SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako imas 20-tak godina i dozivis starost, ucestvovaces na "zurki" tog dana!

Godine 2012-te mogu nastupiti drasticne astronomske promjene, jer u odnosu na centar galaksije polozaj Sunca tog dana nije nikad ranije postojao. Sveti spisi kazu da ce pred smak svijeta desiti se prvo ovo:

"I sile nebeske pokrenuce se."

" I izvadice se klin utvrdjen na cvrstom mjestu."

"I sva zemlja zaljuljace se i pasti."

Poslednja izmena:
O! A, mozes li mi malo pojasniti, molim te, taj novi polozaj sunca?

milkyway.jpg

Mlijecni put (sunceva galaksija). 25. decembra 2012 godine (neki kazu 21. decembra) Sunce ce se naci tacno u sredini ove 'rasjeline' na sred galaktickog ekvatora, direktno poravnato sa centrom galaksije. Ne treba zaboraviti da se Sunce pomijeralo ka toj tacki od ko zna kojeg vremena (od postanja svijeta) brzinom od 1 stepena za 72 godine.I eto, Maje (ili neko ko je Majama bio bog) su znali da izracunaju taj dan i po njihovom kalendaru vrijeme od od tog dana vise nece postojatii: bice samo vatra!

2012galacticalignmentsu.jpg

Biblija kaze: "Prvi svijet unisten je vodom, a drugi ce biti unisten vatrom."

Poslednja izmena:
Materijalizacija snagom misli ne pije vode. Budjav lebac, sto bi rekao Sal.

Evo i zasto, primer iz prakse.
Kada uvece pocnu oni "brezobrazni" filmovi, barem 100000 muskih geliptera zeli i projektuje snagom misli onu stvar.
I da li se materijalizuje?

Kakvi.
Znaci, pisi propalo da ce smak sveta doci snagom uma.

Nije istina to sto pricas. Deset monaha je imalo iste misli i istu jacinu zelje i skoncentrisanost na materijalizaciju. Misli 4 000 000 000 ljudi ce biti iste,i swi ce osetiti isto osecanje nekoliko sekundi pred "pocetak dogadjaja.

Vođe naroda Maja: 2012. neće biti kraj svijeta
12.10.2009u 11:51 h
Apolinario Chile Pixtun, jedan od čelnika indijanskog naroda Maja iz Gvatemale, objavio je kako su mu već dozlogrdila frenetična pitanja bliži li se uistinu kraj svijeta prema majanskom kalendaru.
- Vratio sam se prošle godine iz Engleske i, čovječe, stvarno su me zamorili s tim pitanjima – kaže Pixtun.

Nesretni indijanski starješina očekuje da će se stvari još samo pogoršati jer sljedeći mjesec u kina stiže hollywoodski film '2012.' prema kojem kroz dvije do tri godine možemo očekivati obilje prirodnih katastrofa, meteora i smak svijeta. Scenarij, među ostalim, najavljuje da će tsunami na Bijelu kuću nanijeti nosač zrakoplova.

Ann Martin sa Sveučilišta Cornell upozorava da su ljudi preplašeni te da na njihovu stranicu 'Znatiželjni ste? Pitajte astronoma' stižu gomile elektronske pošte u kojoj ljudi „izražavaju zabrinutost da neće imati prilike vidjeti djecu kako im odrastaju“.

Pixtun tvrdi da ideja o smaku svijeta zapravo uopće nije majanska već zapadnjačka. Kaže kako te godine uistinu istječe jedno značajno vremensko razdoblje, međutim, ne i cjelokupan kalendar njegovog naroda.

S ovim mišljenjem slažu se i arheolozi i astronomi koji smatraju da će se te godine odigrati samo tuš meteora New age spekulacija, pop-astronomije i TV specijala s raznoraznim mješavinama interpretacija Nostradamusa i Maja.

Arheolog Guillermo Bernal s meksičkog Nacionalnog autonomnog sveučilišta tvrdi da je na nekim nalazima iz vremena naroda Maja otkrio predviđanja za znatno dalju budućnost – čak 4772. godinu. Zanimljivo je također da većina pripadnika indijanskih naroda nema pojma da bi 2012. trebala po nečemu biti osobita.

