SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, sav sam se pretvorio u vernika.

Radijacija od solarne oluje?

Zanimljivo....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ne bih da osporavam misljenje jednog od (bar ja tako mislim) nacitanijih ljudi ovde, ali:

http://en.wikipedia.org/wiki/Geomagnetic_storm

a evo i glavnog dela:

Radiation hazards to humans

Intense solar flares release very-high-energy particles that can cause radiation poisoning to humans in the same way as low-energy radiation from nuclear blasts. Earth's atmosphere and magnetosphere allow adequate protection at ground level, but astronauts in space are subject to potentially lethal doses of radiation. The penetration of high-energy particles into living cells can cause chromosome damage, cancer, and a host of other health problems. Large doses can be fatal immediately. Solar protons with energies greater than 30 MeV are particularly hazardous. In October 1989, the Sun produced enough energetic particles that an astronaut on the Moon, wearing only a space suit and caught out in the brunt of the storm, would probably have died; the expected dose would be about 7000 rem. (Astronauts who had time to gain safety in a shelter beneath moon soil would have absorbed only slight amounts of radiation.) The cosmonauts on the Mir station were subjected to daily doses of about twice the yearly dose on the ground, and during the solar storm at the end of 1989 they absorbed their full-year radiation dose limit in just a few hours.

Solar proton events can also produce elevated radiation aboard aircraft flying at high altitudes. Although these risks are small, monitoring of solar proton events by satellite instrumentation allows the occasional exposure to be monitored and evaluated, and eventually the flight paths and altitudes adjusted in order to lower the absorbed dose of the flight crews.

Sad koliko je ovo tacno... u to necu ulaziti

Nek mi oprosti onaj ko je otvorio temu. Ja mam samo jedan komentar. Kad si otvarao temu, da li si razmishljao shto tebi ljudi zapravo mogu reci o ovome??? I na osnovu chega neko mozhe da kazhe da ce neshto biti ili nece biti. To niko ne zna. Moze samo da se vjeruje ili ne vjeruje. A, to i nije tako privlacno za polemisanje, ko vjeruje ko ne...
Tako, to sam htio da kazem, a nemoj se ljutiti.

Ne radi se o tome ko u sta veruje.Niti ja trazim odgovor na svoja pitanja zbog odgovora.
Postavljanjem pitanja,postavljamo granice, da bi ih presli.Ne zbog necega izvan granica, vec da bi utvrdili dokle smo stigli.
Zelim da vidim sa cime Srbija raspolaze...da li je pitanje smak sveta,smrt Brisa Tatona,vaspitanje dece, huligani....nebitno je.

Meni je samo bitno: da li Srbija koju pamtim ima buducnost...jer sadsnjost - nema!

Dakle: da li Srbije ima posle 2012-te, ili ce zajedno sa ostatkom sveta da propadne?

P.S.:
Neko je nekad rekao: " Ne odlucujem ja da li cu u borbu po tome koliko je jaka sila na koju idem, vec koliko je vazno i veliko ono sto branim..."

Ne verujem da će biti smak sveta, ali nešto će se desiti. I ne znam zašto mislite da će to biti loše ? Imate li neke ''dokaze'' ili bilo šta u veyi 2012-e, a da govori da će se nešto loše dogoditi ?

Dokazi za buducnost?

Prema istrazivanju svetski priznatih umova, topljenje leda na polovima se drasticno ubrzava, i po nekim predvidjanjima, vec u ovom veku mozemo ocekivati porast nivoa svetskog mora za 1 m.
Shell,BP i mnogi drugi, ocekuju potpuni prestanak koriscenja nafte i naftinih derivata u toku ovog veka, ponajvise zbog iscrpljenih potencijala.

Da ne pominjem ovde navedene sunceve maximume,planetu Niburu i sl., vec samo da obradimo ove dve teme:

Ako bi doslo do povecanja nivoa svetskog mora, doslo bi do migracije ljudi iz priobalskog podrucja ka unutrasnjosti-zamislite:Floride nema (Ii bar velikog dela iste,New York, Holandija....)Sa migracijom ide i ekonomska , politicka i socijalna kriza.(setite se uragana Katrina i New Orleans-a) Lako moguc scenario nove globalne krize je na pomolu.Uz dodavanje postojecih ratnih zarista,nuklearnih kriza iterorizma (da ne pominjem nova potencijalna sukobljavanja), eto frke!

