam primetio na ovom Pdfu cim neshto ne moze da se reshi reptili su krivi za to :mrgreen:

Tako je! Toliko su zaludjeni njima da ih svuda guraju, ili sade kako moj kolega kaze. Njihova pojava je toliko apstraktna da pashu cak i da ih munes u Ivicu i Maricu. Niko nema jedinstvenu teoriju o njima, pa gde god ne pasu, malo izmene nesto i... ETO IH!!! Oni su krivi za to!!! Mislim, strasno...

Ma kakav,bre,završetak 2012...
Svi se hvataju za ONO što im odgovara,i KAD im odgovara.
Nije ono što mislite... :per:
:hahaha:
Recimo, poravnavnje sa centralnom ravni galaktike...
Prvo,ko je izmjerio galaksiiju,ali DETALJNO,jer ona je eliptična ako gledamo iz jedne
perpesktive,recimo iznad ili ispod kad letimo,u našem shvatanju prostora...
Ali je takođe i pufnasta,oću reći kao uštipak ili mekika gledano sa strane...
Pa tek onda dolazi naš EGOCENTRIZAM,jer eto Zemlja se poravnava sa nekom
pojavom nazvanom Dark rift jer NE MOŽEMO DA JE ISTRAŽIMO našim teleskopima...
Pa šta? Poravnavamo se već vijekovima sa centrima drugih grupacija galaksija,koje su
u međusobnom odnosu kao i čitav kosmos... PA ŠTA ???
Neki se čitajući "mamipara" fazon(gimmemoney style) pisanja pale kao Hepo kocka.
Ko je iz Bosne,zna šta je Hepo. :mrgreen:
To je kao kad bi mrav rekao slonu:e,brate,ajde ti prvi preko mosta.A ovaj pita:što,bre?
-Pa,ako idemo zajedno,mnogo će da se trese!!! :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Novosti za sve paranoike:

Posle više od godinu dana pauze protoni su ponovo projurili delovima akceleratora LHC. Tokom vikenda, 23-25. oktobra 2009. godine izvršeno je uspešno testiranje delova akceleratorskog pristena i sistema za "izbacivanje" protona u slučaju kvara.

U petak popodne u prsten je prvo ubačen snop jona, koji je nakon prolaska kroz detektor ALICE izbačen. Zatim su istim delom prstena projurili i protoni. Sledećeg dana protoni su "prošetali" i drugim segmentom prstena, prošli kroz detektor LHCb i napustili su akcelerator.

Svi parametri pokazivali su da akcelerator radi onako kako je očekivalo. Prema rasporedu LHC će početi sa radom sredinom novembra. Tokom prve godine (do decembra 2010) radiće na energiji od 3.5 - 5.0 TeV. Krajem naredne godine rad će biti prekinut, zbog redovnog održavanja i pripreme za maksimumalnu energiju od 7 TeV.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back