SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Teorija o smaku sveta 2012.-te je oborena...

Vođe naroda Maja: 2012. neće biti kraj svijeta
12.10.2009u 11:51 h
Apolinario Chile Pixtun, jedan od čelnika indijanskog naroda Maja iz Gvatemale, objavio je kako su mu već dozlogrdila frenetična pitanja bliži li se uistinu kraj svijeta prema majanskom kalendaru.
- Vratio sam se prošle godine iz Engleske i, čovječe, stvarno su me zamorili s tim pitanjima – kaže Pixtun.

Nesretni indijanski starješina očekuje da će se stvari još samo pogoršati jer sljedeći mjesec u kina stiže hollywoodski film '2012.' prema kojem kroz dvije do tri godine možemo očekivati obilje prirodnih katastrofa, meteora i smak svijeta. Scenarij, među ostalim, najavljuje da će tsunami na Bijelu kuću nanijeti nosač zrakoplova.

Ann Martin sa Sveučilišta Cornell upozorava da su ljudi preplašeni te da na njihovu stranicu 'Znatiželjni ste? Pitajte astronoma' stižu gomile elektronske pošte u kojoj ljudi „izražavaju zabrinutost da neće imati prilike vidjeti djecu kako im odrastaju“.

Pixtun tvrdi da ideja o smaku svijeta zapravo uopće nije majanska već zapadnjačka. Kaže kako te godine uistinu istječe jedno značajno vremensko razdoblje, međutim, ne i cjelokupan kalendar njegovog naroda.

S ovim mišljenjem slažu se i arheolozi i astronomi koji smatraju da će se te godine odigrati samo tuš meteora New age spekulacija, pop-astronomije i TV specijala s raznoraznim mješavinama interpretacija Nostradamusa i Maja.

Arheolog Guillermo Bernal s meksičkog Nacionalnog autonomnog sveučilišta tvrdi da je na nekim nalazima iz vremena naroda Maja otkrio predviđanja za znatno dalju budućnost – čak 4772. godinu. Zanimljivo je također da većina pripadnika indijanskih naroda nema pojma da bi 2012. trebala po nečemu biti osobita.

Ideja o smaku svijeta 2012. temelji se na otkrivenom majanskom kalendaru koji brojanje počinje 3.114 prije Krista. Sastoji se od 13 razdoblja od približno 394 godine - tzv. baktuna, a 13. baktun završava oko 21. prosinca 2012.

Dakle, sta bi se to moglo dogoditi po vasem misljenju da promeni svet kakav znamo, dakle da ga promeni, a ne da ga unisti?

Stvar koja ce promeniti svet kakvim ga mi znamo a koja mi trenutno pada na um, je da bi 2012 te moglo na globalnom nivou biti legalizovana prodaja vutre.

Najvise nasilja se upravo dogadja u afektu, jer smo svi mi natakareni na oni zivcani sistem.
A kad bi se zivcani sistem drzao gudrom pod kontrolom, ne bi bilo afekta ni nasilja.

Toliko bi se to masovno pushilo da bi i nepushaci na ulicama, u kancelarijama i bolnicama udisali dim, pa bi i oni smireniji bili.

Svi bi se smeskali, svi bi nesto da pricaju, toliko smireno da bi na kraju sami zaboravili sta su hteli reci.
A ovaj svet upravo to razdire, sto svako laprda sta stigne, pa kad ga ne ebe niko, krene impulsinvo sa agresijom.

Eto, to mi pada trenutno na um, i obrazlozio sam sta bi to moglo promeniti zivot kakav znamo 2012.
Naravno, ima milion drugih stvari koje bi to takodje mogle i sa entuzijazmom cekam izlaganje istih...

Ja sam uvjeren da će neki kosmički talas energije da nam aktivira neku čakru.
Mislim,koju jogiji nisu opisali.
Plus pojačan rad one za duhovno izražavanje.
Ali ne znam baš za 2012, mislim da će to postepeno u sljedećih par vijekova...
Samo me brinu likovi koji će pokušati:
čakre,čakreee,crvene, plave i zelene...
Uvijek će neko da se upeca na pilule za lilule...
:cool:

Stvar koja ce promeniti svet kakvim ga mi znamo a koja mi trenutno pada na um, je da bi 2012 te moglo na globalnom nivou biti legalizovana prodaja vutre.

Najvise nasilja se upravo dogadja u afektu, jer smo svi mi natakareni na oni zivcani sistem.
A kad bi se zivcani sistem drzao gudrom pod kontrolom, ne bi bilo afekta ni nasilja.

Toliko bi se to masovno pushilo da bi i nepushaci na ulicama, u kancelarijama i bolnicama udisali dim, pa bi i oni smireniji bili.