Ratovi za naftu se vode unazad 30-ak godina, odkako su zemlje OPEK-a napravile prvu naftnu krizu 70-80ih.Da ste vi predsednik neke od svetskih sila, koliko bolje bi mogli da sagledate buduce krize?Koliko informacija koje nisu dostupne obicnim smrtnicima bi imali?Kako bi odreagovali , preventivno, da se krize ublaze bar u vasoj zemlji?

Ja cvrsto verujem u teoriju zavere br.xxx koja kaze da svetom vlada sacica mocnika, i da su EKONOMSKI interesi uvek odlucivali o tekucoj politici.Istorija nas tome uci od rimskog carstva, ne vidim ni jedan razlog zasto to ne bi i sada, u atmosferi nadolazecih kriza, bilo slucaj?

Jedina nada, straaaaaasno mala, je da se svest covecanstva uzdigne do nivoa globalne revolucije, u kojoj bi iz temelja bile reorganizovane vrednosti na kojima pociva civilizacija.

Buduci da je to straaaasno (mozda i strasnije) malo verovatno, ja vidim skori kraj SVETA
KAKAV POZNAJEMO!!! Da li ce to biti polarizovanje svetskih centara moci, da li eskalacija vojnih sukoba kojima smo izlozeni, ili cist bunt prirode....? Videcemo...

Jos jedna stvar: kada je izbila SEKA (svetska ekonomska kriza), Americka vlada je najvece strahove iznela u vezi sa (neostvarenim) socijalnim nemirima u svojoj zemlji.Naime, tamo imaju toliko beskucnika koji nemaju sta da izgube, da je svako povecanje socijalno ugrozenih, dovodilo u opasnost trenutni establisment.

Zatim, tu je i jacanje BRIK-a (Brazil,Rusija,Indija i Kina) i njihovog udela u svetskim ekonomskim tokovima.Pre pet dana sam citao da ce nafta u sledecih devet godina poceti da se obracunava u svim svetski vazecim valutama, sto je do pre deset godina bilo nezamislivo,jer se samo dolar prihvatao kao globalna univerzalna jedinica obracuna.Rusenje dolara sa te pozicije je najava nove ekonomske krize u Americi.

A videli smo kako je to izgledalo prosle ( a i ove )godine!

Jedva čekam 2012. Mislim da će se onda ceo svet kakvog poznajemo dići na viši nivo. Neće više biti potrebe za računanjem vremena. Lično ne verujem da će se desiti neka katastrofa ne zemlji, a ni Vi nebi trebali. Čak i da se desi misliš da se nećemo spasiti ? Misliš da smo svi ovde bez razloga ? Bićemo spašeni ( nemojte da mislite da propovedam neko ''predskazanje'', ili ''Božju volju'', samo govorim svoje mišljenje ) od strane vanzemaljskih bića. I posle toga će se mnogo lepše živeti. A ako se ne desi nikakva katastrofa ili slično, doći će do iste ovakve promene, samo što ćemo živeti u većoj harmoniji. Biće lepo 2012., videćete.

Poslednja izmena:
Jutros prva vest da je Srbija 2012 spremna za EU!
A znamo iz istorije kako završava stvar u kojoj mi imao udela!:D

Uporedimo ovo sa Nostradamusom. Reče čovek da će od Francuske da ostane samo centralni deo i da će je pokoriti drugi narodi. I svi očekivali rat kad ono migracija i emigracija.
Nostradamus i da je video Pariz danas ne bi ga prepoznao jer crnaca i žutih ima više nego belih.
Tako treba tumačiti i 2012-tu. Za njih je došao kraj jednog načina života.

Verovatno pogresna pretpostavka... Maje su imale mnogo kalendara, ali u ovom navode kraj 5. sunca (ako se ne varam) tj perioda... Hmmm, ne verujem u apokalipsu, ali da ce se nesto dogoditi, sve je moguce... Mislim na revolucionarnu stvar, bilo da je na bolje ili na gore...

pa, da ;)... mene bi zanimalo, ukoliko bi neko od ovoliko nachitanih ljudi znao odgovor :P shta se deshavalo na prethodna 4 kraja???

1. ciklus završio se potopom posle trajanja od 4008 godina.
2. ciklus završen je uraganom nakon 4010 godina.
3. ciklus završen je požarom nakon 4801 godine.
4. ciklus pratila je glad, a završen je nakon 5042 godine.

Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back