Ideja o smaku svijeta 2012. temelji se na otkrivenom majanskom kalendaru koji brojanje počinje 3.114 prije Krista. Sastoji se od 13 razdoblja od približno 394 godine - tzv. baktuna, a 13. baktun završava oko 21. prosinca 2012.

http://www.cafe.ba/fun/23848_Vodje-naroda-Maja-2012-nece-biti-kraj-svijeta.html

Apolinario Chile Pixtun, jedan od čelnika indijanskog naroda Maja iz Gvatemale, objavio je kako su mu već dozlogrdila frenetična pitanja bliži li se uistinu kraj svijeta prema majanskom kalendaru.
- Vratio sam se prošle godine iz Engleske i, čovječe, stvarno su me zamorili s tim pitanjima – kaže Pixtun.

Nesretni indijanski starješina očekuje da će se stvari još samo pogoršati jer sljedeći mjesec u kina stiže hollywoodski film '2012.' prema kojem kroz dvije do tri godine možemo očekivati obilje prirodnih katastrofa, meteora i smak svijeta. Scenarij, među ostalim, najavljuje da će tsunami na Bijelu kuću nanijeti nosač zrakoplova.

Ann Martin sa Sveučilišta Cornell upozorava da su ljudi preplašeni te da na njihovu stranicu 'Znatiželjni ste? Pitajte astronoma' stižu gomile elektronske pošte u kojoj ljudi „izražavaju zabrinutost da neće imati prilike vidjeti djecu kako im odrastaju“.

Pixtun tvrdi da ideja o smaku svijeta zapravo uopće nije majanska već zapadnjačka. Kaže kako te godine uistinu istječe jedno značajno vremensko razdoblje, međutim, ne i cjelokupan kalendar njegovog naroda.

S ovim mišljenjem slažu se i arheolozi i astronomi koji smatraju da će se te godine odigrati samo tuš meteora New age spekulacija, pop-astronomije i TV specijala s raznoraznim mješavinama interpretacija Nostradamusa i Maja.

Arheolog Guillermo Bernal s meksičkog Nacionalnog autonomnog sveučilišta tvrdi da je na nekim nalazima iz vremena naroda Maja otkrio predviđanja za znatno dalju budućnost – čak 4772. godinu. Zanimljivo je također da većina pripadnika indijanskih naroda nema pojma da bi 2012. trebala po nečemu biti osobita.

Ideja o smaku svijeta 2012. temelji se na otkrivenom majanskom kalendaru koji brojanje počinje 3.114 prije Krista. Sastoji se od 13 razdoblja od približno 394 godine - tzv. baktuna, a 13. baktun završava oko 21. prosinca 2012.

O tome se radi, o pogresnom tumacenju! Namernom ili nenamernom ne znam... Slicno su radili i sa 2000. god, smak sveta, dolazak Boga i slicno... Samo prave paniku!!!

Inace Maje su imale MNOGO kalendara, neki ako se ne varam idu i milionima godina... ;)

kao sto rekoh..................

Kad bi bila malo informisana napisala bi nešto normalno. Kad bi bilo šta znala o natprirodnim pojavama nebi pisala samo svoje mišljenje, već i neke argumente i sl.

kojih ima,samo prelistaj................a,ti si meni poznat nesto......
ti si onaj klinac sa pdf-a tinejdzeri koji nece da daje domace zadatke,pa je u problemu?ccccccc:zcepanje:
e,nemoj nase razmirice sa drugih pdf-ova da prenosis ovde.oke?

Baš me zanima do kada će ovo da traje...
Prepucavanje,mislim.
Lijepo ljudi napisaše prije par hiljada godina,a pametni prevedoše na ingliš:
and there shall be the end of the world, as we know it.
Pa umjesto da podebljaju AS WE KNOW IT, pametni ljudi skontaše da uzmu
pare od manje pametnih preko knjiga,pa podebljaše THE END OF THE WORLD.
Jednostavno. Prosto kao pasulj.
A ja svojevremeno napisah da su mi sumnjivi sajtovi tipa kupitemojuknjigu.dot.kom...
Pa me iznapadaše razni likovi.
Pa kraj svijeta kakvog poznajemo može biti:
a) ukidanje novca i kapitalizma
b) vlast od Amera i zapadnjaka prelazi Istoku i Rusima
c) dolaze vanzemaljci humaniodnog oblika da nam ponude ulazak u federaciju
d) ogroman val pozitivne kosmičke energije mijenja način razmišljanja ljudi,zavladaće mir
I tako može do sutra. Ali treba glumiti Sten Lija. Umjesto gigantskih pčela i Godzile, ajmo
prilagoditi Sumerane i njihovu mitologiju da bi pisali o reposima.
Dobro prođosmo, mogao je neko uzeti Minotaura za uzor...
:mrgreen:

Baš me zanima do kada će ovo da traje...
Prepucavanje,mislim.
Lijepo ljudi napisaše prije par hiljada godina,a pametni prevedoše na ingliš:
and there shall be the end of the world, as we know it.
Pa umjesto da podebljaju AS WE KNOW IT, pametni ljudi skontaše da uzmu
pare od manje pametnih preko knjiga,pa podebljaše THE END OF THE WORLD.
Jednostavno. Prosto kao pasulj.
A ja svojevremeno napisah da su mi sumnjivi sajtovi tipa kupitemojuknjigu.dot.kom...
Pa me iznapadaše razni likovi.
Pa kraj svijeta kakvog poznajemo može biti:
a) ukidanje novca i kapitalizma
b) vlast od Amera i zapadnjaka prelazi Istoku i Rusima
c) dolaze vanzemaljci humaniodnog oblika da nam ponude ulazak u federaciju
d) ogroman val pozitivne kosmičke energije mijenja način razmišljanja ljudi,zavladaće mir
I tako može do sutra. Ali treba glumiti Sten Lija. Umjesto gigantskih pčela i Godzile, ajmo
prilagoditi Sumerane i njihovu mitologiju da bi pisali o reposima.
Dobro prođosmo, mogao je neko uzeti Minotaura za uzor...

Da, moze se mozda ocekivati opadanje uticaja Amera koje se vec sad oseca... Ovo oko dolaska humanoidnih vanzemLJaka... Heh, slusaj, citao sam Sicina i njegovo tumacenje Sumerske mitologije i biblije, ali sve bi to bilo lepo kada to nebi bila pseudo nauka... Dakle on izvlaci pogodne cinjenice a neke zaboravlja... Uostalom postoji mnogo nelogicnosti vezanih za "12. Planetu"... Ali o tome drugi put... ;) P.S. A oko vasih reptila, msm da se kao takvi kod sicina NIGDE ne pominju... "I Bog dade ljudima izgled po svom liku..." Dakle ako uzmemo u obzir ludu hipotezu da su nas druga bica iz kosmosa modifikovala, onda izgledaju isto kao i mi... A ne kao gustercici... :))) Vidis, tolerantan sam ja rendzer... ;)

Ne bih se ja svrstavao...
Ni u rendžere, ni u repos fanove.
Uostalom,postoje samo ljudi i neljudi.
:cool:
A ako bolje pročitaš, Demister, šta napisah...
Pa, recimo samo da nisam ono šta ti napisa.
On topic:
Lično nisam baš uvjeren da postoje buboidi,reptilodi...
Ono što napisah iz Star treka je moja ideja koja se poklapa sa njihovom predstavom...
Dakle,jedan Tvorac,mnogo braće koja se(u ovoj teoriji,ne u Treku) još ne upoznaše...
Po nekima se i znamo, i hibrida ima...
Ali ne bih ja sad o tome.
Ima dana za megdana.

Ne bih se ja svrstavao...
Ni u rendžere, ni u repos fanove.
Uostalom,postoje samo ljudi i neljudi.
:cool:
A ako bolje pročitaš, Demister, šta napisah...
Pa, recimo samo da nisam ono šta ti napisa.
On topic:
Lično nisam baš uvjeren da postoje buboidi,reptilodi...
Ono što napisah iz Star treka je moja ideja koja se poklapa sa njihovom predstavom...
Dakle,jedan Tvorac,mnogo braće koja se(u ovoj teoriji,ne u Treku) još ne upoznaše...
Po nekima se i znamo, i hibrida ima...
Ali ne bih ja sad o tome.
Ima dana za megdana.

Heh, mislio sam da si od "onih" ... xDDD ... Ima logike ta tvoja tvrdnja, mada... Ja ne zelim megdan, samo razmenjujem misljenja, ali kad neko pretera...

Nesto bi se trebalo desiti, sada sta videcemo! Mozda je bolje da pokrenem ja novu temu... Odmah se vracam... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back