Svi bi se smeskali, svi bi nesto da pricaju, toliko smireno da bi na kraju sami zaboravili sta su hteli reci.
A ovaj svet upravo to razdire, sto svako laprda sta stigne, pa kad ga ne ebe niko, krene impulsinvo sa agresijom.

Eto, to mi pada trenutno na um, i obrazlozio sam sta bi to moglo promeniti zivot kakav znamo 2012.
Naravno, ima milion drugih stvari koje bi to takodje mogle i sa entuzijazmom cekam izlaganje istih...

Kolega jedinstvena teorija moram priznati... :D ... Verujem da si upravu, msm ja se ne gudriram (zbog keve i caleta) meditiram samo kada hocu da se smirim, ali zato imam neke drugove i mogu ti reci da im nije losho... xD ... Meni je barem drago sto je ta teorija vec jednom raskrinkana!!! Ali ipak ostaje onih ko zna koliko naplasenih ljudi koji nisu imali priliku da procitaju navedeno... :(

P.S. Gde si ti bio? Nije te bilo dugo... :D Ili mozda jeste... hehe

Alex, snimak je laznjak. To je moj prvi utisak.
Prvo, niko ne bi u americi primio voditeljicu sa onakom labrnjom. Imaju oni svoja pravila estetike za tv.

Zatim, "fenomen" se sasvim neprirodno uklapa u okolinu. Posmatraj pazljivije rubove fenomena i njihovo pomeranje van pomeranja neba, tj perspektive kamere u pokretu.

Alex, snimak je laznjak. To je moj prvi utisak.
Prvo, niko ne bi u americi primio voditeljicu sa onakom labrnjom. Imaju oni svoja pravila estetike za tv.

Zatim, "fenomen" se sasvim neprirodno uklapa u okolinu. Posmatraj pazljivije rubove fenomena i njihovo pomeranje van pomeranja neba, tj perspektive kamere u pokretu.

Ja ne mogu da gledam, koristim shugavi MT:S net... :(

Zeleo bih da zapocnem temu o , po ko zna koji put, najavljenom smaku sveta.
U ovu pricu su se upleli razni likovi: Maje sa svojim kalendarom koji racuna vreme samo do 2012-te, teoreticari zavera i planeta X, Nibiru, globalno zagrevanje, topljenje polova, zamena magnetnih polova, reptili....i mnoge "face" koje su proricale tokom vekova o neumitnom kraju svega....
Iskreno, sve vise me brine srozavanje ljudske vrste glede morala i civilizacijskog ponasanja.Moje misljenje je da ce covek samom sebi presuditi,bez obzira stigao taj meteor ili ne....

Naravno da ce covek na kraju sam sebi "presuditi" i izazvati katastrofu neslucenih razmera. Isuvise se toga u svetu iskvarilo i usprotivilo prirodi, sto mora da se vrati kao bumerang i osveti.:ok:

Znam da je bilo tema o "smaku sveta" 2012. ali ovakvu koja razmatra druge opcije nisam video...

Bilo je nagovestaja u tim temama da ne mora doci do kraja zivota na planeti vec na promeni svesti ljudi,icicemo u neki visi nivo i sta ti ja znam...Ne mozemo nagadjati takve stvari kad nema nikakvih nagovestaja sta bi moglo da bude 2012.Postoji samo da ce nesto biti,a mi jedino sto mozemo uraditi je cekati.

Uuuuups. A šta ako nas ta 2012. ipak iznenadi? :eek:
Ako padne nebo na zemlju?
Ili nestane gravitacije?
ili se gustina vode poveća x puta?
ili.... ili....
Ili se naši reprezentativci u gimnastici plasiraju na olimpijadu??? Pa još i zlato osvoje??? Pa cela planeta dobije kolektivni infarkt??? :zcepanje:

Msm, šta onda, aaaaaaa? :zper:

Sreća pa je svetsko prvenstvo u fudbalu sledeće godine :zcepanje
:

Kolega jedinstvena teorija moram priznati... :D ... Verujem da si upravu, msm ja se ne gudriram (zbog keve i caleta) meditiram samo kada hocu da se smirim, ali zato imam neke drugove i mogu ti reci da im nije losho... xD ... Meni je barem drago sto je ta teorija vec jednom raskrinkana!!! Ali ipak ostaje onih ko zna koliko naplasenih ljudi koji nisu imali priliku da procitaju navedeno... :(

P.S. Gde si ti bio? Nije te bilo dugo... :D Ili mozda jeste... hehe

e, to je samo zato sto se jos nisu...ulupovali...:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back